אני אוהב מדע בדיוני, וניסיתי בשנים האחרונות לראות כל מני סדרות וסרטי מדע בדיוני בשירותי הסטרימינג השונים. מצאתי כמה סרטים נחמדים, אבל רוב הסרטים, ובייחוד הסדרות, מזעזעים ממש. חוקי הפיזיקה לא חלים שם, וכך גם ההיגיון. מכניסים לדיאלוג כל מני מושגים מדעיים כדי להישמע חכמים, אבל במה שנאמר ובמה שמתרחש אין שום היגיון בכלל. ממש צורם לראות את זה. אגב אם נותנים ל-ChatGPT החינמי לכתוב סיפור מדע בדיוני, ובייחוד אם מכווינים אותו ממש טיפה, הוא כותב תסריטים בעשר רמות יותר טובים מסדרה ממוצעת בשירותי הסטרימינג. זה לא תמיד היה ככה. למשל מסע בין כוכבים - הדור הבא מתחילת שנות התשעים הוא יחסית לא רע לדעתי. גם במסע בין כוכבים אפשר למצוא בעיות, אבל יש היגיון פנימי בדברים, וגם מה שלא נעשה מושלם, לרוב זה בגלל אילוצים שהיו להם, כמו שחקנים אנושיים ומודלים פיזיים. היום היכולות הטכנולוגיות גבוהות יותר דרמטית, אבל במקום לנצל אותן לשדרוג העלילה נעשה ההיפך. הבנתי שקרה תהליך דומה למשחקי מחשב. וזה לא רק מדע בדיוני. אני גם אוהב היסטוריה, ונראה שגם בסרטים\סדרות היסטוריות הדברים השתבשו. מה קורה פה? האם אנשים באמת מעדיפים לראות עלילה מטומטמת ולא הגיונית על פני עלילה חכמה? האם יש פה כשל שוק?
יש אגב דברים מעניינים שאתם ממליצים עליהם? ניסיתי לראות את Foundation ב-Apple TV והזדעזעתי ממש. אין מצב שזה מה שאסימוב כתב. עצרתי אחרי כמה פרקים וביטלתי את המנוי. כנ"ל לגבי רוב הסדרות, שניסיתי לראות בנטפליקס. לרוב אחרי כמה דקות לא יכולתי לסבול את זה יותר. באמאזון יש את The Expanse, שזה יותר מוצלח.
אבל הרבה יותר מהמלצות, אני פשוט מנסה להבין את התופעה. איך זה הגיוני?
יש אגב דברים מעניינים שאתם ממליצים עליהם? ניסיתי לראות את Foundation ב-Apple TV והזדעזעתי ממש. אין מצב שזה מה שאסימוב כתב. עצרתי אחרי כמה פרקים וביטלתי את המנוי. כנ"ל לגבי רוב הסדרות, שניסיתי לראות בנטפליקס. לרוב אחרי כמה דקות לא יכולתי לסבול את זה יותר. באמאזון יש את The Expanse, שזה יותר מוצלח.
אבל הרבה יותר מהמלצות, אני פשוט מנסה להבין את התופעה. איך זה הגיוני?
נערך לאחרונה ב: