• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

למה רוב סרטי\סדרות מדע בדיוני נהיו לזבל פסאודו-מדעי?

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Leo1

משתמש בכיר
דירוג
4,003
אני אוהב מדע בדיוני, וניסיתי בשנים האחרונות לראות כל מני סדרות וסרטי מדע בדיוני בשירותי הסטרימינג השונים. מצאתי כמה סרטים נחמדים, אבל רוב הסרטים, ובייחוד הסדרות, מזעזעים ממש. חוקי הפיזיקה לא חלים שם, וכך גם ההיגיון. מכניסים לדיאלוג כל מני מושגים מדעיים כדי להישמע חכמים, אבל במה שנאמר ובמה שמתרחש אין שום היגיון בכלל. ממש צורם לראות את זה. אגב אם נותנים ל-ChatGPT החינמי לכתוב סיפור מדע בדיוני, ובייחוד אם מכווינים אותו ממש טיפה, הוא כותב תסריטים בעשר רמות יותר טובים מסדרה ממוצעת בשירותי הסטרימינג. זה לא תמיד היה ככה. למשל מסע בין כוכבים - הדור הבא מתחילת שנות התשעים הוא יחסית לא רע לדעתי. גם במסע בין כוכבים אפשר למצוא בעיות, אבל יש היגיון פנימי בדברים, וגם מה שלא נעשה מושלם, לרוב זה בגלל אילוצים שהיו להם, כמו שחקנים אנושיים ומודלים פיזיים. היום היכולות הטכנולוגיות גבוהות יותר דרמטית, אבל במקום לנצל אותן לשדרוג העלילה נעשה ההיפך. הבנתי שקרה תהליך דומה למשחקי מחשב. וזה לא רק מדע בדיוני. אני גם אוהב היסטוריה, ונראה שגם בסרטים\סדרות היסטוריות הדברים השתבשו. מה קורה פה? האם אנשים באמת מעדיפים לראות עלילה מטומטמת ולא הגיונית על פני עלילה חכמה? האם יש פה כשל שוק?
יש אגב דברים מעניינים שאתם ממליצים עליהם? ניסיתי לראות את Foundation ב-Apple TV והזדעזעתי ממש. אין מצב שזה מה שאסימוב כתב. עצרתי אחרי כמה פרקים וביטלתי את המנוי. כנ"ל לגבי רוב הסדרות, שניסיתי לראות בנטפליקס. לרוב אחרי כמה דקות לא יכולתי לסבול את זה יותר. באמאזון יש את The Expanse, שזה יותר מוצלח.
אבל הרבה יותר מהמלצות, אני פשוט מנסה להבין את התופעה. איך זה הגיוני?

נערך לאחרונה ב:
  • אהבתי
Reactions: Roi
לגבי סרטים, יש בנטפליקס כמה דברים שאהבתי. למשל את זה:
והיו עוד.
אבל סדרות זה ממש אסון.

תראה את 3 body problem אחת הטובות שיצא לי לראות.

יש מצב שפשוט התבגרת?
מצאתי את עצמי לא נהנה כמעט מאף סרט. אולי דוקומנטרים.
אני פשוט כל כך מאוס מכך שכל סרט נגמר אותו דבר, בזבוז זמן מבחינתי. מעדיף לקרוא ספר טוב או באינטרנט לגבי משהו שמעניין אותי.
גם הבנתי שפשוט התבגרתי - ומה שבידר אותי בעבר כבר לא מבדר אותי.

למעט כדורגל - לא צופה בטלוויזיה בכלל. קצת חדשות כאשר אני אוכל ארוחת ערב והטלוויזיה דולקת על ידי ההורים.

תראה, יש דברים שקשה לתאר בתוכנית/ סרט... כמו כל קשת המחשבות/רגשות של הגיבור, שבדרך כלל תופס כמה שורות בעמוד שקראת.
הרבה ספרים טענו לקפיצות טכנולוגיה לא ברורות, עד שבהמשך הגיבור לומד שמדובר בטכנולוגיה שנתפסה מהחייזרים ובני האדם לא באמת מבינים במה הם מתעסקים...
הצי האבוד, אנדר...
גם הרבה ספרים שקראתי בילדותי ועם הזמן קראתי כל מיני סקירות והבנתי שמדובר בספר "פוליטי עם נגיעות..." ומה לדעת כותב המאמר עומד מאחורי הספר.
גם סדרה כמו של "אנדר" שהתחלתי לקרוא בילדות ורק לאחרונה סיימתי/ מצאתי עוד כמה ספרים שנכתבו כמה וכמה שנים מאוחר יותר.
גם הכותב וגם הקורא התבגרו, זה כבר לא אותו דבר.

מסע בין כוכבים - הדור הבא
בשביל הפנטזיה, היה להם את חדר ההולוגרמות.
וגם מאז, יש המשכים טובים יותר וטובים פחות, כמה שינסו עכשיו ב-NETFLIX להוציא סדרות חדשות שמתייחסות לאותו יקום - יקום מקביל, חזרה בזמן, זינוק בזמן,...

FARSCAPE היה נחמד בזה שהביא יקום בו הרבה מהטכנולוגיה מבוצעת על ידי זנים שונים - ספינת לויתן בסימביוזה עם "טייס", לדוגמה

עזוב שטויות, תקרא את טרילוגיית היפריון של דן סימונס

מה קורה פה? האם אנשים באמת מעדיפים לראות עלילה מטומטמת ולא הגיונית על פני עלילה חכמה? האם יש פה כשל שוק?
תזכור שהמטרה היא לפנות לקהל כמה שיותר רחב כדי שימשיכו להחזיק במנוי. הדיוק המדעי לא מעניין אף אחד.

עצם העובדה שאתה תופס את מסע בין כוכבים כסדרה טובה היא בעייתית בעיניי. הסדרה, כבר בהיותי ילד, נראתה לי סידרה הזויה ברמה המדעית. פיצוצים בחלל כולל חלקים בוערים, ספינות חלל שנכנסות ויוצאות לתוך אטמוספירות של כוכבים, נכנסות לתוך חורי תולעת, כל החייזרים חיים ביחד ונושמים את אותה אטמוספירה, תמרוני חלל לא הגיוניים, זאת ועוד קיים בסדרה שאין לה קשר למציאות.

דווקא אני מוצא הרבה סדרות שכן מנסות לייצר תחושה מציאותית, אבל משום מה לא מצליחות(מסחרית). "פחמן משודרג" ,שהייתה בנטפליקס עולה לי בראש עכשיו, אבל יש עוד.

אם באמת מנסים לתאר את החלל, באופן מציאותי הייתה צריך לקבל הרבה סדרות דוגמת אודיסיאה בחלל: 2001. החלל בסופו של דבר הוא משהו משעמם, התנועה איטית לפחות ברמת היחסית, דורש הרבה תכנון מוקדם ולא משהו ספונטני ומהיר כמו שנדרש לאקשן טלוויזיוני. למרות שניתן לייצר דרמה גם בחלל כמו בסרט "כוח משיכה" קשה לעשות את זה על בסיס קבועה ועוד להסביר לקהל למה הכל כל כך איטי. רעיונות לא "חלליים" כמו ai , מציאות מדומה, האדם הקייברנטי בד"כ עוברות בעיקר לסרטים (יוצאת מן הכלל היא "מראה שחורה", אבל גם היא עוסקת בכל רעיון בפרק אחד בלבד).

סדרה שהתחלתי לראות לאחרונה שנקראת "המרחב" נותנת תחושה טובה , אבל רק התחלתי לראות יכול להיות שהיא תתחרבש בהמשך.

נערך לאחרונה ב:
תראה את 3 body problem אחת הטובות שיצא לי לראות.
לדעתי לא עושה צדק לסדרת הספרים שכל רעיון שם(ביחוד בספר 2 ו-3) יכול להיות ספר בפני עצמו.

המלצה אישית שלי היא על Futu.re של Glukhovsky, Dmitry גם סדרת ה-Metro שלו טובה ובעצם כל מה שיצא לי לקרוא שלו היה טוב :)

ניסיתי לראות את Foundation ב-Apple TV והזדעזעתי ממש. אין מצב שזה מה שאסימוב כתב

לצערי - הוא אכן כתב זבל מבחינת פרוזה.
הרעיון שבספר (פסיכוהיסטוריה) הוא מגניב ולמעשה הקדים את זמנו בעשורים (הרעיון של לנבא את העתיד באמצעות מה שהוא בת'כלס סוג של למידת מכונה או מודלים סטטיסטיים), והוא גם מיושם בצורה שהיא בדיוק על הגבול הנכון שבין רומנטי/פנטסטי ובין מציאותי.

הבעיה היא שכמו הרבה HARD SCI-FI - הבן אדם פשוט לא יודע לכתוב דמויות (ולכן סיפור). זה יותר כמו רצף אירועים שבו כל הדמויות הן בסה"כ איזשהי פיסת קרטון שהיא MOUTHPIECE למה שהעלילה צריכה שדמות תגיד או תעשה באותו רגע. הם לא בני אדם עם רגשות ומחשבות וזהות עצמאית משלהם.

גם אני עצרתי את הסדרה באמצע אבל כי היא הייתה גרועה בדרכים אחרות ממה שהספר של אסימוב היה.
העניין הוא שאם אסימוב היה כותב ספר אפי מבחינת דמויות ועלילה, לא היינו צריכים לגלגל קוביה על הסדרה שעושה לו אדפטציה.

אני אישית יכול אכן להמליץ על:

1. סאגת HYPERION
2. ANNIHILATION (גם הספר וגם הסרט) - אחד הספרים הכי טובים שקראתי בעשורים האחרונים. כנראה שגם המשך הטרילוגיה טוב אבל עוד לא הגעתי אליו. הסרט הוא אדפטציה נאמנה וטובה של אלכס גרלנד (שעשה גם את אקס-מכינה וכו').
3. בעיית 3 הגופים (סדרה סבירה, הספר די נוראי, לפחות הראשון. סובל מאותו חרא כמו "המוסד" של אסימוב).

מסע בין כוכבים זה לא SCI-FI, זו פנטזיה בחלל (בדיוק כמו "מלחמת הכוכבים", רק קצת פחות פנטסטי וטיפה יותר ריאליסטי).
לא רק שזה לא SCI-FI, בעיניי זו בכלל לא סדרת טלוויזיה. זה יותר כמו תיאטרון.

נערך לאחרונה ב:
עצם העובדה שאתה תופס את מסע בין כוכבים כסדרה טובה היא בעייתית בעיניי. הסדרה, כבר בהיותי ילד, נראתה לי סידרה הזויה ברמה המדעית. פיצוצים בחלל כולל חלקים בוערים, ספינות חלל שנכנסות ויוצאות לתוך אטמוספירות של כוכבים, נכנסות לתוך חורי תולעת, כל החייזרים חיים ביחד ונושמים את אותה אטמוספירה, תמרוני חלל לא הגיוניים, זאת ועוד קיים בסדרה שאין לה קשר למציאות.
כפי שכתבתי, מסע בין כוכבים - הדור הבא הוא לא מושלם, אבל אפשר להצדיק את אי הדיוקים במגבלות שהיו להם, ויש שם כמות מאוד גדולה של רעיונות יפים וחכמים. הוא הרבה רמות מעל רוב סדרות המדע בדיוני החדשות. אפילו תשוו למסע בין כוכבים - דיסקוברי החדש, שלא לדבר על Foundation או כל מני סדרות שונות ומשונות בנטפליקס. בסדרות החדשות הם בכלל לא מנסים להיות הגיוניים ונראה שהם ממש מתאמצים לעשות את העלילה הכי לא הגיונית שאפשר. חוץ מלכתוב עלילה הכי לא הגיונית, הדבר היחיד שאכפת להם זה לשמור על כללי ה-woke.
דווקא אני מוצא הרבה סדרות שכן מנסות לייצר תחושה מציאותית, אבל משום מה לא מצליחות(מסחרית). "פחמן משודרג" ,שהייתה בנטפליקס עולה לי בראש עכשיו, אבל יש עוד.

אם באמת מנסים לתאר את החלל, באופן מציאותי הייתה צריך לקבל הרבה סדרות דוגמת אודיסיאה בחלל: 2001. החלל בסופו של דבר הוא משהו משעמם, התנועה איטית לפחות ברמת היחסית, דורש הרבה תכנון מוקדם ולא משהו ספונטני ומהיר כמו שנדרש לאקשן טלוויזיוני. למרות שניתן לייצר דרמה גם בחלל כמו בסרט "כוח משיכה" קשה לעשות את זה על בסיס קבועה ועוד להסביר לקהל למה הכל כל כך איטי.
יש ב-Apple TV את For All Mankind. הרעיון מעניין, ובהתחלה זה נראה מאוד מבטיח. הבעיה שזה מתפתח לאופרת סבון על רקע מסעות בחלל. אם היו חותכים משם 80% מהתוכן המיותר, והיו עושים את הדמויות יותר בוגרות נפשית, יכולה הייתה להיות סדרה טובה.
רעיונות לא "חלליים" כמו ai , מציאות מדומה, האדם הקייברנטי בד"כ עוברות בעיקר לסרטים (יוצאת מן הכלל היא "מראה שחורה", אבל גם היא עוסקת בכל רעיון בפרק אחד בלבד).
אכן, אם כי גם פה מידת ההצלחה משתנה.
סדרה שהתחלתי לראות לאחרונה שנקראת "המרחב" נותנת תחושה טובה , אבל רק התחלתי לראות יכול להיות שהיא תתחרבש בהמשך.

• אהבתי
Reactions: YPV
יש ב-Apple TV את For All Mankind. הרעיון מעניין, ובהתחלה זה נראה מאוד מבטיח. הבעיה שזה מתפתח לאופרת סבון על רקע מסעות בחלל. אם היו חותכים משם 80% מהתוכן המיותר, והיו עושים את הדמויות יותר בוגרות נפשית, יכולה הייתה להיות סדרה טובה
זו הבעיה ברוב הסדרות היום, התסריט נגמר אבל התקציב ממשיך, אז חייבים לחרטט משהו.

אה - עוד סדרת מד"ב (לא HARD אבל כן מד"ב בסופו של יום) מעולה זה SEVERANCE.
אחת החזקות ביותר בשנים האחרונות - דווקא בגלל שהיא משתמשת במד"ב רק ככלי לספר בו סיפור מרתק עם דמויות מענגות.

ועוד אחת פנטסטית שכמעט אף אחד לא מכיר לצערי זה COUNTERPART (שיש בה לא מעט דמיון ל-SEVERANCE במובנים מסויימים)

וגם - כמעט שכחתי (לא ברור איך) ל-CONSTELLATION המדהימה שבדיוק מחר משודר הפרק האחרון שלה - ושבאופן מקרי (או שלא) גם דומה לשתיים הקודמות:

בקיצור - לא חסרות סדרות איכותיות, פשוט צריך לדעת למצוא אותן.
הבעיה היא שבארץ אנשים מסתמכים על מה שמשודר פה, ולפעמים דברים פשוט לא משודרים (או שהם מסתיימים ואז נעלמים).

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
A למה אנשים מתכוונים כשהם אומרים לתזמן את השוק פוסטים מאיכות נמוכה 13
ד למה מסלולי קופות הגמל להשקעה מנוהלים אקטיבית? שוק ההון 10
I למה מחירי הדיור בישראל הם בועה? נדל"ן 50
Skorzec למה בעצם לא למכור בירידות? שוק ההון 51
TheTieMan שאלה | למה אי אפשר למדוד ערך מטבע ביחס לעצמו? שוק ההון 7
א למה קרן כספית ממוסת ריאלית ? שוק ההון 2
ריש-לקיש פיזור גאוגרפי: למה לא להחזיק את כל הכסף בישראל דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
R למה החברה החילונית נראית כאילו היא מנסה להכחיד את עצמה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 10
ט למה השטחים של 1967 שונים מאלה של 1948? אוף טופיק 61
I למה דירות עלו כל כך הרבה? נדל"ן 141
Q לכאורה יש לי די והותר.... אז למה אני מרגיש כל כך רע ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 242
C למה הכספיות ירדו בימים האחרונים? שוק ההון 4
צ למה דווקא IB? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
M איזון אקטוארי? למה אומרים שזה שקר של סוכנים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 38
L למה אנשים טובים לא הולכים לפוליטיקה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 94
ד אז למה לא לעבור עכשיו מהסנופי לזמן מה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
C קנית קרן כספית - למה מסווגת כפעולה מחוץ לבורסה? שוק ההון 2
MaorRocky קופת גמל לא מחזירה לי תשואה של השוק ואני לא מבין למה שוק ההון 2
M למה המנייה עולה ויש הפסד יומי? פוסטים מאיכות נמוכה 1
K למה לא נהוג להשוות ביצועי מניות כולל דיווידנד? שוק ההון 5
A למה יש הבדל בעלויות בין סנופי אינבסקו לסנופי איישרס? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ל למה עדיין אין כזו אפלקציה? עוזר כלכלי אישי יזמות והגדלת הכנסות 2
S עדיין לא הצלחתי להבין למה האדם הממוצע צריך ביטקוין השקעות אלטרנטיביות 200
F למה בישראל מניות נסחרות באגורות? שוק ההון 4
א תעודות סל ישראליות עוקבות SP500 בפער ענק מהSPY , למה ? שוק ההון 12
M שירותי אורחים בדירת שלושה חדרים, למה? פוסטים מאיכות נמוכה 9
C למה אנשים פשוט לא קונים דירות, במקום לשכור דירה נדל"ן 199
I מישהו יודע למה אין מסחר בנייר 1159235 שוק ההון 1
A מישהו מבין למה שערי הדולר והאירו עלו בצורה חדה שוק ההון 8
F יועץ משכנתאות, כן/לא למה? נדל"ן 77
F למה בעצם נדל"ן בישראל ולא בארה"ב? נדל"ן 32
K למה מתכוונים כשאומרים קרן מחקה שוק ההון 1
C 10 סיבות למה אני לא כדאי להשקיע במדד מחקה שוק ההון 14
J פנסיה - מחקה מדד- למה בעצם ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
G למה להמשיך להחזיק קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 38
S מה לספר בראיון העבודה העניין למה עזבתי את מקום העבודה האחרון אוף טופיק 28
א אג"חים תמיד מפתיעים אותי, למה תשואת האג"ח הישראלי התרסקה ? שוק ההון 34
littleSeal אז למה לא להשקיע בחסכון בבנק, בעצם? פוסטים מאיכות נמוכה 2
חתול לילה למה הקרן המחקה שלי לא נותנת את תשואת המדד? שוק ההון 209
S שוקולד מריר - למה מנוטרל מטח?! שוק ההון 5
S האם יש כאן אנשים שמפקידים לקופת גמל ולא לקרן פנסיה משלימה? אם כן - אשמח לשמוע למה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69
M תשואה על אגח ממשלתי צמוד אמריקאי גבוהה ממקבילו הישראלי, למה? שוק ההון 8
R למה לא בגדולות שוק ההון 7
ע למה להעדיף השקעות אקטיביות. פוסטים מאיכות נמוכה 2
I למה הייטקיסט צריך להפקיד לפנסיה בגיל בוגר יותר ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 28
O למה משכנתאות בישראל כל כך מסובכות? נדל"ן 59
S למה אומרים לא לערב את הצבא בפוליטיקה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 71
ה למה שוק המניות הישראלי גרוע? שוק ההון 36
T למה בגביע יוגורט יש 2.75 כפיות סוכר? אוף טופיק 35

נושאים דומים

Back
למעלה