• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כרטיסי אשראי חוץ בנקאיים - מה מהם שווה לכם?

אכן, נקודה למחשבה... צודק בנוגע לזה.

תכלס, צודק. אמנם, אני קונה קבוע בוולט/gett/סטימצקי, ככה שתוך חודשיים אני כבר מכסה את זה חחח אבל כמו שכבר אמרת, זה יכול להשתנות ובטח יש כרטיסים ותר שווים לאחר מכן...
הכרטיס הזה במקרה כזה פשוט נראה כמו גיפט קארד שקיבלת במתנה לחג ;) וחח
צודק...
.
כל הטיפים והתובנות שכתבת פה בשרשור או בתגובות אליי, מאוד מועילות. תודה. אני רק לאחרונה נחשפתי לכל הקונספט הזה של אשראי עם הטבות, כך שכל פיסת מידע מלמדת אותי.
.
בעניין דומה, מכיר את הכרטיס של הבינלאומי BEYOND? לכאורה לא ראיתי למה הכרטיס הזה שווה משהו. יכול שכן, אבל כנראה רק בתנאים מסוימים.
השבוע גיליתי שהבנק הביא תא הכרטיס הזה לאמא שלי, והיא משלמת עליו כל חודש 24 דמי כרטיס!
והכי אבסורד, שכל ההטבות שלו לא רלוונטיות לאמא שלי, היא לא טסה הרבה ולא צריכה "הנחות להופעה של הארי סטייל".
את הנקודות שצברת כל חודש תקבל רק אם רכשת ב4000 ש"ח באותו חודש(!). לאמא שלי אין כל כך הרבה הוצאות בכלל...
שלחתי להם הודעה על הפחתת דמי כרטיס או ביטולו. באמת שאין לה צורך בכרטיס הזה... אני מניח שבסופו של דבר פשוט אעביר לכרטיס i need it... דווקא בגלל המטח, כי יכול להיות שתטוס לאמריקה או מרוקו, אבל חוץ מזה היא לא טסה הרבה בכלל. מה חושב?

כרטיס ביונד של הבינלאומי קרץ לי בעבר בגלל הטבת 1% במטח לסוג פלטינום שלו. חיפשתי בתעריפון שלהם והפכתי את האתר, לא רשום בשום מקום דמי כרטיס עליו וזה היה נורא אדומה. עכשיו אני מבין שזה way beyond.

בהחלט, את ההורים שלי העברתי לכזה אני רוצה, שניהם. כרטיס בנקאי הוא לא בהכרח דבר גרוע, בתנאי שלא משלמים עליו. אם אפשר להשתיך לאיזה מועדון הטבות, אז כדאי להחזיק כרטיס בנקאי בצד.

בכל מקרה לאנשים קצת יותר מבוגרים שלא מתעסקים באיזה כרטיס עובר איפה או בהנחות בגט ובוולט כדאי כרטיס שנותן מקסימום, במינימום עלות והתעסקןת. זה ה i need it.

חיפשתי בתעריפון שלהם והפכתי את האתר, לא רשום בשום מקום דמי כרטיס עליו וזה היה נורא אדומה. עכשיו אני מבין שזה way beyond.
מדהים אותי שגם אתה אומר את זה! כי באתר אין על זה שום דיבור וזה נורא עצבן אותי כי בפועל אמא שלי שילמה את זה. אממה? אם חופרים בתקנון של כלל הכרטיסים, לא של beyond, מוצאים שבאופן כללי על כרטיסי חיוב בילאומיים משלמשים דמי כרטיס... מרגיז? גם אותי.
ציינתי את זה בפניה שלי אליהם, וכנראה שאתקשר אליהם שבוע לראות מה הם החליטו.
בהחלט, את ההורים שלי העברתי לכזה אני רוצה, שניהם. כרטיס בנקאי הוא לא בהכרח דבר גרוע, בתנאי שלא משלמים עליו. אם אפשר להשתיך לאיזה מועדון הטבות, אז כדאי להחזיק כרטיס בנקאי בצד.

בכל מקרה לאנשים קצת יותר מבוגרים שלא מתעסקים באיזה כרטיס עובר איפה או בהנחות בגט ובוולט כדאי כרטיס שנותן מקסימום, במינימום עלות והתעסקןת. זה ה i need it.
שמח לשמוע, ואעשה אותו דבר.
זה פשוט מרגיז אותי שכל מה שאמא שלי רצתה זה כרטיס אשראי לטיסה שלה למרוקו, והם דוחפים לה כרטיס שבכלל לא רלוונטי אליה. לצערי, זה לא נדיר שמבוגרים לא שמים לב לדברים כאלו.

נערך לאחרונה ב:
חיפשתי בתעריפון שלהם והפכתי את האתר, לא רשום בשום מקום דמי כרטיס עליו
זה מה שכתוב על התעריפון של ביונד, מאוד מעורפל ומתיש...
"עמלות. על החזקת כרטיס Beyond והשימוש בו יחולו העמלות החלות בבנק על כרטיס חיוב, כפי שישונו מעת לעת ע"י הבנק, הכל כמפורט בתעריפון העמלות של הבנק המתפרסם באתר הבנק. כן יינתנו ההטבות בעמלות המפורטות בס' 1.12.2 לתקנון הצבירה להלן."
.
מי ילך לבדוק? למה לא פשוט לומר מראש?
.
איך מצאתי? אתר האינטרנט שלהם: תעריפי עמלות (למטה): תעריפון עמלות ליחידים: חלק 6 כרטיסי אשראי. ואז שם יש מכל מיני כרטיסים ועמלות, הרבה מהם 24 ש"ח לחודש, אף לא אחד מהם הוא ביונד! אני מניח שהוא תחת ההגדה של כרטיס חיוב בינלואמי...
פשוט מכעיס, לא רק שבאתר של ביונד לא כתוב כלום, אלא צריך לכתת אצבעות במקלדת ולהבין את זה בתקנון מעורפל.
.
הנה קישור לתקנון

נערך לאחרונה ב:
חיפשתי בתעריפון שלהם והפכתי את האתר, לא רשום בשום מקום דמי כרטיס עליו וזה היה נורא אדומה. עכשיו אני מבין שזה way beyond.
לא מצליח להבין למה ההודעות שלי ממתינות לאישור מנהל, אז אכתוב שוב...
.
מדהים אותי שגם אתה אומר את זה! כי באתר אין על זה שום דיבור וזה נורא עצבן אותי כי בפועל אמא שלי שילמה את זה. אממה? אם חופרים בתקנון של כלל הכרטיסים, לא של beyond, מוצאים שבאופן כללי על כרטיסי חיוב בילאומיים משלמשים דמי כרטיס... מרגיז? גם אותי.

.
.
בכל מקרה, הנה מה שכתוב באתר שלהם.
"עמלות. על החזקת כרטיס Beyond והשימוש בו יחולו העמלות החלות בבנק על כרטיס חיוב, כפי שישונו מעת לעת ע"י הבנק, הכל כמפורט בתעריפון העמלות של הבנק המתפרסם באתר הבנק. כן יינתנו ההטבות בעמלות המפורטות בס' 1.12.2 לתקנון הצבירה להלן."
.
.
איך מצאתי? אתר האינטרנט שלהם: תעריפי עמלות (למטה): תעריפון עמלות ליחידים: חלק 6 כרטיסי אשראי. ואז שם יש מכל מיני כרטיסים ועמלות, הרבה מהם 24 ש"ח לחודש, אף לא אחד מהם הוא ביונד! אני מניח שהוא תחת ההגדה של כרטיס חיוב בינלואמי...
פשוט מכעיס, לא רק שבאתר של ביונד לא כתוב כלום, אלא צריך לכתת אצבעות במקלדת ולהבין את זה בתקנון מעורפל.

לא מצליח להבין למה ההודעות שלי ממתינות לאישור מנהל, אז אכתוב שוב...
.

.
.
בכל מקרה, הנה מה שכתוב באתר שלהם.
.
.
באתר של הבינלאומי אם אתה בוחר הזמנת כרטיס אשראי, יש פרטים על דמי הניהול של כל כרטיס. אם יש לך את סוג הכרטיס המדויק אני יכול לבדוק לך.

אם יש לך את סוג הכרטיס המדויק אני יכול לבדוק לך.
אשמח. כרטיס beyond. אנסה גם לבדוק.
יכול היות באמת, כמו מה שאתה אומר, שבמעמד ההזמנה יש פירוט נוסף, לא יודע...
עריכה: מבדיקה נוספת, אכן במעמד ההזמנה עצמה כשיש כרטיסים מוצעים על המסך, אם תשים את החץ של העכבר על הסימן שאלה הקטן שליד הכרטיס יהיה כתוב בבועה צפה שדמי הכרטיס הם 24 ש"ח.
אבל זו פעם ראשונה שאני רואה את זה כתוב שחור על גבי לבן. לא באתר כתוב, לא בתקנון עצמו אפילו, ורק אם תלחץ על הסימן שאלה זה יופיע לך בתוך בועה צפה שמגלה לך את דמי הכרטיס.
בעיני זה פישי. גם אם זה חוקי וכולם עושים את זה וכו וכו. לא יודע מה לומר לך... תכנס לאתרי הזמנת כרטיסים בארה"ב , אם יש דמי כרטיס זה כתוב בבירור בכל מקום, אם אין גם מצוין וכתוב ברור. אין מה להסתיר, אם הכרטיס טוב ושווה את דמי הכרטיס, יש לכתוב את זה ברור.
מה אתה חושב?

נערך לאחרונה ב:
יכול היות באמת, כמו מה שאתה אומר, שבמעמד ההזמנה יש פירוט נוסף, לא יודע... אבל זה קצת פישי בעיניי שגם בעמוד שמסביר על הכרטיס וגם בתקנון לא כתוב במפורש.
יש להם שני סוגים.
Beyond פלטינום - 30 ש"ח.
Beyond זהב - 24 ש"ח.

מסכים. יתכן גם שהם עוברים על חוק הגנת הצרכן בהקשר של פרטי העסקה.
מעניין מה שאתה אומר...
אגב, מה קורה אם מזמינים את זה בטלפון? אותי מסקרן האם הפקיד/ה סיפרו לאמא שלי על דמי הכרטיס... יכול להיות שכן, היא טוענת שלא זוכרת דבר כזה.
על כל פנים, ביום ראשון אבדוק את הכל.

יכול היות באמת, כמו מה שאתה אומר, שבמעמד ההזמנה יש פירוט נוסף, לא יודע...
עריכה: מבדיקה נוספת, אכן במעמד ההזמנה עצמה כשיש כרטיסים מוצעים על המסך, אם תשים את החץ של העכבר על הסימן שאלה הקטן שליד הכרטיס יהיה כתוב בבועה צפה שדמי הכרטיס הם 24 ש"ח.
אבל זו פעם ראשונה שאני רואה את זה כתוב שחור על גבי לבן. לא באתר כתוב, לא בתקנון עצמו אפילו, ורק אם תלחץ על הסימן שאלה זה יופיע לך בתוך בועה צפה שמגלה לך את דמי הכרטיס.
בעיני זה פישי. גם אם זה חוקי וכולם עושים את זה וכו וכו. לא יודע מה לומר לך... תכנס לאתרי הזמנת כרטיסים בארה"ב , אם יש דמי כרטיס זה כתוב בבירור בכל מקום, אם אין גם מצוין וכתוב ברור. אין מה להסתיר, אם הכרטיס טוב ושווה את דמי הכרטיס, יש לכתוב את זה ברור.
מה אתה חושב?
מה הבעיה לבדוק בתעריפון הבנק?

מה הבעיה לבדוק בתעריפון הבנק?
תבדוק הודעות אחורה, כבר בדקתי בתפריט התעריפונים של הכרטיסים, לא כתוב בפירוש כרטיס ביונד. אפשר להבין את זה מ"כרטיס חיוב" שזה יכול להיות כל כרטיס אני חושב...

תבדוק הודעות אחורה, כבר בדקתי בתפריט התעריפונים של הכרטיסים, לא כתוב בפירוש כרטיס ביונד. אפשר להבין את זה מ"כרטיס חיוב" שזה יכול להיות כל כרטיס אני חושב...
בתקנון של "ביונד" רשום לך איזה כרטיסים משתתפים בתכנית הזו (ויזה זהב, ויזה זהב עסקי וויזה פלטינום).
לכל כרטיס יש תעריף בתעריפון הבנק (ויזה זהב או זהב עסקי – 24₪, ויזה פלטינום – 30₪).

עריכה
בתעריפון גם מצויין שכרטיס זהב בחודש שבו נערכו עסקאות מעל 2,500₪ יחוייב 15₪
וכרטיס פלטינה בעסקאות מעל 3,500₪ יחוייב 15₪

ודרך אגב השרשור עוסק בכרטיסים חוץ בנקאיים

נערך לאחרונה ב:
בתקנון של "ביונד" רשום לך איזה כרטיסים משתתפים בתכנית הזו (ויזה זהב, ויזה זהב עסקי וויזה פלטינום).
לכל כרטיס יש תעריף בתעריפון הבנק (ויזה זהב או זהב עסקי – 24₪, ויזה פלטינום – 30₪).

עריכה

תודה על ההערה.

עריכה

ככל שהתקדמתי בתגובות ככה הבנתי שזה מה שעשו חחח
המוח האנטי בנקים שלי כבר היה בטוח שיש לכרטיס הזה תעריפון מוחבא או איזה מדי מועדון
בסך הכל לא עוקץ כזה גדןל בסןף. סתם עוד כרטיס בנקאי.

כרטיס ביונד של הבינלאומי קרץ לי בעבר בגלל הטבת 1% במטח לסוג פלטינום שלו. חיפשתי בתעריפון שלהם והפכתי את האתר, לא רשום בשום מקום דמי כרטיס עליו וזה היה נורא אדומה. עכשיו אני מבין שזה way beyond.
אם זה מעודד אותך, גם כלקוח שלהם (ושל כאל) אין לי שום דרך לבדוק מה העמלות של הכרטיס שלי/חשבון עוש (ברור שזה לא יעודד אותך )

אם זה מעודד אותך, גם כלקוח שלהם (ושל כאל) אין לי שום דרך לבדוק מה העמלות של הכרטיס שלי/חשבון עוש (ברור שזה לא יעודד אותך )
בטח שיש לך, וזה לא מעודד בכלל חחחח

היום השתחרר ברוב הבנקים ת.ז. בנקאית מקוצרת, מסמך של 5 עמודים צבעוני וחביב בלי אותיות קטנות שאומר לך את כל הבולשיט ששילמת השנה לבנק בכל הקטגוריות (עמלות המרת מטח, דמי כרטיס, ריבית על המינוס, עמלות מסחר, עמלות משמרת) בצורה מאוד מסודרת ועניינית.

חובה על כןלם לקרוא את זה בעיני.

בטח שיש לך, וזה לא מעודד בכלל חחחח

היום השתחרר ברוב הבנקים ת.ז. בנקאית מקוצרת, מסמך של 5 עמודים צבעוני וחביב בלי אותיות קטנות שאומר לך את כל הבולשיט ששילמת השנה לבנק בכל הקטגוריות (עמלות המרת מטח, דמי כרטיס, ריבית על המינוס, עמלות מסחר, עמלות משמרת) בצורה מאוד מסודרת ועניינית.

חובה על כןלם לקרוא את זה בעיני.
רציתי לדעת מה העמלת משיכת מטח בכרטיס שלי, לא עשיתי את זה מעולם ולא ראיתי בשום אפליקציה או אתר מקום שזה כתוב בו

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
רציתי לדעת מה העמלת משיכת מטח בכרטיס שלי, לא עשיתי את זה מעולם ולא ראיתי בשום אפליקציה או אתר מקום שזה כתוב בו
אקל עליך, זה לרוב פלאט 3% על משיכה בחול, בארץ זה משתנה אם אתה מושך מטח מכספומטים של הבנקים זה כל בנק והתעריף שלו לדעתי.

תסתכל בתעריפון של חברת האשראי לרוב זו עמלה שלא קשורה לבנק, אבל לרוב חברות האשראי יש תעריפונים ספציפיים גם לכרטיסים בנקאים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א משפחה עם עשרה כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 4
מ כרטיסי אשראי ישראליים המזכים ב"הטבות"( נקודות/"קש בק"/ ....?) בגין תשלום לרשויות ציבוריות( מיסים/בטוח לאומי/עיריה וכו...) צרכנות פיננסית 1
G מספר כרטיסי אשראי והשפעתם על דירוג האשראי העתידי שלי פוסטים מאיכות נמוכה 12
R כרטיסי אשראי - מקס או ישראכארט צרכנות פיננסית 3
F כרטיסי אשראי קאש בק צרכנות פיננסית 2
S חשבון בנק + שני כרטיסי אשראי ללא עמלות? צרכנות פיננסית 1
A שימוש ב-3 כרטיסי אשראי בשביל להשיג הלוואה בריבית 0% שוק ההון 168
D כרטיסי אשראי וצבירת credit score צרכנות פיננסית 10
grimble grumble התנהלות עם שני כרטיסי אשראי בנקאיים בשני בנקים שונים צרכנות פיננסית 12
X שאלות על כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 13
D כרטיסי אשראי לצבירת נקודות טיסה צרכנות פיננסית 1
ז מה המודל העיסקי של כרטיסי אשראי ללא דמי כרטיס? צרכנות פיננסית 20
Y כרטיסי אשראי אמריקאים ו-credit score במהלך רילוקיישן צרכנות פיננסית 4
N כרטיסי אשראי - הסברים אוף טופיק 2
J ריבוי כרטיסי אשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 45
ד כרטיסי אשראי ישראליים חינמיים צרכנות פיננסית 148
tpr ריכוז הטבות (בנקים, כרטיסי אשראי וכו') צרכנות פיננסית 60
מ כרטיסי אשראי עם הטבות צרכניות צרכנות פיננסית 41
P כרטיסי אשראי עם גם חיוב מט"ח ישיר וגם המרה? צרכנות פיננסית 7
A הזמנת מספר רב של כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 3
Jane Doe כרטיסי אשראי אמריקאיים [ו- credit score אמריקאי] צרכנות פיננסית 4034
אנא-אל כרטיסי אשראי בטוחים לקנייה באינטרנט צרכנות פיננסית 29
V אפליקציות למעקב אחרי הוצאות - בעיקר כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 1
whybe חיבוץ (churning) של כרטיסי אשראי בארץ צרכנות פיננסית 11
Matias Katz כרטיסי אשראי אוף טופיק 10
ר מעקב אחר חיובי כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 9
ריש-לקיש כרטיסי קאשבאק - מאמר משווה ומתכלל של האפשרויות השונות צרכנות פיננסית 89
R הבדלים בין כרטיסי אמריקן אקספרס אוף טופיק 3
שם משתמש בעייתי כרטיסי מועדון: הונאה או שמשתלם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
מתכנת עוקץ כרטיסי האשראי 2021 - המרכז לגביית קנסות צרכנות פיננסית 145
adamshalev איך מוצאים כרטיסי טיסה בזול לחו״ל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
oz1987 כרטיסי סים חו"ל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 47
yossik רכישת כרטיסי טיסה באינטרנט. צרכנות פיננסית 13
א חברות כרטיסי האשראי מעלות עמלה על השימוש בחו"ל! עמלה ממוצעת - 3% צרכנות פיננסית 25
ה הטבות למיניהן בכרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 4
ס כרטיס אשראי חוץ בנקאי- האם לפתוח? צרכנות פיננסית 1
Titush כרטיס אשראי מומלץ לסטודנטית צרכנות פיננסית 8
E חשבון מסחר בחול שמקושר לכרטיס אשראי שוק ההון 7
S זיכוי לכרטיס אשראי שבוטל (וחשבון הבנק שקושר אליו נסגר גם הוא) אוף טופיק 4
I כרטיס אשראי מומלץ ללא עמלות מטח? צרכנות פיננסית 1
M מחפש המלצה לכרטיס אשראי בלי 2FA צרכנות פיננסית 21
י קו אשראי בברוקרים (או בנקים) בארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
J כרטיס אשראי עם עמלת המרה של אחוז? צרכנות פיננסית 7
ארי הסוחר אשראי מברוקר לצורך רכישת מניות לטווח ארוך ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
D תשלום לדיסני+ ללא אשראי, כיצד? אוף טופיק 0
Echelon ניהול נכון של כתובות לחשבונות וכרטיס אשראי ב-Bank of America צרכנות פיננסית 0
D המדריך השלם (שלי) לכרטיסי אשראי אמריקאיים וטיסות בחינם צרכנות פיננסית 25
Vit7 איזה כרטיס אשראי הכי מומלץ לי בתור בעל עסק צרכנות פיננסית 2
W כרטיס אשראי בארנק של טלפון לא של בעל הכרטיס צרכנות פיננסית 7
T שימוש בכרטיס אשראי עבור תשלומי ביטוח לאומי ומס הכנסה כעצמאי לצבירת נקודות והטבות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21

נושאים דומים

Back
למעלה