• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יש לי תחושה שההוצאות שלנו גבוהות יותר מעליית המדד.

• פותח הנושא פותח הנושא arn
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
המדינה היא מונופול על רוב הקרקעות הפנויות. מי שמחליט כמה ואיזה ומתי קרקעות מוציאים למכרז זה לא הממשלה או משרד האוצר. השיקולים הם תכנוניים ולא כלכליים. זה לא שמישהו אומר בואו לא נמכור הרבה קרקעות כדי שהמחיר יעלה. הדיפולט הוא להוציא את בקרקע במכרז לפי המרבה במחיר. כן הממשלה יכולה להחליט על מודלים כמו מחיר למשתכן. וכמו שציינת הנחות כאלה פוגעות מאוד בהכנסות המדינה. הן גם משבשות את השוק. אבל לדעתי זה היה הרעיון להכניס הרבה אנשים להגרלות בשביל למתן ביקושים עד לזמן שיש מספיק היצע. לכן עכשיו אפשר להפסיק עם מחיר למשתכן.
למשרד האוצר יש יד ורגל בכל מכרז. מתקציבי פיתוח שדורשים את אישורו ועד לחץ ישיר על רשות המקרקעין דרך נציגי האוצר בועדות עד השפעת שר האוצר בקבינט הדיור. גם כל תוכנית הנחות צריכה אישור של משרד האוצר.

אחרי שורה של מכרזים שנסגרו עם תת ביקוש הפסיקו עם המכרזים האלה ומתמקדים במכרזים עם ביקוש גבוה (שוב, פרט לצמודי קרקע שמשום מה תקועים). זה שיקול כלכלי נטו, אם אין רוכשים אז הפרוייקט נתקע. ואם בכל זאת מוציאים אותו לדרך אז הרשויות המקומיות נתקעות עם חור למימון תקציבי הפיתוח.
תסביר לי איך אם השיקולים הם רק כלכליים המדינה בוחרת לקחת שטח פתוח ליד יישוב יהודי ולתת אותי ליישוב ערבי למרות שאם הייתה משייכת אותו ליישוב היהודי היא הייתה מוכרת אותו במחירים גבוהים פי עשר.

תראה למשל כתבה בכלכליסט
כלכליסט 5.2026 קרקעות בגליל התחתון

עכשיו שעלויות היזמיות עלו אז ייתכן שיש מקומות בפריפריה שגם במחיר קרקע אפסי לא משתלם לבנות בניה רוויה. המדינה כמו כל אחד לא אוהב למכור בעלות שלילית קרקע. יש מקרים נדירים שהמדינה מוכנה להפסיד אם זה יעד מספיק חשוב עבורה. כמו למשל ליישב את אילת ומצפה רצון כדי שתהיה למדינה גישה לים האדום וכדי שתהיה התיישבות בנגב.

מכרזים לבניה צמודת קרקע ביישובים ערביים מוגבלים לבני המקום חסרי דיור, אני משער שזו דווקא אפליה לרעה של ערבים כדי למנוע חיזוק של היישובים
אני דברתי על בנייה צמודת קרקע. קרקע בנייה רוויה היא ליזמים ולא לפרטיים. העדפת בני המקום זאת לא אפליה לרעה. זאת אפליה לטובת בני המקום.
זה נגד ההגיון לחשוב שזה בשביל להחליש אותם. יש דרכים הרבה יותר הגיוניות וזולות בשביל להחליש מישהו. להפך בממוצע אזרחים ערביים הם הפסדיים למדינה והיא משקיעה הרבה כסף שהגיע מכלל האוכלוסייה בשביל לחזק אותם. מבחינה כלכלית נטו תושבי גוש דן מסבסדים את תושבי רהט. אני לא אומר שאין הגיון בלנסות לקדם חינוך ותרבות של אוכלוסיות חלשות. במצב נורמלי המיעוט היה נטמע ברוב תוך 2 דורות.

אני דברתי על בנייה צמודת קרקע.
אז מה שכתבת עובדתית לא נכון, אין כזה דבר מכרז שפתוח רק לערבים, וגם אין כרגע מכרזים פתוחים לבנייה צמודת קרקע באף יישוב ערבי בצפון, רק ביישובים יהודיים ודרוזים.

אם אתה רוצה לשלם מחירים של יישוב ערבי אז אתה מוזמן להשתתף במכרז לצמודי קרקע בחורה, כל אחד יכול להשתתף ואפילו יש הנחה לחיילים.

תסביר לי איך אם השיקולים הם רק כלכליים המדינה בוחרת לקחת שטח פתוח ליד יישוב יהודי ולתת אותי ליישוב ערבי למרות שאם הייתה משייכת אותו ליישוב היהודי היא הייתה מוכרת אותו במחירים גבוהים פי עשר.
אני לא חייב לך שום הסבר, אם יש לך טענה אז אתה זה שצריך להוכיח אותה. הכתבה שהבאת מביאה תלונות מסוג של NIMBY על תוכנית מסויימת בלי להציג שום אלטרנטיבה, מבחינתי זה לא בסיס לדיון, בהסתייגות שלא נכנסתי לפרוטוקול של הוועדה כדי להבין מה באמת הלך שם (אני באופן עקרוני לא סומך על דיווחים של התקשורת)

אני היחיד שמוטרד מבנייה צמודת קרקע? זה נורא כלכלית, סביבתית ואורבנית

נערך לאחרונה ב:
אני היחיד שמוטרד מבניה צמודת קרקע? זה נורא כלכלית, סביבתית ואורבנית
באמת מכל הבחינות היינו רוצים לראות מגדלים בכל ישוב כפרי?
אני בעד ערי מגדלים במרכז, ותנו לנו לחיות על הקרקע עם שאר בעלי החיים סביבנו (כולל עקרבים ונחשים, לא כדאי לבוא).

באמת מכל הבחינות היינו רוצים לראות מגדלים בכל ישוב כפרי?
אני בעד ערי מגדלים במרכז, ותנו לנו לחיות על הקרקע עם שאר בעלי החיים סביבנו (כולל עקרבים ונחשים, לא כדאי לבוא).
בכל מקום שבו הביקוש לדיור עולה על כמות השטח הייתי רוצה לראות בנייה של לפחות כמה קומות. בטח אם האלטרנטיבה היא הקמה של יישוב חדש.

זה לא אומר מגדלים בכל יישוב כפרי אבל זה בהחלט מצדיק בנייה יותר גבוהה ויותר צפופה איפה שיש ביקוש לדיור ועסקים.

אני היחיד שמוטרד מבנייה צמודת קרקע?
אני הרבה יותר מוטרד מזה שכל שרשור מאבד כיוון ומהר מאוד הופך לדיון פוליטי במקום כלכלי.

מדיון על המדד, צורת המדידה שלו וכו איך בדיוק הגענו לדיון על איזה קבוצות באוכלוסיה מקבלות או לא מקבלות הנחות וכו'?

בחזרה לאינפלציה, אני כבר הגעתי למסקנה שזה נתון חסר ערך עבורי באופן אישי, הנה שתי דוגמאות:

אינפלציה אישית 1
אינפלציה אישית 2
אבל יש למדד השפעה עקיפה על כל אזרח. למשל הוא משפיע על החלטות הריבית וגם על הצמדות של מיסים והטבות ומוצרים מפוקחים.

ברור שמי שצורך הרבה שירותים (מסעדות והופעות למשל) שדורשים הרבה כח אדם ונדלן באיזורים יקרים אז המחירים יעלו מהר כי קשה יותר ויותר למצוא כח אדם וקרקע זולה כשיש חלופות יותר ריווחיות כמו הייטק למשך.

צווארי הבקבוק לירידת מחירים בישראל לדעתי הם:
מחסור בקרקע
מחסור במים
מחסור בכח אדם
קביעות ומבנה שכר של עובדי הסתדרויות
צרכנות לא חכמה בעיקר עקב השפעת פרסום ומדיה

גורמים שיכולים להצמיח את הכלכלה ראלית אבל כנראה שיגרמו לעליית מחירים:
צמיחה מואצת של ההייטק בחומרה ובתוכנה סביב השקעות בai
הגדלת השתלבות גברים חרדים בהייטק ובמשרות בכירות
הסרת איומים ביטחוניים

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
צווארי הבקבוק לירידת מחירים בישראל לדעתי הם:
וגם היותנו מדינת אי שממעטת לייצא ולייבא מהשכנים כמו אפריקה והמזרח התיכון בכלל (ביחס לאירופה, אסיה הרחוקה ואמריקה) ולא מעט מדינות מסרבות ליחסים כלכליים איתנו. ועכשיו הסחר הימי מזרחה הוא בכלל בלאגן קשה לישראל.
מדינות אי כמו בריטניה או ניו-זילנד לא מנועות מסחר עם המדינות השכנות ולא סובלות כמונו ממיעוט אפשרויות הובלה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T האם מס על הפקדות גבוהות לפנסיה של המעסיק אמור להיות מחושב בצורה שנתית או חודשית? מיסים 7
מ עלויות ביטוח גבוהות בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
א מדדי התל בונד - האם התשואות יהיו גבוהות כעת כשהריבית עלתה? שוק ההון 0
O תיק השקעות - עמלות גבוהות, מה עושים? שוק ההון 6
S עמלות קנית מטח גבוהות צרכנות פיננסית 10
F כרטיס אשראי מומלץ להוצאות גבוהות פוסטים מאיכות נמוכה 13
ד משכנתא למינוף בתקופת ריביות גבוהות נדל"ן 7
W מדוע הוצאות ניהול השקעות כל כך גבוהות במסלול פסיבי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
T עמלות גבוהות בקניית ETF אירופאי - יש פתרון למי שלא יכול לקנות ETF אמריקאי? שוק ההון 7
G תפקידים מעניינים עם משכורות גבוהות לבוגרי כלכלה (לא תיכנות) התפתחות אישית 54
yodo [תוכנה גנרית כלשהיא שמבטיחה תשואות גבוהות] - משהו מכיר? שוק ההון 22
1337justme עמלות גבוהות בקנית קרנות זרות - דילמה שוק ההון 5
A פקדון צמוד ושקלי לטווח בינוני בריביות גבוהות צרכנות פיננסית 3
Y למה לקנות מק"מ דרך הבנק אם העמלות כ"כ גבוהות? שוק ההון 7
י המניות גבוהות מה האלטרנטיבה שוק ההון 60
efrat עמלות מטח גבוהות של חברת האשראי צרכנות פיננסית 55
yossik "מה עוד פעם התעלפו על המטוס הזה?" או למה משלמים עמלות גבוהות לבנק. אוף טופיק 11

נושאים דומים

Back
למעלה