אני עצמאי עם הוצאות חודשיות די גבוהות בכרטיס אשראי (בערך 25,000-30,000 ש״ח)
אני תוהה מה הכרטיס שנותן הכי הרבה הטבות ושהכי ישתלם יהיה לי להעמיס עליו את כל ההוצאות האלה מבחינת ההטבות (קאש בק, נקודות, הטבות וכו׳)
כן אבל דווקא אני יכול לדמיין לעצמי שהכרטיסים האלה ש״מיועדים לעצמאיים״ הם יותר ״מיועדים לדפוק עצמאים״
אני תוהה אם יש כרטיס אפילו שעולה כסף שנותן איזה קאשבק יוצא דופן או נקודות שוות במיוחד.
לא מעניין אותי לפרוס את התשלומים, מעניין אותי לקבל כמה שיותר בחזרה.
בארה״ב כל המשחק הזה של הכרטיסי אשראי הוא משהו שאפשר לחסוך עליו לא מעט כסף. בארץ ברור לי שזה לא עובד ככה, אבל סתם תוהה אם יש איזה best practice
יש כרטיסים שנותנים לקנות תווי buyme: אמקס ובעבר ראיתי גם שאפשר בנקודות מועדון מתמיד של אלעל. לא השוויתי את יחסי ההמרה, אבל מניח שהם גרועים. לפעמים יש לאמקס הטבות נחמדות באתר התיירות expressfly, ככה קניתי לעצמי וכמתנות לאחרים לילות במלונות בארץ וטיסות בחברות זרות. טיסות אל על קניתי עם נקודות תעופה של כרטיסי פלטינום שאפשר להשיג בחינם. כנראה שמועדוני תעופה נותנים יחס עדיף אבל לא שווה לי להתמקח על דמי הכרטיס. זה סוג של תחביב עבורי, לא חושב שזה שווה את ההתעסקות.
אני ממליץ על פליקרד של אל על שצוין מעלה. גיהצתי 30-40k ש''ח לפי יחס של נקודה לכל 180 ש"ח. הכרטיס בנקאי ואפשר לקשר למט"ח אם אתה צריך. צברתי 5500 נקודות ואז ביטלתי. אפשר לנצל את הנקודות בחנות שלהם שבסך הכל אם מתאמצים אפשר למצוא שם דברים שווים.
אני ממליץ על פליקרד של אל על שצוין מעלה. גיהצתי 30-40k ש''ח לפי יחס של נקודה לכל 180 ש"ח. הכרטיס בנקאי ואפשר לקשר למט"ח אם אתה צריך. צברתי 5500 נקודות ואז ביטלתי. אפשר לנצל את הנקודות בחנות שלהם שבסך הכל אם מתאמצים אפשר למצוא שם דברים שווים.
צבירת נקודות: הנקודות בכרטיס גולד נצברות בגין הרכישות בכרטיס החל מ-240 ₪.
לכל 60 ₪ שימוש בכרטיס תוענק נקודת ®Membership Rewards אחת, למעט תשלומי מיסים, ביטוח, חברת חשמל, בתי חולים ממשלתיים ומשרדי ממשלה (כמפורט בתקנון) בהם תוענק נקודה אחת לכל 180 ₪ תשלומים שבוצעו בכרטיס.
לגבי רכישה בפועל, עדיין לא ביצעתי.
בכל מקרה, לא מכיר כרגע כרטיס עם חלופה טובה יותר. אם יהיה, תמיד אפשר לבטל ולעבור.
בהנחה מקילה שכל ההוצאות 60 שקל לנקודה ואין עלות כרטיס, אז בהוצאה של 30000 שקלים תצבור 500 נקודות שזה 50 שקלים הנחה בKSP. בפלייקארד של דיינרס, על הוצאה של 30000 שקלים תוכל לקבל כרגע חזרה במסעדות BUYME פי 4 מזה או במכירה של נקודות אלעל לפחות פי 3.
סקיי מקס - לא משלמים דמי כרטיס למשך שנה (19.9 ש"ח לחודש שבכל מקרה נמוכים מפליי קארד ב45%) וניתן להאריך פטור בדרך כלל דרך שימור לקוחות.
טסים בכל חברה בניגוד לפליי קארד ויחס המרה משתלם יותר.
שים לב רק שהעברות ביט/פייבוקס לא נחשבות לצבירה ושביטול כרטיס יבטל את כל מה שצברת (בניגוד לפליי קארד בשני המקרים).