• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

חוזים עתידיים

אם א' מוכר חוזה ל-ב' זה לא משפיע על המדד.
אבל אם א' מוכר חוזה, ובאותו רגע גם קונה מניות שנכללות במדד, אז הוא יוצר ביקוש לאותן מניות. הביקוש גורם לעליה במחיר המניות.
כשקונים חוזה מהמנפיק זה בדיוק מה שקורה - המנפיק מוכר חוזה וקונה מניות בסכום של החוזה.

גם על נפט אפשר לעשות חוזה החלפה. נגיד חוזה שברגע הפקיעה אני משלם 60$ ומקבל חבית נפט. זאת התחייבות הדדית - יכול להיות שזה יאפשר לי לקנות חבית בזול, יכול גם להיות שאאלץ לקנות חבית מעל מחיר השוק.
במניות זה די דומה - ביום הפקיעה אני משלם סכום ידוע ומקבל כמות ידועה מראש של מניות. אבל בניגוד לנפט אני לא באמת מקבל את המניות, אלא את השווי שלהן באותו רגע. זה לא נורא משנה, אני יכול לקנות אותן בעצמי אם בא לי.


אני חושב שהבנת הצד של המנפיק היא קריטית.
תצא מהנחה שהמנפיק לא מחפש להמר, אלא להרוויח בכל מקרה - בין אם המדד יעלה ובין אם ירד. איך עושים את זה? כמו שכתבתי קודם:

אתה רואה שלמנפיק החוזה לא אכפת אם המדד יעלה או ירד - כך או כך הוא מרוויח בדיוק אותו דבר.

את זה אפשר לעשות על מדד sp500 אבל לא על כל מדד פיקטיבי (למשל מזג האויר). כלומר אפשר למכור חוזה על מזג האויר, אבל מי שיעשה את זה הוא מהמר - אולי ירוויח ואולי יפסיד. זה שונה מחוזה על sp500 בו מנפיק החוזה לא מהמר - הוא מרוויח בטוח.


עם הצדקה.
בכל רגע יכול המנפיק, או כל אחד, להנפיק חוזה חדש. אני לא יכול למכור יותר יקר ממנו כי אף אחד לא יקנה ממני אם מישהו אחר מוכר בזול.
המחיר שהמנפיק יכול למכור בו קשור באופן חזק למדד. אם הוא מוכר בזול מדי הוא לא יוכל לכסות את עצמו כמו שתיארתי, ולהרוויח בכל מצב.

נחזור לדוגמה - קניתי חוזה שאומר שבתאריך נתון אני משלם 100$ ומקבל 100$*מדד. המדד היה 1 כשקניתי אבל עלה בינתיים ל-1.2.
המנפיק יכול לייצר חוזה כזה, אבל כדי להבטיח שלא יפסיד בשום מצב הוא צריך לקחת לפחות 20$ תמורת החוזה (אז הוא יקנה מניות ב-120$ ובפקיעת החוזה הכל מתקזז).
נגיד אני רוצה למכור את החוזה שלי - אף אחד לא ישלם לי יותר מ-20$. זה ערך החוזה, והוא נגזר ישירות מהמדד (חוזה על 100$, מדד עלה ב- 20%).
בסדר מחיר ההנפקה קשור באופן חזק וישיר למדד.. אבל מרגע ההנפקה תהליך התנוע של המדד לא קשור למדד, למעשה מה שמזיז אותו זה כמו כל מחיר פיננסי אחר היצע וביקוש הרבה עסקות של קניה במרקט ירימו את המחיר והפוך אני טוען שאם יש קשר בין התזוזה של החוזה לתנועת המדד עצמו זה בגלל שביצוע העסקות בין הנשים מתבסס על מחיר המדד.. תיאורתית אנשים שסוחרים בחוזה הכוח בקביעת המחיר בידם.. תקן אותי אם אני טועה. אני יגיד לך מה משהו לא מסתדר לי בין מה שלמדתי על המכניקה של השוק לבין מה שהשוק עושה באמת. אני מתכוון שהמכניקה הפשוטה של השוק אומרת שהמכיא של החוזה או בכללי מוצר פיננסי כל שהוא נקבעת לפי העסקה האחרונה ומשתנה לפי העסקות שנסגרות בשוק. אם זו מכניקת השוק, ועל זה אני חושב שאין וויכוח למהמ שמישהו ואני לא מתכוון למנפיק החוזה אני מתכוון לסוחרים התוך יומיים שסוחרים חוזה יהיה איכפת בכלל מהמדד?
 
בסדר מחיר ההנפקה קשור באופן חזק וישיר למדד
לא רק מחיר ההנפקה אלא גם מחיר המימוש.

מרגע ההנפקה תהליך התנוע של המדד לא קשור למדד
לא מדוייק, כי אחרת יווצר ארביטראז.

אני מתכוון שהמכניקה הפשוטה של השוק אומרת שהמכיא של החוזה או בכללי מוצר פיננסי כל שהוא נקבעת לפי העסקה האחרונה ומשתנה לפי העסקות שנסגרות בשוק.
נכון. וזה אכן המצב.


אם זו מכניקת השוק, ועל זה אני חושב שאין וויכוח למהמ שמישהו ואני לא מתכוון למנפיק החוזה אני מתכוון לסוחרים התוך יומיים שסוחרים חוזה יהיה איכפת בכלל מהמדד?
כי החוזה הוא על המדד.
אם היה הפרש בין שווי החוזה (+ריבית מסויימת עד פקיעת החוזה) לבין שווי המדד היה ארביטראז.
 
אם היה הפרש בין שווי החוזה (+ריבית מסויימת עד פקיעת החוזה) לבין שווי המדד היה ארביטראז.
שאגב זה בדיוק מה שחלק מקרנות הפנסיה בארץ עושות.
 
לא רק מחיר ההנפקה אלא גם מחיר המימוש.


לא מדוייק, כי אחרת יווצר ארביטראז.


נכון. וזה אכן המצב.



כי החוזה הוא על המדד.
אם היה הפרש בין שווי החוזה (+ריבית מסויימת עד פקיעת החוזה) לבין שווי המדד היה ארביטראז.
אוקי אבל ארביטראז' לא משרת את הסוחר התוך יומי כי אני לא יכול לקנות חוזה עתידי במקום מסויים ולמכור אותו במקום אחר, או הפוך לקנות יחידה מסויימת של הSPY ולמכור אותה בתור חוזה עתידי. במיוחד שבסופו של דבר אני לא מקבל כלום בתאריך הפקיע. כלומר אם נשווה את זה לחוזה עתידי שהוא בילאייבל (שבתאריך הפקיע אתה מקבל מוצר פיזי) ובאמת נוצר פער ארביטרז' אז הפער מהווה משהו, אבל בחוזה עתידי על הS&P אני לא מקבל מוצר פיזי בסופו של יום אז גם אם יווצר פער מה זה משנה לי בתור סוחר יומי? ואתה יודע בסופו של דבר זה מה שאני מנסה להבין, אני קונה חוזה ES ומוכר אותו באותו יום עושה רווח או הפסד של כמה נקודות מה איכפת לי מהמדד? והשאלה היותר חשובה בוא נצא מנקודת הנחה שכולם היו חושבים כמוני ולא היה איכפת להם מהמדד באמת והמחיר היה זז ללא קשר למדד מה היה קורה במצב כזה? יש משהו שיכול להשפיע על המחיר חוץ מהסוחרים שסוחרים בו? וזה הנקודה הסופית שלי בסופו של יום. הסוחרים המוכרים והקיונים מזיזים את המחיר של החוזה, למדד אין השפעה ישירה על המדד ובגלל זה מאוד קשה לי להבין איך זה שהוא תמיד מיצג את המחיר של המדד. אני למשל לא מסתכל על המדד בכלל אני קונה ומוכר לפי התזוזה של מחיר החוזה על הגרף. אם כולם מתנהגים כמוני ואף אחד לא מודע בכלל למחיר המדד באותו רגע איך יכול להיות שהם זזים ביחד? אני מרגיש כאילו יש משהו שאני מפספס ולא מבין. ההגיון שלי אומר משהו אחד והמציאות עושה משהו אחר.
 
כי במציאות יש סוחרי ארביטראז' שבכל פעם שהמחיר של החוזה מתרחק בקצת (ממש קצת) ממחיר המדד הם קונים את הזול ומוכרים את היקר.
 
אוקי אבל ארביטראז' לא משרת את הסוחר התוך יומי כי אני לא יכול לקנות חוזה עתידי במקום מסויים ולמכור אותו במקום אחר, או הפוך לקנות יחידה מסויימת של הSPY ולמכור אותה בתור חוזה עתידי.
למה לא?
וגם אם אתה אישית לא יכול, יש מספיק אחרים שכן.
במיוחד שבסופו של דבר אני לא מקבל כלום בתאריך הפקיע.
איך הגעת לזה?
והשאלה היותר חשובה בוא נצא מנקודת הנחה שכולם היו חושבים כמוני ולא היה איכפת להם מהמדד באמת והמחיר היה זז ללא קשר למדד מה היה קורה במצב כזה?
היה בא מישהו אחד, מנצל את הארביטראז ועושה ערמות של כסף.
יש משהו שיכול להשפיע על המחיר חוץ מהסוחרים שסוחרים בו?
לא.
כמו כל נכס, מה שמשפיע בסוף על המחיר זה הסוחרים בנכס.
אבל מאחר וכל אחד יכול לסחור לעולם לא יהיה ארביטראז משמעותי כי תמיד יבוא מישהו לסגור את הפער.
וזה הנקודה הסופית שלי בסופו של יום. הסוחרים המוכרים והקיונים מזיזים את המחיר של החוזה, למדד אין השפעה ישירה על המדד ובגלל זה מאוד קשה לי להבין איך זה שהוא תמיד מיצג את המחיר של המדד
כי ארביטראז.
אם החוזה היה יותר זול מהמדד אז מישהו היה קונה את החוזה ועושה ערימות של כסף.
אם החוזה היה יותר יקר מהמדד אז מישהו היה מוכר את החוזה ועושה ערימות של כסף.

אני למשל לא מסתכל על המדד בכלל אני קונה ומוכר לפי התזוזה של מחיר החוזה על הגרף. אם כולם מתנהגים כמוני ואף אחד לא מודע בכלל למחיר המדד באותו רגע איך יכול להיות שהם זזים ביחד?
חלק אולי עושים כמוך, אבל מספיק שיש אחד שמסתכל גם על החוזה וגם על המדד כדי לסגור את הארביטראז הזה.
ותאמין לי שיש הרבה יותר מאחד כזה.
 
והשאלה היותר חשובה בוא נצא מנקודת הנחה שכולם היו חושבים כמוני ולא היה איכפת להם מהמדד באמת והמחיר היה זז ללא קשר למדד מה היה קורה במצב כזה? יש משהו שיכול להשפיע על המחיר חוץ מהסוחרים שסוחרים בו?
אם החוזה היה נכס שיש ממנו כמות נתונה ומוגבלת, יתכן שהיית צודק.
אבל זה לא המצב - אפשר להנפיק חוזים חדשים, ואפשר למחוק חוזה (אם מנפיק החוזה קונה אותו - עכשיו יש לו חוזה מול עצמו, שזה שקול לאין חוזה). המחיר שבו כדאי לבצע את הפעולות האלה קשור ישירות למדד.

בוא ניקח אנלוגיה - נגיד אנחנו סוחרים בברווזי גומי. יש מיליון ברווזי גומי מדגם מסוים, וסוחרים קונים ומוכרים אותם. המחיר נקבע לפי ביקוש והיצע בלבד. יכול להיות שמחיר ברווז יעלה למיליון דולר, או ירד לסנט אחד - הכל היצע וביקוש.
אבל מה אם ניתן לייצר ברווזים בעלות x? אז המחיר לא יכול לעלות בהרבה מעל x - אם זה יקרה, מפעלים יתחילו לייצר בכמויות וההיצע יוריד את המחיר. כך המחיר לעולם יהיה x או פחות.
ומצד שני - מה אם ניתן להתיך ברווזים ולקבל גומי בשווי y? המחיר לא יכול לרדת הרבה מתחת ל-y. אם זה יקרה, מפעלים יתחילו לקנות ברווזים לצורך התכה, והביקוש יעלה את המחיר. כך המחיר לעולם יהיה y או יותר.
ומה אם x=y? אז זה יהיה המחיר וזהו. זה לא מצב הגיוני למוצרים פיזיים, אבל כן למוצרים פיננסיים.
 
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Anrala האם עדיף להשקיע דרך קרן סל עם חוזים עתידיים על הביטקוין או דרך קרן ספוט? השקעות אלטרנטיביות 20
ע S&P 500 בהכפלה ע"י חוזים עתידיים שוק ההון 24
F ProShares משיקה ETF על טהרת חוזים עתידיים של ביטקוין שוק ההון 1
K קה"ש - s&p 500 האם מזומנים = חוזים עתידיים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ר איך קונים חוזים עתידיים? שוק ההון 1
N שאלות בנושא חוזים עתידיים ואגרות חוב שוק ההון 6
P חוזים עתידיים (בהשקעות המוסדיים), כל כך רווחי? שוק ההון 4
aeh רשימת סימולים של מדדים מובילים ושל חוזים עתידיים שוק ההון 1
A חוזים עתידיים ואופציות שוק ההון 21
TunaGolem חוזים עתידיים ומינוף שוק ההון 24
ס האם קרן מחקה לפי חוזים עתידיים תשיג ביצועי total return? שוק ההון 20
י עזרה בהבנת רשימת נכסים עם חוזים עתידיים שוק ההון 6
R שוב קרנות איריות [וגלגול חוזים עתידיים] שוק ההון 27
עומר חוזים עתידיים שוק ההון 29
P שאלה בנושא חוזים עתידיים שוק ההון 1
L איך קונים חוזים על זהב/חיטה/תירס/כותנה? פוסטים מאיכות נמוכה 4
י כמה שאלות בורות על חוזים ושות' שוק ההון 15
ע חברות משקיעות דרך חוזים או נכסים ממשיים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A חוזים על מדדים שוק ההון 1
נ התייעצות - משכירים, אתם עושים חוזים עם עו"ד? נדל"ן 23
א חוזים בקרנות מחקות שוק ההון 5
ImCarryGG גלגול חוזים על סנופי בIB - הלכה למעשה שאלות שוק ההון 3
ה Backtesting גלגול חוזים עם Retropy שוק ההון 3
ה חוזים מול קרנות סל שוק ההון 2
P השפעה של חוזים על מחירי המניות שוק ההון 5
D מאגר של חברות נטולות שירות לקוחות, לטובת הימנעות לקוחות עתידיים אוף טופיק 19
J איך נכון להתייחס לנכסים עתידיים בירושה כחלק מתיק הנכסים? אוף טופיק 6
ס חישוב תקבולים עתידיים - דיבידנדים לטווח ארוך שוק ההון 17
M ניהול מקורות הכנסה ( כולל עתידיים ) עם ציר זמן שוק ההון 2
Y שער של קרן סל וחוזים עתידיים שוק ההון 6
Dor95 ניסוי: מסחר בחוזים עתידיים על מפלגות אוף טופיק 0
מ "צביעת" הפסדים לצורך החזרי מס עתידיים שוק ההון 1
I עלות כיסויים ביטוחיים וסכומי פיצויים עתידיים צרכנות פיננסית 17
yanosh34 קונטנגו ובקוורדיישן במסחר בחוזים עתידיים שוק ההון 7

נושאים דומים

Back
למעלה