• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הכרויות לחסכנים 2018

• פותח הנושא פותח הנושא Kintsukuroi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אוקיי, עם המשפט הזה אני מסכים
"כשיש רצון אמיתי" -> "מוצאים דרך"
שמחה שמסכימים על משפט המפתח.
מקווה שנסכים גם שקריטריונים או תנאים מקדימים עלולים לטשטש את ההבדל בין רצון אמיתי ללא.

שמחה שמסכימים על משפט המפתח.
מקווה שנסכים גם שקריטריונים או תנאים מקדימים עלולים לטשטש את ההבדל בין רצון אמיתי ללא.
כן, אבל אני טענתי מול המילה "אהבה", כאילו, זאת אחת הסיבות לרצות, אבל לא ה-גורם

כן, אבל אני טענתי מול המילה "אהבה", כאילו, זאת אחת הסיבות לרצות, אבל לא ה-גורם
קראתי את המשפט כמה פעמים ולא הצלחתי להבין, מה עוד יכול להיות ה-גורם?
(ברצון אמיתי התכוונתי גם לאהבה, פשוט נשמע קצת פחות דרמטי..)

להתחשב
להתסתדר
לתקן משהו מקודם \"שבור"
לנסות משהו חדש
להסכים להכל כי יש משיכה חדה בצד אחד
להוכיח משהו למשפחה\חברים

והאמת, הרוב רק רוצים שיצליח להם, מה שנקרא "יקנו מה שהם מוכרים"

אהבה, לא יודע איפה היא מגיעה ומתי, אם בכלל

אהבה, לא יודע איפה היא מגיעה ומתי, אם בכלל
טוב, בוא נשים את המילה אהבה רגע על השולחן.
יש סיכוי סביר שהשימוש של אנשים שונים במילה הזאת, בא לתאר חוויה רגשית שונה ולכן כדאי לשם הדיון שכשמישהו משתמש במילה הזאת, יהיה ברור על מה הוא מדבר. צריך לזכור שיש עוד מילים בלקסיקון שאנשים חושבים שהן אהבה ולכן הבילבול: התאהבות, משיכה מינית, חיבה, חשיבה דומה, ערכים דומים וכד'.
בימינו נהוג להתחיל זוגיות מהתאהבות ומשיכה מינית שמאפשרות את הדבק הראשון לחיים ביחד של שני זרים. פעם היה נהוג לשדך על בסיס ערכים דומים ומצב סוציו-אוקונומי דומה וגם לא ייחסו חשיבות גדולה להתאהבות ומשיכה מינית אלא ליכולת להביא ילדים ולהועיל אחד לשני.
תודה לאל שאנחנו נמצאים בעולם חופשי יחסית ואף אחד לא כופה עלינו להתחתן ועם מי, אבל זה גם יוצר מצב מבלבל לאנשים שנדמה להם שהם אמורים להיות מאוהבים לנצח בבן הזוג ולהימשך אליו תמיד (ואם לא, אז להיפרד). החיים הזוגיים הארוכים הם הרבה יותר מורכבים מתעשיית האשליות של הוליווד והם יכולים להיות מהנים מאד בתנאי שאף בן זוג לא דורש/כופה שינויים על חברו (לא דיאטה, לא זהות החברים שלו, לא אמונה, לא ערכים וכן הלאה).

עד לא מזמן נישואין היו בעיקר עסק כלכלי.

בימינו נהוג להתחיל זוגיות מהתאהבות ומשיכה מינית
אני לא מסכים
בימינו אנשים מחפשים חוויות טובות
איכשהו אני מרגיש שדווקא בימינו זוגיות זה לא "משהו סופי"
הכוונה שזה לא עד סוף החיים
אלא, שכפי שכתבת, יש מגוון אפשרויות וה"עולם חופשי"

כמובן, שלאנשים ש"בתוך זה" יש משמעות אחרת, אבל מי שנכנס טרי לקשר יודע מראש שהוא מגיע לקרב קשה וסיכויי הישרדותו לא בשמיים

בסופו של דבר, להכנס לזוגיות זה אקט אגואיסטי שבו אתה מתגמל את הבדידות של עצמך בשינויים פחות כואבים ל"אותו הרגע"
ו

בימינו אנשים מחפשים חוויות טובות
להכנס לזוגיות זה אקט אגואיסטי שבו אתה מתגמל את הבדידות
אם אנשים מחפשים חוויות כדי לפצות על הבדידות, הם לא ימצאו פרטנר שאשכרה ימלא אותה.
מקבלים את מה שנותנים.

תמיד חרה לי שאנשים ממלאים במקום הצר שבאתרי היכרויות את הציפיות שלהם בלקבל ולמצוא בבת/בן זוג האידיאלי במקום לכתוב דברים מעניינים על עצמם כמו הציפיות שלהם, מעצמם, שאולי ימשכו את תשומת הלב של הפרטנר האידיאלי.
מהצד זה נראה פשוט אדם משעמם שאין לו מה לתת מעצמו, ולכן לא יעורר אצל הקורא את העניין והסקרנות לגלות, האם זה הבן אדם שיגרום לי לרצות לתת לו את כל מה שיש לי?

אגיד דבר אחרון בנושא כי אני משתדלת למתן את הכתיבה הרגשנית בפורום -
באופן אישי, הילדות שלי היתה מרובת שירים וסיפורים אבל יש ילדים שלא.
אני חושבת שזה משפיע מאד על תודעה של ילד לפנטז ולחלום, וגם מקנה ערכים.
לילדים עם פנטזיות יש יותר סיכוי שיתגשמו בבגרות, מאשר כאלה שאין להם מלכחתחילה.

אז לכן, לכל חברה שיולדת, אני קונה במתנה ספר ילדים ורושמת את הציטוט הזה:
0__05e8dcf3523c79.jpg

טוב, בוא נשים את המילה אהבה רגע על השולחן.
יש סיכוי סביר שהשימוש של אנשים שונים במילה הזאת, בא לתאר חוויה רגשית שונה ולכן כדאי לשם הדיון שכשמישהו משתמש במילה הזאת, יהיה ברור על מה הוא מדבר. צריך לזכור שיש עוד מילים בלקסיקון שאנשים חושבים שהן אהבה ולכן הבילבול: התאהבות, משיכה מינית, חיבה, חשיבה דומה, ערכים דומים וכד'.
בימינו נהוג להתחיל זוגיות מהתאהבות ומשיכה מינית שמאפשרות את הדבק הראשון לחיים ביחד של שני זרים. פעם היה נהוג לשדך על בסיס ערכים דומים ומצב סוציו-אוקונומי דומה וגם לא ייחסו חשיבות גדולה להתאהבות ומשיכה מינית אלא ליכולת להביא ילדים ולהועיל אחד לשני.
תודה לאל שאנחנו נמצאים בעולם חופשי יחסית ואף אחד לא כופה עלינו להתחתן ועם מי, אבל זה גם יוצר מצב מבלבל לאנשים שנדמה להם שהם אמורים להיות מאוהבים לנצח בבן הזוג ולהימשך אליו תמיד (ואם לא, אז להיפרד). החיים הזוגיים הארוכים הם הרבה יותר מורכבים מתעשיית האשליות של הוליווד והם יכולים להיות מהנים מאד בתנאי שאף בן זוג לא דורש/כופה שינויים על חברו (לא דיאטה, לא זהות החברים שלו, לא אמונה, לא ערכים וכן הלאה).
בוא נודה שכל קשר נמאס עם הזמן ואהבה נעלמת ותכלס מי שהכי נהנה זה שמחליף כל הזמן וככה יש לו חוויות. חדשות ומגוונות

אני צריכה להודות? אני חיה עם אותו בן זוג כבר 35 שנה.
שכל קשר נמאס עם הזמן
לאמא שלך נמאס הקשר שלה איתך? אתה, לצערי, לא מבין מה זאת אהבה :)
ותכלס מי שהכי נהנה
אתה בתחרות מי הכי נהנה? אתה חושב שאהבה והנאה הן מילים זהות? אתה חושב שאמא שלך תמיד נהנתה ממך?
זה שמחליף כל הזמן וככה יש לו חוויות. חדשות ומגוונות
חג שמח שלמה! מאחלת הרבה חידושים וגיוונים בחיים, זה יכול לשייף את התובנות בחיים (אבל יכול גם שלא).

וואלה בשבילי זה באמת ככה אני יוצאת לפגישה רק למטרה רצינית ולא סתם בילוי ואם גבר לא מציע לשלם אפילו על שתיה אני חשובת אז מה יהיה בחיים משותפים, תקופות של הריון, ילדים קטנים שאולי ארוויח פחות הוא לא ידאג לי.
תרשי לי להציג לך גישה אחרת, כמעט ולא שילמתי על אף אחת בשום דייט מתוך פמיניזם.
גם היום כשיש לי בת זוג וילדים קטנים אני לא "דואג לה", אנחנו בונים חיים ביחד וכל אחד תורם את חלקו, אם מישהו מאתנו ישתכר פחות בנקודת זמן מסויימת השני יגבה אותו.
קחי בחשבון שכשאת מחפשת גבר ש"ידאג לך" זה בעצם אומר שאת מעוניינת במע יחסים לא שוויונית ועשוי להיות לזה מחיר בהמשך.

אבל לא תמיד אנשים יודעים מה מציק להם מראש
כל זה לא קשור למילה אהבה, זה לא סוד הקסם לחיים שממיסה חומות של שונות
תקשורת בין בני הזוג היא כן סוד הקסם. זה נכון שאתה לא תמיד יודע לזהות את הסיבות המדוייקות לתחושות שמציפות אותך אבל זה לא צריך למנוע ממך לדבר על התחושות ואז יחד עושים ניסוי וטעיה עד שמגלים מה יכול להפחית או להגביר אותן.

צריכה להודות? אני חיה עם אותו בן זוג כבר 35 שנה.
ואין ירידה באיכות, עוצמת הקשר והחוויות?
לאמא שלך נמאס הקשר שלה איתך? אתה, לצערי, לא מבין מה זאת אהבה :)
יש הבדל בין אהבה רומנטית לטיפול בילדים וגם יחסי הורים ילדים הם מורכבים מאוד ויכולים להיות בעייתיים.
אתה בתחרות מי הכי נהנה? אתה חושב שאהבה והנאה הן מילים זהות? אתה חושב שאמא שלך תמיד נהנתה ממך?
את רואה שאחוז הגירושין עולה כל הזמן כי תוחלת החיים עולה ואנשים לא מוכנים להתפשר ושוב יכולת ההשפעה של הורים על חייהם מוגבלת מאוד ותלויה בהרבה גורמים.

אין ירידה, יש שינויים. אז לפני מיליון שנה חברתי אליו בגלל המשיכה והערכים/תחביבים המשותפים, זה טוב רק לתחילת המסע. בתוך המסע עצמו, יש נושאים אחרים שהופכים להיות חשובים יותר ולאחר עוד זמן - גם הם יורדים מחשיבותם ואחרים עוברים לקידמת הבמה.
מה שחשוב לאורך כל הדרך זה תקשורת טובה (כן, כולל כעס וריבים), שקיפות, הערכה הדדית, עזרה הדדית והנאה להיות ביחד (והנאה לא חייבת להתקיים רק או בכלל דווקא במיטה).
כשמגיעים לאורך זמן כמו של הזוגיות שלנו, כבר יש כל-כך הרבה חוויות משותפות והתנהלויות דומות שבאמת אני מתקשה לראות את עצמי לגמרי כאינדיבידואל :)
יש הבדל בין אהבה רומנטית לטיפול בילדים
יש הבדל בין אהבות שונות בדרכי הביטוי אבל במקור הן מגיעות מאותה תחושה/רגש. יש גם הבדל בין ביטוי כעס כלפי ילד או הורה או בן זוג אבל במקור זה תחושת כעס. לי נראה שאתה קורא להתאהבות ומשיכה מינית בשם אהבה אבל זה כנראה יוצר לך בילבול מושגים וגורם לך לדרכי פעולה שגויות.
את רואה שאחוז הגירושין עולה כל הזמן כי תוחלת החיים עולה ואנשים לא מוכנים להתפשר
אחוז הגירושין עולה בעשורים האחרונים בעיקר בגלל נשים. נשים שיכולות לפרנס את עצמן, ולא תלויות בגבר מפרנס, כבר פחות סובלניות להתנהלויות לא שיוויוניות במערכת המשפחתית או להתנהגות של חוסר תקשורת ואדישות לתיסכוליה. לפני 100 שנה גירושין היו יכולים למוטט אותה כלכלית ולמנוע ממנה לגדל את ילדיה.

אחוז הגירושין עולה בעשורים האחרונים בעיקר בגלל נשים. נשים שיכולות לפרנס את עצמן, ולא תלויות בגבר מפרנס, כבר פחות סובלניות להתנהלויות לא שיוויוניות במערכת המשפחתית או להתנהגות של חוסר תקשורת ואדישות לתיסכוליה. לפני 100 שנה גירושין היו יכולים למוטט אותה כלכלית ולמנוע ממנה לגדל את ילדיה.
+1

העוצמה יורדת מהגבהים לעמקים.

שמע, זה בסדר לחוות לחפש וללמוד מנסיון, אבל צריך להיות מודע לזה שזה למטרות כיף, בסופו של יום טוב לאדם שיהיה לו עזר כנגדו. שזה ביטוי גאוני.

בוא נודה שכל קשר נמאס עם הזמן ואהבה נעלמת ותכלס מי שהכי נהנה זה שמחליף כל הזמן וככה יש לו חוויות. חדשות ומגוונות

זוגיות או קשר רומנטי זה רק אלמנט אחד מחוויות החיים של אדם.
אפשר להתרגש בתוך קשר מונוגמי ממליון דברים אחרים, וגם אפשר להחליט לפתוח קשר מונוגמי להתנסויות אחרות.
זה לא אומר שאוהבים פחות או שנמאס.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אבל זה גם יוצר מצב מבלבל לאנשים שנדמה להם שהם אמורים להיות מאוהבים לנצח בבן הזוג ולהימשך אליו תמיד (ואם לא, אז להיפרד).
הקטע הוא שעד לפני פחות מ- 150 שנה תוחלת החיים הממוצעת הייתה 40. לא היה קשה להיות בזוגיות ״לכל החיים״ כשהחיים כ״כ קצרים וכשיש דאגות של איך למצוא אוכל ולא למות ברעב. לא בדיוק היה זמן לחשוב על שאיפות אחרות. זה גם היה פחות נפוץ אז גם מי שרצה לא עשה את זה, וגם עד המהפכה התעשייתית שהתחיל שוויון לנשים והן התחילו להרוויח משכורת. גירושין משמעם (פרט לנידוי) היה גם פשוט לגווע ברעב כי אל היה מי שיכלכל.

בכל אופן כמה עמודים נמשך הדיון המיותר על מי משלם בדייט פיו. זה כ״כ איזוטרי ולא חשוב. אני תמיד בא לשלם אם הבחורה ממש מתעקשת אני אתן לה להתחלק (זה קורה) הכל תלוי בדינמיקה שהייתה ביניכם. וזה לא נראה לי מוזר כי גם עם חברים קרובים אני מתנהל ככה שלא מתחשבנים על התשלום ומידי פעם זה משלם או זה, או שמתחלקים באופן שווה לא משנה מה כל אחד הזמין. זה פשוט לא מעניין מבחינתי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
2028_שנת_פרישה הכרויות לחסכנים אוף טופיק 163
V סיפורי הכרויות להשראה אוף טופיק 59
V הכרויות וזוגיות אוף טופיק 3
Myrath הכרויות סולידים אוף טופיק 3
Myrath מאחר שפורום הכרויות חסכנים לא על הפרק... אוף טופיק 52
hommie הכרויות וזוגיות - חישוב מסלול מחדש אוף טופיק 298
R החזר מס על שנת 2018 מיסים 19
הסולידית זכאות להחזר מס לשנים 2023-2018 מיסים 0
E שאלה בעקבות קבלת הודעה ממס הכנסה לגבי שנת המס 2018 מיסים 11
liranviper טעות של הרו"ח שלי בדוח למס הכנסה עבור IB ב- 2018 שוק ההון 15
K עליה דרמטית בעלות הביטוחית לנכות ושארים בין שנת 2017 ו-2018 ועוד סוגיות על פנסיה צרכנות פיננסית 51
I הגשה מקוונת של טופס 1301 לשנת 2018 עדיין סגורה? צרכנות פיננסית 1
M תשואות של קרנות פנסיה ברירת מחדל 2018 צרכנות פיננסית 26
כימאי מה עשה התיק שלכם בשנת 2018? שוק ההון 99
Liron2035 אם פתחתי חשבון בIB השנה(2018) אני צריך לדווח למס הכנסה בסוף 2019? צרכנות פיננסית 20
ר תוספי תזונה - גימיק צרכני או הכרח ב 2018? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 104
S השוואת קרנות השתלמות/ניהול+מסלולים - 2018 שוק ההון 7
ח תשואות נמוכות/שליליות ברוב מוצרי החסכון הקיימים היום ב- 2018 שוק ההון 9
adamshalev נוהל גילוי מרצון עד 2018-2019 שוק ההון 1
M תחזית אפוקליפטית ל 2018 בגלובס - מתחברים? שוק ההון 2
korma תקרת ההפקדות לקרן השתלמות לעצמאיים ב-2018 שוק ההון 7
adamshalev תחזיות לשנת 2018 אוף טופיק 59

נושאים דומים

Back
למעלה