• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הכרויות לחסכנים 2018

• פותח הנושא פותח הנושא Kintsukuroi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
הקטע הוא שעד לפני פחות מ- 150 שנה תוחלת החיים הממוצעת הייתה 40. לא היה קשה להיות בזוגיות ״לכל החיים״ כשהחיים כ״כ קצרים
הנתון הזה משקלל בתוכו תמותת תינוקות.
אדם שהגיע לגיל 20 (גיל נישואין) בשנת 1870 היה צפוי לחיות עד גיל 60 בערך.

לא היה קשה להיות בזוגיות ״לכל החיים״ כשהחיים כ״כ קצרים וכשיש דאגות של איך למצוא אוכל ולא למות ברעב.
זה לא באמת היה המצב הרגיל, שצריך ללקט שורשים כדי לא למות ברעב.
עד המהפכה התעשייתית שהתחיל שוויון לנשים והן התחילו להרוויח משכורת
המלחמה לשיוויון התחילה במאה ה-20, הרבה אחרי המהפכה התעשייתית. הכניסה המסיבית לאקדמיה ולמקומות עבודה התחילה בחצי השני של המאה ה-20 (זה כבר בתחום הדורות שחיים היום).
דיון המיותר על מי משלם בדייט פיו. זה כ״כ איזוטרי ולא חשוב
אתה צודק על פניו, אלא שמתחת לשטות הזאת מסתתרים דברים חשובים מאד.

אחוז הגירושין עולה בעשורים האחרונים בעיקר בגלל נשים. נשים שיכולות לפרנס את עצמן, ולא תלויות בגבר מפרנס, כבר פחות סובלניות להתנהלויות לא שיוויוניות במערכת המשפחתית או להתנהגות של חוסר תקשורת ואדישות לתיסכוליה. לפני 100 שנה גירושין היו יכולים למוטט אותה כלכלית ולמנוע ממנה לגדל את ילדיה.
לא רק "נשים שיכולות לפרנס את עצמן, ולא תלויות בגבר מפרנס" פחות חוששות כיום מההשפעה הכלכלית של הגירושים. היו גם שינויים בסביבה המשפטית – בהיקף המזונות שנקבעים, ובחלוקת הנכסים – שהפחיתו את החשש הכלכלי של נשים מפני גירושים. כתוצאה מהשינויים הללו, גם נשים שלא יכולות לפרנס את עצמן וכן תלויות בגבר מפרנס, פחות חוששות מההשפעה הכלכלית של הגירושים, ולעיתים החשש אפילו התחלף בתקווה – חלקן צפויות דווקא לשפר את מצבן הנכסי והתזרימי אם יעבירו את הגבר המפרנס אותן לסטטוס של גרוש.

כתוצאה מהשינויים הללו, גם נשים שלא יכולות לפרנס את עצמן וכן תלויות בגבר מפרנס, פחות חוששות מההשפעה הכלכלית של הגירושים, ולעיתים החשש אפילו התחלף בתקווה – חלקן צפויות דווקא לשפר את מצבן הנכסי והתזרימי אם יעבירו את הגבר המפרנס אותן לסטטוס של גרוש.
אתה פותח כאן תיבת פנדורה.

לעיתים החשש אפילו התחלף בתקווה – חלקן צפויות דווקא לשפר את מצבן הנכסי והתזרימי אם יעבירו את הגבר המפרנס אותן לסטטוס של גרוש.

אם הוא נוקט כלפיה אלימות כלכלית, בהחלט.

גם ללא אלימות כלכלית.
לא חסרים מקרים אבל נשאיר את התיבה הזו סוגרה, כי זו לא מטרת הדיון.

זורק פצצה לאוויר ובורח? בוא נדבר על זה. איך פיצול לשני בתים יכול לשפר את מצבה הכלכלי של אישה ממוצעת אחרי הגירושין? לא מדברת על כאלו שהתחתנו עם מיליונרים כבדים. סתם אישה מהמעמד הבינוני.

בבקשה לחזור לנושא השרשור.
תודה.

חלקן צפויות דווקא לשפר את מצבן הנכסי והתזרימי אם יעבירו את הגבר המפרנס אותן לסטטוס של גרוש.

אאוץ'.
התגלגלו לי העיניים כל כך חזק אחורה שזה כואב.

כשיש רצון אמיתי לחיות יחד אז מוצאים דרך.

אמשיך גם עם הקו בדוגמא האישית שלי, הייתי פעם מקבלת התקפי חרדה עד רמת בכי מריח של סגריות. אם הייתי חותמת על דבר אחד של וודאות בחיים זה שלא אגור עם אדם שמעשן.
שנתיים ראשונות עם בן הזוג שלי היו גיהנום צרוף רק מהסיבה הזו.
לא רק שהוא היה מעשן (לא סגריות), הוא היה מעשן בתוך הבית.
ניסיתי להלחם בזה בכל דרך אבל לא הצלחתי. זה אורח החיים שלו מאז ומתמיד, זה הכיף שלו וזה לא בכוונה נגדי. ניסיתי גם לא לקבל את זה ולעזוב עשרות פעמים אבל הגעגוע היה מחזיר.
בסופו של דבר הרצון להיות איתו היה חזק יותר מהחרדה, ומאז אנחנו מתפננים באושר יחדיו...

(אגב, זה שלא "בא לקראתי" גרם לי להיות בן אדם חופשי מחרדות וזה היה שווה הכל).
אני חושב שכל אחד צריך להחליט *מראש* על מה הוא לא מוכן להתפשר וגם להחליט כמה הוא החלטי בעניין. עישון מבחינתי זה בל יעבור, אני לא סובל את הריח, את הטעם (בבת הזוג), את הנזק ואת העובדה שעוד משלמים על זה כ״כ הרבה כסף. אני לא חושב שיש משהו שיגרום לי לרצות בת זוג מעשנת, שתהיה הכי מושלמת בעולם. כבר סיימתי קשרים בעבר בגלל זה והיום אני ממש מציין את זה מראש, אפילו בדייט הראשון, שיהיה ברור ושלא לבזבז לה ולי את הזמן.
במקרים שבהם זה כן היה לידי היא היתה צריכה לצאת החוצה ולסגור את הדלת, קור או חום, שאני אפילו לא אריח את זה. אני ממש לא מסוגל לנשום בחלל שמעשנים בו.

עישון מבחינתי זה בל יעבור, אני לא סובל את הריח, את הטעם (בבת הזוג), את הנזק ואת העובדה שעוד משלמים על זה כ״כ הרבה כסף.
בעלי מסכים איתך בכל מילה ומילה (מעשנת כבדה, ביחד כבר 35 שנים) :>

לא הייתי מתחתן עם מעשן , או בזבזן כרוני, או מישהו שאי אפשר לסמוך עליו ב 100% שיעשה את העבודה יחד איתי כשצריך

למרות שכמה מחבריי הטובים ביותר הם מעשנים\בזבזנים\מאחרים כרונים, מבחינתי יש הבדל בין שותף לחיים לבין שותף לבילויים, הקריטריונים לא זהים

אלו כמובן הקריטריונים האישים שלי, ואף אחד לא חייב להסכים איתם ולאמץ אותם, אבל אני חושב שהנקודה החשובה שכן צריך לאמץ היא שיש הבדל בין שותף לחיים לבין שותף לבילויים, והקריטריונים לא זהים

כל אחד וקריטריוניו.
לי יותר חשוב הנשמה של בן אדם מאשר תנאים.

טוויסט בעלילה - עזבתי;)

בעלי מסכים איתך בכל מילה ומילה (מעשנת כבדה, ביחד כבר 35 שנים) :>
ב״בל יעבור״ אני מתכוון לזה שסיימתי קשרים פוטנציאליים מאוד כשזו הסיבה העיקרית (מאחל לכם לפחות עוד 35 שנה כן?) כי אצלי בכל אופן היה אפשר למרוח כמה חודשים בלצאת למרפסת או לעצור בצד אבל ברור שלטווח ארוך זה לא יכול לעבוד. יש הרבה דברים שאני רוצה לעשות למען בת זוג. הפסקות סיגריה הן לא אחד מהם.
מעניין מה הטרייד אוף :O

ב״בל יעבור״ אני מתכוון לזה שסיימתי קשרים פוטנציאליים מאוד כשזו הסיבה העיקרית
אני מבינה לליבך, וגם לליבו של בעלי. הוא בחיים לא עישן ומשנה לשנה הוא נעשה יותר רגיש לריח.
היו לי כנראה איכויות שעלו בערכן על השיקול הזה מבחינתו :)
אני אעשה את זה מסובך יותר- הבת שלנו מעשנת גם. נראה לך שהוא יסיים את הקשר איתה? או שיפסיק לחבק ולנשק אותה? אין מצב!

סיגריה היא חברו הטוב של האדם...
תארו לכם שהייתם אומרים לה לעבור לכלב אלקטרוני?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
סיגריה היא חברו הטוב של האדם...
תארו לכם שהייתם אומרים לה לעבור לכלב אלקטרוני?
D:D:D:
כן, אני מחבקת כל אחת מהן לפני שאני מעלה בעשן.
@אנא-אל , אין לי שום מחשבה על סיגריה אלקטרונית. ניסיתי לעבור לטבק אמיתי שמגדלים בכפרי הצפון כדי להפחית כמויות אבל זה היה מגעיל מדי. ניסיתי להיגמל דרך קופ"ח וגם דרך אלן קאר. גורנישט...אני והנובלס שלי נמשיך כנראה עוד כמה שנים ואז או שהוא יגמור אותי או שאני אגמור אותו, אדווח.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
2028_שנת_פרישה הכרויות לחסכנים אוף טופיק 163
V סיפורי הכרויות להשראה אוף טופיק 59
V הכרויות וזוגיות אוף טופיק 3
Myrath הכרויות סולידים אוף טופיק 3
Myrath מאחר שפורום הכרויות חסכנים לא על הפרק... אוף טופיק 52
hommie הכרויות וזוגיות - חישוב מסלול מחדש אוף טופיק 298
R החזר מס על שנת 2018 מיסים 19
הסולידית זכאות להחזר מס לשנים 2023-2018 מיסים 0
E שאלה בעקבות קבלת הודעה ממס הכנסה לגבי שנת המס 2018 מיסים 11
liranviper טעות של הרו"ח שלי בדוח למס הכנסה עבור IB ב- 2018 שוק ההון 15
K עליה דרמטית בעלות הביטוחית לנכות ושארים בין שנת 2017 ו-2018 ועוד סוגיות על פנסיה צרכנות פיננסית 51
I הגשה מקוונת של טופס 1301 לשנת 2018 עדיין סגורה? צרכנות פיננסית 1
M תשואות של קרנות פנסיה ברירת מחדל 2018 צרכנות פיננסית 26
כימאי מה עשה התיק שלכם בשנת 2018? שוק ההון 99
Liron2035 אם פתחתי חשבון בIB השנה(2018) אני צריך לדווח למס הכנסה בסוף 2019? צרכנות פיננסית 20
ר תוספי תזונה - גימיק צרכני או הכרח ב 2018? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 104
S השוואת קרנות השתלמות/ניהול+מסלולים - 2018 שוק ההון 7
ח תשואות נמוכות/שליליות ברוב מוצרי החסכון הקיימים היום ב- 2018 שוק ההון 9
adamshalev נוהל גילוי מרצון עד 2018-2019 שוק ההון 1
M תחזית אפוקליפטית ל 2018 בגלובס - מתחברים? שוק ההון 2
korma תקרת ההפקדות לקרן השתלמות לעצמאיים ב-2018 שוק ההון 7
adamshalev תחזיות לשנת 2018 אוף טופיק 59

נושאים דומים

Back
למעלה