• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אירוע אבטחה במיטב טרייד: מידע של לקוחות נחשף, כולל מספרי תעודות זהות וחשבונות בנק

YPV

משתמש בכיר
דירוג
4,128
לפי הכתבה, גורם חיצוני ניצל פרצת אבטחה בממשק API של ספק חיצוני של מיטב טרייד והצליח לשלוף פרטי לקוחות. האירוע התגלה בשבת האחרונה לאחר שכ-3,000 לקוחות קיבלו מסרוני אימות (SMS) שלא ביקשו, וזוהו ניסיונות (שנכשלו) להחליף את מספרי הטלפון המאומתים בחשבונות.

אירוע כזה מעלה סימני שאלה כבדים סביב רמת אבטחת המידע וניהול הסיכונים בגוף שמנהל עשרות מיליארדי שקלים עבור מעל 100 אלף לקוחות. מדאיג במיוחד שהאירוע התגלה רק בדיעבד, בעקבות מבול סמסים ללקוחות, ולא דרך מערכות ניטור ובקרה פרואקטיביות של החברה.

למישהו כאן זה קרה? קיבלתם בשבת סמס לא ברור, או שמיטב כבר יצרו איתכם קשר יזום ועדכנו שהפרטים שלכם היו בין אלו שדלפו?

מתלבט כיצד לנהוג לגבי החשבון שלי במיטב טרייד.

גם אותי זה קצת מלחיץ, למרות שאני בבית השקעות ישראלי אחר.

לדעתי זה ענין של זמן עד שיהיה אפשר לפרוץ באמצעות מודלים סיניים.

חשבתי על מעבר לבנק, אבל גם שם אין לי 2fa, ויש גם שותף נוסף (אשתי) שאני חושש שפחות מודע לענייני אבטחה.

אני מתלבט מה המקום הבטוח ביותר אם אני חושש גם מטעות אנוש שלי.

מתלבט כיצד לנהוג לגבי החשבון שלי במיטב טרייד.
הסוסים כבר ברחו, ההאקרים כבר עובדים על המתחרים

התזה של ברוס שנייר היא שאי אפשר לסמוך על אף חברה מסחרית שתשקיע באבטחה כי זה משהו שלא מייצר הכנסה, חברה מסחרית נעצרת בגידור הסיכון העיקרי וזהו.

התזה של ברוס שנייר היא שאי אפשר לסמוך על אף חברה מסחרית שתשקיע באבטחה כי זה משהו שלא מייצר הכנסה, חברה מסחרית נעצרת בגידור הסיכון העיקרי וזהו.
מסכים לגמרי עם התזה. חברה מסחרית פועלת לפי תמריצים כלכליים, ואבטחת מידע היא מרכז עלות ולא מנוע צמיחה, כך שהיא תמיד תשאף למינימום ההכרחי לגידור הסיכון. אלא שכאן נכנסת רגולציה (שכל כך אוהבים לשנוא).

להבנתי הפיקוח על הבנקים של בנק ישראל מציב סטנדרטים נוקשים לניהול סיכוני סייבר, בקרת ספקי צד ג' ומערכי ניטור מתקדמים, ברמה שחברי בורסה שאינם בנקים פשוט לא כפופים לה. מאחר שזה עולה המון כסף, אין שום סיכוי שהם יכפיפו את עצמם לסטנדרטים האלה באופן וולונטרי.

אנחנו בסוף 2026, ולמיטב טרייד עדיין אין 2FA בכניסה לחשבון.

מישהו פה משתמש בבית השקעות ישראלי אחר למסחר עצמאי, שבו כן יש אמצעי אבטחה, ומרגיש שהוא כן נמצא בסביבה יחסית מאובטחת?

מצטער אם זה חורג מחוקי הפורום, אני לא מבקש המלצה כללית על בית השקעות, אלא דיון על אילו בתי השקעות מאובטחים יותר ואילו פחות. נראה שהיו על זה דיונים בעבר פה בפורום, אבל אני לא מוצא משהו עדכני, ההודעות האחרונות בנושא הן מ-2023.

הכל טוב ויפה שיש לכם 2fa על המידע שמוצג במיטב, למה אין ככה אבטחה על נותן שירות שלהם לשרתים שלהם במיוחד שזה מידע מאוד רגיש גם כלכלית וגם מבחינת מידע.

לא יודע אם אתם מודעים אבל כל כמה חודשים תמיד יש זליגה כזאת מנותני שירות צד ג, עד כמה זה צריך להדאיג אם זה נעשה בכוונת תחילה?

למה אין ככה אבטחה על נותן שירות שלהם
אותו בעלים כמו סלייס, מה כבר יכול לקרות

אגב הוא התשתית של רוב הברוקרים מחוץ לבנקים, נראה שמישהו ניסה להשחיר דווקא את מיטב

גם במיטב יש 2fa
אולי יש באפליקציה במובייל, אבל בהתחברות בדפדפן בדסקטופ אין, אז בעצם האקר יכול לעקוף את ה-2FA ממש בקלות - פשוט להשתמש במחשב במקום במובייל.

מעבר לכך, זה די מרגיש שהם מזלזלים באבטחת מידע, עד לא מזמן (ואולי גם היום זה כך) כדי להמיר מטבע צריך היה פשוט למלא לטופס מקוון ולציין את מספר החשבון או משהו כזה. בלי התחברות, בלי סיסמא, בלי זיהוי במייל, בלי זיהוי בטלפון - פשוט לשלוח טופס.
ומערכת המסחר עצמה גם נראית כאילו הפסיקו לעבוד עליה אי שם ב-1996.

@AbuNafha בפסגות טרייד יש 2fa ואופציה לזיהוי ביומטרי
האם בכל נקודה בה מתחברים למערכת יש 2FA, כלומר גם במחשב וגם במובייל וגם בכל פלטפורמה אחרת שמאפשרת התחברות?
האם בכללי זה מרגיש שהמערכת מודרנית, ושפסגות לוקחים את עניין אבטחת המידע ברצינות?

לא חושב שהאירוע הזה אמור להיות טריגר למעבר. אין לך מושג מה מצב האבטחה של בתי ההשקעות האחרים, אם כבר גנבו או לא.
יתכן שפריצה כזו תגרום להידוק האבטחה.

ספציפית כאן למיטב הבנתי (חה חה) לא נגרם נזק ללקוחות.
נניח שהיו מתפרצים לסניף בנק ומנסים לשדוד אותו, וברגע האחרון לפני שהטלרית הייתה נותנת את מפתחות הכספת האזרחים בסניף היו משתלטים על השודד. האם היית עובר בנק?

בסוף זה לא בורסת קריפטו שאפשר לרוקן אותה.

לא בורסת קריפטו שאפשר לרוקן אותה
אפשר לגרום למניפולציה של השוק, באמצעות קניה/מכירה של מניה ספציפית.
כלומר, אם פורץ השתלט על מספר חשבונות, הוא לא צריך להעביר את הכסף לעצמו, הוא פשוט יכול להריץ מניה מסויימת.

מה יקרה במצב כזה, לבעלי החשבונות שנפרצו?

איפה? אני לא מוצאת
זיהוי ביומטרי זה בהגדרות, לגבי ה2fa זה פשוט עובד לי, חשבתי שזה ברירת מחדל. לא מצאתי הגדרות של זה, אולי תנסי להתקשר לתמיכה הטכנית שלהם. בדרכ עונים מהר

לא חושב שהאירוע הזה אמור להיות טריגר למעבר.
זה טריגר למעבר, אבל הוא לא מתקיים בחלל ריק - המערכת שלהם מרגישה מאד לא מאובטחת, אין בה אמצעי זיהוי ואבטחה בסיסיים, פעולות מסויימות מתבצעות ללא הזדהות הכי בסיסית, ועוד. הטריגר הזה הוא סוג של "הקש ששבר את קו הגמל" - דגל אדום נוסף, אחד יותר מדי.

אין לך מושג מה מצב האבטחה של בתי ההשקעות האחרים, אם כבר גנבו או לא.
זה בדיוק מה שאני מנסה להבין, מה מצב האבטחה של בתי השקעות אחרים בארץ.
אם כולם באותה רמה, אפשר גם לעבור לבנק, שם רמת האבטחה מאד גבוהה. אמנם קצת יותר יקר אבל ייתכן והמחיר שווה את זה.

ספציפית כאן למיטב הבנתי (חה חה) לא נגרם נזק ללקוחות.
נניח שהיו מתפרצים לסניף בנק ומנסים לשדוד אותו, וברגע האחרון לפני שהטלרית הייתה נותנת את מפתחות הכספת האזרחים בסניף היו משתלטים על השודד. האם היית עובר בנק?
תשאל משקיע בסלייס, שקיבל שירות נוראי בניוד, אבל בסוף "הכל הסתדר" והקופה שלו שויכה - אם בדיעבד הוא היה צריך לשים לב לנורות האדומות, ולא להשאיר שם את הכסף שלו.

לגבי ה2fa זה פשוט עובד לי, חשבתי שזה ברירת מחדל.
זה עובד לך בכל נקודה ממנה אתה מתחבר - מובייל, מחשב, וכו'?
בכללי אתה מרגיש שרמת האבטחה שם טובה?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ב IBI עדיין אין 2FA. צריך לעבור לבית השקעות שכן יש לו?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Williamsburg ידעתם שניירות ערך ישראליים ניתנים להורשה ללא אירוע מס בהורשה? שוק ההון 12
ס מה נחשב ל"אירוע מס"? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 20
ע אירוע מס - איך למזער את זה? שוק ההון 2
ס מכירת קרן סל וקניית אחרת במקומה גוררת אירוע מס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
S לשנות מסלול השקעה לטובת קרנות מגודרות – גם במחיר אירוע מס? שוק ההון 3
T מעבר מסלולים בקרנות מנוהלות ללא אירוע מס -איך זה עובד? שוק ההון 5
ס העברת חלק מתיק ללא אירוע מס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ד האם יש אירוע מס כאשר מניידים מניות מבנק בישראל לIBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
י אירוע מס בשינוי גוף מנהל לפוליסת חיסכון מיסים 6
Omer Daniel העברת תיק השקעות מאקסלנס לIB : אירוע מס? שוק ההון 1
יבגני_ל מיזוג בין חברות. אירוע מס למשקיעים? שוק ההון 6
K להמיר קרנות בלי לייצר אירוע מס שוק ההון 6
F קה"ש IRA עם הפקדות מעל התקרה - מכירה למען איזון תיק זה אירוע מס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
J האם יש דרך להעביר את כספי ה rsu לקרנות מחקות מדד ללא אירוע מס? שוק ההון 10
T מכירת s&p500-115925 שיקלי, וקנייה מחודשת בדולר, היא אירוע מס ? שוק ההון 10
D תשלום מס על אירוע מס יחיד מיסים 4
G האם ניתן להעביר כסף מתיק מנוהל בבנק לחשבון מסחר עצמאי בבית השקעות ללא אירוע מס? שוק ההון 7
L האם זה אירוע מס? מיסים 10
Z האם יש מס רכישה על אירוע גביית דירה משועבדת בגין מלווה שלא נפרע? נדל"ן 0
Z האם יש מס רכישה על אירוע גביית דירה משועבדת בגין מלווה שלא נפרע? פוסטים מאיכות נמוכה 0
ד העברת תיק עם אירוע מס מיסים 5
S stock split/stock dividend - אירוע מס? שוק ההון 1
W העברת ניירות ערך במתנה מאב לבן - אירוע מס? שוק ההון 82
milx האם תיק מניות עובר לילדים בירושה ללא אירוע מס? שוק ההון 29
Y אירוע מס לבני זוג לא נשואים שוק ההון 2
E ניתוח אירוע במימון חברות - סמינריון אוף טופיק 1
ה אירוע מס קופת גמל להשקעה שוק ההון 10
omer101 מעבר בין חברות ללא אירוע מס בקרן גמל להשקעה שוק ההון 32
T אירוע בקרן מחקה - מה זה אומר? שוק ההון 2
מ קרן השתלמות שכיר + עצמאי ופדיון חסכון קטן עם אירוע מס שוק ההון 3
Z כאשר ת.ס. מגיעה לפדיון האם זה גורר אירוע מס כפוי? שוק ההון 12
Y המרת אופציות למניות - האם אירוע מס? שוק ההון 0
משה מפגש סולידי במרכז / אירוע החלפת בגדים. אוף טופיק 2
שודד הפינג פונג שינוי מסלול בפוליסת חסכון ללא אירוע מס - הכיצד? שוק ההון 13
yossik איזון תיק השקעות ללא אירוע מס - יש כזו חייה? צרכנות פיננסית 81
Cfy אירוע מס בהעברת תיק שוק ההון 33
vaccinium אבטחה בפסגות? שוק ההון 0
ס בעיית אבטחה פוטנציאלית בib ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
ה מצלמות אבטחה בלובי הבניין אוף טופיק 26
deussex המלצה למצלמות אבטחה לבית עלות טובה מול תועלת (זוג/שלוש מצלמות + מנגנון מקליט) אוף טופיק 19
V אבטחה באתרי בנקים, ביתי השקעות וכדומה בישראל אוף טופיק 36
NightStyle צעדים לחסימה(פרסומות), אבטחה, פרטיות(מעקב),מהירות הגלישה ברשת. שתפו! אוף טופיק 34
R פיזור הכסף בין מוסדות פיננסיים שונים עם מערכות שונות בהקשר של אבטחה שוק ההון 6
Y השקעה במניות בבנק\בית השקעות ישראלי\IB - עמלות מול אבטחה שוק ההון 1
N מצלמת אבטחה לשטח מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
yossik מצלמת אבטחה לגיל שלישי+ אוף טופיק 6
C איך השירות לקוחות במיטב טרייד ואקסלנס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
ב תיק השקעות במיטב טרייד שוק ההון 3
M שחיטה במרווח המרת מט"ח בIRA במיטב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
A בזה שעות המרה בין שקל לדולר ובחזרה במיטב דש טרייד פפר אינבסט שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה