סרגיי הלוי
משתמש סולידי
- דירוג
- 12
שלום לכולם,
אני משקיע ב-IBKR ולאחרונה התקבלה הודעה מהם במייל.
מתברר ש-XETRA GOLD שזה ETF שמושקע בזהב מעלים את ה-TER שלהם מ-0.0% ל-0.3% (או לפחות זה הוא ה-RATE שיהיה ב-IBKR).
*ראו את נוסח ההודעה כאן למטה
אני שוקל למכור את הפוזיציה שלי שם, ולקנות עם הכסף שייצא ETF אחר שמושקע בזהב, אבל יש לו TER יותר נמוך.
השאלה שלי היא כזאת:
האם מהלך שכזה נחשב לאירוע מס, שחובה לדווח עליו בדיווח השנתי למס הכנסה (אני עצמאי)?
או שאולי רק כשאני אעביר את הכסף שיש לי בתיק ההשקעות חזרה לבנק בארץ, או אעשה שם המרה מדולרים/יורו לשקלים - רק זה נחשב לאירוע מס?
תודה לעונים,
סרגיי.
אני משקיע ב-IBKR ולאחרונה התקבלה הודעה מהם במייל.
מתברר ש-XETRA GOLD שזה ETF שמושקע בזהב מעלים את ה-TER שלהם מ-0.0% ל-0.3% (או לפחות זה הוא ה-RATE שיהיה ב-IBKR).
*ראו את נוסח ההודעה כאן למטה
אני שוקל למכור את הפוזיציה שלי שם, ולקנות עם הכסף שייצא ETF אחר שמושקע בזהב, אבל יש לו TER יותר נמוך.
השאלה שלי היא כזאת:
האם מהלך שכזה נחשב לאירוע מס, שחובה לדווח עליו בדיווח השנתי למס הכנסה (אני עצמאי)?
או שאולי רק כשאני אעביר את הכסף שיש לי בתיק ההשקעות חזרה לבנק בארץ, או אעשה שם המרה מדולרים/יורו לשקלים - רק זה נחשב לאירוע מס?
תודה לעונים,
סרגיי.
Dear Client,
We are writing to inform you of an upcoming change that will affect your positions in XETRA-GOLD securities.
Background:
XETRA-GOLD is subject to a 0.3% annual maintenance fee that is charged by Clearstream Banking AG and the respective custodian. This custody fee amounts to 0.025% per month of the holding value. Interactive Brokers has historically absorbed these costs on behalf of our clients.
Effective Date: March 25, 2026
Beginning March 25, 2026, the XETRA-GOLD maintenance fee will be passed through to client accounts holding this security.
Fee Details:
- Annual Rate: 0.3% of holding value
- Calculation: The fee will be computed and charged daily using the formula: (Holding Value x 0.3%) / 365
- Statement Description: The fee will appear on your account statements as "XETRA-GOLD Maintenance Fee"