שבועיים תמימים לתוך 2018… נראה שכדאי שאכתוב כאן כמה מילים, לשם שינוי.
סקירה תקופתית של ביצועי "שוקולד מריר" – תיק ההשקעות הפאסיבי (והמתודולוגי בעליל) של הבלוג – תהיה סיפתח הולם.
הנראטיב השכיח ביותר בשוק ההון בשלהי 2016 גרס שהשוק יתרסק ברגע שדונלד טראמפ ייבחר לנשיאות. ובכן, זה לא קרה ("…עדיין," יש שיאמרו): לא רק שהשוק האמריקני התפוצץ השנה בשיעור דו-ספרתי, אלא שבנוסף, לא היה חודש אחד שהסתיים בירידות מאז שטראמפ נבחר לנשיאות.
זה כמובן לא אומר דבר – הרי הקשר בין ביצועי השוק לפוליטיקה הוא מקרי במקרה הטוב – ועדיין, זה מלמד משהו על טיבם של נראטיבים פיננסיים. איש לא יודע דבר.
מכל מקום, 2017 הייתה שנה טובה בשווקים הפיננסיים. כל-כך טובה, ששאלה קשה יותר היא מה *לא* עלה השנה.
בשווקים המפותחים – ארה"ב, אירופה ויפן – נרשמו עליות של 20% ומעלה, כאשר מדד המניות העולמי MSCI World, שעוקב אחר ביצועיהן הכוללים של אלפי חברות ב-23 שווקים מפותחים, רושם תשואות חיוביות כבר 14 חודשים ברציפות – שיא חדש.
גם השווקים המתעוררים החלו לספק את הסחורה. בתשע השנים שבין 2007 ל-2015, השקעה במניות שווקים מתעוררים הניבה תשואה למדי של 6% בכל התקופה. לעומת זאת, ב-2017 הניבה השקעה בשווקים המתעוררים תשואה של 21%, ובסך הכל תשואה של 45% בשנתיים.
עליות נרשמו גם בשוק אגרות החוב הממשלתיות (מדד אג"ח ממשלתי כללי – 4.7%), שוק האג"ח קונצרניות (תל בונד 20 הניב 7.1%), במחיר הזהב (13%+), ןבקרנות הריט (נדל"ן מניב). (אם זה נשמע לכם סינית, הפוסט הזה יכול לעשות סדר).
"מדד הפחד" (ה-VIX), שמנסה לאמוד את חששותיהם של המשקיעים מפני קריסה בשוק המניות האמריקני, מצוי בשפל שלא נראה שנים. למעשה, ספקולנטים שהימרו נגד ה-VIX ורכשו תעודות העוקבות אחרי מדד ה-XIV (שהוא למעשה "שורט" על ה-VIX) נהנו מרווח של כמעט 200% ב-2017 (המתווספים לתשואה של 80% ב-2016). ככה זה כשהתנודתיות התפוגגה כלא הייתה.
בישראל, לעומת זאת, הביצועים היו צנועים בהרבה – ת"א 35 (לשעבר ת"א 25) רשם תשואה של 2.5% בלבד, בעיקר עקב הביצועים הגרועים שהניבו מניות טבע ובזק, להן כידוע ניתן משקל משמעותי במדד. לעומתו, מדד ת"א 90 (לשעבר ת"א 75) הניב ביצועים מרשימים בהרבה, עם תשואה שנתית של 21%.
מה שבכל זאת קצת נגס בתשואה הייתה הירידה בערך הדולר; עם זאת, משקיעים שגידרו את הפלח המנייתי שלהם הצליחו למתן את הירידה הזו.
"שוקולד מריר" עצמו סיים את 2017 עם תשואה שנתית של 11.54%, כאשר מאז הקמתו התשואה עומדת על 20.29%.
בסך הכל, נדמה לי שאפשר לומר בשלב זה ש"שוקולד מריר" מגשים את התכלית הפדגוגית שלשמה הוא נוצר, במובן זה שהוא ממחיש היטב כמה עקרונות יסוד:
- מניות (בחשיפה גלובאלית) הן מנוע הצמיחה העיקרי של תיק ההשקעות.
- אגרות חוב ממשלתיות הן דרך מצוינת להגדיל את הפיזור בתיק ולמתן את התנודתיות, אולם בטווח הארוך הן מניבות תשואה נמוכה יותר.
- השקעה בשווקים מתעוררים היא תנודתית יותר, ומניביה תוצאות שונות ביחס להשקעה בשווקים מפותחים.
- לא ניתן לנחש איזה שוק יניב את התשואה הגבוהה ביותר בכל שנה, ולכן נכון לפזר את ההשקעה על מגוון רחב של שווקים.
השאלה הגורלית שמשקיעים שואלים את עצמם היא מה צופן העתיד, וכיצד תיראה 2018 בשווקים: האם הגיעה השעה לתיקון משמעותי, אולי אפילו למפולת? או שאולי דווקא נראה המשך עליות מכוח המומנטום?
ובכן, בדומה לכל שאר בני התמותה עלי אדמות, גם לי מושג ירוק מה עתיד להתרחש – בעולם, בפוליטיקה או בשוק. חוסר הוודאות הוא אינהרנטי לשווקים, וזה מה שהופך אותם למעניינים.
לצד זאת, אפשר בהחלט להניח, שהתחושות של המשקיעים לגבי 2018 תושפענה מהתשואות שהשיגו ב-2017. כולנו, אחרי הכל, חשופים להטיית האחרונות. משקיעים שנהנו מתשואות חיוביות בשנה החולפת חשופים יותר לשאננות ולנטילת סיכון יתר. לעומת זאת, מי שנותר מחוץ לשוק כנראה יחשוש שהשוק יקר מכדי להיכנס אליו בשלב הזה.
כך או כך, סביר להניח שגם ב-2018, ברגע שהשוק יתחיל לגמגם או לתקן, אנשים יחשבו שהנה הגיעה המפולת הגדולה.
סביר להניח שגם ב-2018, יהיה מי שישיג תשואות גבוהות מכם, ויעורר אצלכם שילוב מסוכן של חמדנות בתוספת קנאה – מקור לא אכזב לטעויות הרסניות מבוססות רגש.
סביר להניח שגם ב-2018, נראה מניה, קרן, אסטרטגיה, נכס השקעה או מטבע קריפטוגרפי שיניבו תשואות חלומיות, וכולנו נצטער על כך שלא השקענו בזה.
סביר להניח שגם ב-2018, פיזור ההשקעות יגרום לכם להרגיש כמו אידיוטים בטווח הקצר.
מכל מקום — ההשקעה הטובה ביותר שתוכלו לעשות ב-2018 היא להגדיל את שיעור החיסכון שלכם. אין לנו שליטה על השוק, על מדיניות המס, על הצמיחה הכלכלית או על ההתנהגות של משקיעים אחרים – אבל אנחנו בהחלט יכולים לשלוט על ההוצאות שלנו.
כן, זו עצה משעממת ורפטיטיבית, אבל למי שחושש מתשואות נמוכות מהשקעותיו, זה הצעד הנבון ביותר שאפשר לנקוט בו.
הערה מתודולוגית: החל מהפוסט הזה, עדכוני "שוקולד מריר" יפורסמו אחת לשנה, ולא אחת לרבעון. בנוסף, לא תתבצע עוד הזרקה של כסף (וירטואלי) חדש לתיק. איזון תקופתי של תיק ההשקעות יתבצע אחת לשנה.
*"שוקולד מריר" הוא תיק מתודולוגי, ולא קיים במציאות. אני לא מחזיקה בני"ע הנזכרים לעיל ולא ממליצה על ביצוע פעולות בהם. הפוסטים שלי נועדו למטרות חינוכיות בלבד ואינם בגדר ייעוץ או המלצה. אני לא אחראית ולא יכולה להיות אחראית לפעולות הפיננסיות שאתם עושים בהתבסס על התכנים באתר הזה.
אפשר הסבר או קישור לסיבת ה"איזון מחדש" של התיק כל תקופה? מדוע לא לתת לשוק לעשות את שלו?
וממש תודה שאת משקיעה מזמנך לחלוק איתנו את החוכמה שלך!
כאן תמצא הסבר.
אם יש לי תיק שמניב כ 20 אחוז תשואה בשנה. האם לדעתך סולידית יקרה יש סיבה לא להיכנס ל"מינוס" בעו"ש בריבית של 1.67% כדי להזרים כסף לתיק ההשקעות?
סיבה מצויינת. בדיוק בשנה שתעשה את זה התיק שלך יחטוף 30%- ואז תישאר עם מינוס גם בעוש וגם בתיק
+1 אם אתה חושב לטווח הקצר.
-1 אם אתה חושב לטווח הארוך ואתה בטוח שתוכל לעמוד בהחזר של ההלוואה גם אם התיק שלך יתרסק זמנית.
מכיוון שהביטחון ביכולת להחזיר את ההלוואה משנה את התמונה אז אני אשאיר לך להחליט מה מתאים לך.
אין שום סיבה להיכנס למינוס.
הצורת חשיבה הזו היא תוצר של הבנק שנותן לך מסגרת נאה לרוב פי כמה מהשכר שלך ומהווה "בור" ענקי שאתה צריך להיזהר ממנו כל פעם שאתה נכנס לחשבון.
אין סיבה להשתמש במסגרת הזו אף על פי שזה נוח בטירוף, מינוס זה משחק מסוכן, וברגע שנכנסת אליו אתה בידיים של הבנק.
בהצלחה
תודה סולידית. גיליתי את הבלוג שלך אתמול והוא כתוב מאד יפה ומעניין, אפילו מרתק. מי חשב שאני יגיד מרתק על התכום הזה. אז תודה רבה!
שתי כתבות מכלכליסט שקשורות לנושא של הבלוג:
הראשונה: כשעושים הרבה ניסוים אקראיים אחד מהם יצא הכי טוב
https://www.calcalist.co.il/money/articles/0,7340,L-3729503,00.html
השניה: העלאת דמי ניהול בקרנות נאמנות
https://www.calcalist.co.il/markets/articles/0,7340,L-3728546,00.html
ומה עם הארי בראון ?
חבל שאת כותבת פחות. את ממש חסרה לקהילת הקוראים שלך 🙁
לגמרי מה שאלי אמר
מצד שני, אם זה שצריך לעשות כדי לשמור על האיכות הגבוהה של התוכן – אז למה לא. פוסט מעולה. תדוה!
+1
איכות עדיפה בהרבה על כמות.
ליבר מה אתה עושה כאן?!
אהבתי את ההוקרה!
מדוע האיזון ייעשה כעת אחת לשנה?
תעשו לעצמכם טובה, וצאו משוק המניות והאג״ח כאחד. לפני כשנתיים התבטאתי כאן בבלוג אודות הסכנה ההולכת וגוברת בהשקעה בשוקי המניות. בדיעבד האזהרה שלי דאז לא התממשה, ושוקי המניות אשר כבר היו מנופחים ויקרים מדי ביחס לביצועי הכלכלה רק הלכו והתנפחו עוד יותר. על פי מדדים שונים כגון Shiller P/E, המניות מעולם לא היו יקרות יותר, למעט בשנת 2000, בשיא בועת הדוט קום. אולם הסכנה בשוק המניות מתגמדת לנוכח הסכנה בשוק האג״ח. אנחנו נמצאים בשיאו של תהליך בן כמעט ארבעים שנה של צניחת רמות הריבית בעולם. כידוע, מחירי האג״ח נמצאים ביחס הפוך לשיעורי הריבית השוררים במשק, ולפיכך נמצאים בשיא של כל… קרא עוד »
נביאי הזעם בסוף מתישהו צודקים. יישר כוח עוד תגיע השנה שלך
מדוע חשוב לך כל כך להזהיר את כל העולם? תעשה מה שאתה רוצה בתיק שלך. מאחל לך שתרוויח
תאמין או לא – אני רואה זאת חובה מוסרית לחלוק את המידע שיש בידי עם יתר העולם.
אין ביטחון שהתחזיות שלי יתממשו, אני אהיה הראשון להודות בכך.
אבל אם הן אכן יתממשו, ההשלכות יהיו כה קשות, שהציבור חייב לדעת ולהיזהר.
לכן אני עושה את המעט שביכולתי על מנת להעביר את המידע הלאה.
אתה מבין אבל ש-"הציבור" (לפחות בהקשר של קוראי בלוג זה) מתמודד עם "ההשלכות" (תנודתיות מחיר בטווח הקצר שהיא חסרת משמעות בטווח הארוך) ע"י הקצאת נכסים ואיזון? פטר לינצ' לימד אותנו: “Far more money has been lost by investors preparing for corrections, or trying to anticipate corrections, than has been lost in corrections themselves.” – Peter Lynch המהמרים הכפייתיים שכל הזמן מסתכלים על שווי התיק שלהם ומקשיבים לאנשים שמפרסמים מאמרים על מתי לקנות/למכור בגלל תנודות/פרסומות/פוליטיקה/גיאוגרפיה/קריאה בקפה יפסידו הון תועפות עם או בלי ההקשבה לתחזיות שלך. המשקיעים שבוחרים בהקצאת הנכסים שמתאימה להם ובגישת ההשקעה שמתאימה להם לא מקבלים שום תועלת מהדעה שאתה… קרא עוד »
אני לא חושב שהבנת על איזה תסריט עגום אני מדבר. אני לא חוזה ״תיקון״ בשוק המניות או האג״ח, אני מדבר על שוק דובי ארוך טווח בשני השווקים הללו בו זמנית (לפחות במונחים ריאליים, כי עם מספיק אינפלציה השוק יכול להמשיך לטפס במונחים נומינליים ועדיין להפסיד כוח קנייה). אם שני סוגי הנכסים היחידים שאתה מחזיק הם מניות ואג״ח, אז בסיטואציה כזו איזון התיק לא יעזור לך – כל הנכסים שאתה מושקע בהם מאבדים מערכם, שנה אחר שנה. אני מזכיר לך שהנחת היסוד של ניהול תיקים בימינו היא שבזמנים טובים המניות עולות, ובזמנים רעים האג״ח עולה וממתן את הוולטיליות. אבל בעולם של… קרא עוד »
1. אני חושב שאתה "מטוס" שהודח בערך בכל פורום כלכלי בעברית שקיים ברחבי הרשת בגלל השטויות שאתה אומר. 2. תלמד מה קרה ב-1929 ותראה שזה "תסריט" הרבה יותר עגום ממה שאתה מתאר וזה כבר קרה בעבר. 3. שוק ההון התמודד עם משבר 1929 ועדיין סיפק למשקיעים תשואה ממוצעת של 9.65% בשנה (מעודכן לדצמבר 2017) כך שגם התסריט היותר "עגום" ממה שאתה מתאר לא הוביל לתוצאות גרועות כמו שאתה מתאר. 4. אני מצטער לנפץ לך את הבועה אבל אין הנחת יסוד שבה המניות והאג"ח מתנהגים אחרת כל הזמן – הנחת היסוד היא שחווינו בהיסטוריה מקרים גרועים ביותר ועדיין שוק המניות המשיך… קרא עוד »
צדיק! שורטים כבר קנית ??
השקעה בזהב מהווה סוג של שורט על שוק האג״ח.
היות ושוק האג״ח מדינה נחשב (בטעות) בתור נכס המקלט האולטימטיבי, שוק דובי מתמשך באג״ח אלו יגרום למשקיעים לחפש אחר נכס מקלט אחר, וככל הנראה הם ימצאו אותו בזהב. לו קרנות הפנסיה בעולם יפנו ולו רק אחוז קטן מן הסכומים שהן משקיעות באג״ח מדינה לטובת הזהב, מחירו צפוי ״להתפוצץ״.
וורן באפט מדבר הרבה על השקעה במניות במקום זהב.
תחפש ביוטיוב ראיון שלו בנושא ותחכים מעט מאחד האנשים העשירים בעולם.
מצחיק שאתה נוקב בשמו של וורן באפט בתור דוגמה למשקיע נבון שצריך ללמוד ממנו, שהרי באפט מפורסם בתור ״משקיע הערך״ שמחפש נכסים זולים להשקיע בהם, ומתרחק מנכסים שנמצאים בערך שיא. ובכן, בעת הנוכחית הן שוק המניות והן שוק האג״ח נמצאים בשיא של כל הזמנים, ולפיכך לפי עקרונות ההשקעה של וורן באפט יש להתרחק מהם, בדיוק כפי שאני ממליץ.
אז אולי זה דווקא אתה שצריך לעיין שוב בכתבי וורן באפט…
אני מעדיף להקשיב למה שהוא אומר במקום למה שאתה חושב שהוא כותב.
הוא מתייחס בדיוק לנקודה הזו בכל ראיון אתו בנושא והוא מציין שוב ושוב שתמיד עדיף "לאמריקאי הממוצע" להשקיע בשוק המניות האמריקאי הרחב, קורא לאג"ח "ההשקעה הגרועה ביותר בימינו", ומציין מפורשות שהוא לעולם לא יעדיף "זהב" על פני מניות.
האזהרות של ממנטו עומדות במבחן הזמן. תותח!
בהצלחה לכולם
mementoil!!! תותח, אשקרה צפה את התיקון של פברואר 2018 (שעדיין לא יצאנו ממנו נכון לכתיבת שורות אלו).
נקווה לחזרה מהירה 🙂
נכון להיום הזהב במחיר נמוך יותר מבתחילת 2018
תודה על העדכון!
אגב, מצויינת התשואה מיום ההקמה, אבל לא מצויין תאריך ההקמה.
ומאחר והנתונים מתייחסים ל 2017, היה נחמד לראות תשואה של כל מרכיב בחתך זמן זה ולא מיום הקמה.
התיק נבנה בינואר 2014 עם 50 אלף שח ובוצעו בו 14 הפקדות של 10 אלף כל אחת. שווי התיק כיום הוא 223,706.04 שח חישבתי את תאריכי ההפקדות לפי מועדי פרסומי המאמרים* והתוצאות להלן: תשואה ב-2014: 6.73%. תשואה ב-2015: הפסד של 0.98%. תשואה ב-2016: 14.86%. תשואה ב-2017: 16.36%. תשואה שנתית ממוצעת מההקמה: 10.34%. * לצורך חישובי תשואה שנתית חישבתי את ההפקדות של כל ינואר (למעט 2014 שלקחתי את התאריך המקורי) לפי ה-31 לדצמבר של השנה הקודמת. * כל החישובים בוצעו ע"י פונקציית XIRR * כל החישובים לפי הנתונים שהוצגו בבלוג ע"י בעלת הבית ללא הוספת עמלות/מיסוי. להלן הנתונים הגולמיים: Date Amount… קרא עוד »
תיקון קל (הייתה לי טעות בהפקדות):
תשואה ב-2014: 6.73%.
תשואה ב-2015: הפסד של 0.98%.
תשואה ב-2016: 7.07%.
תשואה ב-2017: 10.37%.
תשואה שנתית ממוצעת מההקמה: 6.39%.
להלן הנתונים הגולמיים הנכונים:
Date Amount
22/01/2014 ₪50,000.00
22/04/2014 -₪50,366.73
22/04/2014 ₪60,366.73
01/07/2014 -₪62,160.85
01/07/2014 ₪72,160.85
01/10/2014 -₪72,812.46
01/10/2014 ₪82,812.46
31/12/2014 -₪84,110.74
31/12/2014 ₪94,110.74
01/04/2015 -₪98,552.58
01/04/2015 ₪108,552.58
02/07/2015 -₪107,526.17
02/07/2015 ₪117,526.17
02/10/2015 -₪109,923.46
02/10/2015 ₪119,923.46
31/12/2015 -₪123,044.04
31/12/2015 ₪133,044.04
06/04/2016 -₪132,859.74
06/04/2016 ₪142,859.74
03/07/2016 -₪145,669.51
03/07/2016 ₪155,669.51
06/10/2016 -₪159,895.59
06/10/2016 ₪169,895.59
31/12/2016 -₪173,505.05
31/12/2016 ₪183,505.05
07/04/2017 -₪186,255.04
07/04/2017 ₪196,255.04
02/08/2017 -₪202,719.89
02/08/2017 ₪212,719.89
31/12/2017 -₪223,706.64
31/12/2017 ₪223,706.64
וואוו. סחטיין עליך!
כל הכבוד על ההשקעה. אני משער שהערכים נומינאלים? תוכל להוסיף שורה תחתונה של ריאלי ממוצע מההקמה?
מת על התחזיות שלך. את יכולה לעשות מזה קריירה 🙂
מתי התיק נפתח? באיזה שנה?
קרא תגובות קודמות
אין עליך!!!
גידור על המטבע, אפשר לינק?
מה אם לשלב קצת קריפטו?
מה עם לשלב קצת קרבות כלבים?
הגהה קלה: במשפט: "ובכן, בדומה לכל שאר בני התמותה עלי אדמות, גם לי מושג ירוק מה עתיד להתרחש" – אני חושבת שהושמטה המילה "אין".
טעות סופרת: תחפשי בפוסט את הביטוי מושג ירוק ותוסיפי "אין לי" לפניו…
סולידית, מחכים לפוסט שסוקר את הוצאות המחיה שלך לשנת 2017! פליז תפרסמי כזה…
היי
יש איזה תוכנה או אפליקציה לניהול תיק לא אמיתי ככה שאפשר ללמוד את השוק
ע"י תרגול?
תודה
היי,
יש באתר "גלובס" אפשרות לנהל תיק השקעות וירטואלי עם כסף "לא אמיתי" מול השווקים האמיתיים.
הם לא יודעים לחשב דיבידנדים, פיצולים של מניות והתפצלויות של חברות כך שהתוצאות שתראה שם רחוקות מרחק שנות אור ממה שתקבל במציאות.
אני באופן אישי עדיין לא נתקלתי באף מערכת שמאפשרת לנהל תיק השקעות וירטואלי ולקבל תוצאות נכונות.
ניסית את
https://www.investopedia.com/simulator/
?
כן, הם סובלים מאותן הבעיות כמו כל שאר האתרים.
למה לא להחליף את ההשקעה במניות בהשקעה בSVIX?
ראיתי שהוא עולה כל הזמן (לטווח הארוך), ועם קורלציה לשוק המניות, אבל פשוט בפי כמה.
התייחסת בפוסט לזה שהVIX ממשיך לרדת, וזה נשמע פנסטסי…..
היי גברת סול ,
יש סיכוי אולי לאיזה טור על המטבעות קריפטוגרפיים ועל השקעה בהם ואולי אפילו על כרייה ?
עקבתי אחריך בכל ביצועי של תיק "שוקולד מריר" וגם נהנה להסתכל בפסקה אחרונה על "הארי בראון"
הפוסט הזה חיפשתי גם את הרי בראון, לא מצאתי, אשמח לדעת מה התשואה שלו, כדי לראות איך הוא מגיב שהשנה 2017 שכווולם עלו (כלומר כתבת קשה למצוא מה "לא" עלה.
אם אפשר לרשום מה תשוארה של תיק "הארי בראון" זה יהיה נהדר
תודה ותמיד נהנה לקרוא את הבלוג שלך.
סולידית יקרה אנחנו יודעים שאת בתקופה קשה, זו לא סיבה שלא לאזן את התיק. אני כמובן לא מדבר על תיק ההשקעות שלך, אלא על ניהול הבלוג שלך מול הצרות האחרות בחיים. אל תממשי הפסדים!!!! הבלוג הזה הוא אחת מיצירות המופת על כלכלה. את לא תצליחי להביא את רוב הקוראים שלך לאידיאולוגיה שלך, אבל הצלחת כבר להביא לא מעט אנשים למודעות מה קורה עם הכסף שלהם, ונתת להם אלטרנטיבה לניהול הכסף בלי לימוד מעמיק ומטורף על הנושא (השקעה פסיבית). זה פשוט חינוך כלכלי ממדרגה ראשונה. זה שינוי חברתי הרבה יותר עמוק מהרבה רעש שעושים אחרים. הדבר שאני הכי מבקש כאן, זה… קרא עוד »
אבל נחכה בסבלנות לתום תקופת הבחינות 🙂
האם יש קרנות שב 2015 בזמן בו ירדה הבורסה בארץ\בחול, היו קרנות שהיכו את המגמה והציגו רווחים ?… אומנם האגחים הם האלטרנטיבה סולידית אך גם הם ירדו ….
5106968 תא 125 מ110 ל 90
5108287 אגח אגח תלתן 10\90 ירד 78 ל 73 (סולידי אך עדיין ירידה)
5106372 שווקים מתעוררים 130ל 90
מה דעתכם ?
מה לגבי סחורות , לא מוצא קרנות בתחום הזה .. (רק ת. סל ?)
בכל פעם שאני אוכל שוקולד חלב וחש טעם לוואי בגרון שעות לאחר-מכן, אני אומר לעצמי: רק שוקולד מריר!
"פרופיל חשיפה למניות" ן-"פרופיל חשיפה למט"ח".
מישהו יכול להסביר לי מה זה בלווי דוגמא?
פרופילי החשיפה האלו מגיעים לפעמים ליותר מ-100% (אפילו ל-200%). איך זה יתכן ומה פרוש הדבר הזה?
נניח שיש לי קרן נאמנות שמשקיעה במדד ה-S&P500 ופרופיל החשיפה שלה למניות הוא 200%. האם במקרה שהמדד הזה יעלה ב-10% היא תעלה ב-20%?
בעיה בחישובי מדד המניות האמריקני s$P 500
האתר: http://www.macrotrends.net/2324/sp-500-historical-chart-data
מראה נתונים היסטוריים של 90 שנה מתואמים לאינפלציה האמריקנית.
על פני 90 שנה מדד זה עלה מ-248 נקודות ל-2831 נקודות. זו עלייה של 2.73% לשנה בלבד (אני מחלק את שני המספרים זה בזה ואת התוצאה מעלה בחזקת אחד חלקי 90).
זה רחוק מהעלייה הראלית של 7% (כפי שנכתב כאן).
על 30 השנים האחרונות זו עלייה של 5.5% לשנה (לפי אותו חישוב).
אתה מסתכל על גרף מחיר ללא דיבידנדים…
ל-daat99 , לסולידית ולכל מי שיכול לעזור:
האם תוכלו להפנות אותי לגרף תשואה של ה-S&P 500 שישקלל דוידנדים?
(כנ"ל חגבי המדד הבריטי הגרמני הצרפתי והיפני).
גרף אין לי אבל אם תחפש את הביטוי הבא אתה תוכל להוריד קובץ אקסל ולייצר ממנו גרף לבד: "Annual Returns on Stock, T.Bonds and T.Bills: 1928 – Current" ואם תחפש את הביטוי הבא אתה תוכל למצוא קבצי אקסל שמפרידים בין הדיבידנדים לתשואה כך שתוכל לייצר לעצמך קובץ היסטורי שמתחשב במיסוי דיבידנדים במקור: "ONLINE DATA ROBERT SHILLER" בפורום שלי אתה תמצא שרשור שבו התחלתי לעבוד עם אחת הקוראות על קובץ שמסמלץ השקעה מחדש לאחר מיסוי דיבידנדים תחת הכותרת: "בניית אקסל סימולציית כדאיות קרן השתלמות | לקבל משכורת מדיבידנדים" השרשור ימשיך להתעדכן כשהקוראת תרצה להמשיך את התהליך. מה שכבר קיים שם ידריך… קרא עוד »
עוד הערה קטנה:
כל הכבוד לך שאתה בודק דברים בעצמך ולא מסתמך על נתונים שאחרים מספקים לך בצורה עיוורת.
טוב לראות שיש עוד מישהו שטורח לוודא דברים בעצמו – זה די נדיר.
אני מציעה להוציא את adamshalev מניהול של הפורומים.
זה פורום שאמור להיות סולידי במהותו, בעוד שהוא מפרסם תיקים ממונפים ורק אתמול נמחק לו תיק שלם בגלל הימורים ושורטים סביב מדד הפחד.
זה פוגע בתדמית של האתר ועלול לגרור גולשים נוספים להשקעות ממונפות שהם אינם מבינים בהם.
מבקשת למנות מנהל סולידי.
התפקיד של מנהל בפורום הוא לא ללמד אנשים אלא לנהל את הפורום.
הדרישה שלך אבסורדית במהותה ואין שום הצדקה להדיח אדם מתפקידו בגלל שהוא הפסיד כספים.
להדיח מנהל בפורום של בלוג שכולו התנדבות, זה נשמע קצת דרסטי. חייב להודות, כשקראתי את ההודעות הנלהבות של אדם, כן הרגשתי שיש סיכוי טוב שאני מפסיד משהו בעצם ההחלטה הסולידית שלי. כי הנה, מישהו שכנראה מבין דבר מה (לא סתם מונה להיות מנהל) ויש לו נסיון ואכן קרה משהו בשוק באותם רגעים. מה שכן, היה לי ברור כשמש שאין לי שום כלים להעריך את המתרחש וגם לא את הפעולות של אדם. יש סיכוי שמלל הזהרה נוסף כגון ״לאוהבי סיכון גבוה בלבד״ בתחילת ההודעות מהסוג (לאו דווקא רק של אדם בשרשור המדובר), היה מוריד לי קצת מהעיקצוצים באצבעות גם ללא עזרת… קרא עוד »
פחות יקרה
אף לא מילה על "הארי בראון"? יש סיבה?
מאמר מעולה תודה רבה
זהו!!!
חודשיים בלי פוסט!
אני הולך עכשיו לשבור את הקרן השתלמות שלי ולקנות אוטו יוקרה ואז לקנות קצת ביטקוין לקנות בסופר דרך האינטרנט ללכת למסעדה ולא לבשל בבית לעולם. אהה… ולהתקלח חצי שעה במים חמים!!
יוחזרו הפוסטים לאלתר!!!!
היי,
אני לא קוראת הדוקה של הבלוג שלך, אבל מכמות הפוסטים הלא מבוטלת שקראתי פה, הייתי רוצה להתיעץ, איתך ואולי עם שאר החברה שמגיבים פה. לאחרונה ובכלל שומעים הרבה על מכללות שמלמדות על מסחר בשוק ההון(. דוגמת פסגות ומגמות) מה את חושבת עליהם?
לא בהכרח עליהם מה דעתך על כל נושא הקורסים בנושאי מסחר בשוק ההון? כדאי ?
הקורסים הללו מתבססים על ללמד אותך איך "לסחור" (קרי – להמר ולהפסיד) בשוק ההון.
אין שום דבר מועיל שאת תלמדי מהקורסים הללו שאת לא יכולה ללמוד לבד מקריאה של הבלוג הזה ובלוגים אחרים בנושא.
תודה! חסכת לי 6800 והרבה זמן
יש לי שלושה שאלות חשובות מאוד 1) בתשקיף של התעודת סל כתוב חוץ מדמי ניהול גם "שכר מנהל התעודה" שזה בסדר גודל של הדמי ניהול, האם זה אומר שהעלות היא בעצם בערך כפול מהדמי ניהול? 2)בתעודת סל כתוב כמה העלות של "מנוטרלת מטבע" שזה בערך ההפרש בין ריבית בנק ישראל לריבית ליבור 0.75 אחוז, איך אני יודע מה העלות בקרנות מחקות מנוטרלת מטבע, ובאופן כללי האם יש בקרנות מחקות עלות נוספת מעבר לדמי ניהול? 3) יש לי תעודת סל s&p500 שהעלו 3 פעמים את דמי הניהול ברבעון האחרון מ0.47 אחוז ל 1.87 אחוז, בנוסף פערי הריביות גדלו מאוד בשנה האחרונה,… קרא עוד »
יש לי שלושה שאלות חשובות מאוד. 1) בתשקיף של התעודות סל כתוב חוץ מדמי ניהול גם "שכר מנהל התעודה" שזה בסדר גודל של הדמי ניהול, האם זה אומר שהעלות היא בעצם בערך כפול מהדמי ניהול? 2) בתעודת סל מנטרלת מטבע כתוב כמה העלות של "ניטרול המטבע" שזה בערך ההפרש בין ריבית בנק ישראל לריבית ליבור + 0.75 אחוז, איך אני יודע מה העלות בקרנות מחקות מנוטרלת מטבע, ובאופן כללי האם יש בקרנות מחקות עלות נוספת מעבר לדמי ניהול? 3) יש לי תעודת סל s&p500 מנוטרלת מטבע של תכלית, הם העלו 3 פעמים את דמי הניהול ברבעון האחרון מ0.47 אחוז ל… קרא עוד »
ישלי שאלה ואשמח לקבל עליה תשובה בבקשה.
התחלתי לקרוא את הבלוג שלך ושמעתי עליו מחבר שמצא בו עצות מאוד מועילות.
הייתי שמח לדעת איך הגעת ללמוד במוסד אקדמאי יוקרתי בלונדון ולהרוויח משכורת של 14 נטו(המידע מהראיון איתך במאקו).
את גורמת לזה להישמע כאילו הרצון הוא כל מה שמשנה בהחלטה לצאת לחופשי ואפילו שאני נוטה להסכים איתך בכל זאת הייתי שמח לדעת האם הגעת ממשפחה מבוססת וכיצד מימנת את לימודייך האקדמאיים (אני מתנצל על השאלות הפולשניות אבל אני חושב שהן דיי רלוונטיות).
תודה רבה מראש.
להבהרה גם אני אומר,אני שואל את השאלות האלה מכיוון שבשביל לחסוך כאן ולצאת לחופשי נדרשת פעולת חיסכון דיי רצינית ובהנחה שבשביל להגיע למשכורת גבוהה כמו שהייתה לך צריך לממן לימודים אקדמאיים דיי יקרים ויש גם את הצבא במדינה שמקשה עליך לחסוך לפני גיל 20-21 אני מניח שבתחילת הדרך קיבלת עזרה משמעותית בזמן או בממון. הייתי שמח לקבל תשובה ולדעתי זה גם מידע שהמוני הקוראים כאן צריכים לדעת. כמו שכבר אמרתי את נותנת תמונה מאוד חדה של כוח רצון והתמדה אבל בואי ניקח למשל אדם שאין לו אמצעים וסיים צבא בגיל 21 והוא צריך לממן לימודים לעצמו ולהסתפק כרגע בעבודה שלא… קרא עוד »
גל היקר,אם אתה רוצה להגיע לעצמאות כלכלית, הכל תלוי בך, ורק בך. כל מה שאתה צריך, זה התמדה+יצירתיות+יוזמה. מי שסיים צבא, ואין לא אמצעים ללמוד, שיעבוד שתי עבודות יחסוך כסף בצורה קיצונית ,ואחר כך יתחיל ללמוד. לא כל מקצוע יתן לך הכנסה של 15000 ש"ח נטו,בטח לא בהתחלה, כל אחד חייב להכיר ביכולות שלו,וללמוד מקצוע שיש לו בו ערך מוסף. דרך אגב, לא חייבים ללמוד לימודים אקדמיים, אפשרי להיות שיפוצניק ברמה טובה, העבודה תזרום איליך,ותוך עשר שנים לא תצטרך לעבוד יותר. שים לעצמיך מטרות בחיים, ותעשה את הכל להגשים אותם, חיים רהבתניים בתחילת הדרך לא מובילים לעצמאות כלכלית. אני אחד… קרא עוד »
גל מעלה נקודה די חשובה. זו לא הפעם הראשונה שעולות פה טענות על הסתרה/שיבוש של מידע- האם היתה ירושה/הון קודם מהבית שאיפשרו את מימון הלימודים בחו"ל, שזה כשלעצמו מהווה נקודת פתיחה גבוהה לעומת צעירה ישראלית ממוצעת. באחת מהקבוצות הכלכליות בפייסבוק נטען שהדירה שגרה בזמנו עם בן הזוג היתה בבעלותו (כך ששילמה שכירות מופחתת.. ), וגם על רכב עלו תהיות – אולי לה לא היה אבל לא ברור אם לבן הזוג היה רכב. למשל היא לא פירטה איך בדיוק היא מניידת את השקים הכבדים של הקטניות בקניה המרוכזת הסיטונית שהיא עושה.. לא שזה מפחית מהערך שהבלוג נותן לקוראיו אבל כן היה… קרא עוד »
שאלה לסולידית- זהו? להסיר את דף הבלוג מעמודי ה'מועדפים'? יותר מרבעון ללא אף פוסט או תגובה מצדיק זאת, אלא אם אני מפספס משהו ומצאת לעצמך אפיקי פרסום אחרים?
תודה,
איתי
מה הם מספרי הנייר עליהם מדובר בתיק?
שלום, שאלה למומחים שבינינו – אם אני משקיע פעם בחודש/רבעון ב-Vanguard וברצוני לעשות זאת דרך בית השקעות ישראלי קרי, IBI או אקסלנס.
האם קניית Vanguard דרכם מתבצעת על שמי? כלומר אם יקרה מצב כלשהו של פשיטת רגל של בית ההשקעות, האם כספי מוגנים ועלי יהיה פשוט להעביר אותם לניהול בית השקעות אחר? או שכספי ירדו לטמיון בקרה שכזה?
מגדל מחקה MSCI WORLD
הקרן הזאת אמורה להיות מניות בחשיפה גלובאלית אבל כשאני מסתכל על אחזקות הקרן מה שאני רואה זה:
STATE OF ISRAEL ISRAEL 5 1/8 03/26/19
TREASURY BILL B 05/24/18
TREASURY BILL B 01/03/19
TREASURY BILL B 06/21/18
עמוד הקרן ב Bizportal
http://www.bizportal.co.il/MutualFunds/Quote/Holdings/5122569
למעשה נראה שהקרן מחזיקה רק אג"ח
מישהו יכול להסביר את זה ?
מאז ששאלתי את השאלה ( 3 ימים בערך) חפרתי פה בבלוג ואני הענה לעצמי ברשותכם:
בקצרה – כי הקרן מחזיקה 5% מהכסף בחוזה עתידי ממונף על המדד MSCI WORLD, ויתרת ה 95% יושב באג"ח נזיל ויציב, זאת דרך של מנהלי הקרן לחסוך עלויות ניהול, ניתן לקרא על כך בהרחבה בפוסט של הסולידית "למה הקרן המחקה שלי מחזיקה מקמ" :
https://www.hasolidit.com/%D7%9C%D7%9E%D7%94-%D7%94%D7%A7%D7%A8%D7%9F-%D7%94%D7%9E%D7%97%D7%A7%D7%94-%D7%A9%D7%9C%D7%99-%D7%9E%D7%97%D7%96%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%9E%D7%A7%D7%9E
למדתי גם איך לקרוא את התשקיף של הקרן :
https://www.hasolidit.com/%D7%A7%D7%A8%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%A0%D7%90%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%96%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93
אני רוצה להודות לך הסולידית על הבלוג המדהים הזה, מסביר נהדר ועושה סדר בראש,
אין עלייך !!
ע"פ ההסבר של הסולידית על אג"ח
https://www.hasolidit.com/%D7%94%D7%A9%D7%A7%D7%A2%D7%94-%D7%91%D7%90%D7%92%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%97%D7%95%D7%91
שווי אג"ח בריבית קבועה יורד כאשר הריבית עולה ועולה כשהריבית יורדת,
היום נראה שלריבית במשק אין יותר לאן לרדת, לכן לא יותר כדאי לכלול בתיק אג"ח בריבית משתנה במקום בריבית קבועה ?