• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

שר הבריאות מחליט מה מותר ומה אסור לאכול

• פותח הנושא פותח הנושא c881
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
שקית שוקו ולחמניה בארוחת 10.
זו כל המלחמה.
לאו דווקא.
לפני יומיים קראתי על כך שמשרד הבריאות מתכוון לשנות את הסימון על מוצרים מעובדים עשירים בסוכר/נתרן/שומן טרנס ע"י מדבקה אדומה.
כלומר, החברות יוכלו להמשיך להשתולל עם מוצרי הג'יפה שלהם אבל זה יהיה שקוף יותר בשביל הצרכנים. גם זה צעד מבורך בעיניי. כולם יודעים מזמן שממתקים הם לא מזון (ובטח לא בריא) אבל לגבי משקאות קלים, ההבנה נוצרה רק בשנים האחרונות ולגבי משקאות עם תחליפי סוכר רק בתקופה האחרונה וכנ"ל לגבי נקניקים תעשייתיים. רוב הצרכנים לא מודעים מספיק לבעיות של שניצלים מעובדים, טבעולים למיניהם, גבינות צהובות (חלקן, לא כולן), לחמים וכו'.

השינוי יכול להיווצר ע"י שני סוגי התייחסות- הסברה והשקפה לצרכן כדי שיוכל לבחור בשכל ומניעה במתחמים הציבוריים (כמו שעשו בנושא הסיגריות למשל).

אני רוצה שלא יתנו לילדים סוכר עודף.
אני רוצה שלא יעשו זאת עם מקל, מעדיף עם גזר.

זה נשמע לכם סותר, ייתכן ונכון.

@בת העמק לגבי הסגריות שהזכרת...
את זוכרת את הימים שאנשים עישנו?
ואז הגיע השלב שהדביקו על כל קופסת סיגריות מדבקה אדומה/הדפיסו על גבי האריזה - עלול לגרום לסרטן ריאות, עלול לגרום לאימפוטנציה...
אפילו העלו את מחיר החפיסה!
ואיזה כיף להסתובב ברחוב מאז שמרלבורו פשטו רגל.

אהה, רגע.
התעוררתי.

אין מדד על המדבקות המדוברות, אם מחר יתחילו להדביק - 60%+ מהסופר ישא "תווית אדומה".
ייתכן וחלק מהאנשים אכן ינסו למצוא את המוצר היחיד שאין עליו מדבקה.
הרוב לא יעמדו בצעקות של הילדים ש"לא אוכל את זה".

ונקודה שמישהו מצא - דיאט קולה יחשב מוצר טוב, כי אין בו נתרן, שומן, קלוריות מרובות לעומת חפיסת חמאה/קופסת שמנת.

חוקי האיסור על עישון במקומות ציבוריים הם גם כפייה. בזכות החוקים האלו הרבה יותר נעים ובריא להסתובב במקומות ציבוריים. בקשות מנומסות מהשכן שלי להפסיק לעשן בחדר המדרגות לא עבדו. חקיקה פתרה את המפגע.
אני בעד להחמיר את החקיקה בנושא כמו בארה"ב. איסור על עישון בפתחים של הבניינים. זה די נורא לעבור דרך חבורת מעשנים בכניסה לביניינים.

אז אתה רוצה שהמתחרה שלך (מדינה) יקשור לעצמו את הידיים, מאוד ליברטריאני,
אין לך שוק זה לא כפייה
אין שוק כי המתחרה לא צריך לחזר אחרי הלקוחות- הוא פשוט מכוון אליהם אקדח ולקוח מהם כספי מיסים, ומצד שני מציע שירות זול וגרוע.
בהתאם, משתלם להקים כזה שירות רק לקהל יעד של עשירים שעבורם המחיר לא קריטי. זה לא רוב ציבור הלקוחות הטבעי של עסק כמו קייטנה או גן ילדים.
זה בעיה קבועה בכל תחום שבו יש סבסוד ממשלתי- נוצר מצב שהעסק הפונה לקהל הרחב ומציע איכות בינונית-טובה נדחק החוצה, ונשאר רק שירות חינם גרוע ושירות בוטיק יקר לעשירים.

• אהבתי
Reactions: ogi
אני בעד להחמיר את החקיקה בנושא כמו בארה"ב. איסור על עישון בפתחים של הבניינים.
יש חוק כזה לגבי תחנות ציבוריות ופתחי מבנים ציבוריים. החוק לא נאכף ולא מעניין אף אחד.
את מוזמנת לספור את המעשנים בתחנות הרכבת שמרבים להשען על השלט שאוסר זאת.

נערך לאחרונה ב:
חוקי האיסור על עישון במקומות ציבוריים הם גם כפייה. בעקבות החוקים האלו הרבה יותר נעים ובריא להסתובב במקומות ציבוריים. בקשות מנומסות מהשכן שלי להפסיק לעשן בחדר המדרגות לא עבדו. חקיקה עזרה והמצב מאוד השתפר בזכותה.
אני בעד להחמיר את החקיקה בנושא כמו בארה"ב. איסור על עישון בפתחים של הבניינים. זה די נורא לעבור דרך חבורת מעשנים בכניסה לביניינים.
זה לא החוקים, זה נורמה תרבותית שהשתנתה, ובעקבותיה החוק. הפך להיות פחות מקובל חברתית בהדרגה לעשן, עד שקבוצת הרוב הפכה להיות אלו שזה מפריע להם, והם כפו על המיעוט המעשן את עמדותיהם. גם בלי ממשלה זה היה קורה, רק בצורה יותר נעימה ועם השארה של מקומות בהם מעשנים יכולים לחיות בשקט בלי להפריע לאף אחד (נגיד פאבים למעשנים בלבד, או בניינים שבהם העישון מותר בחוזה השכירות מול החברה המנהלת).

גם בלי ממשלה זה היה קורה
אין סיכוי שזה היה קורה בלי חקיקה. מעשנים הם ציבור שלא אכפת להם מהבריאות של עצמם ובוודאי שלא אכפת להם מאחרים שסובלים מפעילותם.

יש חוק כזה לגבי תחנות ציבוריות פתחי מבנים ציבוריים. החוק לא נאכף ולא מעניין אף אחד.
תודה על ההפניה.
מצאתי מידע נוסף באתר של אוויר נקי.
אבקש בהזדמנות מההנהלה להעביר את פינת העישון למקום אחר.

ואכן כאן יש גזר.
כל הקייטנות יכולות להגיש איזה מזון שהן רוצות. אלו שיגישו אוכל בריא יקבלו את הגזר של המימון הציבורי.

נערך לאחרונה ב:
זה לא החוקים, זה נורמה תרבותית שהשתנתה, ובעקבותיה החוק.
אני הייתי כבר תיכוניסטית בתקופה שהתחילו להווצר החוקים נגד עישון, וזה לא נכון שהנורמה השתנתה קודם. בדיוק להפך. לדוגמא - לצערי אבי מעשן. הוא הפסיק לעשן במשרד רק כשהחוק אסר עליו. למעשה בכל מקום בו עישנו, הדבר היחיד שהפסיק את העישון היה החוק. וזה למרות שאנשים (כמוני וכמו חבריי) התחננו שאחרים יפסיקו לעשן לידם במקומות שזה הפריע להם. גם בבתי קפה עישנו עד שהחוק אסר את זה, למרות שלרבים רבים זה הפריע. אחרי שהחוק כבר קיים ומעשנים במקומות ציבוריים הם נדירים, זה הפך להיות כנראה יותר מובן לכולם שלא מעשנים במקומות ציבוריים ואז המעטים שעושים את זה לא מרגישים קולים כל כך. הייתי עכשיו בהופעה באויר הפתוח, ולא היתה בה כמעט אף סיגריה, למרות שזה בחוץ ומותר לעשן. לפני עשרים שנה בהופעה כזאת לא היה אפשר לנשום בכלל. מה שנשתנה מאז זה קודם החוק ורק אחר כך ההרגלים. כנראה שלא מעט חיים ניצלו בזכות זה.

כל הקייטנות יכולות להגיש איזה מזון שהן רוצות. אלו שיגישו אוכל בריא יקבלו את הגזר על המימון
כמו שאמרתי, אני אפילו לא יודע באיזה קיטנות מדובר.
אהבתי את השיטה שלך - ניקח לכולם את הגזר שיש להם היום, נרביץ להם ומי שיגיד שאנחנו בסדר נחזיר לו את הגזר.

ב-2007 ניסו לשלול לי את הרשיון לאופנוע.
טוב לא בדיוק לשלול, רק להגביל למנוע קטן יותר.
למה? כי אפשר.
אבל היה גזר, מי שיקנה אופנוע עם מנוע גדול יותר לפני מעבר התקנות יקבל רשיון בלי הגבלה.
אני מכיר הרבה שקנו אופנוע ישן עם מנוע גדול יותר (לא שיש לו יותר כ"ס) בשביל להרוויח את ההגדלה.
אני חושב שאני היחיד שרשם גם את האחים שלו כבעלים על האופנוע ולמעשה "הגדיל ב-1.9 שח" לכל המשפחה את הרשיון.

זה דוגמה עדיפה עלי ל-מקל וגזר.

כמו שאמרתי, אני אפילו לא יודע באיזה קיטנות מדובר.
אבל בעצם אתה כן יודע?
ניקח לכולם את הגזר שיש להם היום, נרביץ להם ומי שיגיד שאנחנו בסדר נחזיר לו את הגזר.
למיטב ידיעתי, זו לא השיטה שלי ולא השיטה של מדינת ישראל, אבל אם כולם מדברים ואף אחד לא יודע, אין בזה באמת טעם.

ייתכן וחלק מהאנשים אכן ינסו למצוא את המוצר היחיד שאין עליו מדבקה.
הרוב לא יעמדו בצעקות של הילדים ש"לא אוכל את זה".
אני ממש חולקת עליך בעניין הזה.
הורים מתנהגים בדרך כלל ביתר אחריות כלפי ילדיהם מאשר כלפי עצמם. הרבה מאד הורים בכלל לא מודעים לבעיות שבשבילך זה ברור כשמש. (במאמר מוסגר אספר שגיליתי לתדהמתי שרוב חבריי בכלל לא משתמשים באינטרנט כמוני. הם כמעט לא גולשים לאתרים ובלוגים, מעדיפים משחקי מחשב, אתר חדשות אחד או שניים, גוגל בשביל משהו ספציפי שהם מחפשים וכמובן פייסבוק לקישקושים ושיתופים).
אני מעשנת כבדה ואני גם מבוגרת מספיק לזכור את העישונים מלפני 40 שנה. באוטובוס, במטוס, בבית, במסעדות- בכולם היה ריח סיגריות חלק בלתי מופרד.
לגביי זה נכון שהפסקתי לעשן בתוך חללים סגורים עוד לפני כל החוקים אבל זה רק בגלל בן זוג שממש סובל מהריח הזה.
הסטטיסטיקה מראה על ירידה במעשנים (ובכמות סיגריות לאדם) ככל שהלגיטימיות ירדה וככל שהחוקים הכבידו.
אז אולי אנשים ימשיכו לשתות מיץ תפוזים תעשייתי וגם לאכול קורנפלקס אבל יש סיכוי שהם יפחיתו בכמויות בידיעה שזה לא ממש בריא. גם זו לטובה.
ואחרי שאנשים יפנימו מה לא טוב לילדיהם, יש סיכוי שהם כבר לא יהיו אדישים להאכלה יומיומית של מזונות כאלה ע"י המוסדות.
גם אני. מעדיפה סיבסוד של ירקות ופירות ואגוזים. אבל אנשים לא מתמכרים למזון הזה. הם מתמכרים לעודפי סוכר, מלח ושומן ולכן צריך עוד דרכים לשינוי.

אנחנו גם מכורים לקפאין, מניח שזה יהיה השלב הבא.

סיפרו לי פעם ש"סיגריות יכולות להרוג".
אבל אם אני לא אפתח את הבוקר שלי עם כוס הקפה והסיגריה, מישהו ימות פה.

אני מעשנת כבדה ואני גם מבוגרת מספיק לזכור את העישונים מלפני 40 שנה. באוטובוס, במטוס, בבית, במסעדות- בכולם היה ריח סיגריות חלק בלתי מופרד.
כן, זכורות לי הטיסות באל-על לארה"ב שיכולתי לעשן בכיף בכל מושב. אחר כך הגבילו את העישון ל 5 שורות אחרונות ולאחר מספר שנים נאסר לחלוטין העישון במטוסים.
לפני שבועיים בטיסת אל על מפריז לארץ שאלתי את הדיילת אם חל איסור לעשן מדוע עדיין יש מאפרות במושבים ובשרותים. התשובה היתה - מטוסים ישנים...
נו, אז אני חשבתי לעצמי, מה עדיף? למות לאט מסרטן או מהר מהתפרקות מטוס ישן בגובה 30K רגל.

אם יסתבר שצריכה מופרזת של קפאין גורמת לתחלואה אצל עשרות אחוזים מהמבוגרים ולעלויות של מיליארדים למערכת הבריאות, כנראה שזה מה שיקרה, ובצדק. ואם לא, אז לא. המלחמה במזון הלא בריא היא לא ציד מכשפות, זו תגובה לבעיה קיצונית של העולם המערבי, שבלי התייחסות היא רק הולכת ומחמירה.

המלחמה במזון הלא בריא היא לא ציד מכשפות, זו תגובה לבעיה קיצונית של העולם המערבי, שבלי התייחסות היא רק הולכת ומחמירה
מוזר, הייתי בטוח שכן.
בשנות ה-70 התחילו את ההמלצות של "פרמידת המזון", FAT IS THE DEVIL...
מאז אנחנו במלחמה ב"מגיפה" שאנחנו לא מבינים מאיפה באה.
ועכשיו הסוכר על המוקד.
אמרו לפני - הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות.
ואם נשרוף כמה חפים מפשע בדרך... לא נורא.

נ.ב.
עכשיו גם מתחילים לגלות את הבעיות של הסטטינים, דוגמה קטנה, נוספת.

• אהבתי
Reactions: ogi
אני מניח שאם ליצמן יבקש לשלול תקצוב מקייטנות שמגישות לילדים קפה שחור, יהיה מי שיחשוב כאן שמדובר בציד מכשפות ועדיף לתת לשוק להסדיר את הסוגייה הזו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
c881 סגן שר הבריאות רוצה לראות רופאים חרדים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 48
c881 שר אוצר בשירות האל פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 35
H קורסים מומלצים בחינם בקורסרה\סקיל שר? התפתחות אישית 6
amit שר המיסים מכה שוב שוק ההון 1564
שודד הפינג פונג שיווק רב שכבתי (שר"ש) אוף טופיק 28
flower שינוי בביטוחי הבריאות - מעבר אוט' מביטוח ניתוחים "השקל הראשון" ל"משלים שב"ן" צרכנות פיננסית 27
מ אינדקסים בארץ לתעשיית הבריאות והצריכה שוק ההון 9
Fitch רפורמת ביטוחי הבריאות - האם כדאי להזדרז ולעשות ביטוח? צרכנות פיננסית 25
P הרפורמה בביטוחי הבריאות 10/2021 פוסטים מאיכות נמוכה 10
N מה דעתכם על שינוי מודל הערבות ההדדית הקיים בביטוח הבריאות הציבורי? אוף טופיק 60
ה חשיפה לשוק הבריאות בארצות הברית שוק ההון 4
Henchman34 אז למה פוסלים באופן גורף את ביטוח הבריאות של הקופות? צרכנות פיננסית 17
whybe השטחה של ביטוחי הבריאות הפרטיים צרכנות פיננסית 0
breezblock הרפורמה בביטוחי הבריאות. צרכנות פיננסית 30
Danielovich גישה לוגית\מדעית לתחום הבריאות... אוף טופיק 14

נושאים דומים

Back
למעלה