• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

הרפורמה בביטוחי הבריאות 10/2021

paskar

משתמש בכיר
דירוג
1,095
כתבה מלפני כמה ימים:

עוד רפורמה.
אין לי סבלנות לספאם כזה. חוץ מלשלוח משתמשים בפורום לקרוא כתבות באתרים חיצוניים אתה לא מסוגל לתת כמה מילים בעצמך?

עוד רפורמה
לא הייתי קורא לזה רפורמה, מדובר בהמשך סטנדרטיזציה של התחום, בהמשך ישיר למגמה של השנים האחרונות לייצר מוצרים בעלי מפרט זהה כדי שהתחרות תתמקד במחיר ובאיכות השירות.

האמירה העמוקה יותר כאן היא שביטוח בריאות פרטי הוא כבר לא מוצר לעשירים בלבד, אלא מוצר סטנדרטי דה-פקטו ולכן המדינה רוצה לפקח עליו.

בהחלט חיובי בעיני.

אין לי סבלנות לספאם כזה. חוץ מלשלוח משתמשים בפורום לקרוא כתבות באתרים חיצוניים אתה לא מסוגל לתת כמה מילים בעצמך?
אין כותרת עיקרית, ואין לי דעה ברורה לגבי זה. המטרה היתה לקשר למסמכים הקשים למציאה. הנחתי שמי שמתעניין יתעניין, ותהיתי לגבי דעות של אלה שכן יש להם דעה ברורה.

וקצת הצחיק אותי ה"פרסמה להערות הציבור" למרות שהיה קשה למדי למצוא את מה שפורסם.

ביטוח בריאות פרטי הוא כבר לא מוצר לעשירים בלבד
כבר היום ביטוח בריאות הוא לא מוצר לעשירים, רק שמדובר בביטוח קטסטרופות שאני מקווה שמרביתנו לא ישתמשו בו.
לגבי יתר הכיסויים שחופפים בחלקם עם השירותים שמציעות קופות החולים הם ימשיכו לעלות יותר כסף

עוד רפורמה.

"רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, פרסמה היום (ג') את רפורמת ביטוחי הבריאות להערות הציבור".
לא מזמן השוותי בין הצעות ביטוח בריאות פרטי בין החברות. סיוט. כל חברה מציעה משהו שונה ובלתי אפשרי להשוות תפוחים לתפוחים. זה כמובן פותח להן את הדלת לתמחורים שונים.
להבנתי מדובר בצעד נכון - יוצע כיסוי אחיד מקיף ומעליו הרחבות ספציפיות פר חברה. מי שמעוניין רק בכיסוי האחיד (שהוא די מקיף) יודע בדיוק מה הוא מקבל אצל כ"א מהחברות ואז זה רק משחק של עלויות. נראה מהלך שטוב לצרכנים.

אישית,אני מקווה שזה לא ישפיע לרעה על ההיצע של הביטוחים ללא חיתום שמוצעים היום במסגרת חלק מהחברות.לדוגמא, עשיתי ככה לאימי כיסוי להשתלות ללא חיתום (כרובד שני מעל ניתוחים בחו"ל). אם זה היה עם חיתום,היו מחריגים לה טןנות של דברים בגלל מצב רפואי קיים.
באופן כללי,למרות שזה לא ממש קשור לנושא, לדעתי הרפורמה החשובה ביותר שצריכה להיות בתחום ולהבנתי מעולם לא התרחשה - זה חקיקה שתקבע קנס משמעותי לחברת ביטוח שלא שילמה למבוטח את מה שמגיע לו,וגררה אותו בבית המשפט עד שהתברר מעבר לכל ספק שזה המצב.כיום להבנתי החברה במקרה הגרוע משלמת את מה שהיא ממילא חייבת (או לכל היותר בתוספת קנס מצחיק),אז אין לה שום אינטרס לא לעשות את זה שוב. מקווה שאני טועה וזה לא המצב...

חקיקה שתקבע קנס משמעותי לחברת ביטוח שלא שילמה למבוטח את מה שמגיע לו,וגררה אותו בבית המשפט
גם בלי חקיקה בימ"ש יכול לעשות קצת, כמו לפסוק יותר הוצאות.
לא בדקתי, אבל אני מניח שלא פוסקים הרבה יותר מהממוצע, שגם כך נמוך.

גם בלי חקיקה בימ"ש יכול לעשות קצת, כמו לפסוק יותר הוצאות.
לא בדקתי, אבל אני מניח שלא פוסקים הרבה יותר מהממוצע, שגם כך נמוך.
זו בדיוק הבעיה,לא חקרתי לעומק אבל נתקלתי ביותר מכתבה אחת שמסופר סיפור מזעזע של סחבת והערמת קשיים מצד חברת הביטוח, השופט מלא זעם צודק וכותב פסק דין נוקב,ו.... זה נגמר בקנס מגוחך. לכן לדעתי זה לא צריך להיות נתון להחלטה של שופט ספציפי אלא צריך להיות רף מינימלי,כדי שלחברת הביטןח לא יהיה כדאי מראש לטרטר את המבוטח ששילם על הפוליסה ממיטב כספו ורוצה לנצל אותה. אבל זה לא כזה משנה מה אני חושב כי לצערי זה ממילא לא מה שיקבע...

אז בעצם מתחילת הרפורמה לא יהיה שום הבדל בין החברות בכיסוי של ביטוח קטסטרופות? זה יכסה אותם ניתוחים, השתלות של אותם האיברים ואותן תרופות שלא בסל?
גם לא הבנתי אם אני יכול לעשות ביטוח קטסטרופות בחברה מסוימת ואת ההרחבות, כמו ניתוחים בהשתתפות עצמית, לעשות בחברה אחרת

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
breezblock הרפורמה בביטוחי הבריאות. צרכנות פיננסית 30
Y הרפורמה\המהפכה המשפטית - אולי בכלל המחלוקת היא על מושגי יסוד. מה אני מפספס? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 305
R הרהורים על תיאוריית השוק היעיל, בעקבות הרפורמה המשפטית. פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 45
נ שלב ב' של הרפורמה ביטול התקשורת העצמאית? עתיד התקשורת בארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 90
L עתיד הרפורמה במערכת המשפט פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 284
N הוצאת כספים מהארץ כאקט מחאה על הרפורמה המשפטית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 176
Y השפעת הרפורמה המשפטית על שוק ההון בישראל שוק ההון 429
M ביטוח בריאות אחרי הרפורמה. צרכנות פיננסית 43
מ אז להעביר את הקרן המחקה שלי לקרן סל? בעקבות הרפורמה שוק ההון 0
Ben Dover הרפורמה בקרנות הסל - כבר כאן! שוק ההון 7
Z מה המשמעות של הרפורמה בבורסה (לינק בפנים) שוק ההון 0
דור דורים הרפורמה מתעודות סל לקרנות סל אושרה שוק ההון 50
פ הרפורמה החדשה בפנסיה של כחלון שוק ההון 16
ר ביטוח בריאות פרטי לאחר הרפורמה צרכנות פיננסית 7
ה סקרן לגבי דעתכם על הרפורמה בדיור אוף טופיק 5
M מדוע בביטוחי רכב אין מס ערך מוסף? פוסטים מאיכות נמוכה 4
ה למה צריך לשים לב בביטוחי משכנתא? נדל"ן 2
עצמאית בשטח תקרת דמי ניהול בביטוחי מנהלים - חלה על כל הפוליסות או רק מ-2014? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
מ אינדקסים בארץ לתעשיית הבריאות והצריכה שוק ההון 9
Fitch רפורמת ביטוחי הבריאות - האם כדאי להזדרז ולעשות ביטוח? צרכנות פיננסית 25
c881 סגן שר הבריאות רוצה לראות רופאים חרדים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 48
N מה דעתכם על שינוי מודל הערבות ההדדית הקיים בביטוח הבריאות הציבורי? אוף טופיק 60
ה חשיפה לשוק הבריאות בארצות הברית שוק ההון 4
c881 שר הבריאות מחליט מה מותר ומה אסור לאכול אוף טופיק 86
Henchman34 אז למה פוסלים באופן גורף את ביטוח הבריאות של הקופות? צרכנות פיננסית 17
whybe השטחה של ביטוחי הבריאות הפרטיים צרכנות פיננסית 0
Danielovich גישה לוגית\מדעית לתחום הבריאות... אוף טופיק 14

נושאים דומים

Back
למעלה