• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

גישה לוגית\מדעית לתחום הבריאות...

• פותח הנושא פותח הנושא Danielovich
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Danielovich

משתמש רגיל
דירוג
401
הפורום כמובן מתרכז בתחום הפיננסי, ויש גם נגיעה פילוסופית רחבה יותר גם לצרכנות נבונה ומינימליזם.
נקודה נוספת שמעניינת אותי כבר די הרבה שנים, היא בריאות
.נניח הכל הולך כמתוכנן ואני חי בחופש ונהנה מהחיים, איך אני לא רק ממקסם את הזמן שלי בעולם, אלא גם משפר את האיכות שלו?
קרי, לחיות עד גיל מבוגר וגם לתפקד, ולא רק להיות נטל על החברה.

ישנו תחום שנקרא bio-hacking, שבדיוק מקדם את האג'נדה הזו. המדע התקדם הרבה ויש הרבה תובונות שאפשר להכיל על היום יום שלנו שיקדמו אותנו לעבר המטרה הזו.
אפשר לסכם אותם בשלושה מישורים:
1. תזונה.
2. שינה.
3. פעילות גופנית.

ארצה להתחיל דיון דווקא על תחום התזונה, לי יש את הדעה שלי שרכשתי אחרי הרבה מחקר בתחום (כשאני אומר מחקר, זה לא רק קראית בולגים באינטרנט אלא גם סקר ספרות ברמה אקדמית), אך לפני שאתחיל ל"חפור", אשמח לשמוע את דעת יושבי הפורום.

מה שיניתם בתזונה שלכם כדי לשפר את הנקודה הזו?

1) כמעט ולא אוכל בחוץ.
2) מביא אוכל מהבית לעבודה (אפקט משני: חוסך לי את הדיבורים המיותרים מסביב לשולחן חדר אוכל, ואני מסוגל לאכול בשקט במשרד).
3) מבשל לעצמי וכך מקפיד על מה נכנס לגוף שלי.
4) מתאמן 4 פעמים בשבוע בבריכה.
5) וכרגע בשלב הכנה לבניית מערכת מזון עצמאית בבית.

יש מחשבון שמאוד נהניתי למלא באינטרנט שמחשב את תוחלת החיים הצפויה שלך.
על 3 הפרמטרים הברורים שהזכרת יש להוסיף, לפחות, גם: 4) התעמלות מוחית 5) גנטיקה / היסטוריית מחלות משפחתית.

לא שניתי כלום בתזונה.
הכל במינון ואיזון בין בשר, חלב (ממש מעט רק גבינות מסריחות מצרפת) , פחמימות, פירות וירקות
לפעמים מתפרע על אילו חטיפים, עוגות וגלידות
פעם בשבוע עם חברים מספר דרינקים.

סקר ספרות =! מחקר.
מחקר = לגלות דברים חדשים שלא היו קיימים : )
התזונה הכי טובה = פליאו או פריימל אלא אם מישהו עשה מספיק ניסויים בבני אדם עם soylent ושותפיו. (כמובן אם אפשר אז גם לגדל הכל לבד ולהודות לאמא אדמה)
השינה הכי טובה זה לישון שעייפים, לקום שמתעוררים=free running sleep.
(בנוסף להימנע מאור כחול כמה שעות לפני השינה או מכל דבר אחר שיכול לפגוע לך בשינה כמו קפה)
הספורט הכי טוב זה אימוני כוח.(ללמוד לבצע את התרגילים בלי מכשור, עם מוט וסט משקולות/אבנים/צמיגים).
בנוגע לשאר מה שאמרו פה.
התעמלות מוחית = supermemo/anki+mnemonics.
הלוואי ואני אצליח לקיים את כל מה שרשמתי פה... קצת קשה, בעיקר נושא השינה שאני מתעורר ככה ב-9 בבוקר.

נערך לאחרונה ב:
סקר ספרות =! מחקר.
מחקר = לגלות דברים חדשים שלא היו קיימים : )
התזונה הכי טובה = פליאו או פריימל אלא אם מישהו עשה מספיק ניסויים בבני אדם עם soylent ושותפיו. (כמובן אם אפשר אז גם לגדל הכל לבד ולהודות לאמא אדמה)
השינה הכי טובה זה לישון שעייפים, לקום שמתעוררים=free running sleep.
(בנוסף להימנע מאור כחול כמה שעות לפני השינה או מכל דבר אחר שיכול לפגוע לך בשינה כמו קפה)
הספורט הכי טוב זה אימוני כוח.(ללמוד לבצע את התרגילים בלי מכשור, עם מוט וסט משקולות/אבנים/צמיגים).
בנוגע לשאר מה שאמרו פה.
התעמלות מוחית = supermemo/anki+mnemonics.
הלוואי ואני אצליח לקיים את כל מה שרשמתי פה... קצת קשה, בעיקר נושא השינה שאני מתעורר ככה ב-9 בבוקר.

אני אחלוק עליך, מחקר זה להעלות היפוטזה ולצאת לנסות לבדוק אותה (הפרכה\הוכחה). בנוסף מבחינתי סקר ספרות הוא חלק מאוד חשוב מכל מחקר.
לגבי שאר הדברים, אני מתחבר עם כל מה שכתבת, אשמח אם תפרט על התעמלות מוחית.

אני אחלוק עליך, מחקר זה להעלות היפוטזה ולצאת לנסות לבדוק אותה (הפרכה\הוכחה). בנוסף מבחינתי סקר ספרות הוא חלק מאוד חשוב מכל מחקר.
לגבי שאר הדברים, אני מתחבר עם כל מה שכתבת, אשמח אם תפרט על התעמלות מוחית.
supermemo היא תוכנה לא נוחה בעליל (וזה למה יש את anki שנוחה יותר ומבוסס על אלגוריתם ישן יותר של supermemo)
אבל אני מאמין שהיא למעשה המהפכה הכי גדולה שהייתה בעולם הלמידה והחשיבה.
כעקרון כל הרעיון מאחורי התוכנה הוא לחזור על מה שאתה לומד/רוצה לזכור לטווח ארוך רגע לפני שאתה שוכח אותו.
(ל-supermemo יש היום אלגוריתם שמתאים את עצמו למשתמש)
מתברר שלחזור על משהו רגע לפני ששוכחים אותו מבטיח זיכרון לטווח ארוך.(הכל התחיל מהמודל של Ebbinghaus על שכחה וזה למעשה יישום שלו)
כיום רוב מי שמשתמש בתוכנות הללו משתמש בהן כדי ללמוד שפות.
למעשה supermemo הולכת רחוק יותר ובעצם מבוססת על זה שכל דבר שאנחנו יודעים כולל ההבנה שלנו מבוססת על זיכרון וגם את ההבנה שלנו/ניסיון אפשר לשכוח.
יש באתר שלהם ניסוח מפורט של איך צריך ללמוד גם.
בנוסף לזה יש להם פיצ'ר שמאפשר לך לעשות לוג לשינה שלך ולהגיד לך מתי השעה שהכי כדאי לך ללמוד(לפי מחזור ערות שינה)
יש עוד משהו שמי שכתב את התוכנה מאוד אוהב וזה incremental reading שזה עוד רעיון מהפכני שמאפשר להוסיף לכל זה גם את אפקט ה-interleaving learning.
interleaving learning אומר שאתה לומד נושא אחד ועוזב אותו וחוזר אליו מאוחר יותר.
מתברר שללמוד הרבה תחומים במקביל וכל פעם מעט מתחום אחר משפר את ההבנה.
חשוב לזכור בתוכנות האלה יש גם אפקט רע שהוא שאתה כל פעם "בוחן" את עצמך.
יש אנשים ששוכחים שהמטרה בתוכנות האלה זה פשוט לדעת על מה אתה צריך לחשוב ולהבין טוב יותר את הדברים ואז הם מנסים לעבור על כל ה-100 כרטיסיות שיש להם באותו יום בכמה שפחות זמן וזה מוביל לתוצאות הרסניות עקב כך שהאלגוריתמים האלה כל פעם מציגים לך מקומות שטעית בהם ואז מהר מאוד יוצא שמופיעים לך כל הנושאים שאתה פחות אוהב.

mnemonics אלו שיטות שמבוססות על הרעיון שבני אדם לומדים הרבה יותר טוב תמונות שמשולבות באסוציאציות.
בתוך mnemonics יש מגוון רחב של שיטות שהמפורסמת בהם היא ה-memory palace שפותחה ביוון לפני הרבה זמן.
בשיטה הזו אתה למעשה מדמיין שאתה מטייל במקום שמוכר לך לרוב במציאות(זה יכול להיות גם במשחק כמו מריו או באתר של הסולידית) ויוצר אסוציאציות למקומות מסוימים.
את הטיול שלך אתה עושה בסדר מסוים ככה שאתה יודע להוציא את כל הפריטים לפי הסדר, בסדר הפוך ואפילו להגיד באיזה מקום נמצא פריט מסוים
(אם סידרת את זה מראש).
החיסרון ברוב השיטות האלה שהן דורשות הכנה מוקדמת שהיא דיי קשה בעיקר כשרוצים לזכור הרבה דברים.
ויותר גרוע, כדי לזכור מחשב הרבה יותר טוב.(להעתיק משהו למוח לוקח המוןןןן זמן)
לרוב לא משתמשים בהם לדברים שדורשים הבנה אלא לזיכרון נטו של כמה שיותר דברים בכמה שפחות זמן.
היתרון שאני רואה בשיטות האלו זה שאפשר לזכור ע"י mnemonics דברים למשך חודשים אחרי שחוזרים עליהם רק פעם אחת.
יש אנשים שמשתמשים בזה כדי לזכור את התנ"ך בעל פה למשל ואנשים אחרים לומדים ככה 15000 מילים בגרמנית ב-3 חודשים.

נערך לאחרונה ב:
תודה על המידע המעולה הזה!
בדיוק חשבתי להתחיל עם אישתי ללמוד רוסית, שווה להשיג את הsupermemo? או anki?

ללא ספק כן.
כעקרון יש עוד תוכנות אבל אלו הנפוצות.
אני מאמין שלא תתחבר ל-supermemo כי יש להם ממשק נוראי.(למרות שאני בטוח שזאת התוכנה הכי טובה לשימוש לדברים יותר כבדים)
מצאתי כאן כמה חבילות מוכנות ל-anki רק קח בחשבון שהכי טוב להכין לעצמך את הכרטיסיות לרוב.
אבל מכל זה אני בטוח ששני הבלוגים האלה יעזרו לך יותר מכל דבר אחר:
http://www.antimoon.com/
http://www.alljapaneseallthetime.com/blog/
ביחד כמובן עם http://www.supermemo.com/articles/20rules.htm למקרה שאתה מתכוון להכניס לשם יותר ממילה ואת הפירוש שלה.

1. טבעוני. הסיבה המקורית הינה מוסרית, אבל על הדרך ישנם יתרונות בריאותיים מובהקים שנחקרו מדעית (כל המחלות הקשות מופיעות באחוזים נמוכים במובהק אצל טבעונים בהשוואה לאוכלי חלבון מן החי לסוגיו).
2. מבשלים לעצמנו. אוכלים ירקות חיים כמה שאפשר. נמנעים מלחם לבן, דגנים מלאים בלבד (כולל בפסטה/קוסקוס/אורז).
3. מתאמן (כמעט) כל יום. בגדול, כל יום אימון של Tabata Protocol, או אימון מדרגות, או (תלוי בתקופה בחיים) איגרוף/איגרוף תאילנדי. לא יוצא לריצות וכדומה, לי מתאימים אימוני HIIT הרבה יותר (אינטנסיביות גבוהה לזמן קצר עם מנוחה מעטה). בנוסף, אחרי ארוחת ערב - חצי שעה הליכה ברגל עם אשתי. בריא, מאוורר והזמן שיש לנו בו את השיחות הכי טובות.
4. ישן לפחות 7 שעות בלילה. בד"כ מתעורר לפני השעון.

1. אני צמחוני, מטעמי מוסר ובריאות. בנוסף גיליתי שזה גם, ובמפתיע, הרבה יותר זול.
2. את התזונה שלי אני מרווה בלא מעט שמן זית: על סלט, בפסטה, ועם עוד כמה תבשילים שהשמן מוסיף להם איכות נוספת. בנוסף ולאחרונה התחלתי לעשות שימוש רחב בשמן קוקוס, הן כשמן בישול והן כתוסף רצוי בתבשילים.
3. גם אני נמנע מלחם לבן, צורך רק דגנים מלאים ונמנע ככל האפשר מסוכר.
4. אני צורך הרבה קפה. טרי, ללא סוכר וללא חלב ויחד עם הרבה מים. נטיית ליבי המשוחדת אומרת שזה בריא.

אגב, למתעניינים בתזונה: יש כמה פרקים נפלאים של BBC Horizon העוסקים בתזונה. הפרקים הם בני ארבעים וחמש דקות והם עוסקים במחקרים מתקדמים בתזונה ממבט בהיר ופשוט להבנה.

קראתי מחקרים אבל יותר חשוב מזה עשיתי על עצמי ניסויים במשך יותר מעשור. ניסיתי כל דבר בערך שאתה יכול לדמיין מלאכול מרקי כרוב, אטקינס, אטקינס עם העמסת פחמימות בסופ"ש לפני אימון כבד, תפריט שהכין לי תזונאי ספורט, פליאו, צמחונות, טבעונות ואכילת פירות בלבד.
בסוף מה שעושה אותי הכי בריא זה אכילת בעיקר פירות ובערב אוכל מבושל טבעוני דל בשומן (מלבד קצת אבוקדו ואגוזים) עם סלט גדול.

טבעונית כעשור, נשואה לטבעוני ומגדלים ילדה טבעונית. מטעמי מוסר, אבל אי אפשר להמנע מהכיוון הבריאותי, זה מגיע לבד ככל שמעמיקים במידע, ועם הזמן הג'אנק יורד ואת מקומו תופס אוכל כמה שפחות מעובד. יש גם תקופות של RAW אבל לא באופן קבוע. גם אנחנו עובדים בדרכי ניסוי וטעיה עם סוגי מזון שונים, צורות עיבוד שונות ושילובים (לי עלים עושים ממש טוב. הוא פרוטריאן בפוטנציה).
בביתנו הטבעוני הפחתנו משמעותית גם בדגנים (לא משנה מלאים או ריקים), מתוך תפיסה שאין בהם הרבה ערך תזונתי ושהם תופסים יותר מדי מקום בהרגלי התזונה היומיים על חשבון דברים אחרים חשובים יותר.
התזונה שלנו מורכבת ברובה מירקות-פירות קטניות-זרעים-אגוזים בצורות הכנה שונות. לא צורכים סוכר באופן יומיומי (גם לא בשתיה), שמן ומלח בכמויות מזעריות אם בכלל.
הוצאות המזון שלנו הן 800-1000 ש"ח בחודש (רוב הקניות בשוק).
נמנעים מלתת לגוף להתנוון, אם בפעילות בעבודות פיזיות ואם בפעילות מכוונת (כמו יוגה. אני מכורה, ודברים בסיסיים כמו שכיבות סמיכה, מתח וכו'), טיולים רגליים וכיו"ב.
אני דווקא לא ישנה הרבה, לא אוהבת ולא עושה לי טוב. 5 שעות בממוצע בלילה מספיקות לי. יקיצה מוקדמת (4-5 בבוקר) הופכת את שאר היום שלי למאוד ערני ואנרגטי.

נראה לי שכל עוד אין חסר תזונתי משמעותי (B12, פולאט, ברזל וכו') וכל עוד אתה לא בעודף משקל, כל תזונה היא בסדר (כמובן שיין אדום, שוקולד מריר (אההמ אההמ), שום ואלי עוד דבר וחצי הם בעלי יתרונות בריאותיים כלשהם) אבל בגדול אם אתה עומד בתנאים האלה מבחינת תזונה אין לך עוד הרבה מה לעשות.

טבעוני מזה 5 שנים, המשפחה לא טבעונית.
(מפתיע לראות שאחוז הטבעונים בקהילה הזאת גבוהה... אבל בשורה התחתונה, המאפיין המשותף זה מודעות לסביבה, לעצמך, לאורח החיים)

אני אוכל הרבה פחמימות, בעיקר קמח לבן (אם כדגנים ואם כלחמים)
אבל גם מלא קטניות. עדשים מכל הצבעים, חומוס, שעועית, אפונה..
והרבה הרבה סלט. אנחנו כמשפחה אוכלים מדי יום קערה ענקית של סלט עם כל הירקות והעלים (2-3 מלפפונים, 2-3 עגבניות, גמבה, פלפל, גזר, בצל, חסה, פטרוזיליה, כוסברה, סלרי ותוספות מיוחדות מדי פעם) חתוכים טרי על המקום. זה אמנם לוקח קצת זמן מדי יום אבל אפשר גם לעשות תוך כדי שמירה על הקטנים כשמושיבים אותם על השיש והם מנשנשים תוך כדי מהסלט. שווה את ההשקעה ועם הזמן עושים את זה מהר.

הילדים אוכלים מדי יום ביצה וגבינה, פעם בשבוע עוף . זה פלוס מינוס צריכת החי של המשפחה שלי.

אוכל מהיר בשביליל זה לשפוך פחמימה כלשהי (אורז / פתיתים / קוסקוס ) עם עדשים אדומות או כל קטניה אחרת מושרית מראש, לתבל קלות ולמיקרוגל ל10 דקות.יוצא טעים.

מתאמן פעם בשבוע, יש לנו בית ענקי של 8 חדרים, 5 מפלסים, ומנקים את הבית. אמנם לא ספורט רשמי, אבל להיות על הרגליים כמה שעות טובות ולתזז את עצמך בין כל החדרים עם מטאטא וספונגה, מחשל. כל פעם אני מאתגר את עצמי להספיק את כל הבית בפחות זמן =)
זה גם חסכוני כי לא צריך להביא מנקה ב50 שח לשעה, מה שכמעט כל השכנים שלי עושים

כשיש לי זמן פנוי - אופני כביש - כמה שעות של רכיבה אינסטנטיבית באזור.

שינה - 6-7 שעות. קם כשמתאים לי. אני עובד מהבית כשכיר והשעות מאוד גמישות.

נושאים דומים

Back
למעלה