• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

רפורמת ביטוחי הבריאות - האם כדאי להזדרז ולעשות ביטוח?

• פותח הנושא פותח הנושא Fitch
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Fitch

משתמש בכיר
דירוג
3,009
היי,
בן 35. לא מעשן. בריא. במסלול "זהב" של מכבי. לא מבוטח סיעודי. אין אכ"ע חיצוני. רק פנסיה וחיים של המשכנתא.
לשאר המשפחה יש מכבי "שלי" וביטוח פרטי בהראל (דרך הסכם של חברה גדולה).

לאור הרפורמה, מה הלחץ עכשיו מהר מהר לסגור ביטוח בריאות פרטי בתנאים הישנים? (רק יום ראשון בערך).

היי,
בן 35. לא מעשן. בריא. במסלול "זהב" של מכבי. לא מבוטח סיעודי. אין אכ"ע חיצוני. רק פנסיה וחיים של המשכנתא.

לאור הרפורמה, מה הלחץ עכשיו מהר מהר לסגור ביטוח בריאות פרטי בתנאים הישנים? (רק יום ראשון בערך).
נדחה

בכל מקרה הייתי בודק אפשרות להצטרף לקולקטיבי של שאר המשפחה. יש לי גם של הראל וזאת פוליסה מעולה.

אי אפשר. אשתי לא עובדת שם כבר 7 שנים...
רק פרטי ליחיד. למקום העבודה שלי אין הסדר (סטארטאפ).
אז זה בטח גם לא קולקטיבי, אלא פשוט ברצף ביטוחי מהקולקטיבי. לא כזה משנה.

היי,

נתחיל מהסוף למה לילדים יש מכבי שלי ולא מכבי זהב? (כנל גם לאישתך אם אתם כבר לא מתכננים להביא ילדים)

מכבי שלי (או המקבילה היקרה של שאר השבן. קופות אחרות) כלכלית רק לנשים בזמן ההריון

ביטוח בריאות פרטי בסיסי לדברים הגדולים שהוא משלים שבן (לא חופף עם המכבי זהב) אמור לעלות בגילך 30-40 שקל
זה מכסה את המקרים היקרים ו נדירים שיכולים להיות

כל תוספת לביטוח זה עבור דברים שהסבירות שיתרחשו יותר גדולה אבל הסכום שלהם קטן בהרבה וכנראב לא יכניס אותך למשבר כלכלי

כמובן הכל דעה אישית
ולא המלצה

לא הבנתי למה להזדרז
מרגיש לי שתמיד כשיש רפורמה בביטוח זה פיץ׳ מכירות של הסוכנים, רוצו מהר ותקנו לפני שייגמר.
כאילו שרפורמה לא יכולה לשפר דברים.
אף פעם לא שמעתי סוכן ביטוח אומר חכה 3 חודשים, הולך לצאת מוצר מוצלח יותר בגלל הרפורמה.
ממה שקראתי יהיה רובד בסיסי סטייל ביטוח חובה לרכב, עם כיסוי אחיד והתחרות תהיה על מחיר ושירות.
הוא יכלול את כל מה שהיום נחשב ״קטסטרופות״, כשהמצב היום זה שאתה צריך להרכיב לעצמך כיסוי מביטוחים נפרדים לתרופות/השתלות/ניתוחים בחול.
כלומר שברובד הבסיסי ליותר אנשים שיעשו אותו יהיה כיסוי חשוב ומקיף.
ועליו יהיו תוספות למי שיחפוץ.
בנוסף איסור מכירת כפל ביטוח (עם כמה החרגות)
יש מישהו שיכול לומר לי מה רע בזה?
אני בדיוק עשיתי קצת סדר בביטוחים וראיתי שיש לי תרופות והשתלות אבל חסרים לי כמה דברים אחרים בקטסטרופות
אני מתכנן לחכות לרפורמה ולעשות את הרובד הבסיסי + שבן וזהו, זה כל מה שאני רוצה והם מפשטים לי את זה.

מה לגבי עניין הרפורמה?
לא הבנתי למה להזדרז
מרגיש לי שתמיד כשיש רפורמה בביטוח זה פיץ׳ מכירות של הסוכנים, רוצו מהר ותקנו לפני שייגמר.
כאילו שרפורמה לא יכולה לשפר דברים.
אף פעם לא שמעתי סוכן ביטוח אומר חכה 3 חודשים, הולך לצאת מוצר מוצלח יותר בגלל הרפורמה.
ממה שקראתי יהיה רובד בסיסי סטייל ביטוח חובה לרכב, עם כיסוי אחיד והתחרות תהיה על מחיר ושירות.
הוא יכלול את כל מה שהיום נחשב ״קטסטרופות״, כשהמצב היום זה שאתה צריך להרכיב לעצמך כיסוי מביטוחים נפרדים לתרופות/השתלות/ניתוחים בחול.
כלומר שברובד הבסיסי ליותר אנשים שיעשו אותו יהיה כיסוי חשוב ומקיף.
ועליו יהיו תוספות למי שיחפוץ.
בנוסף איסור מכירת כפל ביטוח (עם כמה החרגות)
יש מישהו שיכול לומר לי מה רע בזה?
אני בדיוק עשיתי קצת סדר בביטוחים וראיתי שיש לי תרופות והשתלות אבל חסרים לי כמה דברים אחרים בקטסטרופות
אני מתכנן לחכות לרפורמה ולעשות את הרובד הבסיסי + שבן וזהו, זה כל מה שאני רוצה והם מפשטים לי את זה.
אני באותה הדעה, הרפורמה באה לטובה ולהוזלה
בדומה לפנסיה ברירת מחדל

הכוכבית הקטנה היחידה היא השמירה על רווחיות חברות הביטוח
בסוף זה צריך להיות להם רווחי בשביל לשמר ביטוח
אז אם יגבילו אותם ב"להרוויח עוד כסף" במכירה של כפל ביטוחים וכאלה
אז הם יאזנו את הרווחים במחירים יותר גבוהים אולי
אבל חושב שהתחרות בשוק תאזן את זה

אני לא באמת חושב שישראל צריך ביטוח בריאות פרטי וגם לא שבן
זה בהחלט יכול להיות נחמד ואופציה חביבה לקיצור תורים וכו
אבל ממליץ לכולם שבאמת יש ניתוח גדול וחשוב ללכת לבית חולים גדולים שעושה את הניתוחים האלה בשגרה
ולא לשלם למנהל מחלקה כזה או אחר כסף שיעשה פרטי בבית חולים פרטי וקטן בשעות הערב עם צוות פחות מיומן
לרוב גם מנהל המחלקה הוא לא המנתח הכי טוב או עם הכי ניסיון הוא פשןט מי שעובד בפרטי ופנוי
בשעות הערב הוא יהיה הרופא הבכיר היחידי בתחום
באמצע יום העבודה יהיו בבית החולים הרבה יותר רופאים בכירים מאותו תחום ואם זה מקרה מסובך יתנו לרופא הכי טוב ועם ניסיון לעשות את זה וככל הנראה יהיו בחדר כמה רופאים בכירים לייעוץ וכמובן מערך שלם של בית חולים לחירום אם צריך חלילה

לא מייצג וכמובן לא המלצה - אבל זה המניסיון שלי הקטן
כמובן שיש מקרי מכל סוג ודוגמאות מהצד השני
וכן יכול להגיד שבבתי חולים קטנים/ פרפריה הרבה פעמים אין באמת נסיון בפרוצדורות מסוימות וגם אין רופאים להתייעץ איתם
חוץ מאותו המומחה שמגיע מהמרכז פעם בשבוע ליום ניתוחים שכזה
אז יש יתרון בלנסוע לבית חולים גדול וכמובן חינמי

ממליץ בעיקר להבין על מה אתה משלם ואם אתה צריך את זה
השלב הבא זה לדעת איך לקבל החזרי כסף עבור כל הדברים האלה אחרת מה הטעם בביטוח

יכול להגיד שהקטנה שלנו כבר בת שנה וחצי ועוד לא קיבלנו החזרים על כל בדיקות ההריון שעישנו והיו מכוסות בביטוח
סתם בגלל בירוקרטיה מטופשת
פעם אחד רוצים חשבונית ולא קבלה
פעם שניה רוצים בנוסף סיכום ייעוץ
פעם אחרת סתם לא בפורמט או הרופא בלא במאגר פתאום או כל מיני הנפצות

(בקטסטורפות זה לא ניהיה יותר קל, להיפך לפעמים ממש צריך לקחת לזה עורך דין, ואתה לרוב הרבה פחות רגוע ואין לך זמן לחכות)

אני באותה הדעה, הרפורמה באה לטובה ולהוזלה
בדומה לפנסיה ברירת מחדל

הכוכבית הקטנה היחידה היא השמירה על רווחיות חברות הביטוח
בסוף זה צריך להיות להם רווחי בשביל לשמר ביטוח
אז אם יגבילו אותם ב"להרוויח עוד כסף" במכירה של כפל ביטוחים וכאלה
אז הם יאזנו את הרווחים במחירים יותר גבוהים אולי
אבל חושב שהתחרות בשוק תאזן את זה

אני לא באמת חושב שישראל צריך ביטוח בריאות פרטי וגם לא שבן
זה בהחלט יכול להיות נחמד ואופציה חביבה לקיצור תורים וכו
אבל ממליץ לכולם שבאמת יש ניתוח גדול וחשוב ללכת לבית חולים גדולים שעושה את הניתוחים האלה בשגרה
ולא לשלם למנהל מחלקה כזה או אחר כסף שיעשה פרטי בבית חולים פרטי וקטן בשעות הערב עם צוות פחות מיומן
לרוב גם מנהל המחלקה הוא לא המנתח הכי טוב או עם הכי ניסיון הוא פשןט מי שעובד בפרטי ופנוי
בשעות הערב הוא יהיה הרופא הבכיר היחידי בתחום
באמצע יום העבודה יהיו בבית החולים הרבה יותר רופאים בכירים מאותו תחום ואם זה מקרה מסובך יתנו לרופא הכי טוב ועם ניסיון לעשות את זה וככל הנראה יהיו בחדר כמה רופאים בכירים לייעוץ וכמובן מערך שלם של בית חולים לחירום אם צריך חלילה

לא מייצג וכמובן לא המלצה - אבל זה המניסיון שלי הקטן
כמובן שיש מקרי מכל סוג ודוגמאות מהצד השני
וכן יכול להגיד שבבתי חולים קטנים/ פרפריה הרבה פעמים אין באמת נסיון בפרוצדורות מסוימות וגם אין רופאים להתייעץ איתם
חוץ מאותו המומחה שמגיע מהמרכז פעם בשבוע ליום ניתוחים שכזה
אז יש יתרון בלנסוע לבית חולים גדול וכמובן חינמי

ממליץ בעיקר להבין על מה אתה משלם ואם אתה צריך את זה
השלב הבא זה לדעת איך לקבל החזרי כסף עבור כל הדברים האלה אחרת מה הטעם בביטוח

יכול להגיד שהקטנה שלנו כבר בת שנה וחצי ועוד לא קיבלנו החזרים על כל בדיקות ההריון שעישנו והיו מכוסות בביטוח
סתם בגלל בירוקרטיה מטופשת
פעם אחד רוצים חשבונית ולא קבלה
פעם שניה רוצים בנוסף סיכום ייעוץ
פעם אחרת סתם לא בפורמט או הרופא בלא במאגר פתאום או כל מיני הנפצות

(בקטסטורפות זה לא ניהיה יותר קל, להיפך לפעמים ממש צריך לקחת לזה עורך דין, ואתה לרוב הרבה פחות רגוע ואין לך זמן לחכות)
מאוד לא מסכים. לדעתי בישראל חייב שב"ן פלוס קטסטרופה, שזה בעיקרון השתלות, תרופות לא בסל, וטיפול/ניתוחים בחו"ל.

לא יועץ זה רק מניסיון אישי וצלילה יותר מדי לעומק על כל הנושא. יש דברים שהציבורי ממש טוב ויש דברים שהוא פשוט לא יכול לעזור לך. יש תרופות בסל אבל לא להתוויה שתצטרך אותם ויש כאלו שבכלל לא רשומים פה, חלק כי זה לא שווה וחלק כי משרד הבריאות מעדיף לא לשלם עליהם.

מאוד לא מסכים. לדעתי בישראל חייב שב"ן פלוס קטסטרופה
מה זה חייב??
אם לא תעשה שוב ביטוח בעצמך, לא שבן ולא קטסטרופות
עדין מצבך הבריאותי יהיה יותר טוב ויותר מכוסה מ90 אחוז מהעולם

כל השירותים של קופת חולים הם בחינם!!!
השבן לא באמת עוזר לך בדברים גדולים
הוא נותן לך החזרים קצת על יעוץ וכאלה
ואפשר לקבוע איתו תורים משמעותית יותר קצרים לניתוחים ובדיקות לא דחופים ברפואה הפרטית אחהצ בבתי חולים
זה בהחלט יותר נוח ויכול לחסוך כמה אלפי שקלים במקרה קיצון
אבל זה ממש לא סכומים מטורפים שאי אפשר לעמוד בהם

בכל מה שקשור לבדיקות או ניתוחים דחופים או גדולים אתה תקבל אם צריך את זה מהיום להיום בכל בית חולים

ביטוח קטסטרופות בישראל של היום הוא נחמד, אבל הוא בחלקו הגדול פסיכולוגי
תרופות שלא בסל בתור אחד שהשתמש בשירות הזה
לרוב היעילות שלהם בספק
ובכל מקרה יש המון בתי חולים עם מלאים או עמותות שנותנות את התרופות האלה בחינם

*סיפור מצחיק היינו צריכים דחוף (כי אבא שלי היה כבר בחודשים האחרונים שלא ולא נשאר הרבה זמן, היעילות גם ככה היתה בספק אבל אתה רוצה לעשות את הכל) תרופה שלא בסל
היה ביטוח פרטי כמובן בחברה מספר 1, אישרו גם את התרופה תוך כמה שעות, אבל יקח להם להשיג אותה 3 חודשים
בסוף אחרי כמה טלפונים (של הבית חולים לחפש, וגם של החברת ביטוח וגם שלנו) נמצא התרופה הזאת באחת העמותות של איזה רב, שמחלקת בחינם פשוט
נסענו לשם למחרת וקיבלנו את התרופה, לא ביקשו שום דבר
חברת הביטוח הבטיחה לנו שהיא תחזיר את התרופה הזאת לעמותה שהיא תקבל אותה (האמת שלא יודע אם בוצע או לא)
אבא לצערי לא שרד והתרופה לא עזרה, אבל נשארו ממנה בערך 80 אחוז מהכדורים, אז הבית חולים פשוט שולח מישהו ואתה תורם את התרופה לבית חולים
הוא מחלק אותה למישהו אחר שצריך (כך היה לנו באותו בית חולים אם תרופות אחרות שלא בסל, במיוחד בהתחלה שאתה בודק בכלל אם יעיל)

אני לא יועץ וזה סיפור אישי וכמובן לא ממליץ או לא ממליץ על שום דבר
ויכול להיות שאתה תיהיה המקרה 1 למיליון שיצטרך ולא יהיה לו
אבל זה נכון לכל ביטוח שהו
אז אם יש לך מספיק חסכונות לדעתי ביטוח על דברים כאלה הוא לא הכרחי
בכל מקרה הוא בטוח שלא חובה

** לחלק גדול מאוד מהאוכלוסיה בישראל אין ביטוחים משלימים או פרטים (בדגש על חרדים) והם מסתדרים מצוין
ואם תבדוק סטטיסית לדעתי אין להם תמותה עודפת

ובהחלט היה מעניין לראות אם יש קשר בין ביטוח פרטי לתמותה עודפת
כן קיים קשר בין מצב כלכלי ומיקום גאוגרפי (אבל זה יושב בעיקר על נגישות לבדיקות, מודעות, ואורח חיים בריא יותר לדעתי)

אני רוצה להוסיף שביטוחי שבן קיימים סהכ משנת 2000
לפני זה פשוט לא היה
ואני אישית לא חושב שמערך הרפואה השתפר ב20 שנה האחרונות

מי שרוצה להרחיב, תראו את המסמך המאוד מסכם הזה על ביטוחים פרטים
במיוחד הפתיח של פרופ רוני גמזו
עמוד 19-27
https://www.israelhpr.org.il/wp-con...תפתחויות-קשרי-גומלין-בעיות-ומתווים-לפתרון.pdf

שני דברים שחשובים לי להגיד:
1.סטטיסטיקה זה נחמד אבל בסוף לא מעניין אותי ממצב של 90% השאר אם אני לא יכול לקבל טיפול אקס.
2. תרופות שלא בסל זה דבר בשגרה. יכול להיות שתקבל תרופה אחרת שכן בסל אבל היעילות שלו לא משהו, או שיש יותר תופעות לוואי. לא קונים ביטוח על בסיס ניסיון אישי אלא הצטברות סטאטיסיטי ליכולת עמידה בלשלם במקרי קיצון.

העלות /תועלת של רובד קטסטרופה זה כל כך שווה שאין סיבה לא תחזיק. אנחנו יכולים להתפלפל אל שב"ן, טיפולים אמבוטלרים בפרטי אבל לוותר לגמרי זה סיכון לא מחושב.

ודרך אגב להרבה חרדים יש שב"ן, משהו כמו 77% מכלל אזרחי ישראל יש שב"ן. כל מי שחבר הסתדרות יש תרופות שלא בסל..

מה זה חייב??
אם לא תעשה שוב ביטוח בעצמך, לא שבן ולא קטסטרופות
עדין מצבך הבריאותי יהיה יותר טוב ויותר מכוסה מ90 אחוז מהעולם

כל השירותים של קופת חולים הם בחינם!!!
השבן לא באמת עוזר לך בדברים גדולים
הוא נותן לך החזרים קצת על יעוץ וכאלה
ואפשר לקבוע איתו תורים משמעותית יותר קצרים לניתוחים ובדיקות לא דחופים ברפואה הפרטית אחהצ בבתי חולים
זה בהחלט יותר נוח ויכול לחסוך כמה אלפי שקלים במקרה קיצון
אבל זה ממש לא סכומים מטורפים שאי אפשר לעמוד בהם

בכל מה שקשור לבדיקות או ניתוחים דחופים או גדולים אתה תקבל אם צריך את זה מהיום להיום בכל בית חולים

ביטוח קטסטרופות בישראל של היום הוא נחמד, אבל הוא בחלקו הגדול פסיכולוגי
תרופות שלא בסל בתור אחד שהשתמש בשירות הזה
לרוב היעילות שלהם בספק
ובכל מקרה יש המון בתי חולים עם מלאים או עמותות שנותנות את התרופות האלה בחינם

*סיפור מצחיק היינו צריכים דחוף (כי אבא שלי היה כבר בחודשים האחרונים שלא ולא נשאר הרבה זמן, היעילות גם ככה היתה בספק אבל אתה רוצה לעשות את הכל) תרופה שלא בסל
היה ביטוח פרטי כמובן בחברה מספר 1, אישרו גם את התרופה תוך כמה שעות, אבל יקח להם להשיג אותה 3 חודשים
בסוף אחרי כמה טלפונים (של הבית חולים לחפש, וגם של החברת ביטוח וגם שלנו) נמצא התרופה הזאת באחת העמותות של איזה רב, שמחלקת בחינם פשוט
נסענו לשם למחרת וקיבלנו את התרופה, לא ביקשו שום דבר
חברת הביטוח הבטיחה לנו שהיא תחזיר את התרופה הזאת לעמותה שהיא תקבל אותה (האמת שלא יודע אם בוצע או לא)
אבא לצערי לא שרד והתרופה לא עזרה, אבל נשארו ממנה בערך 80 אחוז מהכדורים, אז הבית חולים פשוט שולח מישהו ואתה תורם את התרופה לבית חולים
הוא מחלק אותה למישהו אחר שצריך (כך היה לנו באותו בית חולים אם תרופות אחרות שלא בסל, במיוחד בהתחלה שאתה בודק בכלל אם יעיל)

אני לא יועץ וזה סיפור אישי וכמובן לא ממליץ או לא ממליץ על שום דבר
ויכול להיות שאתה תיהיה המקרה 1 למיליון שיצטרך ולא יהיה לו
אבל זה נכון לכל ביטוח שהו
אז אם יש לך מספיק חסכונות לדעתי ביטוח על דברים כאלה הוא לא הכרחי
בכל מקרה הוא בטוח שלא חובה

** לחלק גדול מאוד מהאוכלוסיה בישראל אין ביטוחים משלימים או פרטים (בדגש על חרדים) והם מסתדרים מצוין
ואם תבדוק סטטיסית לדעתי אין להם תמותה עודפת

ובהחלט היה מעניין לראות אם יש קשר בין ביטוח פרטי לתמותה עודפת
כן קיים קשר בין מצב כלכלי ומיקום גאוגרפי (אבל זה יושב בעיקר על נגישות לבדיקות, מודעות, ואורח חיים בריא יותר לדעתי)

אני רוצה להוסיף שביטוחי שבן קיימים סהכ משנת 2000
לפני זה פשוט לא היה
ואני אישית לא חושב שמערך הרפואה השתפר ב20 שנה האחרונות

מי שרוצה להרחיב, תראו את המסמך המאוד מסכם הזה על ביטוחים פרטים
במיוחד הפתיח של פרופ רוני גמזו
עמוד 19-27
https://www.israelhpr.org.il/wp-con...תפתחויות-קשרי-גומלין-בעיות-ומתווים-לפתרון.pdf

דרך אגב להרבה חרדים יש שב"ן, משהו כמו 77% מכלל אזרחי ישראל יש שב"ן.
צודק טעות שלי, 80 אחוז מהחרדים מחזיקים בשבן מול 90 אחוז בחילונים
בפרטי זה באמת 20 אחוז חרידים מול 50 חילונים
תקבל תרופה אחרת שכן בסל אבל היעילות שלו לא משהו
בדיוק הפוך, ברוב המקרים מה שבסל זה מה שיעיל והוכח
סל הבריאות מטרתו לחסוך למדינה כסף על טיפולים ואישפוזים מיותרים
אין אינרסט לממן תרופה לא יעילה שיש חלופה אחרת
1.סטטיסטיקה זה נחמד אבל בסוף לא מעניין אותי ממצב של 90% השאר אם אני לא יכול לקבל טיפול אקס.
בהחלט דעה מקובלת, כל אחד עם השיקולים שלו
אני אישית מעדיף להעמיד סכום כסף בצד זמין ונזיל ולא להיות לוי בחסדי אחרים

העלות /תועלת של רובד קטסטרופה זה כל כך שווה שאין סיבה לא תחזיק. אנחנו יכולים להתפלפל אל שב"ן, טיפולים אמבוטלרים בפרטי אבל לוותר לגמרי זה סיכון לא מחושב.
הוא דווקא מאוד מחושב, אבל כל אחד עושה לעצמו את החישוב

אגב ראיתי לינק , אולי בפורום הזה, על ממוצע ואירועי קצה בביטוחים הקטססרופים, הרבה אנשים לא היו עומדים בזה גם אם חוסכים

אגב ראיתי לינק , אולי בפורום הזה, על ממוצע ואירועי קצה בביטוחים הקטססרופים, הרבה אנשים לא היו עומדים בזה גם אם חוסכים
בחישוב שאני עשיתי זה באזור ה300-500 אלף שקל לאירוע הכי קיצוני
כל מי שקרוב לפרישה מוקדמת בהחלט יש לו את זה
כמובן שזה אירוע קיצוני ומאוד נדיר ובהכרח ישנה לך את המסלול בחיים
אז לא רואה בעיה שזה יאריך לך את הפרישה בשנה
אחרי שפרשת מוקדם כבר (אצלי לפחות המרווחי ביטחון מעל ה4 אחוז + הקרן חירום הם גם ככה סביב הסכומים האלה)

בדיוק הפוך, ברוב המקרים מה שבסל זה מה שיעיל והוכח
יעיל כן. בטוח לא.
סל הבריאות מטרתו לחסוך למדינה כסף על טיפולים ואישפוזים מיותרים
הרושם שלי הוא הוא שזה נכון רק בטווח הקצר מאוד. אם בטווח הקצר הם יכולים לחסוך כמה שקלים, אז ממש לא אכפת למדינה שבטווח הארוך המטופלים יחלו בסרטן.
דוגמה קלאסית היא הסיפור עם מכונות ה-MRI, שבמשך שנים המדינה אסרה על בתי חולים לרכוש כדי לחסוך כסף על הבדיקות והעדיפה לשלוח את המטופלים לבדיקות CT. זה שחקלכם יחלו מזה בסרטן בעתיד היא בעיה של מישהו אחר.
דוגמה אחרת שנתקלתי בה היא אנטיביוטיקה לטיפול בזיהומים במערכת העיכול. יש אנטיביוטיקה מאוד בטוחה וזולה, שמשתמשים בה בכל העולם, ובחלק מהמדינות אפשר להשיג אותה אפילו בלי מרשם. בישראל לעומת זאת פשוט אי אפשר להשיג אותה. לרופא רגיל אין בכלל סמכות לרשום אותה. במקום זה הרופאים בישראל רושמים אנטיביוטיקה אחרת, שאומנם מעט יעילה יותר, אך ידועה כמסרטנת. אותה כל רופא משפחה יכול לתת. ונתקלתי בתופעות משונות כאלה של תקינה בישראל גם בתחומים אחרים חוץ ממערכת הבריאות. מה שכן, גם ביטוח לא ממש יפתור את הבעיות האלה.
(אני יכול לנחש שעם האנטיביוטיקה בישראל ניסו להיות יותר צדיקים מהאפיפיור והחליטו להגביל את הגישה אליה לקבוצה מאוד קטנה שחייבת אותה ספציפית כדי שהחיידקים לא יפתחו עמידות. אלא שזה טמטום כי בכל העולם נותנים אותה חופשי לכולם. אז המדיניות הזאת סתם פוגעת בישראלים. זאת אבל דוגמה לאיך מאחורי הגישה לתרופות לא בהכרח עומדת טובת החולה. וזה לפני שבכלל מדברים על הניסוי בחיסון חדש בצהבת שעשו פה על תינוקות בלי ליידע כראוי את הוריהם)

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס רפורמת המס עוסק זעיר ופלטפורמות כמו פייבר ואיביי מיסים 5
מ איך רפורמת המשפט תשפיע על מחירי הנדל"ן בישראל? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 37
S מעבר בנק לאחר כניסת רפורמת הניוד המהיר לתוקף צרכנות פיננסית 0
אצטרובל ביטול מס ירושה - רפורמת המס בארה"ב שוק ההון 20
Res Cogitans רפורמת המס בארה"ב צרכנות פיננסית 18
קפה שחור רפורמת המס של טראמפ שוק ההון 44
Y רפורמת המדדים בת"א - תזמון החלפת קרן שוק ההון 3
ברק א. רפורמת קופת הגמל החדשה שוק ההון 55
A שאלה בנושא רפורמת תעודות הסל שוק ההון 0
ראובן7 יש חשיבות אמיתית לרצף ביטוחי באותה חברה? צרכנות פיננסית 0
V ביטוחי דירה - שוכר ומשכיר נדל"ן 3
V השוואת ביטוחי בריאות פרטיים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
ישראלי מצוי רכיב ביטוחי בפנסיה - נכות עם נכות קיימת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
stamEhad ביטוחי בריאות - סדר בבלאגן צרכנות פיננסית 9
A קרן פנסיה כללית עם כיסוי ביטוחי או תחליף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A שיקולים בבחירת מסלול ביטוחי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D למה חשוב רצף ביטוחי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
W בחירה בין ביטוחי בריאות פרטיים צרכנות פיננסית 3
G הוזלת ביטוח רכב בלי רצף ביטוחי? צרכנות פיננסית 6
ס דיון: גידור סיכונים עם ביטוחי בריאות דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
א כפל ביטוחי בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ש כיסוי ביטוחי בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
מ מסמך השוואת ביטוחי בריאות של לשכת סוכני הביטוח צרכנות פיננסית 2
S עלות כיסוי ביטוחי קרן פנסיה - גבר לעומת אישה צרכנות פיננסית 2
P ליברה מתכננת להציע גם ביטוחי חיים, ופוליסות חסכון צרכנות פיננסית 0
M פנסיה ללא מרכיב ביטוחי או קופת גמל? צרכנות פיננסית 3
Body Solid ביטוחי בריאות מול השב"ן צרכנות פיננסית 28
M עזרה בנושא ביטוחי חיים צרכנות פיננסית 21
N סיעור מוחות - ביטוחי מנהלים לא פעילים צרכנות פיננסית 2
S תאונת דרכים - כיסוי ביטוחי א.כ.ע צרכנות פיננסית 24
א נספח ויתור כיסוי ביטוחי בקרן פנסיה בניוד ל-IRA צרכנות פיננסית 7
A ביטוחי בריאות (שוב...) צרכנות פיננסית 9
A האם ניתן לקבל כסף משני ביטוחי חיים שונים (או יותר)? צרכנות פיננסית 3
N ביטוחי בריאות - מעבר בין חברות ביטוח צרכנות פיננסית 3
always.smile גורמים מקצועיים לבדיקת ביטוחי בריאות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
A יעוץ פנסיוני ו-או ביטוחי צרכנות פיננסית 1
H בחירת גובה כיסוי ביטוחי למקרה מוות צרכנות פיננסית 3
Odysseus ביטוחי בריאות - הרכבת המעטפת הנכונה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 58
whybe השטחה של ביטוחי הבריאות הפרטיים צרכנות פיננסית 0
Y עלות כיסוי ביטוחי בקרן פנסיה צרכנות פיננסית 18
פשוט מסלול ביטוחי בקרן פנסיה צרכנות פיננסית 1
Lamur ניוד ביטוחי מנהלים -בקרוב? צרכנות פיננסית 3
always.smile השוואת ביטוחי בריאות צרכנות פיננסית 75
flower שינוי בביטוחי הבריאות - מעבר אוט' מביטוח ניתוחים "השקל הראשון" ל"משלים שב"ן" צרכנות פיננסית 27
מ אינדקסים בארץ לתעשיית הבריאות והצריכה שוק ההון 9
c881 סגן שר הבריאות רוצה לראות רופאים חרדים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 48
P הרפורמה בביטוחי הבריאות 10/2021 פוסטים מאיכות נמוכה 10
N מה דעתכם על שינוי מודל הערבות ההדדית הקיים בביטוח הבריאות הציבורי? אוף טופיק 60
ה חשיפה לשוק הבריאות בארצות הברית שוק ההון 4
c881 שר הבריאות מחליט מה מותר ומה אסור לאכול אוף טופיק 86

נושאים דומים

Back
למעלה