מה זה חייב??
אם לא תעשה שוב ביטוח בעצמך, לא שבן ולא קטסטרופות
עדין מצבך הבריאותי יהיה יותר טוב ויותר מכוסה מ90 אחוז מהעולם
כל השירותים של קופת חולים הם בחינם!!!
השבן לא באמת עוזר לך בדברים גדולים
הוא נותן לך החזרים קצת על יעוץ וכאלה
ואפשר לקבוע איתו תורים משמעותית יותר קצרים לניתוחים ובדיקות לא דחופים ברפואה הפרטית אחהצ בבתי חולים
זה בהחלט יותר נוח ויכול לחסוך כמה אלפי שקלים במקרה קיצון
אבל זה ממש לא סכומים מטורפים שאי אפשר לעמוד בהם
בכל מה שקשור לבדיקות או ניתוחים דחופים או גדולים אתה תקבל אם צריך את זה מהיום להיום בכל בית חולים
ביטוח קטסטרופות בישראל של היום הוא נחמד, אבל הוא בחלקו הגדול פסיכולוגי
תרופות שלא בסל בתור אחד שהשתמש בשירות הזה
לרוב היעילות שלהם בספק
ובכל מקרה יש המון בתי חולים עם מלאים או עמותות שנותנות את התרופות האלה בחינם
*סיפור מצחיק היינו צריכים דחוף (כי אבא שלי היה כבר בחודשים האחרונים שלא ולא נשאר הרבה זמן, היעילות גם ככה היתה בספק אבל אתה רוצה לעשות את הכל) תרופה שלא בסל
היה ביטוח פרטי כמובן בחברה מספר 1, אישרו גם את התרופה תוך כמה שעות, אבל יקח להם להשיג אותה 3 חודשים
בסוף אחרי כמה טלפונים (של הבית חולים לחפש, וגם של החברת ביטוח וגם שלנו) נמצא התרופה הזאת באחת העמותות של איזה רב, שמחלקת בחינם פשוט
נסענו לשם למחרת וקיבלנו את התרופה, לא ביקשו שום דבר
חברת הביטוח הבטיחה לנו שהיא תחזיר את התרופה הזאת לעמותה שהיא תקבל אותה (האמת שלא יודע אם בוצע או לא)
אבא לצערי לא שרד והתרופה לא עזרה, אבל נשארו ממנה בערך 80 אחוז מהכדורים, אז הבית חולים פשוט שולח מישהו ואתה תורם את התרופה לבית חולים
הוא מחלק אותה למישהו אחר שצריך (כך היה לנו באותו בית חולים אם תרופות אחרות שלא בסל, במיוחד בהתחלה שאתה בודק בכלל אם יעיל)
אני לא יועץ וזה סיפור אישי וכמובן לא ממליץ או לא ממליץ על שום דבר
ויכול להיות שאתה תיהיה המקרה 1 למיליון שיצטרך ולא יהיה לו
אבל זה נכון לכל ביטוח שהו
אז אם יש לך מספיק חסכונות לדעתי ביטוח על דברים כאלה הוא לא הכרחי
בכל מקרה הוא בטוח שלא חובה
** לחלק גדול מאוד מהאוכלוסיה בישראל אין ביטוחים משלימים או פרטים (בדגש על חרדים) והם מסתדרים מצוין
ואם תבדוק סטטיסית לדעתי אין להם תמותה עודפת
ובהחלט היה מעניין לראות אם יש קשר בין ביטוח פרטי לתמותה עודפת
כן קיים קשר בין מצב כלכלי ומיקום גאוגרפי (אבל זה יושב בעיקר על נגישות לבדיקות, מודעות, ואורח חיים בריא יותר לדעתי)
אני רוצה להוסיף שביטוחי שבן קיימים סהכ משנת 2000
לפני זה פשוט לא היה
ואני אישית לא חושב שמערך הרפואה השתפר ב20 שנה האחרונות
מי שרוצה להרחיב, תראו את המסמך המאוד מסכם הזה על ביטוחים פרטים
במיוחד הפתיח של פרופ רוני גמזו
עמוד 19-27
https://www.israelhpr.org.il/wp-con...תפתחויות-קשרי-גומלין-בעיות-ומתווים-לפתרון.pdf