• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קרן סל S&P 500 של חברת Lyxor התחילה להיסחר בארץ

אין ניכוי במקור של 15% מס דיבידנד
גם הישראליות הן סינטטיות, זה אומר שגם להן יש את היתרון הזה? כלומר אם לא היו להן דמי ניהול גבוהים הן היו גם עדיפות על בלקרוק?
כמו כן, האם שגיאות עקיבה בקרנות סינטטיות לא יכולות לגרום ליתרון הזה להיות לא משתלם לאורך זמן?

נראה שלקרן יש מס' יתרונות:
1) מיסוי ריאלי לפי מדד המחירים
2) תשואה גבוהה יותר משל בלקרוק (על אף דמי ניהול קצת גבוהים יותר, זה יכול מן הסתם להשתנות, לא ברור מהי הסיבה)
3) spread נמוך יחסית, עכשיו יש כ0.05% שזה ממש אחלה
הכל טוב ויפה אבל מה לגבי סיכון המנפיק?

גם הישראליות הן סינטטיות, זה אומר שגם להן יש את היתרון הזה? כלומר אם לא היו להן דמי ניהול גבוהים הן היו גם עדיפות על בלקרוק?
כמו כן, האם שגיאות עקיבה בקרנות סינטטיות לא יכולות לגרום ליתרון הזה להיות לא משתלם לאורך זמן?
רוב הישראליות בדמי ניהול אפס כמה שנים ומשיגות תוצאות קרובות מאוד ל S&P500 TR.
שגיאות עקיבה עובדות לשני הכיוונים.
הבעיה בישראליות היא הסיכוי שיעלו ד"נ לרמה לא תחרותית, למשל איביאי מחקה SP 500 ואז מלכודת רווחים כלואים.
ב IRA אין את הבעיה הזאת.

לדעתי יש מצב שהיא מחושבת לפי צבירת הדיבידנדים ללא ניכוי מס במקור או שלפחות מגיעה לקרוב לתשואת GTR אמיתית ובכך יתכן ויש לה יתרון בדמות תשואה עודפת לקרן הלא סינטטית.
איך זה חוקי בכלל? לא היו תקנות של ארה"ב נגד הדבר הזה, או שאני סתם זוכר לא נכון?

איך זה חוקי בכלל? לא היו תקנות של ארה"ב נגד הדבר הזה, או שאני סתם זוכר לא נכון?
גם לי זכור דבר כזה אבל יתכן וזה רק לגבי מוצרים סחירים כמו אופציות וחוזים או אולי רק למוסדות אמריקאיים.
חוזה SWAP זה כמו התערבות או הסכם דו-צדדי, במקרה הזה בין המנפיק לוקסור לבנק כלשהו כנראה אירופאי, אני לא חושב שלIRS יש סמכות להתערב במיסוי של כזה דבר, בדיוק כמה שאם אני ואתה נתערב על עליית מחירי הדיור במנהטן (שחזרו לעלות אגב).

נערך לאחרונה ב:
עוד 2 הארות קטנות:
1. הייתי בודק אם יש פקיעה לתעודה הזו, אם כן זה אירוע מס כפוי.
2. יש פה סיכון מנפיק זה בטוח, שווה בדיקה מה הם הבטחונות פה (אם בכלל).
אין סיכון מנפיק בETF, יש Counter party risk.
ספציפית הswaps שלהם זה מול Société Générale,Morgan Stanley.

והאמת שממה שאני מבין מהאתר שלהם זה לא בדיוק עקיבה סינטטית טהורה כמו בארץ אלא הם משתמשים במה שנקרא unfunded swap שבו הסיכון קטן משמעותית, ספציפית בגלל שהם קרן שנמצאת תחת רגולציה של UCITS זה מחייב אותם לסיכון CP של פחות מ-10% מהקרן, הם אומרים שהם אפילו מחמירים ועובדים עם פחות מ1% סיכון.

ממליץ לקרוא את המסמך שמסביר איך הם בדיוק עוקבים (בגדול משלב swap עם החזקה פיזית של הנכסים):

אין סיכון מנפיק בETF, יש Counter party risk.
סמנטיקה אבל מקבל.
ממליץ לקרוא את המסמך שמסביר איך הם בדיוק עוקבים (בגדול משלב swap עם החזקה פיזית של הנכסים):
קראתי רק לא הבנתי 2 דברים:
1. איך הם נמנעים ממס במקור על הדיבידנדים? (בהנחה שזה המקרה), אם זה לא המקרה איך התשואה שלהם טובה יותר מהקרנות האיריות הרגילות?
2. אם הם 99% עקיבה פיזית ו1% סינטטית למה זה טוב ה1% האלה? למה לא להיות 100% פיזי וזהו?

אז אם אני עוקב אחרי דמי הניהול, עדיף להחזיק קרן ישראלית בדמי ניהול 0 ב-IRA?
כל הישראליות סינתטיות?
ב IRA אני מחזיק קרן ישראלית סינטטית עם מעקב אחרי דמי הניהול. בחשבון החייב בלקרוק ובעתיד את הליקסור.
לא יודע אם כל הקרנות, אלו שבדקתי כן. תסתכל בלשונית הנכסים באתר מאיה.

ב IRA אני מחזיק קרן ישראלית סינטטית
בדקת אמפירית שהם משיאים תשואת יתר על פני החלופות האיריות ? בעבר בדקתי והם לא (למעט אולי מגדל).
מרגע שהאיריות הגיעו לארץ לא נוגע יותר בישראלים.

בדקת אמפירית שהם משיאים תשואת יתר על פני החלופות האיריות ? בעבר בדקתי והם לא (למעט אולי מגדל).
מרגע שהאיריות הגיעו לארץ לא נוגע יותר בישראלים.
כן.
קרנות סנופי ישראליות השיגו תשואה בסביבות GTR וקרנות נאסד"ק ישראליות אפילו עברו את ה GTR בתקופה שבין 14.9.2020 ל 1.9.2021.
התוצאה מפתיעה, תבדוק אם נפלה טעות בחישובים. כללתי בגליון בטור A את מקורות הנתונים שהשתמשתי.

השוואת קרנות סינטטיות למדד NTR GTR

סמנטיקה אבל מקבל.

קראתי רק לא הבנתי 2 דברים:
1. איך הם נמנעים ממס במקור על הדיבידנדים? (בהנחה שזה המקרה), אם זה לא המקרה איך התשואה שלהם טובה יותר מהקרנות האיריות הרגילות?
2. אם הם 99% עקיבה פיזית ו1% סינטטית למה זה טוב ה1% האלה? למה לא להיות 100% פיזי וזהו?
להבנתי, בניגוד לעקיבה באמצעות חוזים עתידיים, שבה רוב ההון מוחזק במזומן/מקמ/אגח קצר, פה רוב ההון מוחזק במניות, שמהוות דגימה של האינדס שאחריו עוקבים, אבל כוללות רק את המניות הכי נזילות מתוכו.
הסוואפ הוא למעשה על ההפרש בין תשואת המניות שהקרן מחזיקה לתשואת האינדקס, כלומר הוא מכסה את המניות הפחות נזילות שהקרן לא קונה.
גם אם נניח מבחינת שווי שוק, המניות שהקרן מחזיקה מייצגות רק 80% מהאינדקס, עדיין כל ההון יהיה מושקע במניות האלו (חוץ מסכום קטן שצריך כמזומן לביטחונות לסוואפ), כך שהסתכלות על איזה אחוז מנכסי הקרן מוחזק במניות זו לא באמת אינדיקציה טובה לשיעור הכיסוי הפיזי מול הסינטטי.

הסוואפ הוא למעשה על ההפרש בין תשואת המניות שהקרן מחזיקה לתשואת האינדקס, כלומר הוא מכסה את המניות הפחות נזילות שהקרן לא קונה.
גם אם נניח מבחינת שווי שוק, המניות שהקרן מחזיקה מייצגות רק 80% מהאינדקס, עדיין כל ההון יהיה מושקע במניות האלו (חוץ מסכום קטן שצריך כמזומן לביטחונות לסוואפ), כך שהסתכלות על איזה אחוז מנכסי הקרן מוחזק במניות זו לא באמת אינדיקציה טובה לשיעור הכיסוי הפיזי מול הסינטטי.
תיאוריה מעניינת, יש גם אמסכתא לנכונותה?
חוץ מזה זה ממש לא מסביר איך הקרן משיגה תשואה גבוהה יותר מהאיריות, הדרך היחידה שאני יכול לחשוב עליה הוא בעזרת רכישה סינטתית או שיש פה איזה אלכימיה פיננסית שאני לא מכיר.

תיאוריה מעניינת, יש גם אמסכתא לנכונותה?
חוץ מזה זה ממש לא מסביר איך הקרן משיגה תשואה גבוהה יותר מהאיריות, הדרך היחידה שאני יכול לחשוב עליה הוא בעזרת רכישה סינטתית או שיש פה איזה אלכימיה פיננסית שאני לא מכיר.
זה מה שאני מבין מעמודים 8-12 במסמך שתומר אאא לינקק אליו. תראה למשל בתרשים בעמוד 9 איך ה countrparty מקבל מהקרן את מלוא התשואה על הנכסים שהיא מחזיקה, בתמורה לכך שהוא מספק לה את תשואת המדד (+-עמלה).
התכוונתי לענות רק על השאלה השניה שלך.

כן.
קרנות סנופי ישראליות השיגו תשואה בסביבות GTR וקרנות נאסד"ק ישראליות אפילו עברו את ה GTR בתקופה שבין 14.9.2020 ל 1.9.2021.
התוצאה מפתיעה, תבדוק אם נפלה טעות בחישובים. כללתי בגליון בטור A את מקורות הנתונים שהשתמשתי.

השוואת קרנות סינטטיות למדד NTR GTR
העתקתי את המסמך, הוספתי ערכים מה-NAV history שבדף הקרן של ליקסור. הייתי צריך גם להשתמש בשער הדןךר מגוגל פייננס, כי זה של בלומברג מוגבל שנה אחורה. הגדלתי גם את התקופה, מה-3/9/2019 ל-1/9/2019. יצא שהקרן של ליקסור עשתה 45.8% תשואה, בעוד שהקרנות הישראליות עשו 46.21-46.52% תשואה בתקופה הזו. זאת לעומת 46.02% של סנופי TR, ו-44.53% NTR.

אם כבר נכנסים לדיונים על תשואות וסוגי קרנות, שאלה מעניינת:

אם נניח ואני רוצה להחליף קרן ישראלית בזאת של lyxor או blackrock כי החלטתי שזה משתלם לי, איך אני עושה את זה מבלי סיכון לאבד תשואה שיכולה להגיע גם ל1.5% ביום טוב של הסנופי?.
הרי המחיר של הישראליות נקבע בסוף היום בצורה מסויימת (קרן נאמנות) בעוד המסחר בקרנות הזרות הוא רציף..האם יש דרך לבצע את החלפה הזו מבלי לפגוע בתשואה?(פקודת קניה של הזרות לשלב הפתיחה\סגירה או משהו בסגנון?)

יצא שהקרן של ליקסור עשתה 45.8% תשואה, בעוד שהקרנות הישראליות עשו 46.21-46.52% תשואה בתקופה הזו. זאת לעומת 46.02% של סנופי TR, ו-44.53% NTR.
בהחלט ייתכן, אבל נדרשת זהירות.
אם המדידה היא ביום שבו אין מסחר בקרנות הישראליות אז אתה רואה מחיר של יום-יומיים אחורה, במדד מנייתי זה יכול לשנות את התוצאה אפילו ב- 2%. השוואות כאלה עדיף לעשות על מינימום 5 שנים כדי להקטין אפקטי קצוות.

מבדיקות שלי, הקרנות הישראליות מתחרות היטב מול הקרנות הזרות, גם על זמן ארוך.

הרי המחיר של הישראליות נקבע בסוף היום בצורה מסויימת (קרן נאמנות) בעוד המסחר בקרנות הזרות הוא רציף..האם יש דרך לבצע את החלפה הזו מבלי לפגוע בתשואה?(פקודת קניה של הזרות לשלב הפתיחה\סגירה או משהו בסגנון?)
תבצע את ההחלפה על פני כמה ימים, בחלק מהם תרוויח ובחלק תפסיד, הממוצע יהיה בסדר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
נ קרן סל אירית sp 500 - "עושה שוק" שוק ההון 2
M מדד ת"א 125: קרן מחקה ישראלית VS קרן סל ישראלית - מה עדיף? שוק ההון 4
מ קרן סל לתושב חוץ המתגורר בקנדה שוק ההון 5
N שאלה על קרנות סל לעומת קרן מחקה שוק ההון 6
N המרת קרן סל ישראלית/אירית לקרן אמריקאית - אפשרי? צרכנות פיננסית 6
A כדאי לקנות קרן סל באירופה צוברת או מחלקת? שוק ההון 2
N מה צריך לשים לב כשבוחרים קרן מחקה או קרן סל, חוץ מהפרטים שיש בטבלה בפאנדר שוק ההון 0
ס מכירת קרן סל וקניית אחרת במקומה גוררת אירוע מס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
S קרן סל מאחדת תעשיה בטחונית? שוק ההון 0
S קרן סל בנקים בארץ? שוק ההון 5
מ קרן סל קסם ת"א ביומד שוק ההון 1
G קרן סל מחקה אג"ח שוק ההון 3
D קופת גמל להשקעה / תעודת סל / קרן כספית? שוק ההון 0
ש הבדל עלות בין קרן נאמנות לתעודת סל על אותו מכשיר שוק ההון 2
S חיפוש קרן סל אירית חשופה לאירו שוק ההון 10
D קרן סל בינ"ל דואלית שמפרישה דיבידנדים? שוק ההון 0
S איך לבחור קרן סל אירית נקובה באירו? שוק ההון 9
א ביטקוין – החזקה פיזית או קרן סל? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 44
מ קרן סל אמריקאית שוק ההון 5
0 ימי פעילות קרן סל מחקה אמריקאית שוק ההון 4
מ קרן סל בזמן שינוי הדולר שוק ההון 4
נ היכן כתובים דמי הניהול של קרן סל אירית עוקב מדד באתר JUSTETF? שוק ההון 1
ד האם משקיעים משפיעים על מחיר מניה של קרן סל שוק ההון 10
מ האם להחליף קרן סל אמריקאית באירית שוק ההון 1
N ניצול מגן מס לטובת החלפת קרן סל שוק ההון 3
A קרן סל מדד הבנקים שוק ההון 5
G סגירת קרן סל שוק ההון 6
א קרן סל s&p equal weight אינבסקו שוק ההון 17
J קרן סל אירית vs קרן סל אמריקאית שוק ההון 2
A הנפקת קרן סל מחקה ראסל 2000 בתל אביב שוק ההון 8
NeonDrift האם יש כלל אצבע בנושא של דמי ניהול של קרן סל? שוק ההון 4
algo.il בחירת קרן סל להשקעה - הכוונה\עזרה להבין נתוני קרן סל\מחקה בהשקעה סקטוריאלית שוק ההון 4
I אופציה CALL על קרן סל של בלקרוק שוק ההון 1
M האם יש קרן סל שקלית עוקבת RUSSELL 2000? שוק ההון 18
L האם יש קרן סל מחקה מדד עולמי שנסחרת ביורו? שוק ההון 1
ה מכירת קרן סל פוסטים מאיכות נמוכה 7
מ קרן סל עם דמי "נאמן" שוק ההון 6
מ האם החזקת קרן סל ישראלית מחקה מדד חו"ל שווה להחזקת כספים בחו"ל שוק ההון 1
Sp0 קרן סל לחלק הסולידי בתיק שתענה על כמה דרישות מצטברות שוק ההון 11
D קרן סל על הביטקוין - איזו עדיפה? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ב קרן סל איישרס ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
Anrala האם עדיף להשקיע דרך קרן סל עם חוזים עתידיים על הביטקוין או דרך קרן ספוט? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 20
א יש תעודת/קרן סל עוקבת אינדקס נדלן למגורים ? שוק ההון 0
T קרן נאמנות/סל/כספית, האם אלו באמת נחשבים PFIC? מיסים 1
מ קרן סל העוקבת רק אחרי החוזים העתידיים על הS&P שוק ההון 0
ד כיצד קרן סל של ביטקוין משמשת כ"זהב דיגיטלי" ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8
ד מה מיוחד בניסיון של בלקרוק לאשר קרן סל של ביטקוין ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
ס מה עדיף קופגל"ה או קרן סל ישראלית שוק ההון 21
M קרן סל או קרן מחקה שוק ההון 4
D קרן סל לעומת קרן נאמנות שוק ההון 6

נושאים דומים

Back
למעלה