• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פיתוי הרילוקיישן

גילוי מאות עובד בצוות כזה. כל מה שכתבתי עדיין עומד בעינו. המנהל המקומי שלך צריך להיות מעוניין ובצד השני צריך להיות מישהו שלא רק מכיר אותך ומרוצה ממך אלא ממש מעוניין למשוך אותך. זה גם אומר שאתה תופס תקן וזה גם אומר שעל אותה עבודה שאתה עושה מישראל ישלמו לך יותר.

וזה כאמור לפני שאני בכלל מדבר על sponsorship ל-green card.

לפי מה שאני יודע תהליך של קבלת green card דרך L1 וגם תהליך דרך H-1B(שיותר קשה לקבל ובא עם מכסות) הוא תהליך שמנהל המעסיק שלך ואין לך או לעורך דין שלך שום מילה בעניין. ככה שזה לא מספיק לקבל אשרת עבודה לארצות הברית, אם רוצים משהו קבוע יותר צריך שהמעסיק ידאג לכך אחרת יבעטו אותך אחרי X זמן.
עורך דין טוב יכול לדאוג שיהיה גם מעסיק מתאים בתמונה, והמבין יבין ( הכל חוקי). עקב האכילס הם המכסות.

לגבי ויזת L-1 שהזכרת, היא אחת משתי הויזות הכי נפוצות שלאחריהן מקבלים גרין קארד. מדוע? כי כפי שכתבו מעלי, היא נחשבת לדואל אינטנט. ברגע שמעסיק מוציא לך כזאת הוא כנראה רוצה אותך. על מנת שתוכל להמשיך לעבוד אצל אותו מעסיק לזמן בלתי מוגבל, הוא מוציא לך גרין קארד. הויזה השנייה היא H-1B.
לא סתרת שום דבר ממה שאמרתי. דואל אינטנט =! גרין קארד. מפה לשם יש דרך ארוכה...
לא מתיימר להבין בדברים האלה, פעם אחרונה שאני בדקתי L-1 זה לא דואל אינטנט אבל אולי זה כן...
בכל מקרה, זה לא כזה להיט כי אתה עדיין תלוי במעסיק ואני לא מבין כל כך מה התמריץ שלו לדאוג להעביר אותך לגרין קארד אם אתה בעל מקצוע מבוקש שיכול למצוא מקום אחר אחרי זה. אלא אם אי אפשר אולי לחדש אותה אחרי זה.

הנקודה שלי באופן כללי היתה שזה לא כזה פשוט כמו שאנשים גורמים לזה להישמע. רוב המוחלט של ישראלים חוזרים אחרי L-1 לארץ, כי לרוב באמת לא רוצים לשפוך עליהם את המשאבים האלה כדי להשאיר אותם שם עוד. אני בטוח שהם מנסים, אבל אחר כך חוזרים ואומרים ״אין כמו בארץ״ כשנשאלים למה חזרו...
אני מתנצל על התגובה היחסית נחרצת - אבל כמעט כל מה שכתבת לא נכון ולמען האמת, ההיפוך המוחלט הוא האמת.
ברגע שחברה אמריקאית מסודרת רוצה אותך, היא יכולה להוציא לך גרין קארד. זה תהליך ולוקח זמן, אבל בהחלט אפשרי. אין שום קשר לגילך. כן יש קשר לדברים אחרים כמו השכלה אקדמית, שנות ניסיון תעסוקתי וכו'. ככל שיהיו לך יותר תהליך הוצאת הגרין קארד יהיה קל יותר (באופן יחסי).
הנקודה שלי היא בדיוק כל הדברים שבגללם התרעמת - ואפילו אתה הסתייגת בעצמך: שאין דרך ״בטוחה וסלולה״ לקבל גרין קארד היום.
סתם נצמדת לטעויות הטכניות שלי.

אם אין לך ארוסה אמריקאית או שזכית בהגרלת הגרין קארד, אין לך שום הבטחות. בדיוק כפי שאמר @Henchman34 , כמה כוכבים צריכים להסתדר...?
כמובן שידעתי ש-H-1B זה דואל אינטנט, אבל המסלולים מוצפים על ידי סינים והודים שזה קשה להחריד. יש מאחורי זה Backlog ענקי.

אנשים מדברים על הגירה לארה״ב כאילו זה משהו חמוד שעושים בסבבה - באים עם איזה עבודה מישראל, אישה+ילדים ואז פשוט משתקעים... קצת כמו שפותח השרשור חלק. וזה לא באמת הולך ככה.

בל כמה כוכבים צריכים להסתדר בשביל שזה יקרה?
לא כ"כ הרבה. ברגע שאתה עובד ב"סניף ישראלי" של חברה אמריקאית גדולה עברת כבר יותר מחצי מהדרך.
המנהל המקומי שלך צריך להיות מעוניין ובצד השני צריך להיות מישהו שלא רק מכיר אותך ומרוצה ממך אלא ממש מעוניין למשוך אותך.
כל חברה לגופה. ממה שאני מכיר זה ממש לא המצב ואפילו רחוק מהמציאות.
פעם אחרונה שאני בדקתי L-1 זה לא דואל אינטנט אבל אולי זה כן...
זה כן.
לא אם אי אפשר אולי לחדש אותה אחרי זה.
היא מוגבלת בזמן.
כי לרוב באמת לא רוצים לשפוך עליהם את המשאבים האלה כדי להשאיר אותם שם עוד
המשאבים להעביר ישראלי לארה"ב גדולים פי כמה מהמשאבים להוציא להם גרין קארד לאחר שהם כבר עברו.
כל הדברים שבגללם התרעמת
באופן כללי אני מאד משתדל שלא להתרעם.
סתם נצמדת לטעויות הטכניות שלי.
עם כל הכבור, הטעויות שלך לא טכניות. הטעויות שלך מראות שאתה חסר ניסיון בתחום ולא ממש מכיר אותו. יותר מזה, אתה גם מטעם אחרים.
יש מאחורי זה Backlog ענקי.
הבקלוג שאתה מדבר עליו הוא בקבלת ויזת H-1 ואינו קשור בשום צורה לגרין קארד. וזה גם לא באמת בקלוג, יש הגרלה מכיוון שהביקוש עולה על ההיצע.
אנשים מדברים על הגירה לארה״ב כאילו זה משהו חמוד שעושים בסבבה - באים עם איזה עבודה מישראל, אישה+ילדים ואז פשוט משתקעים... קצת כמו שפותח השרשור חלק. וזה לא באמת הולך ככה.
לא טענתי לרגע אחרת וזה למעשה הדבר היחידי בערך שבו אני מסכים עם מה שכתבת.

עם כל הכבור, הטעויות שלך לא טכניות. הטעויות שלך מראות שאתה חסר ניסיון בתחום ולא ממש מכיר אותו. יותר מזה, אתה גם מטעם אחרים.
אני לא חושב שאני עד כדי כך מטעה אנשים. קצת מוגזם. אני דווקא מאוד מסתייג וזהיר במה שאני אומר. לא התיימרתי מעולם להיות מומחה לדברים האלה, אבל יחסית למישהו שרק עכשיו מכניס קצת את הראש לזה יש לי כנראה יותר ידע.

מי שסומך עלי בתור מקור לעצה משפטית אמיתית, הוא בבעיה. לא יותר גדולה אבל ממי שסומך על חברי הפורום הזה בעצות כלכליות. זה לא פורום לעורכי דין או יועצי השקעות בלבד. כל הציבור מוזמן להגיב.
לא טענתי לרגע אחרת וזה למעשה הדבר היחידי בערך שבו אני מסכים עם מה שכתבת.
זו הנקודה היחידה שניסיתי להמחיש בכל התגובות הקודמות. שאלא אם אתה בא מכוח נישואים או גרין קארד, הנשמה שלך הולכת לצאת. לא ידעתי שהבקלוג הוא רק עד שאתה נכנס לארה״ב וזה רוב העבודה באמת. אבל עדיין, אתה תלוי בחסדים של אחרים ובלי הגנות על ידי החוק שיש כמו למשל לבעל של אמריקאית - שלא חייב שיהיה לו מעסיק וכו׳...
עורך דין טוב יכול לדאוג שיהיה גם מעסיק מתאים בתמונה, והמבין יבין ( הכל חוקי). עקב האכילס הם המכסות.
כנראה בזכות אותם עורכי דין יש את כל הבעיות עם המכסות, הא...? ;)

לגבי עלויות - בוא ניקח כדוגמא את סן פרנסיסקו שנחשבת אחת הערים היקרות ביותר בארה"ב, עלות חודשית למשפחה היא באזור ה6500$ ללא מגורים, נתפרע ונוסיף עוד 8500$ על שכירות ונקבל 15,000$ לחודש. 180,000$ ונוסיף הוצאות חופשה בארץ פעמיים בשנה ועוד הוצאות לא צפויות ונעגל למעלה - 200,000$.

200,000$ בשנה נחשב שכר בינוני-גבוה בארץ כמפתח תוכנה, בסן-פרנסיסקו זה שכר של בוגר תואר ללא נסיון.
אתה מדבר על 200 אלף דולר הוצאות נטו בשנה.
כמה אתה חושב נשאר מ400 אלף ברוטו בסן פרנסיסקו? לפי האתר הזה - 234 אלף נטו... אתה מפספס משהו, ממליץ לך לא להסתנוור יותר מדי

יכול להסביר את זה בבקשה?
מעסיק זה כל מי שיש לו LLC ואפילו פחות, לא צריך להיות גוגל בשביל זה. ועדיין:
זה די נכון, אבל יש הרבה אפשרויות במסגרת חוקי ההגירה גם ללא קשרי נישואין , זה מצריך תכנון דקדקני, עורכי דין שמכירים טוב את החוק ולא מעט כסף ( הרבה אלפי דולרים).
גילוי נאות אני לא אף אחד מאלה, את האזרחות קיבלתי דרך נישואין שזה הכי קל, אבל אני מכיר לא מעט מקרים של אנשים שהצליחו גם בלי.

אבל אני מכיר לא מעט מקרים של אנשים שהצליחו גם בלי.
Survivorship bias
אנחנו מדברים פה כבר לא על עשירון עליון אלא אולי מאיון או אלפיון עליון של מאמץ.

דיברתי על זה גם בשרשורים אחרים שאם אתה רוצה אתה יכול גם לשרוף מיליון שקלים במצטבר על לימודים שם ואחר כך לנסות להתקבל לחברה עם פרק הזמן שמרשים לסטודנטים זרים.
השאלה אם זה שווה להקריב ככה את האנרגיות והפיננסים שלך.

מה שאתה קורא לו ״תכנון דקדקני עם טופ ייעוץ משפטי יקר״ זה בדיוק מה שנקרא לא נגיש לרוב האוכלוסיה. מי ילך לחפש את עורכי הדין העלית האלה שיש להם חברות קש להעסיק אותך דרכן…?
אלא אם הוא ממש נואש ומרגיש שבלי זה אין לו בשביל מה לחיות בישראל, או משהו…

Survivorship bias
אנחנו מדברים פה כבר לא על עשירון עליון אלא אולי מאיון או אלפיון עליון של מאמץ.

דיברתי על זה גם בשרשורים אחרים שאם אתה רוצה אתה יכול גם לשרוף מיליון שקלים במצטבר על לימודים שם ואחר כך לנסות להתקבל לחברה עם פרק הזמן שמרשים לסטודנטים זרים.
השאלה אם זה שווה להקריב ככה את האנרגיות והפיננסים שלך.

מה שאתה קורא לו ״תכנון דקדקני עם טופ ייעוץ משפטי יקר״ זה בדיוק מה שנקרא לא נגיש לרוב האוכלוסיה. מי ילך לחפש את עורכי הדין העלית האלה שיש להם חברות קש להעסיק אותך דרכן…?
אלא אם הוא ממש נואש ומרגיש שבלי זה אין לו בשביל מה לחיות בישראל, או משהו…
אתה מגזים פה. זה לא מיליון שקלים ולא מאיון עליון אבל גם לא:
סך הכל לפי נתוני ה-USCIS ניתנים כ-4,000 green cards בשנה לאזרחים ישראלים. אין פירוט כמה מהם זה דרך משפחה וכמה דרך עבודה או הגרלה.

אתה מגזים פה. זה לא מיליון שקלים ולא מאיון עליון אבל גם לא:

סך הכל לפי נתוני ה-USCIS ניתנים כ-4,000 green cards בשנה לאזרחים ישראלים. אין פירוט כמה מהם זה דרך משפחה וכמה דרך עבודה או הגרלה.
זה נתון מעניין! אבל עדיין טיפה בים לעומת הביקוש. זה בקושי עושה שקע בדמוגרפיה הישראלית. רק היום היתה לי שיחה עם מכר לגבי זה שאני עוזב עכשיו לארה״ב על מסלול שמוביל לגרין קארד והוא ושאר הסובבים שאלו איך.

כשאמרתי מאיון או אלפיון, התכוונתי כמות האנשים ביחס לאלה שהיו לוקחים בהינתן ההזדמנות. 4,000 ישראלים מקבלים, אבל כמה היו טסים לשם עוד היום אם היית נותן להם את זה ביד עכשיו? 400,000? 4,000,000?

אני מפתח תוכנה ועשיתי רילוקיישן חודש שעבר לארהב. אתה מוזמן לחפש פוסטים אחרונים שלי ולשאול אותי שאלות בפרטי.
בגדול, המסקנה שלי היא שהפנסיה המוקדמת מואצת (משמעותית) ככל שנשארים בארהב יותר. כלומר, זאת החלטה של לפחות 3 שנים קדימה לדעתי.
בנוסף, זה נכון שהמחייה יקרה יותר, אני מצפה להוצאה שנתית בין 70 ל100 אלף דולר כרווק. אבל האיכות חיים גם עולה משמעותית. אני כבר לא גר בדירה משנות ה50 כדי להיות קרוב לתל אביב ואמאזון מגיעים מהיום להיום. בין היתר.

אני מפתח תוכנה ועשיתי רילוקיישן חודש שעבר לארהב. אתה מוזמן לחפש פוסטים אחרונים שלי ולשאול אותי שאלות בפרטי.
בגדול, המסקנה שלי היא שהפנסיה המוקדמת מואצת (משמעותית) ככל שנשארים בארהב יותר. כלומר, זאת החלטה של לפחות 3 שנים קדימה לדעתי.
בנוסף, זה נכון שהמחייה יקרה יותר, אני מצפה להוצאה שנתית בין 70 ל100 אלף דולר כרווק. אבל האיכות חיים גם עולה משמעותית. אני כבר לא גר בדירה משנות ה50 כדי להיות קרוב לתל אביב ואמאזון מגיעים מהיום להיום. בין היתר.
והשכר שלך קפץ פי 1.5-2?

אם הכל חוקי אז למה שלא תרחיב? חוץ מזה לא ברור לי המונח של "מעסיק מתאים" הרי בסופו של דבר הרעיון הוא לעבור לארצות הברית בלי לרדת דרסטית ברמת חיים.

הרי פחות מעניין לי כמפתח תוכנה לעבור לארצות הברית דרך מעסיק שגוזר קופון ומעסיק אותי כמוכר בחנות בגדים.
כל חברה לגופה. ממה שאני מכיר זה ממש לא המצב ואפילו רחוק מהמציאות.
אני אשמח לשמוע על קונסטלציה בה למנהל הישיר אין מילה בעניין והוא רק ישמח לוותר על אחד הכוכבים שלו ובצד השני פשוט יהיה תקן עם מנהל מגייס שלא מכיר אותך ויחד עם זה יהיה מוכן לעבוד קשה בשביל שהארגון יגייס דווקא אותך.

נערך לאחרונה ב:
אני אשמח לשמוע על קונסטלציה בה למנהל הישיר אין מילה בעניין והוא רק ישמח לוותר על אחד הכוכבים שלו ובצד השני פשוט יהיה תקן עם מנהל מגייס שלא מכיר אותך ויחד עם זה יהיה מוכן לעבוד קשה בשביל שהארגון יגייס דווקא אותך.
הייתי יכול להרחיב ולכתוב על הנושא באריכות אבל הגישה המזלזלת שלך קצת הוציאה לי את החשק.
לכן, בקצרה אגיד שעשיתי מספר רילוקיישניים בחיי במסגרת עבודתי בכמה חברות שונות - מישראל לארה"ב, בתוך ארה"ב, מארה"ב לישראל, ובאמצע גם היה רילוקיישן לאירופה ובחזרה. כיום אני מנהל קבוצה בינלאומית בחברה אמריקאית גלובאלית ויש לי אנשים שמדווחים אלי באירופה, ארה"ב ובמזרח והייתי שותף בתהליכי רילוקיישן של מספר עובדים.
לאור זאת, אניח שיש לי קצת יותר נסיון ממך בתחום ולכן אסכם בכך ש:
א. אין לך מושג על מה אתה מדבר
ב. כפי שכבר אמרתי, כל חברה לגופה

שיהיה בהצלחה.

@SirL אין לי שום כוונה לזלזל בך. ההפך אני יותר מאשמח לשמוע שאני טועה. כרגע הנחת מוצא שלי היא שאתה כעובד בחברה אמריקאית עם סניף מקומי צריך שהמנהל המקומי יתמוך במעבר ושבצד השני יהיה מנהל אחר שירצה למשוך אותך. כאשר ברקע בגלל שהתהליך עולה לחברה שלך כסף צריכה להיות סיבה שזה יעבוד מעבר להיותך עובד טוב שרוצה להחליף מקום מגורים.

אז:
א. יכול מאוד להיות.
ב. אשמח לפרטים.

והשכר שלך קפץ פי 1.5-2?
לא. 20%. אבל זה כי לא שיניתי מעסיק. מצד אחד זה מעבר הרבה יותר קל והמעבר עצמו הוא על חשבון המעסיק. מצד שני, אני מודע לעובדה שאמריקאים באותה משרה כנראה מרוויחים יותר.
מצד שלישי, אני בחברה מספיק גדולה שזה עדיין שכר מאוד גבוה מבחינתי.

אצמצם את זה : עד כמה השכר עלה, במונחי כוח קנייה?

ההוצאות שלי כנראה יעלו באזור ה60%. אבל גם המיסים יורדים משמעותית.
בגדול אחסוך יותר. וכל שנה אחסוך משמעותית יותר בגלל העלאות/בונוסים/רפרשרים.
וגם IRA אמריקאים זה יותר שווה מישראלי.

אם הכל חוקי אז למה שלא תרחיב? חוץ מזה לא ברור לי המונח של "מעסיק מתאים" הרי בסופו של דבר הרעיון הוא לעבור לארצות הברית בלי לרדת דרסטית ברמת חיים.

הרי פחות מעניין לי כמפתח תוכנה לעבור לארצות הברית דרך מעסיק שגוזר קופון ומעסיק אותי כמוכר בחנות בגדים.
אני לא נכנס לפרטים בכוונה זה נושא מורכב ורגיש מדי בשביל פורום אנונימי באינטרנט, אני לא עורך דין או משהו שעוסק בתחום באופן מקצועי, נחשפתי לזה בדרך אגב ונוכחתי לראות ש: when there is a will there is a way אם אתה באמת רוצה העצה היחידה שאני יכול לתת זה לפנות לעורך דין שמתמחה בזה לפחות לפגישת ייעוץ.
מהתגובה שלך לא ברור מה אתה רוצה, למצוא עבודה טובה בארה"ב או green card ? הראשון תלוי בכישורים ובמזל אבל זה לא מסובך מדי. השני יאלץ אותך להרבה יותר תכנון והקרבה ויקח לא מעט זמן.

מהתגובה שלך לא ברור מה אתה רוצה, למצוא עבודה טובה בארה"ב או green card ?
אני לא רואה סיבה מיוחדת לעבור באופן זמני מקום רק בשביל בוודאות לחזור ממנו. מה גם שמשכורות פיתוח תוכנה בארץ לא רעות בכלל. אין לי בעיה עם להוציא כסף ושיקח זמן הכל שאלה של וודאות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זה הגיוני לי. אפילו קצת יותר.
פחות הגיוני לי התחום שבין 1.5-2.

אבל זה כי לא שיניתי מעסיק
נכון. אבל דווקא בגלל זה זו השוואה טובה.
אותו מעסיק, אותו תפקיד.
גם בארץ כשעוברים מעסיק זו דרך להקפיץ את השכר.
העלאות/בונוסים/רפרשרים.
זה יש גם בארץ.
יהיה מעניין להשוות לגבי ההבדלים.

וגם IRA אמריקאים זה יותר שווה מישראלי.
יהיה מעניין לשמוע לגבי ההבדלים.

נושאים דומים

Back
למעלה