• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נניח וידיכם הייתה על כספי המדינה/ האוצר איפה הייתם מקצצים, או מה הייתם בוחרים לשנות?

• פותח הנושא פותח הנושא pseudonym
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ביטול מידי של כל המכסות והמיסים על מזון וטואלטיקה.
סגירה מיידית של מכון התקנים.

סגירה מיידית של כל הקרטלים החוקיים בארץ.
ביטול מידי של מכסות היצור.
לדעתי מיידי אסור לעשות , אחרת מיידי יווצר מחסור , בהרבה תחומים אין אפילו תשתיות כדי להכניס מתחרים.
אני מאוד רוצה שיהיה פה תחרות אמיתית ובריאה אבל לצערי רק ע"י ביטול מיידי זה לא יעבוד.
דוגמא: תחרות בתחום יבוא של תבואה (דגנים). איך אפשר לעשות תחרות אם נמלים (במיוחד נמל אשדוד) לא יכולים לפרוק בזמן הגיוני כל סחורה שלא במכולת.לכל דבר צריך הכנות וכמובן לוביסטים (שדלנים) מטעם קרטלים יודעים את זה ומפעילים לחצים. ואתגר אמיתי איך לעשות הכנות מהר ולהתגבר על בירוקרטיה ולוביסטים ואז לבטל קרטלים, מכסות ו... . בינתיים נסיון מוצלח היה רק כמה פעמים בעשרות שנים אחרונות והכי מוצלח בתחום תקשורת סלולרית (משה כחלון וגם לפניו התחילו להכין תשתית). אני זוכר איך קרטל התנגד עם כל מני איומים (רשת יקרוס, פיטורים ... ) ותביעות ובג"ץ . זה לקח שנים.

מכון התקנים? אולי אני תמים אבל זה דווקא משהו עם משמעות לצרכן לא?
חלק גדול (לא הכל) מפעילות שלו זה להגן על קרטלים בעזרת תקנים מיוחדים שרק קרטלים יכולים לעמוד בהם.
רוב תקנים ישראלים (לא הכל) הם עירבוב של תקני חו"ל, בעיקר אמריקאיים או אירופיים או ביחד.

חלק גדול (לא הכל) מפעילות שלו זה להגן על קרטלים בעזרת תקנים מיוחדים שרק קרטלים יכולים לעמוד בהם.
רוב תקנים ישראלים (לא הכל) הם עירבוב של תקני חו"ל, בעיקר אמריקאיים או אירופיים או ביחד.
אבל בלי הפעילות הזו אפשר לייבא כל זבל וכל דבר מסוכן בכלל לא יבדק לא?

בהחלט צריך תקנים בשביל למנוע את המצב הזה. אירופה וארה"ב ביחד כבר הגדירו מלא תקנים כאלה, וישראל יכולה להשתמש בהם במקום להגדיר תקנים ייעודיים.

לדוגמא היום אתה יכול להזמין בייבוא אישי כל ראוטר שיש לו סימן שהוא עומד בתקן אירופאי, וזה פטור מאישור משרד התקשורת.

לא בדיוק נכון, אם מוצר שמביאים מחו"ל עומד בתקנים אמריקאיים או אירופיים או יפנים , למה ישראל (ברוב המוצרים לא כולם) צריכה לעשות לעצמה תקן ישראלי?
מה יש לנו מעבדות יותר טובות מגרמנים או אמריקאיים?
רק מוצרים ספצפיים שיש בהם בעייתיות מסויימת למשל מוצרים לתינוקות אז להשאיר בדיקות בארץ.
יש עוד דברים שמכון תקנים ישראלי עושה כמו למשל בטיחות , נגיד חובה להרחיב בטיחות בבניה
זה אומר ממכון התקנים שהיה לפני 3 שנים ישאר 20-35%.

לדעתי אורי ג התכוון לביטול של מכון התקנים בתחום יבוא במוצרים איפה יש חפיפה עם התקנים של מדינות כמו ארה"ב ו...

בהחלט צריך תקנים בשביל למנוע את המצב הזה. אירופה וארה"ב ביחד כבר הגדירו מלא תקנים כאלה, וישראל יכולה להשתמש בהם במקום להגדיר תקנים ייעודיים.

לדוגמא היום אתה יכול להזמין בייבוא אישי כל ראוטר שיש לו סימן שהוא עומד בתקן אירופאי, וזה פטור מאישור משרד התקשורת.
אבל מכון התקנים לא גם אוכף את התקנים - הכוונה אם אין מכון תקנים מי יאכוף את הייבוא של מוצרים רק עם תקן

לא בדיוק נכון, אם מוצר שמביאים מחו"ל עומד בתקנים אמריקאיים או אירופיים או יפנים , למה ישראל (ברוב המוצרים לא כולם) צריכה לעשות לעצמה תקן ישראלי?
מה יש לנו מעבדות יותר טובות מגרמנים או אמריקאיים?
רק מוצרים ספצפיים שיש בהם בעייתיות מסויימת למשל מוצרים לתינוקות אז להשאיר בדיקות בארץ.
יש עוד דברים שמכון תקנים ישראלי עושה כמו למשל בטיחות , נגיד חובה להרחיב בטיחות בבניה
זה אומר ממכון התקנים שהיה לפני 3 שנים ישאר 20-35%.

לדעתי אורי ג התכוון לביטול של מכון התקנים בתחום יבוא במוצרים איפה יש חפיפה עם התקנים של מדינות כמו ארה"ב ו...
כן אבל כפי ששאלתי לעיל - מי יאכוף במקרה כזה

הייתי סוגר אותו לחלוטין, השארתו פתוח רק יגרום לסחטנות, הוספת דרישות עם הזמן ומפעל ג'ובים, כשמשהו רקוב מהיסוד צריך לבער אותו לחלוטין.
כן אבל כפי ששאלתי לעיל - מי יאכוף במקרה כזה
לא צריך אכיפה. יש תקן אירופאי? ברוך הבא.
אבל מכון התקנים לא גם אוכף את התקנים - הכוונה אם אין מכון תקנים מי יאכוף את הייבוא של מוצרים רק עם תקן
תעסיק 10 פקידים שיודעים לקרוא אנגלית, זה מספיק.
לא. דרישת תקן אירופאי תפטור את הבעיה.
לדעתי מיידי אסור לעשות , אחרת מיידי יווצר מחסור , בהרבה תחומים אין אפילו תשתיות כדי להכניס מתחרים.
אז יווצר מחסור זמני, לא נורא, מהר מאד הוא יסגר.
כל ניסיון דחייה של זה יגרום מכבש לחצים, קומבינות וסחטנות של בעלי השררה, אם בוקר אחד בהפתעה פתאום יש צו שכל המכסים ומיסי היבוא יורדים ל0 הם יכולים לדבר ללמפה.

תרבות ועיתונות זה כמו חינוך ומחקר. לא כמו מוצרים לבית. התחרות החופשית לא משפרת אותם
לא מסכים. התרבות והעיתונות בארה"ב טובים מאד. גם תרבות זה דבר מאד אישי.
למה לא לממן תרבות של חרדים? הישיבות זה התרבות שלהם.
למה לא לממן תרבות של ערבים?
מה זה "משפרת" אותם? מי שמך לקבוע שתוכן X יותר איכותי וראוי למימון מתוכן Y? אני בעד שהשוק יקבע וכל אחד יממנו מכיסו שלו.

חברה בריאה צריכה גופים עצמאיים שיעסקו בעיתונות וחינוך, שמתגברים על סקטוריאליות.
מסכים. חברות ממשלתיות הם לא עצמאיות. גם לא חושב שיש כזה דבר.
העצמאות של גוף בסוף תלויה בחסדו של מי שמממן אותה.

אז יווצר מחסור זמני, לא נורא, מהר מאד הוא יסגר.
כל ניסיון דחייה של זה יגרום מכבש לחצים, קומבינות וסחטנות של בעלי השררה, אם בוקר אחד בהפתעה פתאום יש צו שכל המכסים ומיסי היבוא יורדים ל0 הם יכולים לדבר ללמפה.
כמה זמני? זה יכול לקחת חודשים, יש המון מוצרים שלוגיסטיקה שלהם לוקחת מעל 3-5 חודשים.
דוגמא חלב שפתחו לא מזמן בלי מכס ל-3 חודשים ורק רמי לוי הצליח להביא קצת.
מה סיבה? אי אפשר להביא מהר , אי אפשר לייצר לוגיסטיקה טובה בזמן כל כך קצר.
ורמי לוי לא קוסם הוא הצליח אך ורק בגלל שיש לו כבר לוגיסטיקה דומה של מוצרי חלב מפולין, אחרת גם את כמות קטנה שהוא הביא לא היה מצליח להביא.

אני רוצה לראות אותך בתור שר אוצר , אם יהיה פה מחסור רציני במוצרים בסיסים למשך חודשים :)

הייתי נותן לכל אזרח/ית מעל גיל 17 , 400 שקל להשקיע בבורסה. והוא/היא יוכל להוציא את הכסף כולל הרווח, לאחר חודשיים.

הייתי סוגר אותו לחלוטין, השארתו פתוח רק יגרום לסחטנות, הוספת דרישות עם הזמן ומפעל ג'ובים, כשמשהו רקוב מהיסוד צריך לבער אותו לחלוטין.

אתה טועה.
למשל (ויש הרבה למשל) בטיחות בבניה, נגיד בדיקת עגורנים (יש אלפים) ולא רק. מי יעשה?
נגיד אתה מחליט לסגור ולפתוח במקום אחר. אתה תצטרך לקחת אותם אנשים כי להכשיר כאלה זה המון זמן.
וגם במקרה הטוב חצי שנה אף אחת לא יעשה בדיקות, מי יהיה אחראי אם חס וחלילה יפול עגורן. מוכן לקחת אחראיות על עצמך?

אין דבר כזה מיידי, צריך הכנות למהלך כזה ולצערי הן לא פשוטות, צריך למצוא אנשים ובמקרה של בטיחות הם צריכים להיות מינימום הנדסאים ובהרבה מקרים מהנדסים, רק לקרוא אנגלית לא מספיק.

למשל (ויש הרבה למשל) בטיחות בבניה, נגיד בדיקת עגורנים (יש אלפים) ולא רק. מי יעשה?
אני לא בטוח שבטיחות הבנייה נופל תחת האחריות של מכון התקנים אבל מקבל את הערתך.
משנה את עמדתי ל: ביטול כל סמכות וצורך במכון התקנים לגבי כל מוצר מיובא + הפרטתו + עידוד כניסת מתחרים.
אני רוצה לראות אותך בתור שר אוצר , אם יהיה פה מחסור רציני במוצרים בסיסים למשך חודשים :)
לא יהיה מחסור במוצר כלשהו אני מבטיח לך, יהיה פה הרבה יותר שפע והרבה יותר בזול.

נערך לאחרונה ב:
אני לא בטוח שבטיחות הבנייה נופל תחת האחריות של מכון התקנים אבל מקבל את הערתך.
משנה את עמדתי ל: ביטול כל סמכות וצורך במכון התקנים לגבי כל מוצר מיובא + הפרטתו + עידוד כניסת מתחרים.

גם אם תבטל מכון התקנים לגמרי בכל זאת אתה צריך גוף פיקוח (ולא רק) דומה במדינה וקשה לעשות אותו פרטי מכל מני סיבות.
אפילו שלאט לאט פותחים מעבדות פרטיות עדיין לא מספיק רק מעבדות.
ואולי אפשר לשפר את הקיים ... היה התייחסות של מבקר המדינה שחלק מפעילות המכון השתפר.
יש פתגם גרמני עתיק - "לשפך תינוק עם המים" לדעתי פתגם הזה מתאים לנושא שהתכתבנו. תודה.

מכון התקנים מיותר כשמדובר על מוצרים שקיבלו אישור אירופאי/אמריקאי. השאלה היא אם מישהו יבדוק שהמוצרים שהגיעו אכן בעלי תקן כזה. מדינת ישראל גרועה מאד מאד באכיפה בכל הגיזרות, וקשה לסמוך על יבואנים ויצרנים בלי בדיקות ובלי קנסות משמעותיים.
מי שמך לקבוע שתוכן X יותר איכותי וראוי למימון מתוכן Y? אני בעד שהשוק יקבע וכל אחד יממנו מכיסו שלו.
מצד אחד אתה כנראה צודק, בטח בעולם שלא נהוג בו יותר שיפוט וביקורת.
מצד שני, השוק מוביל למכנה משותף רחב ככל האפשר (למיקסום כמות לקוחות/כסף מלקוחות/קניה חוזרת של לקוחות) שהוא תמיד נמוך מאד. מה שמוביל לירידה באיכות התרבות, התקשורת, המחקר ואפילו המוצרים הפיזים.
אם אי אפשר לדרוש איכות ואסור לבקר - האפשרות היחידה לאנשים כמוני זה להתפלץ בשקט מהטימטום האנושי ולהסתגר מההמון.

מצד שני, השוק מוביל למכנה משותף רחב ככל האפשר (למיקסום כמות לקוחות/כסף מלקוחות/קניה חוזרת של לקוחות) שהוא תמיד נמוך מאד. מה שמוביל לירידה באיכות התרבות, התקשורת, המחקר ואפילו המוצרים הפיזים.
אם אי אפשר לדרוש איכות ואסור לבקר - האפשרות היחידה לאנשים כמוני זה להתפלץ בשקט מהטימטום האנושי ולהסתגר מההמון.
כל אחד מגדיר איכות באופן שונה.

השוק הפרטי עונה על הביקוש גם בתוכן נישתי ולא רק כזה שמיועד לקהל הרחב.

ניתן למצוא אינספור תכנים איכותיים שנוצרו על ידי חברות פרטיות.
לי אין מספיק שעות פנאי ביממה כדי לעמוד בקצב העלאת התכנים האיכותיים החדשים ב:
נטפליקס
דיסני פלוס
יוטיוב
Audible/פודקסטים
ליבי/קינדל

נערך לאחרונה ב:
מכון התקנים מיותר כשמדובר על מוצרים שקיבלו אישור אירופאי/אמריקאי. השאלה היא אם מישהו יבדוק שהמוצרים שהגיעו אכן בעלי תקן כזה. מדינת ישראל גרועה מאד מאד באכיפה בכל הגיזרות, וקשה לסמוך על יבואנים ויצרנים בלי בדיקות ובלי קנסות משמעותיים.
לא צריך מכון בשביל זה, צריך כמה פקידים לכל היותר, או עוד יותר טוב: להסתמך על הצהרת היבואן עם קנסות כבדים ומאסר למי שמרמה (בדיקות מדגמיות).
ממש לא נכון. איפה שיש שוק קטן יהיה מי שיענה על הביקוש וגם אם לא אז לא נורא, לא לכל ביקוש צריך שיהיה לו היצע.
בארה"ב יש לך איכות תרבות גבוהה מאד, תקשורת באיכות מעולה ובטח ובטח שהמחקר והמוצרים הפיזיים.
גם ההנחה היא שאם זה "במימון ממשלתי" אז זה באיכות גבוהה מוטעית.
בטח שאפשר לדרוש איכות, פשוט צריך לשלם עליה! מישהו עוצר מבעדך ללכת לקונצרט בפילהרמונית? ללכת להופעה של אייל גולן או לראות אומנות רחוב בפלורנטין?
דרישה למימון ממשלתי של משהו "איכותי" בעינייך, היא חוצפה שלא תאמן (בעיני).

הדבר היחיד שזה גורם זה לסבסוד עשירים ופריוולגים.

מערכת אכיפה יעילה - איפה שצריך אותה ולא איפה שקל. הסוף להשלכת אשפה ברחוב , הסוף להשלכת אשפה בשטח ציבורי, לשרפת פלסטיק, לאופנועים שנדחפים בין מכוניות, לשחיתות שילטונית וכמובן השתלטות על כל סוגי הפשע.

חינוך. מורים איכותיים. מורים הם לא ביבי-סיטר והם יוכלו להוציא תלמידים מהשעור בלי להיות אחראים על מה שהתלמידים עושים בחוץ, המנהלים יוכלו לסלק תלמידים שהפרו משמעת בהשהיה מיידית וסילוק אחרי בירור. תיקצוב מותנה בעמידה במיבחנים במדע, מתמתיקה, אנגלית אזרחות והסטוריה.

הייתי נותן הטבת מס בסכום קבוע שכל אחד יוכל לנצל איפה שירצה: שכר דירה, מס רווחי הון, קה"ש.
לא אפקטיבי - פשוט יגדילו את המיסים.
אבל כן לביטול כל ההנחות ההטבות והקיצבאות והחלפתן בהטבת מס אחת ברורה.
היוצא מהכלל זה סיעודיים שבאמת לא יכולים לעבוד וצריכים לקבל עזרה - ללא מבחן הכנסה. מי ששילם ביטוח לאומי כל חייו צריך לקבל עזרה כשהוא צריך אותה, גם אם הוא דאג לכריות ביטחון נוספות.

במקביל לבנות מערכת שירות לאומי משולבת עם לשכת תעסוקה - שיהיו יעילים ולא מושחתים - שבן השאר תהיה אחראית על השמה למישרות בהם נכים יוכלו לקבל שכר ולתרום - למשל במוקד לטיפול באכיפה או ביעוץ טלפוני או בזום.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R נניח שאנחנו ב23 לאוקטובר 1929 (הגנה ממפולת) שוק ההון 28
B האם לדעכתכם זה הזמן להכנס לשוק (נניח לסנופי) אם ההשקעה היא לחמש שנים? פוסטים מאיכות נמוכה 15
A נניח שיש לי אג"ח האם עלי לשלם מיסים רק על הקופונים או גם מיסים 6
A נניח שאני קונה קרן מחקה מנוטרלת מט"ח: שוק ההון 10
A מה רמת הסיכון של תעודות סל מחקות מדדי בריאות בארה"ב (נניח XLV) שוק ההון 15
ר באמצע תואר ראשון במדעי המחשב, הייתה דרך מוגדרת ועכשיו התערערה, באילו צעדים לנקוט כעת? התפתחות אישית 26
N חובת דיווח למס הכנסה על ESPP או RSU - כאשר לא הייתה מכירה מיסים 24
C מה הסולידית הייתה אומרת על זה? פוסטים מאיכות נמוכה 4
D איך יתכן שלא הייתה אינפלציה של השקל, או הדולר, שנה אחרונה, ושער הדולר השתנה? שוק ההון 18
ג מניות הנדל"ן, האם ההתנפחות הייתה מוצדקת? או שהיה כאן בלון? שוק ההון 5
S שאלתי בעבר,אך לא הייתה תשובה חד משמעית - גיוס משקיעים שוק ההון 2
adamshalev סקר: מה הייתה התשואה שלכם לשנת 2017 שוק ההון 66
adamshalev סקר: מה הייתה התשואה הכוללת שלכם לשנת 2016? שוק ההון 30
yossik האם הייתה כאן עבירה על החוק? שוק ההון 9

נושאים דומים

Back
למעלה