זו הבעיה שלי עם המידע שדעת מספק. המידע חלקי
המידע שאני מציג זמין באינטרנט בצורה מלאה - את פשוט לא רוצה להשיג אותו.
יש לך אתרים כמו יאהוו, דיבידאטה, גורופוקוס ונאסדק שמכילים מידע על כל הדיבידנדים שהחברות חילקו לפחות משנות ה-80 אם לא ה-70.
יש לך את אתר אדגר שמכיל את כל הדו"חות שכל חברה שנסחרת בבורסה האמריקאית פרסמה אי פעם וגם שם יש לך נתונים על רווחים ודיבידנדים.
יש הבדל גדול בין חוסר מידע לבין לא לרצות לאסוף אותו...
בכל אופן אם אין לך את הסבלנות לאסוף את המידע אז אני לא חושב שאת תצליחי להתמיד בשיטה הזו לאורך זמן כי היא מצריכה הרבה מאוד סבלנות גם כשכולם אומרים לך את ההיפך.
את יכולה להסתכל על זה כמו סימן ראשון שמרמז שאולי זו לא השקעה שמתאימה לך (ואת לא צריכה להיפגע מזה - ההשקעה הזו לא מתאימה לרוב האוכלוסייה).
אני לא רואה סיבה להשקיע הרבה זמן בניתוח שיטה שאינה מוגדרת היטב, כשמי שמציג אותה לא חושב שחשובים הפרטים החסרים האלה בכדי להשתכנע בטיב השיטה.
השיטה שבה אני משקיע מוגדרת היטב ואת מתבלבלת לחשוב שאני מנסה לשכנע אנשים להשקיע בצורה הזו.
המטרה שלי היא לא
לשכנע אנשים אלא להציג סוג אחר של השקעות שרוב האנשים לא יודעים שהוא קיים.
מבחינתי הדבר הטוב ביותר שיכול לקרות הוא שאף אחד מהפורום לא ישקיע במניות דיבידנד כי אז מחירי המניות יהיו יותר נמוכים ואני אוכל לרכוש עוד מניות לעצמי
אני מציג כאן ובבלוג שלי מידע באופן חינמי וללא שום מטרת רווח.
כל אחד יחליט לעצמו כמה הוא רוצה לחקור את הדברים (אם בכלל) ואיך הוא ממשיך משם.
התיק שלו הוא אופטימלי בהכרח, כי קריטריון האופטימליות הוא שהתיק יהיה התיק שלו
קרוב

מבחינתי קריטריון האופטימליות הוא שתזרים המזומנים שהתיק מספק יגדל לנצח בקצב שעוקף את האינפלציה (בממוצע!) בלי שאני אצטרך למכור מניות.
הנה דרך להשגת תזרים מזומנים יציב. קח X כסף, שים אותו בעובר ושב, ותמשוך ממנו Y שקלים כל חודש. יציב מאד
תסבירי לי בבקשה: איך התזרים הזה גדל בעקביות לנצח בקצב שעוקף את האינפלציה?
בטווח הארוך הקרן לא תשחק כי השוק לא יתמחר מניה שמחלקת 10 דולר דיבידנד בשנה במחיר של פחות מ-10 דולר (כל עוד הוא חושב שהחברה תמשיך לחלק את הדיבידנד גם בשנה העוקבת).
כפי שהצגתי בעבר גם אם 2 חברות יפשטו רגל בפתאומיות מתוך תיק של 50 חברות בכל שנה אז עדיין ה-48 חברות הנותרות צפויות להגדיל את הדיבידנד ביותר מההון שהופסד על שתי החברות הבעייתיות.
מכיוון שגם במהלך 2008 מאורע כזה לא קרה וזה המשבר הגדול ביותר בימי חיינו אז אני די רגוע.
ההבדל ביני ובינו הוא בעיקר מתי למכור מניות של חברה ומתי לקנות עוד מניות מחברה שכבר נמצאת אצלי בתיק.
זה בסדר גמור - לכל משקיע דיבידנדים יש את הקריטריונים שלו ואחת הסיבות המרכזיות שאני מתעקש שאנשים צריכים לחקור בעצמם היא בשביל שהם יוכלו להגדיר את הקריטריונים של עצמם בלי להעתיק אותי.
אני הגעתי לרשימת הקריטריונים שלי אחרי המחקר שביצעתי בהתאם לאופי והנחות המוצא שלי.
האופי שלי הוא לא האופי של אף אחד אחר ולכן אני לא חושב שהקריטריונים שלי יתאימו לאנשים אחרים כמו שהם.
לעניות דעתי משקיע שינסה להעתיק את הקריטריונים שלי בלי לחקור בעצמו בסוף יפגע בעצמו כי הוא יגלה שזה לא מתאים לו.
לעומת זאת משקיע שחקר ובדק בצורה עצמאים והגיע לקריטריונים משל עצמו ככל הנראה יוכל להתמיד בהם לאורך זמן.
אם כל שנה 1% מהתיק נופל וכל 7 שנים 1/3 מהתיק המקורי נמחק אחרי 21 שנים 24% מהמניות או הסוסים הדוהרים דוהרים ישארו
והשאר זה 75% סוסים חדשים בני 20 עד שנה והיתר סוסים זומבים שלא רצים / רצים לא יציב
(75% מהתיק מהתיק המקורי) וזה בהנחה שלא מכרו אותם ורדמו את הרווח בקרן סודית.
אלו מספרים שמאוד מטעים.
לפי המספרים שלך
יותר מ-8% מתיק דיבידעת "נמחק" באמצע ינואר האחרון.
בפועל אני לא הפסדתי מה-"מחיקה" הזו אפילו אגורה אחת...
לפי המספרים שלך מניית אינטל "נמחקה" בסוף 2014 אבל בפועל היא הגדילה את הדיבידנד בתוך חודשיים ועדיין מגדילה את הדיבידנדים שלה מאז למרות העובדה שהיא לא ברשימה.
יש הבדל מאוד משמעותי בין חברה ש-"נמחקה" מהרשימה וגרמה להפסדים למשקיע לבין חברה ש-"נמחקה" מהרשימה
בלי לפגוע במשקיע בכלל...
מה שאני רוצה לומר הוא, שברגע שאתה משנה את קו המחשבה שלך, ירידות כמו שהיו לי עם המניה הזו, פחות מפריעות לך ואתה פחות מתרגש מהן ולבסוף אתה אולי גם מרוויח מכך.
+1
הכל מתחיל בפסיכולוגיה שלנו כמשקיעים.
אם פיתחנו את החשיבה המתאימה (שלא כל אחד יכול לפתח ולכן זה לא מתאים לכל אחד) אז אנחנו יכולים לישון בשקט.
אם לא אז עדיף שלא נשקיע מלכתחילה...
ביצוע מחקר עצמאי
עוזר בפיתוח החשיבה המתאימה ולכן הוא מבחינתי הדבר החשוב ביותר.