• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מדעי המחשב או הנדסת חשמל - מתלבטת מאוד!

• פותח הנושא פותח הנושא hermi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

hermi

משתמש רשום
דירוג
14
היי, אשמח לעזרתכם. ממש מתלבטת..

עד עכשיו חשבתי על מדעי המחשב בשילוב דו חוגי כלשהו (נניח, מדעי המוח\ביואינפורמטיקה - כדי לגוון את התואר ואולי לפתוח לי אופציות נוספות)
מנטייה ראשונית (ולא מבוססת, כי לא באמת התנסיתי) מרגיש לי שכנראה מדעי המחשב זה יותר העולם שלי. אני אוהבת יותר תיאוריה, מאשר העולם הפיזי. למשל - איך בנוי המחשב, או רכיבים חומרתיים - מרגיש לי פחות אני...
בכללי, רק מכותרות של תפקידים - נראה לי שהכיוונים שלי זה פיתוח, דאטא סיינס, או בכל ניהול מוצר (אבל זה הכי לא מבוסס, רק מאינטואיציה ראשונית שלא אומרת הרבה)

לאחרונה התחלתי לחשוב גם על הנדסת חשמל, בעיקר כי הבנתי שהוא פותח המון דלתות - כלומר שלמהנדס חשמל, אם אני מבינה נכון, נפתחות אותן דלתות כמו בוגר מדעי המחשב, אבל לא להיפך. ואז אולי משתלם ללמוד את זה יותר, בתור צעירה שלא באמת יודעת מה יתאים לה לעסוק בהמשך החיים, ורוצה למקסם את האופציות שלה. זה מצטרף לחשש שלי שאולי התואר במדעי המחשב "צר" מדי ולא פותח הרבה דלתות מלבד תכנות, ואני לא יודעת אם אני רוצה להיות מתכנתת כל חיי...

אשמח לרעיונות\תובנות שלכם בנושא - איך לבחור?
ואיך אני יכולה אולי, "להתנסות" במה זה הנדסת חשמל? ולהבין אם מתאים לי יותר ממדעי המחשב? מרגיש לי שזה תחום ענק, שאני לא מכירה.

ומה דעתכם על המסלול של "הנדסת מחשבים" בטכניון? (מעין קומבינציה ביניהם)

ושאלה ספציפית יותר למי שיודע -
איך הנדסת חשמל נחשבת באוניברסיטה העברית? ומה ההבדל בין הנדסת חשמל ומדעי המחשב, לבין הנדסת חשמל ופיזיקה יישומית?

עד עכשיו חשבתי על מדעי המחשב בשילוב דו חוגי כלשהו (נניח, מדעי המוח\ביואינפורמטיקה - כדי לגוון את התואר ואולי לפתוח לי אופציות נוספות)
זה מגוון אבל לא באמת פותח עוד הרבה אופציות.
מנטייה ראשונית (ולא מבוססת, כי לא באמת התנסיתי) מרגיש לי שכנראה מדעי המחשב זה יותר העולם שלי. אני אוהבת יותר תיאוריה, מאשר העולם הפיזי.
זה בהחלט הכיוון.
למשל - איך בנוי המחשב, או רכיבים חומרתיים - מרגיש לי פחות אני...
בכללי, רק מכותרות של תפקידים - נראה לי שהכיוונים שלי זה פיתוח, דאטא סיינס, או בכל ניהול מוצר (אבל זה הכי לא מבוסס, רק מאינטואיציה ראשונית שלא אומרת הרבה)

לאחרונה התחלתי לחשוב גם על הנדסת חשמל, בעיקר כי הבנתי שהוא פותח המון דלתות - כלומר שלמהנדס חשמל, אם אני מבינה נכון, נפתחות אותן דלתות כמו בוגר מדעי המחשב, אבל לא להיפך. ואז אולי משתלם ללמוד את זה יותר, בתור צעירה שלא באמת יודעת מה יתאים לה לעסוק בהמשך החיים, ורוצה למקסם את האופציות שלה. זה מצטרף לחשש שלי שאולי התואר במדעי המחשב "צר" מדי ולא פותח הרבה דלתות מלבד תכנות, ואני לא יודעת אם אני רוצה להיות מתכנתת כל חיי...
זה נכון. מהנדסי חשמל יכולים להיות מתכנתים אבל יש עוד כמה תפקידים שיותר קל להתקבל אליהם למהנדסי חשמל.
ואיך אני יכולה אולי, "להתנסות" במה זה הנדסת חשמל? ולהבין אם מתאים לי יותר ממדעי המחשב? מרגיש לי שזה תחום ענק, שאני לא מכירה.
תלמדי איזה מהם שמעניין אותך יותר. מקסימום תשלימי מהשני אח"כ אם תביני שהוא גם מעניין אותך.
זה הנדסת חשמל עם התמחות במחשבים. לא יותר מדי מיוחד, סתם שם מפוצץ.
איך הנדסת חשמל נחשבת באוניברסיטה העברית? ומה ההבדל בין הנדסת חשמל ומדעי המחשב, לבין הנדסת חשמל ופיזיקה יישומית?
בהנדסת חשמל לומדים גם פיזיקה בסיסית, מתמטיקה יותר יישומית ופחות תיאורטית. הנדסת חשמל היא 4 שנים ומדעי המחשב זה בדרכ 3 שנים.
זה נחשב סבבה. בגדול הייתי אומר שבוגר של כל אחד מהם ב3 האוניברסיטאות הראשיות בארץ יקבל יחס די דומה בראיונות עבודה וכו', וגם יוכל להמשיך לתואר שני במוסד מקביל עם ציון טוב במוסד הראשון שלו.

פגשתי לא מעט אנשי חומרה בוגרי מדמ"ח. הכיוון השני פחות נפוץ.
תמיד עולה השיקול של "אפשרויות נוספות" אבל בסוף השאלה האמיתית היא מה מעניין אותך.
בגדול, יש הרבה פחות משרות למהנדסי חשמל מאשר בתוכנה.

לא חייבים לבחור, יש גם מסלול משולב של הנדסת חשמל + מדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב, ככה אפשר להשאיר את כל האפשרויות פתוחות

פגשתי לא מעט אנשי חומרה בוגרי מדמ"ח. הכיוון השני פחות נפוץ.
פחות נפוץ אנשי תוכנה בוגרי הנדסת חשמל?
מה
מלא מהנדסי החשמל שסיימו לימודים בשנות האלפיים הלכו לעבוד בתוכנה ונשארו בתחום. רוב האנשים בגילאי 40+ שעבדו איתי בחברות האחרונות היו כאלה.
לפני 15 שנה היה הרבה יותר קשה למצוא עבודה שהיא פרופר הנדסת חשמל מאשר היום שנכנסו כבר הרבה חברות מחו"ל לארץ בתחום הצ'יפים וכו'.

מסכים. הנדסת חשמל מאפשר לטעום ממגוון יותר גדול של נושאים.

למי שבדיוק באמצע, הנדסת מחשבים זה באמת מסלול מצוין. אני למדתי הנדסת מחשבים וזה אפשר לי לעבוד במנעד מאד רחב של נושאים במהלך הקריירה. גם קרוב לחומרה וגם מדמח

מנטייה ראשונית (ולא מבוססת, כי לא באמת התנסיתי) מרגיש לי שכנראה מדעי המחשב זה יותר העולם שלי. אני אוהבת יותר תיאוריה, מאשר העולם הפיזי. למשל - איך בנוי המחשב, או רכיבים חומרתיים - מרגיש לי פחות אני...

ישר לחצתי על ״מעקב״, מעניין אישי, כי הבת שלי תהיה בעוד שנה באותה נקודה. שני הבנים בחרו, הנדסת חשמל (כמוני). הקטן מהם הוסיף מתימטיקה.

אני עובד בפיתוח מעבדים, קבוצת ארכיטקטורה באחת החברות הגדולות. מהנדסי חשמל שאני מכיר, מאות רבות מן הסתם, כמעט כולם לא נוגעים בשום דבר חוץ ממקלדת ועכבר. שלב הארכיטקטורה נעשה על מסמכים וסימולציות, שלב ה design מתבצע בשפת מחשב שנוצרה לתיאור חומרה (מתארת מצבים ומעברים), שאותה כלים אוטומטיים מסנתזים. יש עבודה ידנית גם, בד״כ לא מהנדסים.
אפילו שלב ה debug (או וריפיקציה) נעשה ברמות גבוהות יותר. הדברים המורכבים ביותר נפתרים בשיחות וידאו, כשהפרטים מוצגים על מסכים, לצוותים אינטרדיסציפלינריים, לפעמים לילה לילה עד שמוצאים. ברור שיש צוות פיזית במעבדה, אבל תתפלאי כמה הוא קטן יחסית לכמות האנשים הכוללת.
לא מגיעים למוצר עם 100,000,000,000 טרנזיסטורים ע״י הלחמה של נגדים על מטריצה. אנחנו לא בשנות ה 70. בקיצור, שלא תחשבי שאם אין לך גישה טכנית, לפרק ולהרכיב דברים, זה ימנע ממך משהו. ממש ממש לא.

החברות הגדולות מושכות את כל ה STEM במידה שווה. זה לא ממש משנה אם את ממדעי המחשב, מהנדסת חשמל, או תואר במתימטיקה פיסיקה. כל אלה יקבלו הזדמנות לראיון לתפקיד כלשהו. ועדיין, למהנדסי חשמל יש יתרון מובהק בהגעה לתפקידי המפתח בחברות חומרה. ממה שאני מכיר, אצלנו כמעט כולם מהנדסי חשמל, אבל האמת היא שאני לא יודע. בתחום של סימולציה יש אנשים שלמדו מדעי מחשב. לא יודע אם זה ״פחות״ מלעבוד על קוד ״אמיתי״ (=משהו שבסוף מגדיר או רץ על המוצר הסופי), אבל זה מעניין לא פחות, וכנראה יותר בדרגים ההתחלתיים.

אני אישית מאוד אוהב לתכנת, אבל צריך לזכור שגם מתכנתת טובה וגם מהנדסת טובה צריכות להבין לעומק את המערכת שהן בונות, ואת כל המערכות מסביב. ואז השאלה נהיית יותר ההבנה שלך והעניין שלך במערכת, ופחות בטכניקה של התכנות עצמו.

אני מבין שאני מתאר דרגים יותר גבוהים ממה שאת תגיעי כבוגרת טרייה, אז כמובן שתקשיבי לתגובות נוספות, יותר רלוונטיות.

ישר לחצתי על ״מעקב״, מעניין אישי, כי הבת שלי תהיה בעוד שנה באותה נקודה. שני הבנים בחרו, הנדסת חשמל (כמוני). הקטן מהם הוסיף מתימטיקה.

אני עובד בפיתוח מעבדים, קבוצת ארכיטקטורה באחת החברות הגדולות. מהנדסי חשמל שאני מכיר, מאות רבות מן הסתם, כמעט כולם לא נוגעים בשום דבר חוץ ממקלדת ועכבר. שלב הארכיטקטורה נעשה על מסמכים וסימולציות, שלב ה design מתבצע בשפת מחשב שנוצרה לתיאור חומרה (מתארת מצבים ומעברים), שאותה כלים אוטומטיים מסנתזים. יש עבודה ידנית גם, בד״כ לא מהנדסים.
אפילו שלב ה debug (או וריפיקציה) נעשה ברמות גבוהות יותר. הדברים המורכבים ביותר נפתרים בשיחות וידאו, כשהפרטים מוצגים על מסכים, לצוותים אינטרדיסציפלינריים, לפעמים לילה לילה עד שמוצאים. ברור שיש צוות פיזית במעבדה, אבל תתפלאי כמה הוא קטן יחסית לכמות האנשים הכוללת.
לא מגיעים למוצר עם 100,000,000,000 טרנזיסטורים ע״י הלחמה של נגדים על מטריצה. אנחנו לא בשנות ה 70. בקיצור, שלא תחשבי שאם אין לך גישה טכנית, לפרק ולהרכיב דברים, זה ימנע ממך משהו. ממש ממש לא.

החברות הגדולות מושכות את כל ה STEM במידה שווה. זה לא ממש משנה אם את ממדעי המחשב, מהנדסת חשמל, או תואר במתימטיקה פיסיקה. כל אלה יקבלו הזדמנות לראיון לתפקיד כלשהו. ועדיין, למהנדסי חשמל יש יתרון מובהק בהגעה לתפקידי המפתח בחברות חומרה. ממה שאני מכיר, אצלנו כמעט כולם מהנדסי חשמל, אבל האמת היא שאני לא יודע. בתחום של סימולציה יש אנשים שלמדו מדעי מחשב. לא יודע אם זה ״פחות״ מלעבוד על קוד ״אמיתי״ (=משהו שבסוף מגדיר או רץ על המוצר הסופי), אבל זה מעניין לא פחות, וכנראה יותר בדרגים ההתחלתיים.

אני אישית מאוד אוהב לתכנת, אבל צריך לזכור שגם מתכנתת טובה וגם מהנדסת טובה צריכות להבין לעומק את המערכת שהן בונות, ואת כל המערכות מסביב. ואז השאלה נהיית יותר ההבנה שלך והעניין שלך במערכת, ופחות בטכניקה של התכנות עצמו.

אני מבין שאני מתאר דרגים יותר גבוהים ממה שאת תגיעי כבוגרת טרייה, אז כמובן שתקשיבי לתגובות נוספות, יותר רלוונטיות.

תודה רבה! תשובה נהדרת ואינפורמטיבית מאוד!
יש לך רעיונות איך אני יכולה לדעת על עצמי מה מתאים לי יותר? בינתיים נראה שבאמת קצת קשה להבין לפני שעובדים בזה ממש.
נניח, מה תמליץ לבת שלך בבוא העת? (והמון בהצלחה לה;))

@hermi אם את הולכת לטכניון אל תחליטי. כלומר תבחרי פורמאלית מסלול, עדיף את זה עם דרישות הכניסה הגבוהות יותר.
בבחירת הקורסים תעברי על ההמלצות משני המסלולים ותרכיבי מסלול משלך.
תגלי שכמעט כל הקורסים בשנה הראשונה הם אותם קורסים, ואפילו אפשר להרכיב סמסטרים נוספים שיספקו דרישות משני המסלולים. אחרי שיהיה לך יותר ניסיון במסלול תישארי או תחליפי - זה רק עדכון נתונים במזכירות.

"תואר" הוא צירוף של אוסף קורסים, לא מסלול מונוליטי עם מסלול יחיד שלא ניתן לפירוק.

אני אישית למדתי חשמל, בלי שום התמחות במחשבים, ועדיין עובד בתור מתכנת. מה שכן, הייתי צריך לעשות כמה השלמות באופן עצמאי אחרי שגיליתי כמה פערים יש לי במהלך מספר ראיונות, כי לא באמת תכנתתי (חוץ מקורס מבוא שולי) אי פעם לפני זה. אבל יש שטוענים שתואר בחשמל הוא יותר קשה.

תודה רבה! תשובה נהדרת ואינפורמטיבית מאוד!
יש לך רעיונות איך אני יכולה לדעת על עצמי מה מתאים לי יותר? בינתיים נראה שבאמת קצת קשה להבין לפני שעובדים בזה ממש.
נניח, מה תמליץ לבת שלך בבוא העת? (והמון בהצלחה לה;))
לבת אין נטיה טבעית ברורה, היא תצטרך למצוא את דרכה.
אני לא יודע לענות. בעיה. זה לא עוד הרבה.
צורת הלמידה שלה איטית ויסודית. כעקרון זה בעיה, קצב החומר רצחני, בעיקר בהנדסה, במדעי המחשב יותר איטי ופחות שנים. אולי זה יתרון משמעותי למדעי המחשב.
מבחינה חברתית, אם יהיו חברות שהיא מכירה באחד המסלולים ולא בשני, זה יתרון מובהק. אותו דבר בדיוק לגבי אחד הבנים, פחות לגבי השני (שסיים). זה מקל את התהליך, אם אפשר בחבורה.

אולי מה שאפשר לקחת מזה, זה שאני לא רואה בזה החלטה חשובה. ענו נכון שיש חפיפה בקורסים, ושאפשר להחליף מסלולים, אם תתברר שיש עדיפות.

פחות נפוץ אנשי תוכנה בוגרי הנדסת חשמל?
מה
בגדול, זה קורה בחברות גדולות שיש להן את האפשרות למעבר תפקידים כמו אינטל אפל אנבידיה וכו.גם כמו שרשמו לפני, התוכנה בחברות הגדולות קרובה לחומרה ואז גם יש יותר קרבה לשפות מכונה. לא מכיר הרבה חברות שמחפשות אנשי תוכנה ומגייסות בוגרי חשמל טריים שלא לקחו קורסים חשובים במדמ"ח.
@hermi אם את הולכת לטכניון אל תחליטי. כלומר תבחרי פורמאלית מסלול, עדיף את זה עם דרישות הכניסה הגבוהות יותר.
בבחירת הקורסים תעברי על ההמלצות משני המסלולים ותרכיבי מסלול משלך
מאוד מתחבר להמלצה הזאת אבל עדיין תצטרכי לבחור בין חשמל לתוכנה.
זה לא ממש משנה אם את ממדעי המחשב, מהנדסת חשמל, או תואר במתימטיקה פיסיקה. כל אלה יקבלו הזדמנות לראיון לתפקיד כלשהו. ועדיין, למהנדסי חשמל יש יתרון מובהק בהגעה לתפקידי המפתח בחברות חומרה.
מניח שאנו עובדים באותו תחום. בעבר היו תקופות עם מחסור בכח אדם שגייסו בוגרי כימיה ופיזיקה למגוון תפקידים ואפילו בוגרי מכללות עם 80 בשיא ההייפ, תחת ההנחה שניתן יהיה להשלים להם את הידע הרלוונטי. השנתיים .האחרונות היו קשוחות יחסית לעובדים. מתחילים להרגיש את ההאצה בגיוס אבל עדיין מגייסים מצטייני תוכנה לתפקידי פיתוח ומצטייני חשמל לארכיטקטורה ודיזיין.

סתם להוסיף מידע:
מהנדסי חשמל עובדים בעוד תחומים מלבד תוכנה וחומרת מחשב.
תחומים כמו עיבוד אותות ותקשורת, מיקרוגלים ומכ"מים, פיתוח חומרים מיוחדים ויישומים של מכניקת קוונטים (אומרים שאנחנו במהפיכה הקוונטית השניה), מכשור רפואי ואפילו זרם חזק.

לדעתי הנדסת חשמל זה תואר שיכולים להתמחות בו בהמון תתי תחומים כמו שהזכירו קודם ולכן לדעתי כדאי לבחור באפשרות הזו
הבחירה בתחומי ההתמחות היותר ספציפיים קורים בין השנה השנייה לשלישית כך שצוברים מעט ניסיון כבר בתואר ומבינים ולאיזה עולם תוכן יותר מתחברים
ניתן לבחור התמחויות החל מזרם חזק אופטיקה ועד למקצועות שקשורים באלגוריתמיקה וML

בנוסף, מי אמר שהAI יחסל את כל המתכנתים בקרוב??

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא תביני מה זה עד שלא תטעמי מזה. מדעי המחשב זה ממש ממש לא רק תכנות, בטח לא היום.
חוץ מזה, זאת דיכוטומיה שקרית - את יכולה לבחור בגם וגם (דו חוגי למשל).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ל דו חוגי מדעי המחשב עם כלכלה או ניהול? התפתחות אישית 15
4 מדעי המחשב - בטכניון או בתל אביב? התפתחות אישית 18
F קורסים בהייטק או תואר מדעי המחשב מרופין ? התפתחות אישית 13
S מדעי המחשב חד חוגי או דו חוגי התפתחות אישית 15
S מדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב או בטכניון? התפתחות אישית 27
ב מדעי המחשב באונ' באריאל, או מערכות מידע באונ' חיפה התפתחות אישית 35
ב מדעי המחשב באוניברסיטת חיפה או מתמטיקה עם מדעי המחשב בטכניון התפתחות אישית 58
A תואר שני במתמטיקה / מדעי המחשב - התייעצויות ולבטים. התפתחות אישית 3
D מדעי המחשב/הנדסת חשמל/תוכנה בגיל 30 התפתחות אישית 6
Y בחירת קריירה - מדעי המחשב / הנדסת חשמל / אחר התפתחות אישית 14
ס קורסים מדעי המחשב תואר ראשון התפתחות אישית 1
The Objectivist מדעי המחשב - תל אביב מול רייכמן התפתחות אישית 9
Elliott ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני התפתחות אישית 12
Yuvalbuz3 הנהירה של כל צעירי ישראל ללימודי מדעי המחשב התפתחות אישית 156
B משרת סטודנט מדעי המחשב למישהו עם ניסיון התפתחות אישית 9
B איפה ללמוד מדעי המחשב התפתחות אישית 3
S התייעצות - בחירת נושא ומנחה לתואר שני/שלישי [מדעי המחשב] התפתחות אישית 4
A מוסד לימוד מדעי המחשב התפתחות אישית 4
C לימודי מדעי המחשב - מעבר לירושלים התפתחות אישית 11
C תואר במדעי המחשב בהתמחות מדעי הנתונים התפתחות אישית 3
A מדעי המחשב התלבטות מסלולים לימודים התפתחות אישית 0
O משרת סטודנט, שנה א מדעי המחשב התפתחות אישית 7
P עומד לסיים תואר במדעים בהדגשת מדעי המחשב התפתחות אישית 15
מ מדעי המחשב באריאל פוסטים מאיכות נמוכה 13
M מדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב התפתחות אישית 30
R התלבטות בין תואר במדעי המחשב לבין מדעי המחשב ומדעי החיים התפתחות אישית 37
N מדעי המחשב ברופין - משרות טכנות התפתחות אישית 2
R איפה ללמוד מדעי המחשב? התפתחות אישית 25
ב איך הרמה של מדעי המחשב באוניברסיטת חיפה? התפתחות אישית 2
ר מדוע יש נהירה לתחום של מדעי המחשב? אולי זה הזמן "לברוח" התפתחות אישית 127
D מדעי המחשב התלבטות התפתחות אישית 95
E מדעי המחשב ועוד קצת התפתחות אישית 23
Y ייעוץ תעסקותי הנדסה/מדעי המחשב/רפואה אוף טופיק 1
amit ייעוץ לגבי לימודי מדעי המחשב אוף טופיק 9
G יעוץ לגבי לימודים- מדעי המחשב אוף טופיק 7
JBUZZ לימודי מדעי מחשב/הנדסה באנגלית --> מכירים/המלצות? התפתחות אישית 5
L למה רוב סרטי\סדרות מדע בדיוני נהיו לזבל פסאודו-מדעי? אוף טופיק 27
R תואר שני מדעי הנתונים התפתחות אישית 5
י תואר שני בכלכלה במגמת מדעי הנתונים ללא תזה התפתחות אישית 2
ש עבודה בהייטק בזמן לימודי תואר לא מדעי התפתחות אישית 11
ה סטטיסיקה וכלכלה - מדעי הנתונים התפתחות אישית 2
זאב מחקר מדעי על חתונות. אוף טופיק 124
A מה אפשר לעשות עם תואר במדעי המחשב שלא מצריך ניסיון ? התפתחות אישית 20
A תואר במדעי המחשב וכלכלה או ראיית חשבון ? התפתחות אישית 2
M הסבה ממדעי המחשב התפתחות אישית 143
ר באמצע תואר ראשון במדעי המחשב, הייתה דרך מוגדרת ועכשיו התערערה, באילו צעדים לנקוט כעת? התפתחות אישית 26
A עצות לבחירת משרה ראשונה לאחר סיום תואר במדעי המחשב התפתחות אישית 41
ס תואר במדעי המחשב בפתוחה או באחת משלושת הגדולות (טכניון,עברית,תל אביב) התפתחות אישית 24
Yuvalbuz3 הסבה ממדעי המחשב לראיית חשבון התפתחות אישית 28
ש התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות? התפתחות אישית 5

נושאים דומים

Back
למעלה