• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הסבה ממדעי המחשב

• פותח הנושא פותח הנושא Mitlabet196
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Mitlabet196

משתמש סולידי
דירוג
14
יש לי שתי תארים במדעי המחשב ממקומות וציונים שנחשבים בסדר (לא הכי מצטיינים, אבל ניתן לראות שאני רציני). כמו רבים אחרים, אינני מצליח להשתלב בתעשייה. לפחות בכל הקשור לג'וניורים יש בעיה, וזו ככל הנראה בעיה ידועה. יש ברשותי דרכון זר ושפה זרה, כך שאני יכול להרחיב את חיפוש העבודה. יוצא לי לפעמים לחשוב על הסבה מקצועית, האם זה כיוון שנשמע חכם, למשל הסבה לחשבונאות? יש רעיון למקצוע אחר? או שדווקא כדאי שאתמקד בחיפוש עבודה במדעי המחשב?. אחת המחשבות שלי היא שמציאת משרה ראשונה בהייטק (אני מעדיף משרה התחלתית שהיא פחות לחוצה, כולל משרת סטודנט) זה עניין של סטטיסטיקה, כך שככל ואתמיד בשליחת קורות חיים והתכוננות לראיון לאורך זמן, אז בסוף משהו יצליח.

עניין של סטטיסטיקה
בדיוק, כשאתה רואה בלינקדאין שהוגשו למשרה 2,000 קו"ח זה אומר ש- 1,999 יקבלו דחיה אפילו שרבים מהם מתאימים.

זה גם עניין של פסיכולוגיה, ההתמודדות עם דחיות מאד קשה, צריך לעבוד חזק שזה לא יפגע בדימוי העצמי. אתה צריך להזכיר לעצמך כל הזמן שעברת סינון משמעותי באקדמיה שמעיד שיש לך יכולות בתחום, זה שקיבלת הודעת דחיה מאיזה בוט HR לא מעיד על כלום.
משרת סטודנט
חשוב מאד לנסות, יש מקומות שמקדמים לג'וניורים כמעט רק ממשרת סטודנט. זה גם יפתח לך הבנה לגבי הדינמיקה הפנימית של חברות בתחום ואופי התפקידים השונים.
אז בסוף משהו יצליח
*אז זה מעלה את סיכויי ההצלחה.
צריך גם לדאוג במקביל לשמר את היכולות הטכניות ולהשאר מעודכנים, לדאוג לתזרים הכנסה, ולהרחיב את מעגלי ההתאמה המקצועית. מצד שני הסבה מוחלטת כנראה תוציא אותך מהתחום, אז לא הייתי ממהר.

תודה על התגובה, אני מסכים עם רוב מה שרשמת.. יש כאן עניין של פסיכולוגיה (הדחיות יכולות לפגוע בדימוי העצמי), וגם של סטטיסטיקה שככל שאשלח יותר קורות חיים ואתראיין אז כך יעלה הסיכוי. אני מנסה למצוא משרה חלקית (לדוגמא משרת סטודנט), כי זה יותר יתאים לי. לגבי הסבה מקצועית, כמעט בטוח שזה יוציא אותי מהתחום, ואני גם לא יודע לאיזה מקצוע (חשבונאות? כלכלה?).

אני מעדיף משרה התחלתית שהיא פחות לחוצה
אני חושש שהציפיות שלך לא תואמות את הדרישות.

המשרה הראשונה שלך בהייטק תהיה משרה שבה תצטרך לתת את כל כולך ללמוד, גם מעבר לשעות העבודה כדי להתקדם.
זה תמיד היה המצב, על אחת כמה וכמה בשוק הנוכחי.

אני חושש שלא הבנת את כוונתי, אני רוצה לתת את כל כולי וללמוד מעבר לשעות העבודה, אבל בהיקף משרה שיש לי יכולת לעשות את זה. אין טעם לקפוץ על משרה מלאה, אם זה יהיה גדול עלי.

מה זה "שני תארים"?
כמה זמן למדת? מתי סיימת?
נהנית בתואר - התחום ריתק אותך, עניין אותך?
איך היו הפרוייקטים?

אם אתה מרגיש שלשם נועדת - לא הייתי ממהר להחליף תחום בגלל קשיים זמניים.

נערך לאחרונה ב:
"שני תארים" זה תואר ראשון ותואר שני. הציונים שלי והפרויקטים טובים (לא מצטיין ולא מבריק, אבל בטוח מספיק טוב לתעשייה). בשונה מהרבה אנשים, דווקא נהנתי מהלימודים בתואר (לא מהתכנות עצמו, אלא מהקורסים של מדעי המחשב כדוגמת אלגוריתמים, מתמתיקה, ועוד כמה). אני לא מרגיש שיש תחום אליו נועדתי, אני יכול ללמוד ולמצוא עניין בכל תחום.

אני יכול גם לעשות הסבה מקצועית, הבעיה שלא חולף במוחי תחום עדיף (חשבונאות? כלכלה? משהו אחר?).

קשה לך למצוא עבודה עם תואר שני במדמח?

כן, אני עדיין ג'וניור, פשוט עם תואר שני. תוכל לעשות חיפוש קצר בגוגל, ואז תבין שיש בעיה אמיתית לג'וניורים, זה לא תחושה או הרגשה אישית.

אתה באמת רוצה לזרוק לפח שני תארים ולעשות הסבה למקצוע אחר?
חבל, לדעתי.
אני מבין שקשה מאוד כרגע להתחיל, אך ברגע שתצליח להתחיל כנראה תצליח גם להמשיך ולהתקדם.

לבזבז עוד זמן על עוד תואר נשמע כמו טעות.

דעתי האישית והפסימית למדי היא שכל המקצועות שדורשים השכלה אקדמית נמצאים כולם באותו מצב עגום מבחינת היכולת שלהם לספק יציבות תעסוקתית או בכלל להבטיח שהזמן והכסף שהושקעו בתואר יניבו תשואה שמצדיקה את המהלך (להוציא אולי את מקצוע הרפואה ועוד כמה מקצועות שאינם חלק מהדיון כרגע בכל מקרה בשל אורך ההכשרה שהם דורשים).
לפיכך, זה לא חכם לדעתי להסב ממקצוע אחד שמצריך תואר למקצוע אחר שגם הוא מצריך תואר. זה יהיה כמו לקפוץ מספינה טובעת אחת לספינה אחרת שגם היא טובעת רק שמי הים חודרים אליה קצת יותר לאט.

היות וכבר עשית את אותה השקעה רעה בתואר אקדמי ואת הנעשה אין להשיב, אז לדעתי יש לך שלוש אפשרויות איך להמשיך מכאן: (1) להתמקד בחיפוש עבודה כמפתח תוכנה כדי בכל זאת להרוויח איזשהו סכום כסף מהתואר שבבעלותך ולצמצם הפסדים עד כמה שאפשר; או (2) לעשות הסבה למקצוע שאינו מצריך ממך לימודים נוספים במסגרת אקדמית ושמשך ההכשרה אליו לא יעלה על מספר חודשים בודדים, כדי שלפחות לא תחזור שוב על אותה השקעה כלכלית כבר ביצעת בעבר שהוכיחה את עצמה כהפסדית; או (3) להסב למקצוע עם "משמעות" (גם אם הוא כן מצריך לימודים באוניברסיטה) כמו למשל חינוך או עבודה סוציאלית, כי אז התואר הוא כבר איננו השקעה כלכלית גרידא ו"משמעות" אי אפשר למדוד במונחים של רווח והפסד.

יש לי שתי תארים במדעי המחשב ממקומות וציונים שנחשבים בסדר (לא הכי מצטיינים, אבל ניתן לראות שאני רציני). כמו רבים אחרים, אינני מצליח להשתלב בתעשייה. לפחות בכל הקשור לג'וניורים יש בעיה, וזו ככל הנראה בעיה ידועה. יש ברשותי דרכון זר ושפה זרה, כך שאני יכול להרחיב את חיפוש העבודה. יוצא לי לפעמים לחשוב על הסבה מקצועית, האם זה כיוון שנשמע חכם, למשל הסבה לחשבונאות? יש רעיון למקצוע אחר? או שדווקא כדאי שאתמקד בחיפוש עבודה במדעי המחשב?. אחת המחשבות שלי היא שמציאת משרה ראשונה בהייטק (אני מעדיף משרה התחלתית שהיא פחות לחוצה, כולל משרת סטודנט) זה עניין של סטטיסטיקה, כך שככל ואתמיד בשליחת קורות חיים והתכוננות לראיון לאורך זמן, אז בסוף משהו יצליח.
בעשרות שנים האחרונות, רוב הזמן היה קשה והיה צריך הרבה התמדה כדי למצוא עבודה טובה בתחום. התקופות המשוגעות שמגיעות לכותרות העיתונים הן בדרך כלל קצרות מאד, וגם אז קשה מאד להתקבל לחברות הטובות.

צריך לזכור שהעלות הנגרמת מגיוס עובד גרוע היא עצומה, ולכן החברות תמיד יעדיפו לפסול אחרי ראיון, אם יש אפס קצהו של ספק או חוסר וודאות.

אל תוותר, תמשיך להתראיין כמה שצריך. ואל תעלב מהפסילות. זה חלק מהמשחק.
ה עניין של סטטיסטיקה, כך שככל ואתמיד בשליחת קורות חיים והתכוננות לראיון לאורך זמן, אז בסוף משהו יצליח.
בדיוק

• אהבתי
Reactions: MMM
כן, אני עדיין ג'וניור, פשוט עם תואר שני. תוכל לעשות חיפוש קצר בגוגל, ואז תבין שיש בעיה אמיתית לג'וניורים, זה לא תחושה או הרגשה אישית.
כמה זמן אתה מגיש קורות חיים וכמה אתה מגיש בשבוע (בערך, ממוצע)?

אני מודע לבעיה. חשבתי שהיא פסחה על בוגרי תואר שני.

לא רק שהיא לא פסחה, היא חמורה יותר, לדעתי אתה במצב הרבה פחות טוב מבוגר תואר ראשון בלי ניסיון.
1. לאיזה משרות אתה שולח קו"ח ? פולסטאק ? QA ? אלגוריתמים ? דאטא סיינס ?
2. למה עשית תואר שני ?

יש לי נטייה להתחבר לדברים של 'EOFibz' שבמידה ואלך ללמוד תואר אחר באקדמיה (למשל חשבונאות\כלכלה\מנהל עסקים), זה קצת כמו לקפוץ מספינה טובעת אחת לספינה טובעת אחרת, פשוט אולי מי הים חודרים אליה יותר לאט. לדעתי האישית יש היגיון בלעשות תואר ראשון באקדמיה, אבל כל דבר מעבר לכך במרבית המקרים לא ישתלם.

לגבי השאלה למה עשיתי תואר שני? נהנתי מהתואר הראשון, קיבלתי מילגה, וזה הסתדר לי באותה תקופה מבחינה כלכלית. לדעתי, אני לא במצב פחות טוב מבוגר תואר ראשון (וגם לא יותר טוב), וגם לא חושב שזה טעות לעשות תואר שני. היה הרבה יותר חכם אם הייתי משקיע זמן ומאמץ בעבודה ולא בלימודים, אבל זה לא אומר שלעשות תואר שני זה טעות.

אם לסכם.... ככל הנראה לא משתלם שאשקיע עוד זמן ומאמץ באקדמיה. הנקודה שאולי מעט מעודדת היא שתואר במדעי המחשב יכול לאפשר עבודה במגוון של עיסוקים (לא רק מתכנת), שניתן להרוויח בהם סכום כסף שמאפשר לחיות בכבוד. באופן אישי, אין לי עניין של אגו, לא אכפת לי גם לעבוד ב-QA.

נערך לאחרונה ב:
גם אם ייקח לך שנה למצוא משרה, זה עדיף על הסבה. גם אם ייקח שנתיים זה עדיף. לא מבין מה ההתלבטות בכלל.
לך לעבוד בלמצוא משרה, במשרה מלאה.
אני אתמקד בחיפוש עבודה. התיאור של 'EOFibz' הוא די נכון, ללכת לאקדמיה בשביל ללמוד מקצוע אחר, זה קצת כמו לקפוץ מספינה טובעת אחת לספינה טובעת אחרת (אולי מי הים חודרים לאט יותר)

נערך לאחרונה ב:
זה שלא אכפת לך לעבוד במשרות QA זה יפה, כמה מפתחי QA עם תואר שני במדעי המחשב אתה מכיר ? כנראה שהמספר קרוב ל0.
וממש לא כי בוגרי תואר שני חכמים מדי בשביל לעשות QA, בגלל שהמעסיק שלך מניח שהוא לא יכול להצדיק את המשכורת שתבקש וכי הוא מניח שהוא לא יכול להתחרות עם מישהו שכן יכול.
המצב שלך גרוע יותר מבוגרי תואר ראשון כי המטרה שלך היא להיכנס לתעשיה ASAP ואתה מתמודד (כנראה בלי שאתה מבין) על פחות משרות מאשר בוגרי תואר ראשון, המשרות האלה לרוב עם דרישות קבלה גבוהות יותר, סינון קשה יותר ומול אנשים שעשו תואר בכוונה ולא כי הסתדר להם ודווקא במשרות כאלה האקדמיה היא עדיין אינדיקטור חזק לאיכות של מועמד אז התחרות שלך קשה יותר.
לפי לינקדין ג'ובס רוב התעשיה היא משרות פולסטאק (בקאנד ופרונטנד), אוטומציה וQA ואתה לא שם.

לעשות תואר שני זו טעות אם בסוף זה לא הכניס לך יותר כסף \ יותר עניין בעבודה מתואר ראשון, עד לא מזמן בתעשיה בארץ זה היה מצב נדיר כי לרוב בוגרי תואר ראשון מצאו עבודה בזמן סביר ולא הייתה להם סיבה להמשיך לתואר שני (אני לא מדבר על מחקר), אבל בשנים האחרונות בוגרים שלא מצאו עבודה אחרי תואר ראשון המשיכו לתואר שני כי על פניו זה עדיף מאשר לשבת בבית ולחפור בור בקורות חיים.. במיוחד שעם הקורונה, הAI והמלחמה לעשות תואר מעולם לא היה קל יותר.
עכשיו יש אינפלציה, אז אולי תואר שני יתברר כטעות להרבה אנשים.

בגלל שאתה מאוד פלואידי וגמיש במה שאתה מחפש, הייתי מכין עוד עותק של הקורות חיים ששם הייתי מצניע את סיום התואר השני, אולי אפילו מעלים אותו לגמרי, ואותו מגיש למשרות שמיועדות לבוגרי תואר ראשון לכל היותר. את העותק עם התואר השני תגיש למשרות שדורשות אותו כתנאי הכרחי בלבד.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
המצב של בוגרי תואר ראשון במקצועות ההייטק בישראל כל כך גרוע (קראתי שבשנה החולפת רק 5% השתלבו בתעשייה), כך שאני לא חושב שאני יכול להיות במצב שהוא יותר גרוע.

"..שהוא לא יכול להצדיק את המשכורת שתבקש.." מאיפה אתה יודע מה המשכורת שאני מבקש? אני יכול להעיד על עצמי ששכר זה לא הקריטריון הכי חשוב, אלא למצוא עבודה שלא תגרום לי לשחיקה ואוכל לעשות אותה לטווח של הרבה שנים, אינני מעוניין להשתעבד לעבודה. בנוסף, אם אסתיר את התואר השני מהקורות חיים, אז ישאר לי חור, ומה אני אמור לרשום שם? אני יכול לציין שאתה מנתח את הדברים מנקודת מבט מקומית, אבל בעולם הגדול (למשל ארה"ב ואירופה) מי שחריג הוא מי שאין לו תואר שני. אחזור ואומר, יתכן שלעשות תואר שני זו לא ההחלטה הכי חכמה, אבל זה בטח לא משהו שאני יכול להגדיר אותו כטעות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Yuvalbuz3 הסבה ממדעי המחשב לראיית חשבון התפתחות אישית 28
I הסבה ממדמח למקצוע אחר התפתחות אישית 9
P הסבה ליועץ פנסיוני בגיל 32 התפתחות אישית 16
A הסבה למחשבים (תכנות) - אינפיניטי לאבס / תואר שני התפתחות אישית 15
Lag צומת בקריירה - פיננסים\הסבה להייטק? עזרה (25) התפתחות אישית 25
N הסבה מקצועית בגיל 50 פוסטים מאיכות נמוכה 46
M מתמחה בראיית חשבון - שוקל הסבה התפתחות אישית 67
AsMachined הסבה להייטקס - bootcamp או תואר שני? התפתחות אישית 15
S פיתוח מקצועי / הסבה התפתחות אישית 4
א הסבה, וייעוץ תעסוקתי - מומלץ? התפתחות אישית 15
מ הסבה מקצועית למדעי הנתונים / מערכות מידע התפתחות אישית 5
D הסבה להוראה התפתחות אישית 5
T עושה הסבה מהנדסה למדעי המחשב (לימודי תעודה בפתוחה) -ממוצע נמוך התפתחות אישית 4
E הסבה להייטק לפני תום התואר התפתחות אישית 2
הפרופסור הסבה להייטק התפתחות אישית 1
א בקשה לסיעור מוחות בנושא הסבה מקצועית התפתחות אישית 22
ה הסבה להייטק התפתחות אישית 7
G שינוי מקצועי - התלבטות בין הסבה ליעוץ פנסיוני, פיתוח BI או הסבה לתכנות התפתחות אישית 6
R הסבה מקצועית בגיל מאוחר התפתחות אישית 5
A בן 30 בצומת דרכים - שוקל הסבה התפתחות אישית 20
I הסבה / תואר נוסף התפתחות אישית 28
C הסבה לתכנות בגיל 33, ריאלי? אוף טופיק 23
ש הסבה מקצועית (הייטק ובכלל) התפתחות אישית 0
S לבנות אתרים או לבנות באתרים ? (או עוד פוסט הסבה להייטק ) התפתחות אישית 10
F מחפש דרך יעילה לביצוע הסבה עצמית לתוכנה התפתחות אישית 20
ב מחפש הסבה מקצועית התפתחות אישית 9
M התפטרות לשם הסבה התפתחות אישית 1
U תוכנית הסבה - הייטק פלוס התפתחות אישית 1
E הסבה בגיל 42 מהוראה להייטק התפתחות אישית 3
ד הסבה להוראה התפתחות אישית 3
ב יונדאי i25 2014 הסבה לגז - נסיעה שנתית כ - 20K מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
D הסבה מתכנות C++ התפתחות אישית 20
shlomi171 עוד שרשור על הסבה מקצועית התפתחות אישית 2
ש הסבה מקצועית אוף טופיק 6
ק שוקל הסבה מקצועית אוף טופיק 20
Fitch קורס מקצועי / הסבה מקצועית / העשרת השכלה התפתחות אישית 37
A תואר שני במתמטיקה / מדעי המחשב - התייעצויות ולבטים. התפתחות אישית 3
A מה אפשר לעשות עם תואר במדעי המחשב שלא מצריך ניסיון ? התפתחות אישית 20
A תואר במדעי המחשב וכלכלה או ראיית חשבון ? התפתחות אישית 2
ר באמצע תואר ראשון במדעי המחשב, הייתה דרך מוגדרת ועכשיו התערערה, באילו צעדים לנקוט כעת? התפתחות אישית 26
D מדעי המחשב/הנדסת חשמל/תוכנה בגיל 30 התפתחות אישית 6
Y בחירת קריירה - מדעי המחשב / הנדסת חשמל / אחר התפתחות אישית 14
A עצות לבחירת משרה ראשונה לאחר סיום תואר במדעי המחשב התפתחות אישית 41
ס תואר במדעי המחשב בפתוחה או באחת משלושת הגדולות (טכניון,עברית,תל אביב) התפתחות אישית 24
ש התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות? התפתחות אישית 5
I האם לעשות תואר במדעי המחשב או קורס/ים בגיל 29 התפתחות אישית 2
ס לכמה זמן לפרוס תואר במדעי המחשב? התפתחות אישית 12
ס "אל תלמד תואר במדעי המחשב,בינה מלאכותית תחליף אותך בקרוב" אוף טופיק 140
W סטודנט למדעי המחשב- תרומה לקוד פתוח התפתחות אישית 4
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10

נושאים דומים

Back
למעלה