• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מדינה יהודית או דמוקרטית?

• פותח הנושא פותח הנושא אקראי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
תלוי עד כמה. ללמד אותם על תורה, לקדש איתם, לקיים מנהגים – בוודאי. מותר וראוי לחנך ילדים. גם אני מתכוון לחגוג את ליל הסדר עם משפחתי לעתיד.
אבל בד בבד צריך להיות מוכנים שהילד יבחר בדרך אחרת, ויש ללמד שמותר לבחור בדרך אחרת, ושיש אנשים בעלי אורח חיים אחר ושזה בסדר.

אני נוח לחשוב שהאדם חשוב יותר. אין פולחן בלי אדם. אבל זה תלוי מה הפולחן ואילו זכויות נפגעות. פה לדעתי הפגיעה איננה מידתית.
אי אפשר ללמד ילד שכל הדרכים הם נכונות. זה מבלבל. ילדים רוצים מסגרת, יציבות, דברים ברורים.

זה לא קשור לקבלת האחר.

אי אפשר ללמד ילד שכל הדרכים הם נכונות. זה מבלבל. ילדים רוצים מסגרת, יציבות, דברים ברורים.
אשמח להוכחה. אני חושב שאם אומרים לילד משהו, הוא פשוט מקבל את זה. לכן אומרי שילדים הם כמו ספוג.
זה לא קשור לקבלת האחר.
זה הכי קשור לקבלת האחר.

ועדיין לא ענית לי על השאלה שלי. אם לפי הדת שלי נשים צריכות להתלבש צנוע, מותר לי להכות בכאלה שמתלבשות חשוף?
לפי הדת שלך מותר להעניש נשים על התערטלות בפרהסיה?
כי ככה הדת שלו אומרת.
...

או שאתה חושב שיש לדת שלך יותר סמכות מלדת שלי להחליט מה הגבול בו חופש הפרט הופך להיות פגיעה בזכויות הכלל?

לפי הדת שלך מותר להעניש נשים על התערטלות בפרהסיה?
נניח.
או שאתה חושב שיש לדת שלך יותר סמכות מלדת שלי להחליט מה הגבול בו חופש הפרט הופך להיות פגיעה בזכויות הכלל?
לא, זה כל העניין. אני מביא לך מצב שבו על פי הדת יש להתנהג באופן מסוים, ואתה כופה התנהגות זו על אחרים. זה בדיוק מה שקורה בברית מילה.
אתה מבין עכשיו למה איסורה איננו פוגע בדת אלא בסך הכול מגן על זכויות הפרט?
בדיוק כפי שלא לגיטימי להכות אישה שמתלבשת חשוף, גם אם הדת שלי אוסרת על כך – לא לגיטימי לקצור איברי מין של תינוקות.

נניח.

לא, זה כל העניין. אני מביא לך מצב שבו על פי הדת יש להתנהג באופן מסוים, ואתה כופה התנהגות זו על אחרים.
גם אתה עושה את זה, חוקי התערטלות וגילויי עריות קיימים גם בספר החוקים שלך ואתה כופה אותם גם על מי שלא מאמין בהם
זה בדיוק מה שקורה בברית מילה.
הבן שלך הוא לא אחר, וכמו שהסברתי שוב ושוב אי עשיית ברית מילה היא גם פגיעה בבן, במיוחד על רקע ההנחה הסבירה (סטטיסטית) שהבן יגדל בדרך בה הוא חונך והוא לא יקבל את זה שעשיתי לא את העוול לפי אמונתי ואמונתו שמנעתי ממנו את ברית המילה עד גיל הבחירה
אתה מבין עכשיו למה איסורה איננו פוגע בדת אלא בסך הכול מגן על זכויות הפרט?
לא הסברת למה זה לא פגיעה בדת אלא למה זה ליגיטימי לפגוע בדת לדעתך
בדיוק כפי שלא לגיטימי להכות אישה שמתלבשת חשוף, גם אם הדת שלי אוסרת על כך – לא לגיטימי לקצור איברי מין של תינוקות.
אתה כבר מתחיל לשחק בנדמה לי, אתה גם מעניש נשים שמתערטלות בפרהסיה, ואגב, גם עוקר שיניים לילד שלך ועושה לו כל טיפול בלתי הפיך אחר בלי לתת לו שום בחירה

גם אתה עושה את זה, חוקי התערטלות וגילויי עריות קיימים גם בספר החוקים שלך ואתה כופה אותם גם על מי שלא מאמין בהם
בדיוק. אתה רואה את הבעייתיות פה? האם מותר לי לכפות את חוקי הדת שלי על אחרים?
הבן שלך הוא לא אחר,
הוא אדם בפני עצמו, מה זאת אומרת?
וכמו שהסברתי שוב ושוב אי עשיית ברית מילה היא גם פגיעה בבן,
בריאותית? לא.
על אותו היגיון אני יכול לטעון שאפשור לבישת לבוש חושפני היא פגיעה באישה. זה מקנה לי את הזכות להכות בה?
במיוחד על רקע ההנחה הסבירה (סטטיסטית) שהבן יגדל בדרך בה הוא חונך והוא לא יקבל את זה שעשיתי לא את העוול לפי אמונתי ואמונתו שמנעתי ממנו את ברית המילה עד גיל הבחירה
אז הוא יעשה לעצמו אם זה חשוב לו כל כך.
לא הסברת למה זה לא פגיעה בדת אלא למה זה ליגיטימי לפגוע בדת לדעתך
הסברתי. אין לך זכות לכפות את הדת שלך על אחרים.
אתה כבר מתחיל לשחק בנדמה לי,
מה???
אתה גם מעניש נשים שמתערטלות בפרהסיה,
אני לא חושב שהבנת שזאת מטפורה. אני לא באמת מאמין בדת כזאת. אמרתי ״נניח שיש דת שבה לנשים אסור להתלבש חשוף. האם זה אומר שמותר לי להכות בהן?״
ואגב, גם עוקר שיניים לילד שלך ועושה לו כל טיפול בלתי הפיך אחר בלי לתת לו שום בחירה
קודם כול לרוב מדובר בשיני חלב, אז זו לא בעיה גדולה. שנית פה יש יתרון בריאותי, המלצה מרופא וכו׳. זה שונה לחלוטין. אין פה מקום להשוואה בכלל.

בדיוק. אתה רואה את הבעייתיות פה? האם מותר לי לכפות את חוקי הדת שלי על אחרים?
אתה שואל את זה כמי שכופה את הערכים שלו על אחרים?
אז הוא יעשה לעצמו אם זה חשוב לו כל כך.
זה יהיה מאוחר מידי (הוא מפסיד 18 שנה של ברית) אתה לא מחכה לשמוע את דעתו על מוסד הלימודים אליו אתה שולח אותו?

אתה שואל את זה כמי שכופה את הערכים שלו על אחרים?
שוב, מתי כפיתי ערכים על מישהו אחר? איזה ערך כפיתי?
זה יהיה מאוחר מידי (הוא מפסיד 18 שנה של ברית) אתה לא מחכה לשמוע את דעתו על מוסד הלימודים אליו אתה שולח אותו?
אתה משווה מוסד לימודים, שאפשר להעביר משם בכל רגע ושזקוקים לו כדי להתקדם בחיים, לעומת הליך בלתי הפיך שלא ממש תורם לבריאות? ברצינות?
וכן, אני אעביר אותו אם רע לו שם.

אתה משווה מוסד לימודים, שאפשר להעביר משם בכל רגע ושזקוקים לו כדי להתקדם בחיים, לעומת הליך בלתי הפיך שלא ממש תורם לבריאות? ברצינות?
וכן, אני אעביר אותו אם רע לו שם.
עזוב, נראה לי הוויכוח מוצה, אתה בעד "חופש דת" בתנאי שזה חל אך ורק על שומר הדת עצמו ולא על מעשיו עם ילדיו, אני חושב שזו גם כפיה אנטי דתית במקרה שהדת מצווה לעשות משהו שקשור לילד, סבבה.

עצם התפיסה הליברלית שאתה מחזיק בה היא תפיסה ערכית. טובה, רעה, מושלמת, מביאה חורבן, זה לא משנה. רק תכיר בזה שעצם הדיון - כמו בכל דיון - מגיע בגלל שלאנשים יש תפיסות עולם וערכים שונים, אתה לא ניטרלי.
אתה מגיע מתוך תפיסת עולמך, ומבקש מ @אפר שיסביר את דעתו רק בתוך מסגרת תפיסת העולם שלך...

לגוף הדיון:

אתה מחסן את הילדים שלך\שולח אותם לרופאים?

אולי הרופא יעשה משהו בלתי הפיך, והילד שלך בעתיד יגדל להיות כזה שלא מאמין ברפואה המודרנית או בחיסונים?

אתה רואה ברפואה המודרנית משהו שהוא אובייקטיבית נכון?
סבבה.

(ותעשה לי טובה, גם אם הדוגמא הספציפית שנתתי לא נכונה, ברור שיש דברים בסגנון הזה גם אצלך.)
גם היהודי הדתי רואה ככה את התורה.

עצם התפיסה הליברלית שאתה מחזיק בה היא תפיסה ערכית. טובה, רעה, מושלמת, מביאה חורבן, זה לא משנה. רק תכיר בזה שעצם הדיון - כמו בכל דיון - מגיע בגלל שלאנשים יש תפיסות עולם וערכים שונים, אתה לא ניטרלי.
אתה מגיע מתוך תפיסת עולמך, ומבקש מ @אפר שיסביר את דעתו רק בתוך מסגרת תפיסת העולם שלך...

לגוף הדיון:

אולי הרופא יעשה משהו בלתי הפיך, והילד שלך בעתיד יגדל להיות כזה שלא מאמין ברפואה המודרנית או בחיסונים?

סבבה.

(ותעשה לי טובה, גם אם הדוגמא הספציפית שנתתי לא נכונה, ברור שיש דברים בסגנון הזה גם אצלך.)
להשוות בין אמונה בתורה ובאלוהים למדע זה טיפשות במקרה הטוב ורשעות במקרה הרע.

נכון כיוון שאפשר להסביר כל דבר על ידי דת. זה לא נימוק אובייקטיבי. לעומת זאת הנימוק שאסור לכפות את ערכיך על אחרים זה בהחלט נימוק אובייקטיבי.
לגוף הדיון:

בדיוק על זה העליתי את הפוסט הראשון. היתרונות הבריאותיים של חיסונים גדולים הרבה יותר מהיתרונות הבריאותיים של ברית מילה. ולמעשה במדינה מערבית אין צורך ביתרונות האלה.
וצריך לזכור שאנשים לא עושים את זה מטעמים בריאותיים לרוב, לפחות לא בארץ.
למשל?
סבבה.
בעיקרון בזכותה תוחלת החיים עלתה. זו ממש לא שאלה של ״אתה מאמין? סבבה״.
קודם כול היא בהחלט לא נכונה. אתה משווה הליך דתי בלי יתרונות משמעותיים (ובפועל בלי יתרונות במדינה מערבית) למשהו שבזכותו אנחנו חיים הרבה יותר.
שנית אילן דברים בסגנון יש גם אצלי?
זכותו, אבל דת היא לא אמת אובייקטיבית. זכויות ומדע כן.
שוב, באותה מידה אני יכול להכות באשתי כי היא מעיזה ללכת לעבודה או להראות את הכתפיים שלה בציבור. ״הדת שלי אוסרת על זה!״
זו טענה לגיטימית לדעתך? וזה לא שזה לא קורה, יש מדינות שבהן הדברים האלה קורים. ותנחש לאן אנשים מהגרים…

להשוות בין אמונה בתורה ובאלוהים למדע זה טיפשות במקרה הטוב ורשעות במקרה הרע.
נכון.
המדע - ואת זה יגיד לך כל מדען ישר - לא יודע הכל, ויודע טוב מאוד שהוא טועה, ושואף תמיד לתקן.
לעומת זאת, בעיני המאמין - דבר שאתה אולי מתווכח איתו, אבל אם אתה ליברל כמו שאתם מציגים את עצמכם כאן, אתם צריכים לדעת להכיל את הדעות של השונה - התורה היא אמת מוחלטת ונצחית.
נכון כיוון שאפשר להסביר כל דבר על ידי דת. זה לא נימוק אובייקטיבי. לעומת זאת הנימוק שאסור לכפות את ערכיך על אחרים זה בהחלט נימוק אובייקטיבי.
בפירוש לא. שני הטיעונים הם תפיסות עולם.
בדיוק על זה העליתי את . היתרונות הבריאותיים של חיסונים גדולים הרבה יותר מהיתרונות הבריאותיים של ברית מילה.
מה הקשר, לא דיברתי על היתרונות הבריאותיים?
ניתוח כלשהו?
עקירת שן?
חיסון - והבן שלך אולי בעתיד יאמין שזה אומר שהושתל לו שבב?
בעיקרון בזכותה תוחלת החיים עלתה. זו ממש לא שאלה של ״אתה מאמין? סבבה״.
לא נימוק רלוונטי.
כאמור, יש מי שלא מאמין ברפואה המודרנית.
(אני כן, אבל כמו שציינתי למעלה - כל מדען וכל רופא ישר יגיד לך שהידע שלו הוא בפירוש לא מוחלט).
אתה משווה הליך דתי בלי יתרונות משמעותיים (ובפועל בלי יתרונות במדינה מערבית) למשהו שבזכותו אנחנו חיים הרבה יותר.
אין יתרונות לפי תפיסת עולמך.
שנית אילן דברים בסגנון יש גם אצלי?
אמרתי את זה, אם לצורך העניין היית מתנגד חיסונים, אז העיקרון של אתה עושה משהו לילד שאולי הוא לא יאמין בו בעתיד והוא בלתי הפיך, תקף גם שם.
אבל דת היא לא אמת אובייקטיבית. זכויות ומדע כן.
בינגו.
פגעת בנקודה.
בעיניך דת היא לא אמת אובייקטיבית. בעיני האדם הדתי כן.
זכויות הן תפיסת עולם - שיתכן שבעיניך הם אמת אובייקטיבית, אבל בעיני אחרים לא.

מדע, כאמור, כל מדען ישר יגיד לך שהוא שואף לאמת אך לא אמת מוחלטת.
מדען שיחלוק על האמירה הזו הוא במקרה הטוב שקרן וגאוותן, במקרה הרע לא מדען.

נכון.
המדע - ואת זה יגיד לך כל מדען ישר - לא יודע הכל, ויודע טוב מאוד שהוא טועה, ושואף תמיד לתקן.
מתי אמרתי שהמדע יודע הכול? אבל בינתיים הוא זה שמשפר את איכות החיים שלנו ולא הדת.
לעומת זאת, בעיני המאמין - דבר שאתה אולי מתווכח איתו, אבל אם אתה ליברל כמו שאתם מציגים את עצמכם כאן, אתם צריכים לדעת להכיל את הדעות של השונה - התורה היא אמת מוחלטת ונצחית.
אין לי בעיה להכיל אותו, אבל שלא יכפה את הדת שלו. יש הבדל בין הכלה לרופסנות.
בפירוש לא. שני הטיעונים הם תפיסות עולם.
לא, הם לא. אני מבין עובדות אובייקטיביות והטיעון שלו הוא תורה.
מה הקשר, לא דיברתי על היתרונות הבריאותיים?
אבל זה בדיוק ההבדל בין חיסון לברית מילה.
ניתוח כלשהו?
עקירת שן?
חיסון - והבן שלך אולי בעתיד יאמין שזה אומר שהושתל לו שבב?
א) יש אנשים שאיבדו אשך בגלל ברית מילה.
ב) עובדתית בזכות חיסונים הרבה מחלות נעלמו.
ג) יש אמונה ויש עובדות. צריך להבדיל.
לא נימוק רלוונטי.
ודאי שרלוונטי משום שיש פה עובדות אובייקטיביות.
כאמור, יש מי שלא מאמין ברפואה המודרנית.
דווקא האמונה הזאת היא הלא רלוונטית.
(אני כן, אבל כמו שציינתי למעלה - כל מדען וכל רופא ישר יגיד לך שהידע שלו הוא בפירוש לא מוחלט).
ועדיין בזכותם אנחנו חיים שמונים שנה ולא עשרים.
אין יתרונות לפי תפיסת עולמך.
שוב, אתה מתקשה להבדיל בין אמונה לעובדות. עובדתית אין יתרונות בריאותיים. סגולות דתיות כאלה ואחרות זה לא רלוונטי כלל וכלל כיוון שכל אדם צריך להחליט עבור עצמו אם הוא מעוניין בהן.
תבדיל בין אמונה לעובדה. זה הבדל חשוב מאוד.
אמרתי את זה, אם לצורך העניין היית מתנגד חיסונים, אז העיקרון של אתה עושה משהו לילד שאולי הוא לא יאמין בו בעתיד והוא בלתי הפיך, תקף גם שם.
רק שפה יש מחקרים. אמונה פחות רלוונטית פה. וגם כמה חיסונים כבר הוא עובר בילדות? אז שלא יתחסן בעתיד, מה אני אגיד לך?
אבל בדרך כלל אנשים מאמינים בשטויות האלה כשמחנכים אותם לזה.
אגב חיסון הוא בהחלט משהו הפיך; ההשפעה שלו היא ממש לא לנצח. חיסון לשפעת למשל משפיע לשנה. אבל אני לא יודע יותר מדי לגבי חיסונים שתינוק מקבל.
בינגו.
פגעת בנקודה.
בעיניך דת היא לא אמת אובייקטיבית. בעיני האדם הדתי כן.
לפי הטענה שלך 2+2=4 זו דעה ולא עובדה. בקוראה הצפונית למשל זה באמת 5.
זכויות הן תפיסת עולם - שיתכן שבעיניך הם אמת אובייקטיבית, אבל בעיני אחרים לא.
ולכן צריך לדאוג שהאנשים האלה נותרים מיעוט קטנטן שסופג ביקורת רבה מההמון.
יש דת בדמוקרטיה, אין דמוקרטיה בדת. ופה כל ההבדל. ותתפלא אבל גם הדתי לא מעוניין לחיות במדינה דתית. הוא ירצה שרופא יטפל בו ולא רב.
מדע, כאמור, כל מדען ישר יגיד לך שהוא שואף לאמת אך לא אמת מוחלטת.
מדע הוא אמת מוחלטת אבל לאו דווקא מלאה. אבל מה זה רלוונטי?
מדען שיחלוק על האמירה הזו הוא במקרה הטוב שקרן וגאוותן, במקרה הרע לא מדען.
כאמור הטענה הזאת לא רלוונטית לדיון כלל וכלל.

אמת מוחלטת חייבת להיות מוסכמת על שני הצדדים. לשים אצבעות באוזניים ולצעוק זה לא דרך חיים.
אמת מוחלטת זה משהו שמגובה במחקרים. לא צריך שום הסכמה של אף אחד.
ומה לעשות שלברית מילה אין איזשהן סגולות בריאותיות עילאיות? יש כל מיני דברים מינוריים, אבל זה לא מצדיק ניתוח שכזה.
ומה גם שאף אחד לא באמת מקיים את הטקס הזה בשביל הבריאות.

איך מפתחים תרופות? איך מגלים תגליות? הכול זה מחקר.
אין שום בעיה להתבסס על החושים שלך כדי לחקור את האמת.
אין שום דבר ״אמת״ בתרופה. אני לא מבין מה הטענה שלך.
מחקר רפואי הוא סטטיסטי, אי אפשר להיות בטוח בכלום. זה רק סט של המלצות ע״פ הנתונים. אין פה אמת.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אין שום דבר ״אמת״ בתרופה. אני לא מבין מה הטענה שלך.
מחקר רפואי הוא סטטיסטי, אי אפשר להיות בטוח בכלום. זה רק סט של המלצות ע״פ הנתונים. אין פה אמת.
לפי ההיגיון הזה יכול מאוד להיות שכדה״א לא עגול. אני פחות בן אדם של התחכמויות.
האמת בתרופה זה שהיא עוזרת לנו להתמודד עם מחלה. כמובן יש אלרגיים, אבל זה עניין אחר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Elliott מעבר מדינה ב2-4 שנים הקרובות ואיך זה משפיע על תיק השקעות שנמצא בבנק ישראלי? שוק ההון 4
tomerca אתר שמציג את את המיקום שלך באחוזונים לפי הון עצמי או משכורת לפי מדינה פוסטים מאיכות נמוכה 6
A מילוה מדינה בלירות שלא נפרע. שוק ההון 11
ריש-לקיש קרנות השתלמות לעובדי מדינה צרכנות פיננסית 35
H ביטוח הדדי לעובדי מדינה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ס החלפה של אגרות חוב ישראליות באגרות חוב של מדינה אחרת שוק ההון 11
R קבלת קופנים (ריבית) של אג"ח מדינה שקלית שוק ההון 12
א אגח מדינה ריבית משתנה - ביטוח נגד תסריט ההפיכה? שוק ההון 3
M דמי ניהול בפנסיה לעובדי מדינה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א עובד מדינה במשרד ממשלתי? צרכנות פיננסית 3
ס איך מתנהלת מדינה עם איסור הוצאת כספים לחו"ל? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 12
פ אג"ח ארה"ב מדינה - איך לקנות פוסטים מאיכות נמוכה 2
א איך יכול להיות שאג"ח מדינה לא צמוד עם מח"מ גבוה נותן תשואה נמוכה\דומה למק"מ? שוק ההון 2
B עובד מדינה - חודשה האפשרות להפקדה לביטוח מנהלים, קרן פנסיה וקופת גמל במעמד עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ למה בעצם אג"ח מדינה צמודות יורדות כרגע? שוק ההון 2
G איך משפיע ירידת המדד על אג"ח מדינה צמוד ? שוק ההון 7
ה אג"ח מדינה שוק ההון 8
א האם התפרסם נתון רלוונטי לאינפלציה היום ? למה אג"ח מדינה שיקלי ירד מהותית ? שוק ההון 2
א קרן מחקה אגח מדינה מדורג שוק ההון 3
TheOneTech מינוי מוטב שלא יכול לבקר מדינה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מ מדינה לפרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 21
מ האם מימושי רווחי הון נספרים בתוצר (צמיחה) של מדינה? שוק ההון 0
Aslan אג"ח מדינה - אודה לעזרתכם שוק ההון 29
F מימון פתיחת עסק / ערבות מדינה צרכנות פיננסית 14
F שאלה בנושא מימון / ערבות מדינה אוף טופיק 1
D מס שנוכה במקור אצל מדינה שלישית מיסים 21
W למה אג״ח מדינה ארוך טווח נופל בשנה האחרונה ושנה נוכחית? שוק ההון 3
M מה הדרך הטובה ביותר להשקיע בכלכלה של מדינה? שוק ההון 1
מומו הברווז קרנות אג"ח מדינה - פערים שוק ההון 4
Mr. pink דרוש ברוקר זר לתושב מדינה זרה צרכנות פיננסית 2
Z לאיזו מדינה כדאי להגר למשקיע או פעיל בשוק ההון? (מההיבט של מיסוי) מיסים 62
א מדינה מומלצת לפתיחת חשבון השקעות זר צרכנות פיננסית 11
S מדד של איזו מדינה הביא את התשואה הכי גרועה מאז 2008 ויש לו נייר ערך שעוקב אחריו מאז שוק ההון 11
א אג"ח מדינה כללי של ארה"ב שוק ההון 8
א אגח מדינה ארוך ארה"ב עם קופון שוק ההון 5
א עו"ד עובד מדינה מתלבט התפתחות אישית 27
M עובד מדינה או שוק האזרחי? התפתחות אישית 18
א קרן מחקה אגח מדינה ארוך שוק ההון 3
G חלק סולידי - אג"ח מדינה בישראל - צמוד מדד או לא? שוק ההון 5
amidar האם לעובד מדינה ותיק לא יכול להיות הרבה כסף? (באופן חוקי...) אוף טופיק 114
א MTF מדינה שוק ההון 14
omri36 השתלמות ופנסיה לעובדי מדינה צרכנות פיננסית 28
Myrath קבלת מספר עמית בקרן הפנסיה/קליטה כעובד מדינה אוף טופיק 5
א להחזיק אג"ח מדינה ב2017 זה טירוף ? שוק ההון 6
Odysseus [קופת גמל] לעובדי מדינה צרכנות פיננסית 12
T איך מחשבים גודל שוק של מדינה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
whybe הטבות עובדי מדינה בנושא השקעות צרכנות פיננסית 14
I אג"ח מדינה עם ריבית שלילית שוק ההון 22
א קרן מחקה מדד שווקים מתעוררים מחזיקה אג"ח מדינה? מדוע ולמה? שוק ההון 1
D שימוש מכוון במס הכנסה כאג״ח מדינה יעודי? צרכנות פיננסית 57

נושאים דומים

Back