אחת בפורום
משתמש רשום
- דירוג
- 15
מממ אולי אני יכולה למנוע את זה?את לא צריכה לחפש את ה WOW כי יש לך את מתנת הנעורים. תהני ממנה. בוא נדבר בעוד 30 שנה...
מממ אולי אני יכולה למנוע את זה?את לא צריכה לחפש את ה WOW כי יש לך את מתנת הנעורים. תהני ממנה. בוא נדבר בעוד 30 שנה...
תגידזה לא אני שלא קראתי ,זה אתה שכנראה לא מכיר את החשיבה הדתית. אין מספר שכדור הארץ לא יכול להכיל אם ביאת המשיח תלויה בכך. אני יודע שזה נשמע לך מוזר אבל זו המציאות של החשיבה הדתית. ולכן לא שייך לבצע חישובים כאלה בניתוק מהשקפת עולם וערכים
גם אני לא נגד ספורט, זה פשוט משעמם אותי נורא.... איבדתי הרבה חברים לספורט, מאז שבני מחזורי התחילו להתקרב לגיל 40, הרבה אנשים שפעם היו מעניינים הלכו לבלי שוב. הדבר היחיד שהם מדברים עליו זה כמה הם רצו/דיוושו /עשו סקוואט.אני לא נגד ספורט, אבל איך שהוא להרגשתי ספורט תמיד מוצג כאיזה פתרון קסם גנרי שיפתור לך את רוב הבעיות בחיים.
לדעתי, ספורט לא יכול להוות תחליף לטיפול ממוקד בדיכאון אלא לבוא בתור תוספת או משהו משלים.
כי זה לא ספורט, זאת עוד משימה שמפרקים לגורמים ומסמנים התקדמות (לאן? לאופק מדומיין של בריאות, ניראות ואושר).אני לא נגד ספורט, זה פשוט משעמם אותי נורא....
מחזק את זה - לא מזמן יצא לי לראות סרטון על ספורטאי מקצועי שנים אחרי שהוא פרש והספורט הרס לו חלק מהבריאות, מתקשה ללכת היום (והוא עוד לא בגיל פנסיה).אבל היתרון הנוסף הוא שאין עומס יתר על המפרקים (בעיות שמתחילות מגיל 40 וצפונה). יש לי חבר שרץ כל בוקר לפחות 20 ק"מ ומשתתף בתחרויות בעולם של מעל 100 ק"מ. הוא לא חושב שזה בריא, הוא גם לא מדבר על זה, רק עם חבריו להתמכרות.
רשמתי פחות.גם על החיבור עם העולם החיצוני (אנחנו לא בוואקום) כמו חיבור עם הטבע ועם אנשים ובעלי חיים. הנפש לא עומדת בפני עצמה, היא חלק מהמנגנון הפיזי ומהקשר בין העולם מחוץ לנו ואיך זה נחווה בגוף. אבל זה נכון שהתבוננות שקטה ומעשים מקרבים לא מובילים לריגוש כמו קפיצת באנג'י או התאהבות או אקזיט.
לתפישתי הנפש היא חלק מהגוף ולא נפרדת ממנו.בעומק הנפש עומדת בפני עצמה
ובכל זאת אכפת לך מכל עץ שנכרת על ידי המין המזיק ביותר על פני הכדורלתפישתי הנפש היא חלק מהגוף ולא נפרדת ממנו.
מה הן הסיבות הנכונות? מה לדעתך מגדיר סיבה להרגיש טוב כסיבה נכונה?זה לא נכון לטעון שאני לא מחפש משמעות. אני מאוד מחפש. אבל אני לא יכול לומר שהצלחתי ואלי הבנתי שזה לא יקרה ואני רוצה פשוט להרגיש טוב מהסיבות הנכונות
לא פיספסת כלום . לטעמי מתכון לבריאות ושקט נפשי לאורך זמןאני סהכ 20+, ומשום מה לא מחפשת את הWOW הזה, כלומר- פספסתי משהו...?
הדברים שאני הכי נהנית מהם זה הקטנים: פרח חדש, יום שמשי, ים...
במילה אחת - שלוה.
אני אישית לא יכול להנות מפעולה שאני יודע שבטווח היותר ארוך תפגע לי בבריאות - למשל עוגות גלידות ג'אנק פוד ודומיהם....מה הן הסיבות הנכונות? מה לדעתך מגדיר סיבה להרגיש טוב כסיבה נכונה?
היה לי חשד שעל זה אתה מדבר, כי כתבת בתחילת השרשור שאתה כבר לא אטרקטיבי כמו פעם. אני מנחשת שהפנטזיה כוללת צעירה חלקת עור ומוצקה. ישנן צעירות שהאטרקטיביות של הגבר נובעת מהיכולת לפנק אותן (או לרתק אותן, להחכים אותן) ולאו דווקא מגוף חלק ומוצק.אבל בעיני קשה להתחרות בהרגשת האושר כשמתאהבים. לאנשים נשואים הדרך הזו כבר חסומה ולא ניתן לצעוד בה מחדש.... צריך לקבל את זה...
נקודה מעניינת. אני כ10 שנים מתחתיך וכ15 שנה עם זוגתי. אז לחלוטין עברנו את שלב ההתאהבות, אבל אולי אנחנו לא בשלב שלכם. אבל אני רוצה לחבר את הנקודה הנ״ל עם הנקודה הבאה:בעיני קשה להתחרות בהרגשת האושר כשמתאהבים. לאנשים נשואים הדרך הזו כבר חסומה ולא ניתן לצעוד בה מחדש.... צריך לקבל את זה...
החלפת דעות ורעיונות עם אנשים אינטליגנטיים וצנועים שלא מנסים להרשים אותך בשנינות ולא מנסים להתפאר - נשמע לי כמו בילוי טוב
אווצ’. נגעת בכמה נקודות כואבות, שכראה אין להן תשובות פשוטות.אני אישית לא יכול להנות מפעולה שאני יודע שבטווח היותר ארוך תפגע לי בבריאות - למשל עוגות גלידות ג'אנק פוד ודומיהם....
גם במסעדות אני הרבה פעמים מרגיש שאני מתפשר על בריאות בשביל טעם ובדרך משלם הרבה אז לא נותן לי תחושה טובה
רוב סרטי הקולונוע מכוונים למכנה משותף רחב כדי שיוכלו להצדיק את עצמם מסחרית ולכן אני מתקשה למצוא סרטים שאני ממש נהנה מהם כנ"ל סדרות טלויזיה
אם אני כבר עושה את זה - ברוב המקרים אני מרגיש שבזבזתי את הזמן שלי על משהו שלא נתן לי את התמורה שחיפשתי
הסיבות הנכונות יכולות קשורות או בללמוד משהו חדש שאתה נהנה ללמוד, או להרגיש שאתה עוזר לאחרים ומקבל הכרת תודה.
מפגש חברתי של החלפת דעות ורעיונות עם אנשים אינטליגנטיים וצנועים שלא מנסים להרשים אותך בשנינות ולא מנסים להתפאר - נשמע לי כמו בילוי טוב
אבל זה לא טריויאלי להגיע לקבוצה כזו ולארגן מפגשים כאלה.
אבל בעיני קשה להתחרות בהרגשת האושר כשמתאהבים. לאנשים נשואים הדרך הזו כבר חסומה ולא ניתן לצעוד בה מחדש.... צריך לקבל את זה...
הייתי ממש רוצה להצטרף לפרלמנט איכותי.* מפגש חברתי עם אנשים מעוררי השראה, שמאתגר למצוא.
גם כשבן הזוג הוא איש שיחה מרתק ונפלא - אחרי 20 שנה אתה כבר מכיר היטב את תפיסת העולם שלו והוא פחות יכול לחדש לך.נקודה מעניינת. אני כ10 שנים מתחתיך וכ15 שנה עם זוגתי. אז לחלוטין עברנו את שלב ההתאהבות, אבל אולי אנחנו לא בשלב שלכם. אבל אני רוצה לחבר את הנקודה הנ״ל עם הנקודה הבאה:
אישית, החלפת הרעיונות הכי מעניינים שקיימת עבורי והשיח הכי מרתק שיש לי הוא עם זוגתי. האם זה לא ככה עבורך? מניח שזה לא ככה עבור כולם, אבל הייתי רוצה להאמין שאדם שזה חשוב עבורו, אז בוחר זוגיות מתאימה.
⌄
⌄
⌄
אשמח לשמוע הרחבה על 2 הנושאים אחרונים ...אווצ’. נגעת בכמה נקודות כואבות, שכראה אין להן תשובות פשוטות.
אבל לא הייתי מתייאשת מלנסות בכל זאת.
תשובות מורכבות לוקחות זמן. וגם יותר משניים שלושה ניסיונות כושליםמעבר למילים.
אני אומר מה האסוציאציות שלי, בדיון. תיקח רק מה שמרגיש לך מתאים (תורם לך).
תיארת תחושת ריקנות. אצלי בחיים, בכל פעם שזה הגיע (ומניחה שעוד יגיע...),
זיהיתי שמחת לריקנות יש אי שקט נפשי. 2 חלקים מנוגדים בי:
חלק אחד רוצה לגדול, לחוות את הדבר הבא, ולמרבה הבאסה, זה בד"כ כולל התנסות בדבר שאנחנו נמנעים ממנו כי הוא לא נוח.
והחלק השני - החלק הנמנע, שיודע טוב מאוד כמה כאב ראש יש בלהתחיל משהו חדש ולא נוח.
הרבה אנשים חווים את זה מתישהו. יש כאלה שיותר מפעם אחת.
כי לחיים יש איזה כוח שקט אבל עקשני, שרוצה לצמוח. ולא מוותר כל כך בקלות.
אני הרגשתי, שאם אני נכנסת לתפקיד של לנהל את המשא ומתן הזה בין שני החלקים בי,
זה בשלב הראשון מוריד את רף התחושה הלא נעימה,
ומאפשר לנסות לבנות פתרונות שהם לא מהבטן, שיהיה יותר קל ליישם אותם בחיים (יותר קל מאשר מציאת התאהבות חדשה, או התעקשות על החייאת הנעורים תוך פציעה בספורט נניח, ודברים כאלה)
אבל זה יכול לקחת כמה חודשים.
אם זה מדבר אליך הכיוון הזה, אני יכולה עוד להרחיב על דברים אחרים שנגעת בהם:
* השקעה בשמירה על הבריאות (אפשר להרחיב את המושג, ולכלול בו גם את הנפש, זה פותח עוד מרחב שלם של פעולה)
* מפגש חברתי עם אנשים מעוררי השראה, שמאתגר למצוא.
* אהבה והתאהבות, ופיתוח 2 הרגשות האלה (במצב שהבן/בת זוג שלנו בעניין, ובמצב שלא.)