• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מסיים כעת תואר בכלכלה וסטטיסטיקה, ומרגיש די נואש

דירוג
3
מטעמי דיסקרטיות לא אכתוב היכן למדתי, אבל אני כעת מסיים תואר ראשון בכלכלה וסטטיסטיקה (לא ידעתי במה לבחור כשהתחלתי ללמוד, זה היה נשמע לי כיוון טוב בהינתן הפסיכומטרי המאוד גבוה שקיבלתי).

אני מסיים את התואר בהצטיינות, ועבדתי בשתי חברות מאוד גדולות במשק בתור אנליסט (משרות סטודנט) במהלך התואר.
הבעיה העיקרית שלי היא שלא התעסקתי עם תוכנות מתקדמות בעבודה שלי, עבדתי בעיקר עם EXCEL ו-ERP, אבל בכלל לא עם SQL שלא נדבר על פייתון או R.

במהלך התואר למדתי חומר די מתקדם, קורסים בפייתון ו-R, וכמעט כל ההגשות שלי בחוג לסטטיסטיקה היו דרך PYTHON/R . בנוסף למדתי די הרבה קורסים בנושא של למידת מכונה, ככה שהידע שלי בתחום הוא די גבוהה (השלמתי אותו בנוסף באופן עצמאי).
לצערי מבחינת המשרות שחוזרים אליי כעת, מדובר רק על משרות של אנליסט/כלכלן שמשתמש רק בEXCEL, השכר לא תואם את הציפיות שלי (הוצע לי חוזה עם 10.5K ברוטו וסירבתי).
הסיבה שסירבתי היא כי אני מרגיש שתפקידי אנליסט EXCEL למיניהם יחסית לא מאתגרים אותי. אני לא מרגיש שאני מביא לידי ביטוי את היכולות האנליטיות שלי, ואת כל הכלים שלמדתי.

לכן אני כעת נורא מתלבט מה עליי לעשות. האם כדאי להמשיך במשרת סטודנט של אנליסט ולהתחיל תואר שני בסטטיסטיקה?
האם כדאי ללמוד עצמאית SQL/קורס אחר?
אני מרגיש חסר אופק, וכל המשרות אשר מוצעות לי לפחות כרגע לא תואמות את הכיוון אליו ארצה שהקריירה שלי תלך.

אודה מאוד לעצותיכם.
תודה רבה

תוכל לפרט אילו משרות סטודנט מצאת בתור אנליסט?
אני סטודנט מצטיין במנהל עסקים ורוצה להיכנס לתחום ואשמח לשמוע ממך על האפשרויות הקיימות.

מצטער שאין לי איך לתרום לשאלתך המקורית אך אני מאחל לך הצלחה.

ולהתחיל תואר שני בסטטיסטיקה?
לדעתי זה הפתרון.
מומלץ מאוד לעשות תזה בתחום שקשור ללמידת מכונה.
כשתהיה סטודנט לתואר שני תתאמן על פייתון ותגיש מועמדות למשרות סטודנט כ-ds.
בהצלחה בכל מקרה ואל תתפשר על משרות שלא מעניינות אותך (לדעתי).

לדעתי זה הפתרון.
מומלץ מאוד לעשות תזה בתחום שקשור ללמידת מכונה.
כשתהיה סטודנט לתואר שני תתאמן על פייתון ותגיש מועמדות למשרות סטודנט כ-ds.
בהצלחה בכל מקרה ואל תתפשר על משרות שלא מעניינות אותך (לדעתי).
אבל ההשכלה כעת לא מספיקה לפחות לעבודה כ-DATA ANALYST?
אני רוצה ואשמח לעשות תואר שני, אבל חשבתי על לקחת שנה/שנתיים הפסקה ולחזור עם כוחות מחודשים. לדעתך אין מנוס מתואר שני בסטטיסטיקה?

והפחד שלי הוא שאחרי התואר השני בסטטיסטיקה אגיע לאותו מצב. כלומר רק למשרות סבירות ולא מתגמלות.

אציין שוודאי שהשכר הוא לא הכל, והעניין חשוב הרבה יותר, אבל מאוד מתסכל אותי שאחד מחבריי למד תואר מאוד מאוד הומני ולא פרקטי במדעי החברה, מסוג התארים שאנשים כלל לא נוכחים בהם, וכיום עובד בהייטק כמשווק ומפרסם עם משכורת שאני אוכל לחלום עליה.

זו אחת הסיבות שהבנתי שאין ברירה אלא לעבוד בהייטק, לאור המצב במשק הישראלי.

לדעתך אין מנוס מתואר שני בסטטיסטיקה?
אפשר כנראה להסתדר גם בלי, תואר שני ימצב אותך משמעותית יותר טוב בשוק.
והפחד שלי הוא שאחרי התואר השני בסטטיסטיקה אגיע לאותו מצב. כלומר רק למשרות סבירות ולא מתגמלות.
סיכוי נמוך, אנשים עם תואר שני מחקרי בלמידת מכונה הם מאוד מבוקשים (שכר בהתאם).
והעניין חשוב הרבה יותר,
לדעתי משרת ds הרבה יותר מעניינת ממה שאתה עושה היום.
שוודאי שהשכר הוא לא הכל, והעניין חשוב הרבה יותר, אבל מאוד מתסכל אותי שאחד מחבריי למד תואר מאוד מאוד הומני ולא פרקטי במדעי החברה, מסוג התארים שאנשים כלל לא נוכחים בהם, וכיום עובד בהייטק כמשווק ומפרסם עם משכורת שאני אוכל לחלום עליה.
אתה ממש לא צריך לחלום, יש מצב טוב שזה בהישג ידך.

מה לגבי לעשות תואר ראשון במדעי המחשב?
בוודאי חלק גדול מהקורסים תהיה פטור מהם.

עוד אפשרות - נסה להתקבל למשרת מפתח בכל עבודה שהיא, לא משנה איפה ולא משנה באיזה שכר. אחרי שנתיים, תתחיל שוב לחפש והפעם עם תואר פלוס נסיון יהיה לך הרבה יותר קל להתקבל למקומות אחרים עם שכר גבוה בהרבה.

א

עוד אפשרות - נסה להתקבל למשרת מפתח בכל עבודה שהיא, לא משנה איפה ולא משנה באיזה שכר. אחרי שנתיים, תתחיל שוב לחפש והפעם עם תואר פלוס נסיון יהיה לך הרבה יותר קל להתקבל למקומות אחרים עם שכר גבוה בהרבה.
תואר במדעי המחשב?
למה שאשקיע 3 שנים נוספות?

הנקודה היא שלא בטוח שהתיזה תהיה קשורה ללמידת מכונה. בסוף למידת מכונה זה סטטיסטיקה. רק כדי להבין מה זה למידת מכונה צריך להכיר את חוק המספרים הגדולים, ולכן הכל קשור.

הפחד שלי זה שבעקבות כל תארי המדעי נתונים והנהירה ההמונית לתחום גם התואר השני בסטטיסטיקה לא יספיק.

אני לא מבין כלום בתחומך, קח את מה שאני אומר בתור מישהו מתחום התוכנה.

מה לגבי להביא את עצמך לרמה גבוהה בפייתון, SQL וכל אלה ולהוכיח את זה באמצעות פרויקטים רלוונטיים? בהייטק לפחות, זה מאוד מוערך. בייחוד לאנשים שרוצים לעבור להתעסק בטכנולוגיות אחרות - חובת ההוכחה שאתה רציני היא עליך.

איך אוכל להתקבל למשרת מפתח אם הידע שלי בתכנות מבוסס על אנליזות בפייתון ו-R ולא בפיתוח?
יש בכלל משרות שמקבלות אנשים לפיתוח אם אין להם תואר רלוונטי או ניסיון רלוונטי?

אני לא מבין כלום בתחומך, קח את מה שאני אומר בתור מישהו מתחום התוכנה.

מה לגבי להביא את עצמך לרמה גבוהה בפייתון, SQL וכל אלה ולהוכיח את זה באמצעות פרויקטים רלוונטיים? בהייטק לפחות, זה מאוד מוערך. בייחוד לאנשים שרוצים לעבור להתעסק בטכנולוגיות אחרות - חובת ההוכחה שאתה רציני היא עליך.
זה מה שחשבתי.

להרחיב את הידע שלי באופן עצמאי בSQL ובפייתון, לעשות כמה פרויקטים ברמה מאוד גבוהה, ואז להביא את עצמי לעסוק בתחום.

לדעתך זה מוערך?

לדעתך זה מוערך?
בתחום התוכנה לפחות, חד-משמעית כן.

תחשוב על זה ככה. אם המטרה שלך היא המשרות שאתה חושב שיותר הולמות את הכישורים שלך, כמו פייתון ולא אקסל, אז לא הגיוני שאתה חושב להתמודד על משרות כאלה מבלי שהבאת את עצמך לרמה הכי גבוהה שאתה יכול לבד. נשמע לי כמו משהו שממילא תצטרך במוקדם או במאוחר להתמודד איתו.
ואם אתה כבר עושה דברים, אז שיהיה בדמות פרויקטים יפים ומרשימים שאפשר יהיה לעשות באמצעותם קצת רושם.

אבל כן, אם הכיוון שלך זה מה שציינת בתחילת השרשור, זה רק הגיוני שתצלול לזה בעצמך כמה עמוק שאתה יכול.

אני מתכנן בעצמי לעשות את התואר הזה ומשיחות עם המון המון בוגרים, תואר שני זה כמעט מאסט, אחרת נתקעים במצב שאתה נמצא בו כעת.
אני מכיר אנשים שעשו תואר שני בסטטיסטיקה, תעשייה וניהול, מערכות מידע ומדמח והיום הם עובדים כמדעני נתונים עם משכורות מאוד גבוהות.
ממה שאני יודע - זאת ההתפתחות הטבעית.
שווה לברר.

בקשר לזה ש"הייטק זה לא בהישג ידי", לדעתי, אתה קצת מגזים או לא מעריך את עצמך מספיק.
למדת סטטיסטיקה, לא ספרות אנגלית.

נערך לאחרונה ב:
הנקודה היא שלא בטוח שהתיזה תהיה קשורה ללמידת מכונה. בסוף למידת מכונה זה סטטיסטיקה. רק כדי להבין מה זה למידת מכונה צריך להכיר את חוק המספרים הגדולים, ולכן הכל קשור.
זה נכון שהכל קשור אבל תזה בנושא תיאורטי תביא אותך בממוצע למקום הרבה פחות טוב מתזה שבה תעסוק בפועל בלמידת מכונה, כולל עבודה מעשית עם דאטה.
הפחד שלי זה שבעקבות כל תארי המדעי נתונים והנהירה ההמונית לתחום גם התואר השני בסטטיסטיקה לא יספיק.
לא יודע מה יהיה בעתיד, כרגע זה תחום מאוד מבוקש ותואר שני מחקרי בתחום רלוונטי ימצב אותך במקום טוב.

אבל ההשכלה כעת לא מספיקה לפחות לעבודה כ-DATA ANALYST?
אני רוצה ואשמח לעשות תואר שני, אבל חשבתי על לקחת שנה/שנתיים הפסקה ולחזור עם כוחות מחודשים. לדעתך אין מנוס מתואר שני בסטטיסטיקה?

אציין שוודאי שהשכר הוא לא הכל, והעניין חשוב הרבה יותר, אבל מאוד מתסכל אותי שאחד מחבריי למד תואר מאוד מאוד הומני ולא פרקטי במדעי החברה, מסוג התארים שאנשים כלל לא נוכחים בהם, וכיום עובד בהייטק כמשווק ומפרסם עם משכורת שאני אוכל לחלום עליה.

זו אחת הסיבות שהבנתי שאין ברירה אלא לעבוד בהייטק, לאור המצב במשק הישראלי.
לא הייתי מסיק מסקנות ממקרה נקודתי.
נכון שאפשר להרוויח הרבה בשיווק גם בלי תואר, אבל לא נכון שמשווקים יכולים להרוויח הרבה רק בהייטק ואם הבנתי נכון, ממילא שיווק ומכירות זה לא הכיוון שלך.
לא הבנתי ממה שכתבת מה אתה אוהב, מה מעניין אותך ואיזה סוג עבודה אתה רוצה. "משרה מתגמלת" זה חשוב, אבל לא הדבר היחיד החשוב.
אם תאהב את מה שאתה עושה, יש לך סיכוי להיות טוב ואז גם להגיע למשרה מתגמלת. ולהיפך, אם תלך לעבודה בה השכר המוצע הגבוה ביותר בלי לקחת בחשבון שיקולים נוספים, סיכוי גדול יותר שתהיה בינוני ובטווח הארוך זה גם יפגע בשכר.

נערך לאחרונה ב:
זה כנראה לא יהיה 3 שנים. רשמתי לך - תבדוק מאיזה קורסים תהיה פטור.
לפי מה שאני קורא , בשום מוסד לא באמת מכבדים את העובדה שאני בוגר תואר ראשון ריאלי.
הרי אינטרס של אוניברסיטה/מכללה הוא להרוויח כסף. על כל סטודנט שמסיים תואר הם מקבלים מהמדינה בערך 60K שזו העלות של 2/3 מהתואר עבור כל סטודנט.
הבעיה שהכסף מגיע רק אחרי שהבוגר מסיים את התואר, ולכן הם זקוקים נואשות לתזרים, ולא מוכנים בשום אופן לוותר על קורסים. מצידם אני אעשה קורסים אחרים גם אם יוותרו לי.
לא יתאפשר לי לעשות תואר ראשון נוסף עם רק 40 נ"ז נניח.

לא הייתי מסיק מסקנות ממקרה נקודתי.
נכון שאפשר להרוויח הרבה בשיווק גם בלי תואר, אבל לא נכון שמשווקים יכולים להרוויח הרבה רק בהייטק ואם הבנתי נכון, ממילא שיווק ומכירות זה לא הכיוון שלך.
לא הבנתי ממה שכתבת מה אתה אוהב, מה מעניין אותך ואיזה סוג עבודה אתה רוצה. "משרה מתגמלת" זה חשוב, אבל לא הדבר היחיד החשוב.
אם תאהב את מה שאתה עושה, יש לך סיכוי להיות טוב ואז גם להגיע למשרה מתגמלת. ולהיפך, אם תלך לעבודה בה השכר המוצע הגבוה ביותר בלי לקחת בחשבון שיקולים נוספים, סיכוי גדול יותר שתהיה בינוני ובטווח הארוך זה גם יפגע בשכר.
אני מאוד אוהב לנתח נתונים, בעיקר בכלים מתקדמים ולהגיע לתובנות.
מאוד נהנה לבצע אנליזות, כולל שימוש באלגוריתמים מורכבים, ולפתור בעיות אנליטיות.
אני חושב שהרמה שלי בפייתון היא די טובה, כנ"ל ב-R. אבל אני לא מכיר באמת את מערכת המחשב, לא למדתי מבנה נתונים ואלגוריתמים בגלל שעשיתי תואר דו חוגי, ולכן אין לי הבנה בסיסית על איך מחשב עובד, שלא נדבר על סביבות עבודה בענן, LINUX וכו.

בכל אופן, השכר המתגמל ודאי תורם לרצון, אבל התשוקה לעבוד במשהו שאני טוב בו ואוכל להביא את יכולותיי לידי ביטוי בו גבוהה ברבה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16
א למכור כעת או לחכות?! נדל"ן 5
E יש שינוי מבחינה מיסויית כעת במעבר מAmeritrade לSchwab? מיסים 3
A קרן פנסיה לא פעילה - איך להתנהל כעת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
א מדדי התל בונד - האם התשואות יהיו גבוהות כעת כשהריבית עלתה? שוק ההון 0
O החזקה של מדד אג"ח עם מועד פירעון 2-5 שנים כעת שוק ההון 31
A כדאיות רישום למחיר מטרה כעת - סיכויי זכייה נדל"ן 5
stamEhad זכייה במחיר למשתכן - אז עשיתי סימולציות. מנסה כעת להבין מה הצעדים הבאים ומשתדל לא לעשות טעויות יקרות נדל"ן 33
בייניש פתחתי תיק השקעות סוף סוף אבל כעת אני לא בטוח לגבי בחירת הניירות שוק ההון 0
E האם כדאי לפתוח חשבון השקעות כעת או בהמשך? התפתחות אישית 4
ה להשקיע כעת כשהמחירים נמוכים? שוק ההון 23
ג חופשה לאוגוסט, דעתכם על הזמנה כעת, והיכן המחירים הטובים? אוף טופיק 10
R שוק המניות בארצות הברית - יקר מידי כעת? שוק ההון 32
T האם לעשות תואר במדעי המחשב או קורס/ים בגיל 29 התפתחות אישית 1
S תואר ראשון- מערכות מידע אוף טופיק 0
ס לכמה זמן לפרוס תואר במדעי המחשב? התפתחות אישית 12
ס "אל תלמד תואר במדעי המחשב,בינה מלאכותית תחליף אותך בקרוב" אוף טופיק 57
T התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 9
ס קורסים מדעי המחשב תואר ראשון התפתחות אישית 1
ETF Shark דילמה כלכלית לגבי תואר בבאר שבע. התפתחות אישית 13
G תואר ויחידה טכנולוגית התפתחות אישית 10
י רילוקיישן כמשרה ראשונה/תואר שני? אוף טופיק 4
V תואר שני בהנדסה ללא מהנדסים התפתחות אישית 1
Elliott ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני התפתחות אישית 12
O תואר שני בהנדסת תעשיית וניהול עם התמחות בדאטה סיינס. התפתחות אישית 0
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
P סיימתי תואר לפני שנה ולא מוצא עבודה התפתחות אישית 19
L תואר בחשבונאות/סטטיסטיקה התפתחות אישית 9
A תואר שני - Data science התפתחות אישית 6
O נקודת זיכוי בגין תואר אקדמי שלא נוצלה מיסים 3
ETF Shark צעדים ראשונים בתחום ה-Data Science: תואר ראשון והתחבטויות התפתחות אישית 9
G תואר בגיל מאוחר במדעי המחשב (פתוחה) התפתחות אישית 43
ב תואר במדמ"ח בפתוחה לרגל המצב התפתחות אישית 18
י תואר שני בכלכלה התפתחות אישית 3
R תואר שני מדעי הנתונים התפתחות אישית 5
N תואר ופרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 33
Y תואר בפיזיקה או בחשמל התפתחות אישית 4
M איך להציג תואר שנמרח בקורות חיים? התפתחות אישית 10
י לא מצליח למצוא עבודה (בעל תואר ראשון בכלכלה חד חוגי) התפתחות אישית 25
L תואר ראשון התפתחות אישית 23
@ תואר שני - הנדסת מכונות התפתחות אישית 5
לאץ' תואר בגיל מאוחר התפתחות אישית 27
א חיפוש משרות שלא דורשות תואר ראשון התפתחות אישית 2
A תואר שני בסטטיסטיקה, כדאי? התפתחות אישית 2
י סיום תואר ראשון בכלכלה (חד חוגי) וחיפוש עבודה התפתחות אישית 11
S להמשיך לתואר שני בארכיטקטורה או לעשות תואר ראשון נוסף במדעי המחשב? התפתחות אישית 4
A תואר שני במדעי המחשב- בחירת תחום התמחות (נושא לתזה) התפתחות אישית 5
AsMachined הסבה להייטקס - bootcamp או תואר שני? התפתחות אישית 15
C תואר שני במדעי המחשב התפתחות אישית 27
T תואר במנהל עסקים התפתחות אישית 2

נושאים דומים

Back
למעלה