• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לכאורה יש לי די והותר.... אז למה אני מרגיש כל כך רע ?

• פותח הנושא פותח הנושא qwerty
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני מניח שכשהיית צעיר נטלת בחירות מסוג מסוים ולא מסוג אחר. בהתאם, תוגמלת בהיבטים מסוימים כנראה, בין אם בכסף, בנכסים ובאישה יפה לאהוב, אבל במקביל נדפקת בהיבטים אחרים כקו ליניארי יישר לבחירות שלך. יש לי מכרים ובני משפחה שנותרו רווקים, אחד מהם בסביבות גיל 49, לא נראה שהם סובלים במיוחד. אותו אחד לא נהנה מכושר השתכרות גבוה במיוחד ובכל זאת מהצד נראה שהוא נהנה גם מההיבטים העדינים ביותר שלחיים יש להציע לו, כמו לבקר אותי בסופר כשאני מסדר צנצנות ולפצוח איתי בשיחות ברומו של עולם בהקשר לדבש ומיץ סלק, וגם חש משמעות מקריאה רנדומלית על אירועים של פגיעה בצדק שמתרחשים מידי יום בכל רחבי העולם.

כל אחד ובחירותיו שלו, מה שבטוח, מן הראוי לשלם את המחיר על הבחירות הללו ברגע שהסיכון מתממש ולהפוך את המחיר הזה לשכר לימוד (ללא יוצאי מן הכלל כמו אנשים שבשום שלב לא באמת יכולים ליהנות מהיתרונות הגלומים בבחירות שלהם, או בכלל ליהנות מהאפשרות לבחור. זה המקרה שלי אני מניח).

נראה לי שהדבר הכי מועיל שיש לי לתרום לדיון הזה הוא להציע את האפשרות להוריד את האגו והמניירות שכל אחד מאתנו נושא על עצמו, ולנסות להיפתח ולהאזין לסוגים אחרים של אנשים, שבשלבים אחרים בחיים אולי היינו מזלזלים במה שיש להם לומר, ולברר איך הם מביטים על החיים, איך הם מעבירים את יומם ומה מקנה להם משמעות. חלקם אומנים בלהנות מהרגיל והשגרתי ולחוש משמעות מהדברים הפשוטים בחיים כמו עלים מנשבים ברוח או שיחה רנדומלית עם אדם שפגשו.

נראה לי שהתנדבות מהווה נקודת גישה לסוג האנשים הזה. תוהה גם לגבי מסיבות טבע וסדנאות ריטריט/אשרם במדבר מבית אושו וכן הלאה.. לא התנסיתי בשביל שתהיה לי דעה.

נערך לאחרונה ב:
לא מרוע!:
ניחוש שלי הוא שאתה לא עושה ספורט ולא מסופק ונהנה מהעבודה שלך.

הייתי מציע לפני כדורים או פסיכולוג לעשות ספורט ולמצוא משהו שממלא אותך גם אם זה לא החלפת העבודה אלא בנוסף.

לא מרוע!:
ניחוש שלי הוא שאתה לא עושה ספורט ולא מסופק ונהנה מהעבודה שלך.

הייתי מציע לפני כדורים או פסיכולוג לעשות ספורט ולמצוא משהו שממלא אותך גם אם זה לא החלפת העבודה אלא בנוסף.
אני *בכל יום* עושה 10 דקות אינטנסיביות של ספורט תוך שימוש במשקלות חופשיות אבל אני מניח שאתה התייחסת לפעילות ארוכה יותר שתגרום להפרשת אנדורפינים ?
הציעו לי שחייה או מכון כושר וזה כעקרון רעיון טוב.
הבעייה שלי היא שכל עוד אני עובד במשרה מלאה זה לא כל כך קל לדחוף לשגרה עוד פעילות ארוכה שכשלעצמה היא לא כל כך מהנה אלא תוצר הלוואי שלה אמור להיות חיובי

נמצא במקום דומה מבחינת גיל, תעסוקה, משפחה וכלכלית.
אחרי הרבה שנים בהייטק הכל הוא more of the same והתחלתי לנסות דברים כמו צלילה, צילום, קורסי בישול. אני הכי נהנה מלימוד מחשבים ומתמטיקה בהתנדבות בתיכון. המבט בעיניים של התלמידים בסוף השנה ממש מספק והתחושה מזכירה לי את ההרגשה שהייתה לי לפני 20+ שנים מפרוייקט שהצליח.

בקיצור, תמצא משהו לעשות מהצד וקח בחשבון שלא תמצא מיד.

אני *בכל יום* עושה 10 דקות אינטנסיביות של ספורט תוך שימוש במשקלות חופשיות אבל אני מניח שאתה התייחסת לפעילות ארוכה יותר שתגרום להפרשת אנדורפינים ?
10 דקות ביום זה לא רציני זה די שווה ערך 0 מבחינת התפוקות שאתה מקבל.
הבעייה שלי היא שכל עוד אני עובד במשרה מלאה זה לא כל כך קל לדחוף לשגרה עוד פעילות ארוכה שכשלעצמה היא לא כל כך מהנה אלא תוצר הלוואי שלה אמור להיות חיובי
תנסה להסתכל על זה אחרת. אתה הולך לעבודה לא כי אתה נהנה ממנה אלא כי אתה נהנה מהתוצאות שלה (כסף).

עכשיו בוא נסתכל על ספורט באותו קנקן, אפילו אם נניח שאתה סובל מהספורט שבחרת לעשות באותה מידה כמו העבודה שלך
אתה מקבל תוצאות שישפרו את החיים שלך.
במקום לקחת כדורים ואו לקחת עצות תמורת כסף מבן אדם שהאינטרס שלו הוא שתמשיך לבוא אליו ולשלם לו
אתה "עובד" בספורט בשביל להרגיש טוב עם עצמך, להיות לא מדוכא, להראות טוב ו/או INSERT ANY OTHER BENEFIT.

אז למה להתאבד (לפעמים ממש תרתי משמע) על עבודה כנראה 50 שעות בשבוע נראה לך לגיטימי עבור חיים טובים
ולהשקיע נניח 5-6 שעות בשבוע על ספורט זה ממש קשה ומרגיש לך לא שווה "לדחוף" לשגרה?

אמל"ק: כסף לא חסר אבל ריקנות יש בעודף: משבר גיל 40 - האם רק ציפרלקס יעזור לי ?
אני בסוף של הסוף של שנות ה 40 וחש מאוד חזק את משבר הגיל.
את ההבנה שאני כבר לא אדם צעיר ולא בריא ואטרקטיבי כמו פעם ומפה זה רק ילך ויתדרד בקצב לא ידוע.
יש לי 2 ילדים בחטיבת ביניים ויחסית לגיל המורכב שבו הם נמצאים - הם סך הכל ממש בסדר.
נמצא בזוגיות טובה עם אישה מקסימה. לא יכולתי למצוא מישהי טובה יותר.
שילוב של עבודה בהייטק, השקעות , עזרה מההורים ואורך חיים מאוד צנוע וחסכני - הביא אותנו למצב שבו יש לנו דירה משלנו בלי משכנתא ועוד 2 דירות שאנו משכירים - אחת בארץ ואחת בחו"ל
בנוסף יש לנו חסכונות של בערך 4 מיליון ש"ח
לכאורה הייתי יכול להרשות לעצמי לרדת בשכר כמה שנדרש או גם לפרוש .
אני רוצה יותר מהחיים : מרגיש שהחיים צריכים לקרות עכשיו כי אני עדיין מספיק בריא לעשות דברים שאני מאמין שעוד 10 שנים כבר לא.
אני ממש יודע שהזמן לחיות הוא עכשיו., ואני מוכן לשים על זה כסף.
ההורים שלנו כבר ממש בסוף הדרך ומדכא לראות איך החיים נראים בשלב הזה.
כרגע אני עוד מרגיש ונראה בריא אבל זה רק יחסית לגיל ,וברור לי שזה יילך וידרדר מכאן והלאה
אבל לאחרונה אני פשוט מרגיש שאני לא מתלהב מכלום. פעם אהבתי ללמוד והייתי עושה מלא קורסים אונליין במגוון תחומים אבל זה עבר לי.
סרטים וסדרות בנטפליקס מרגיש לי ממש כבזבוז זמן. הרוב הוא טיפשי ומופרך...ואין תחושה טובה אחרי שמסיימים לראות
הליכה למסעדה כל המשפחה לא גורם לי הנאה אני רק מרגיש קצת פרייאר ששילמתי כל כך הרבה תמורת אוכל
כשהיינו צעירים טיילנו הרבה בעולם השלישי אבל אפילו זה כבר לא במיוחד מושך אותי
מדי פעם אני לוקח יום חופש מהעבודה אבל אני סתם ממסמס אותו על כלום ושום דבר ויש תחושת ריקנות.
וזה נראה לי סימולציה טובה למה שארגיש אם אפסיק לעבוד....
אני מאוד סובל בחום
ניסיתי לחשוב על מקום בח"ול שזול לחיות בו לאיזה תקופה אבל שמזג האוויר נעים ושלא רצחו שם יהודים בשואה ולא כל כך מצאתי
אחד הילדים בכלל לא ממש רוצה לנסוע לחול ואישתי לא מוכנה לנסוע בלעדיהם אז אין ממש פתרון טוב בכיוון הזה.
לא יודע אם זה המלחמה או הגיל או המראה של ההורים המזדקנים סביבנו או הגנטיקה הגרועה שלי ...משהו אצלי שלא מצליח למצוא אופטימיות לגבי העתיד ואני לא יודע איך להשתמש בכסף כדי לחוות אושר.
אני מחפש רעיונות שלא כוללים קניית רכב חדש או טיפול פסיכולוגי כי אני מרגיש ששניהם זה לא הכיווון שיעזור לי.
אני אתיאסט ואין שום סיכוי שאני אמצא את האור בחיקה של הדת. זה פשוט לא יקרה.
חשבתי כמה פעמים על לקחת ציפרלקס אבל אני חושש מתופעות לוואי או משינוי בלתי צפוי שזה יעשה לי (הייתי מאוד רוצה לקבל כמה שיותר דעות גם על האם באמת התרופה הזו עזרה לכם או קלקלה?)
חשבתי על הסבה מקצועית אבל -אני לא כל כך יודע לאיזה תחום - כל דבר אחר שאעשה יהייה מן הסתם כרוך בירידה משמעותית בשכר. ונראה לי שאמשיך להתלונן רק בשכר נמוך יותר....
מקום העבודה הנוכחי שלי הוא בכלל לא כזה גרוע אז חבל לי לוותר על משהו טוב בשביל משהו לא נודע.
הייתי רוצה לחזור להרגיש WOW בחייים אבל אני תוהה אם זה בכלל אפשרי בגיל הזה. אולי זה רק נחלתם של צעירים שמתחילם זוגיות חדשה ?
אני פתוח לשמוע ממכם כל טיפ קטן ופשוט או רעיון גדול מהפכני ויקר.
גם חוות דעת לגבי השימוש בתרופה וגם רעיונות יצירתיים איך למצוא שימחה בחיים ?איך אתם מתמודדים עם הנושא הזה ? האם עשיתם איזו סדנא שממש שניתה לכם את החיים לטובה? מה החלום שלכם ? איך הייתם מתרגמים כסף לשמחה *מתמשכת* ? איזה עבודה או פעילות הייתם בוחרים אם כסף לא היה השיקול כלל ? תודה מראש על כל התשובות
די הבנת את מהות החיים, כסף לא קונה אושר ודברים שהלהיבו אותנו פעם לא מלהיבים אותנו יותר.
יש איזו ציפייה שצריך להיות ואוו כל הזמן כמו שאמרת אבל החיים האמיתיים הם די בנאלים ומשעממים.
רק אנשים בעלי איקיו נמוך חושבים שיוכלו להנות מהחיים אם ילכו למסעדות כל השבוע ויבזבזו כסף. אותם אנשים נשארים בורים למרבית חייהם, ובלחץ במרדף אחרי הכסף.
יהיה לא נכון לחשוב שזה לא אמור להיות ככה.
יש לך שני ילדים, וזוגיות טובה שזה לא מובן מאליו.
הייתי ממליץ לך להתרחק מכל מיני תרופות וכדורים שמביאים אסקפיזם אך פוגעים בגוף ובנשק.

אם זה עדיין בוער לך אתה תמיד יכול לחוות דברים חדשים ולראות למה אתה מתחבר.
בלי לנסות דברים חדשים לא תדע אם משהו יכול להלהיב אותך מחדש.
בהצלחה.

הציעו לי שחייה או מכון כושר וזה כעקרון רעיון טוב.
ספורט גם לאו דווקא חייב להיות קלאסי כמו שחייה ומכון, אתה יכול ללכת על כדורגל אם אתה אוהב, גלישה, פוצ'יבולי, mma.

חבר טוב לקח את הילדים בינואר וטס לטיול גדול בהודו והמזרח, סדר גודל של שנה. אם הילדים שלך זורמים על זה, אני ממליץ בחום - חוויה של פעם בחיים שככל שמתבגרים הופכת להיות פחות ופחות אפשרית.

אוקיי אז זה נשמע שאתה כן חושב שספורט יעזור, פשוט יש כמה חסמים בדרך.

10 דקות ביום זה אחלה בתור פוש התחלתי, אבל זה לא באמת משיג את המטרות שאתה מעוניין בהן. תנסה לעבור לחצי שעה 3 פעמים בשבוע. תוספת של 20 דק בשבוע, אני בטוח שתעמוד בזה. לגבי ״הפעילות הלא מהנה״ - זה לא נכון! יש הרבה שחושבים ככה ומכריחים את עצמם לעשות ספורט שהם לא נהנים ממנו, אני באמת ובתמים מאמין שפשוט לא מצאת את הספורט הנכון. זה עבודה קשה להתחיל לנסות הכל, אז בתור זריקת התחלה הייתי ממליץ לקחת מאמן אישי תותח. יש הרבה חאפרים, תבקש המלצות מחברים לאחד שבאמת טוב.

כן.

• אהבתי
Reactions: Roi
העולם החכם איבד את רצונו להגדיל עוד את אוכלוסיית בעלי החיים הנקראים אדם
על מה את מבססת את ההנחה שהמניע המרכזי בירידה בפריון בעולם המערבי מבוסס על אידאולוגיה לשמירה על כדור הארץ?
יש לינק למחקר על כך?
מישהו כאן בפורום מזדהה עם זה (הביא X ילדים ולא Y והסיבה המרכזית הייתה שיש יותר מידי אנשים)?
אני יכול לחשוב על כמה וכמה הסברים הגיוניים בהרבה,
בעיני זה מופרך

העולם החכם איבד את רצונו להגדיל עוד את אוכלוסיית בעלי החיים הנקראים אדם. בעל חיים הכי מזיק שקיים בטבע.
לא הבנתי למה את מגדירה אותי כבעל חיים הכי מזיק בטבע
אני משתדל לא להרעיש בין 2-4 למי אני מזיק?

החיים הם מסע של רדיפה אחרי יעדים שאנחנו מדמיינים שהם חשובים, אבל בסוף הדרך מבינים ששום דבר לא היה חשוב.

בתור מישהו שחווה מחשבות כאלה מגיל צעיר מאוד, ממליץ מאוד על ספר קהלת. היה לעזרי אינספור פעמים.
הספר מלא בניגודים, לי קורץ המשפט (שכנראה מנוגד לגמרי מהדיעה הרווחת פה בסולידית):

למיטב הבנתי, אין טעם לכל מעשינו, ולכן צריך פשוט לחיות ולהיות שמח במה שאתה עושה ביום יום, להקיף את עצמך בחברה טובה, ולהתרכז מההנאה שבדרך, ולא במטרה.

מאחל שיהיה בהצלחה, ושתמצא את האושר/עניין.
תעדכן אם כן ואיך :)
זה המסקנה של קהלת חבל שלא קראת עד הסוף
ס֥וֹף דָּבָ֖ר הַכֹּ֣ל נִשְׁמָ֑ע אֶת־הָאֱלֹהִ֤ים יְרָא֙ וְאֶת־מִצְוֺתָ֣יו שְׁמ֔וֹר כִּי־זֶ֖ה כׇּל־הָאָדָֽם׃

זה המסקנה של קהלת חבל שלא קראת עד הסוף
ס֥וֹף דָּבָ֖ר הַכֹּ֣ל נִשְׁמָ֑ע אֶת־הָאֱלֹהִ֤ים יְרָא֙ וְאֶת־מִצְוֺתָ֣יו שְׁמ֔וֹר כִּי־זֶ֖ה כׇּל־הָאָדָֽם׃
אמרתי שהספר מלא בניגודים.
אם אתה בוחר להתעלם מהכתוב כולו ולהתייחס רק להתחלה ולסוף (כמו החכמים של לפני אלפיים שנה), זה שלך.
אל תכפה את הדיעה הדתית שלך על אדם שלא מעוניין בה.
ובטח אל תצא מנק' הנחה שהכותב בור.

* יבמות ס"ה ב:

אמרתי שהספר מלא בניגודים.
אם אתה בוחר להתעלם מהכתוב כולו ולהתייחס רק להתחלה ולסוף (כמו החכמים של לפני אלפיים שנה), זה שלך.
אל תכפה את הדיעה הדתית שלך על אדם שלא מעוניין בה.
ובטח אל תצא מנק' הנחה שהכותב בור.

* יבמות ס"ה ב:
סוף דבר - משמעותו סיכום מסקנת המחבר בהקשר למבט על החיים.
בכל מקרה הם ממש לא התעלמו, אלא פירשו זאת כדו-שיח בין היצר לאדם.

לא בטוחה בזה.
נראה לי שעדיף למצוא דרכים לצמצום ההולדה גם של החלק השני: הסברה, חינוך לאקולוגיה, צמצום סיבסוד למשריצים, מענקים למפחיתים - כולם יכולים להועיל.
אני מבין שהילודה בעיראק נובעת מסיבסוד למשריצים?
למעשה, היכולת שלך, ושל העולם המערבי להשפיע על הילודה בחלק ה'פחות חכם' (לדעתך) מוגבל ביותר.
בניגוד להשפעה על הילודה שלך, ושל החלק שלך.

הכוונה שלי הייתה לחשב מה גודל האוכלוסייה שכדור הארץ יכול להחזיק. כדי להפחית את ההשפעה של עולם הערכים של המחשב
לפי הדתיים המשיח יבוא רק כשיכלו נשמות שבגוף. זאת אומרת שאין מספר כזה. לכן החישוב תלוי מאד באמונות

אני מבין שהילודה בעיראק נובעת מסיבסוד למשריצים?
לאו דווקא סיבסוד אבל אי הגבלה.

למעשה, היכולת שלך, ושל העולם המערבי להשפיע על הילודה בחלק ה'פחות חכם' (לדעתך) מוגבל ביותר.
בניגוד להשפעה על הילודה שלך, ושל החלק שלך.
זה לא נכון, שמעת על מדיניות ילד אחד בעבר בסין?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
יכול להיות שהילדים עצמם הם הסיבסוד בעירק. ילדים במקומות נחשלים עוזרים בפרנסה
לאו דווקא סיבסוד אבל אי הגבלה.
זה לא נכון, שמעת על מדיניות ילד אחד בעבר בסין?
חוזרים לאותה נקודה - לך אין איך לעצור את זה.
סין החליטה מה שהחליטה - כשהיא הגיעה להחלטה שזה מה שהיא צריכה (ואגב, לא נראה לי שזה מאותם סיבות שלכם).
לא בגלל העולם המערבי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ש האם דירה מקבלן היא ״דירה מזכה״ שנתיים אחרי איכלוס, וחמש שנים לאחר רכישה (לכאורה 40% מהזמן)? מיסים 7
ptom תשואה עודפת לכאורה צרכנות פיננסית 9
י לכאורה, מכירת אופציות מכוסות על QQQ מייצרת כסף. מה יכול להשתבש? שוק ההון 10
מ ריבית דריבית שמפסידים לכאורה בקרן השתלמות מדמי הניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
P למה בהעברה בנקאית לכאורה אין ווידוא פרטים? צרכנות פיננסית 3
ל כסף עד בלי די/עד שיבלו שפתותיכם מלומר די אוף טופיק 59
ח מסיים כעת תואר בכלכלה וסטטיסטיקה, ומרגיש די נואש התפתחות אישית 40
S שאלה די מעניינת לגבי הקשר בין ביטוח צד ג' לרכב לבין מינימליזם ואנטי-צרכנות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
G נדלן כחלק מתיק די גדול שוק ההון 6
unrealx דף חשבון מס מהבנק, "הוצאות צד ג' בני"ע מסוג די.אר" שוק ההון 3
M ירידות של 50% די תכופות? לא כ״כ שוק ההון 19
ר חיוג טלפוני לטי די אמריטרייד בארה״ב - מישראל שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה