היי לכולם ובשורות טובות. אני מחפש איך להתקדם עם כל עניין כרטיסי האשראי האמריקאיים.
כרגע ברשותי כרטיס דיסקבר IT סקיורד עם 1% קאשבק. אני כמעט ולא משתמש בו כי כמעט ולא מקבלים אותו בארץ. הוא הכרטיס הראשון שלי אז אני שומר אותו בשביל שהחשבון יישאר פתוח. בדיעבר זה כרטיס לא וואו (בטח בארץ שהוא כמעט ולא מתקבל) אבל הוא היחיד שאושר לי כשלא היה לי קרדיט כלל. מה אני יכול לעשות איתו? יש איזה pc ששוה לי לעשות עם דיסקבר או שכדאי לי פשוט להשאיר אותו וכל כמה זמן להוציא שקלים בודדים ולשלם?
אגב, בהמשך לזה, יש לי שני כרטיסי אשראי שנפתחו בסביבות 2014 אבל ברוב צעירותי וטיפשותיי סגרתי אותם בערך באותה תקופה, אחרי שלא השתמשתי בהם בכלל. האם הם נחשבים ב- CR שלי, או שאכן הדיסקבר שהוצאתי לפני שנה וקצת הוא הראשון?
בנוסף, יש לי את ה-CSP מזה חודשיים ככה. עוד כ-500 דולר הוצאה אני מגיע ל-4000 ומקבל את הבונוס. זה כרטיס שארצה לשמור לפחות עוד כמה חודשים כדי לנצל את הנקודות, אבל אולי ארצה לא לשלם את ה- AF בשנה הבאה. שאר הכרטיסים של צ׳ייס (FF, FU) הם עם FTF, אז PC לא בהכרח יעזור לי (נטו בשביל להוריד ולחסוך את ה$95 ולא להשתמש בכרטיס בארץ בכלל. אין לי באמת הוצאות בארה״ב אז זה כרטיס שפוטנציאלית ייכנס ל-sock drawer). האם יש המלצות בנושא הזה?
התלבטות אחרונה- ה-CSP לא סוגר לי את כל הקטגוריות ואני בקרוב ארצה להוציא כרטיס חדש. אידיאלית הייתי הולך על השילוב של C1 עם הVX וSvaor One אבל הם עושים לי בעיות עם הזיהוי ונראה שלא אוכל להוציא כרטיס שלהם אלא אם אטוס לארה״ב ואלך לסניף, משהו שלא מתוכנן בקרוב. איזה כרטיס ללא AF הייתם ממליצים לקניות בסופר והוצאות כלליות יותר מ-1%.
באותה נשימה, איך משלבים מיילים ונקודות בין חברות אשראי אם יש לי כבר CSP, ויהיה לי בקרוב כמות נכבדת של נקודות בצ׳ייס. או שזה לא אפשרי ואצטרך פשוט לקחת כרטיס קאשבק?