• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

כישורים לחיים

• פותח הנושא פותח הנושא danirup
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לדעת איך ליצור קשרים טובים עם כל אדם שאתה פוגש. מה שנקרא בשפת העם כ"להיות מקומבן" , כמות הדלתות שזה פותח היא בלתי נתפסת.

בלת"ק

1.ללמוד לבשל אוכל בריא שאתה אוהב לאכול בכמה שפחות כסף.
2.להקפיא חלק מהאוכל הנ"ל. אין מצב שאין מה לאכול
3. להתאמן כמו בן אדם נורמאלי: קארדיו, משקולות, טי-אר-ארס, בי-אל-טי או וואטאוור אבל לשלב יוגה, כי זה טוב לנפש במיוחד.
4. לצחצח שיניים פעמיים ביום+חוט דנטלי+סילונית+מי פה (היגיינת פה ראררר)
5. להוציא את עצמך לעולם. לפתח כישורים חברתיים, להיות חביב, להכיר אנשים חדשים, ללמוד דברים מדהימים מהם ולשתף עם אחרים את אותם הדברים המדהימים.

ואם מישהו יקח רק משהו אחד מזה, אז קחו את 5. הלוואי שהייתי יותר חברתית.

מושג שלמדתי לאחרונה זה self-mastery/self-efficacy, או בעברית "חוללות" וזה מושג שאני אוהבת ממש. זה בעצם האמונה שלך ביכולת שלך לגרום לדברים לקרות. אם זה נמוך מדי אז הביטחון העצמי שלך נמוך ואתה תימנע מלעשות דברים, אם זה גבוה מדי אתה תפריז ביכולותייך, ויש את הsweet-spot.
אני אמנם רק בת 22 אז אני לא יודעת מה הייתי מייעצת לעצמי בגיל מתקדם יותר, אבל משום מה התעוררתי מאוד מוקדם בחיים ביחס לאנשים אחרים, היה לי איזשהו שיפט במוח ולימדתי את עצמי הכל,
בין אם זה כל האספקטים של כלכלה (לפני כמה זמן דיברתי בעבודה עם מישהו על תיק ההשקעות שלו והוא אמר לי שבכל שנותיו בחברה לא היה לו עם מי לדבר על זה כי אף אחד לא מבין בזה, לפני כמה ימים בא אליי קולגה בן 28 ועשה לי "בואנה ידעת שקרן השתלמות פטורה ממס??"), לנווט לבד, לדעת להסתדר בכוחות עצמי, ללמד את עצמי דברים חדשים (שפות, מתכונים, טיפול ברכב/באופניים), התנהלות צרכנית נכונה, לגור לבד ולשלם חשבונות וכו' וכו' וכו' בלי לבקש עזרה פעם אחת

כל הדברים האלה מאוד פשוטים לעשייה ב2019 אבל עדיין יש אנשים שאין להם מושג או שמרגישים שזה גדול עליהם ונמנעים וזה מה שמוביל אותם לרוץ לשלם אלפי שקלים לבעלי מקצוע על משהו שיכלו ללמוד לבד ב60 דקות באינטרנט
יש לי חברה בת 23 שגררה את אמא שלה ביום הראשון באוניברסיטה שתיכנס איתה עד לכיתה, יש אנשים שצריך להאכיל אותם בכפית ויש אנשים שהם לא בהכרח חכמים במיוחד או מוכשרים אבל הם יודעים לאן לגשת ומה לעשות כשהם נתקלים במכשול או שהם מנסים להשיג מטרה

יש גם אנשים שמגיעים לצבא ולא אכפת להם איפה ישימו אותם ומה יקרה להם, אני עשיתי מחקר מטורף לפני וכיוונתי למקצועות המחשב ועכשיו אני קוטפת את הפירות בהייטק

או שההורים שלי נגיד תמיד היו הולכים לקנות ברשתות הגדולות סתם כי זה "אמין", בפועל אותו מסך פיליפס שתקנה בבאג יהיה אותו מסך פיליפס שתקנה בשקם אלקטריק והוא יהיה אותו מסך פיליפס שקניתי מהחנות הכי זולה בזאפ שנקראת תמליל2100 שהם ככ אסירי תודה שקניתי מהם שהם שלחו לי למחרת שליח במקום 10 ימים בדואר רשום חח

הסוד זה פשוט לחקור ולדעת הכל לפני כל מהלך, בעידן שלנו זה כל כך נגיש וקל שזה קלות ראש נפשעת לא לעשות את זה

לדעת איך ליצור קשרים טובים עם כל אדם שאתה פוגש. מה שנקרא בשפת העם כ"להיות מקומבן" , כמות הדלתות שזה פותח היא בלתי נתפסת.
הלוואי והיה אפשר להרחיב על זה קצת...

יש פה כמה פרקים שאולי יוכלו לשפוך אור.
בהתייחס למה שעמית רשם, אני מניח שהוא התכוון לכך [אולי] שבישראל במיוחד הכל "אישי ולא אישי" ... לכן חשוב לדעת להשתמש ביכולת הנ"ל

קשרים זה באמת חלק חשוב בתוך הכישורים, במיוחד בישראל.
בשלב הראשון את צריכה להחליט מה המטרה שלך. בשלב השני, לחשוב על כל האנשים שאת מכירה (מבית הספר דרך הצבא, מטיולים, מהצופים, מהאוניברסיטה, קרובי משפחה רחוקים, קולגות מעבודות קודמות) ולהבין מי מהם יכולים לעזור לך להגיע למטרה (תרגלי אחריהם ברשתות החברתיות ובגוגל כדי למיין). עם אותם אנשים תיצרי קשר ותספרי להם על המטרה ותשאלי אם הם יכולים לעזור במשהו. לא תאמיני כמה אנשים שמחים להועיל ולעזור. לפעמים כל מה שהם צריכים לעשות זה לתת לך שם וטלפון של מישהו שהם מכירים ואת צריכה להגיד שX נתן לך את המספר. לפעמים הם יכולים לזרוק מילה טובה עלייך לאדם שיכול לעזור לך להתקדם עוד כמה צעדים למטרה.
מה שחשוב להבין זה שחלקם לא יעזרו (ישכחו, לא יודעים איך לעזור, טעות שלך בפניה אליהם) והשאר יעזרו ממש בקטנה. בדרך כלל העזרה הקטנה הזאת ממש מספיקה ובכל מקרה אין מה להתאכזב אם לא יצא כלום מאותו אדם.
אפשרות נוספת זה להגיע למפגשים/ימי עיון/קורסים של אותו כיוון שאת רוצה לפתח. שם תפגשי בעצם בקולגות ותוכלו לעזור אחד לשני.

אני ממש מסכימה שיכולת ליצור קשרים טובים עם כל אדם היא מיומנות שמאד מאד עוזרת בחיים.
אבל למה זה בהכרח חייב להיות שווה ערך ל-"להיות מקומבן"? (whatever that means)

בת עמק את מקסימה

אני ממש מסכימה שיכולת ליצור קשרים טובים עם כל אדם היא מיומנות שמאד מאד עוזרת בחיים.
אבל למה זה בהכרח חייב להיות שווה ערך ל-"להיות מקומבן"? (whatever that means)
להיות" מקומבן" היא מילה נוספת, בשפה העממית הישראלית, ליכולת ליצור קשרים טובים עם האנשים הנכונים, קשרים אשר יקדמו אותך ויעזרו לך בעתיד.
אפשר ליצור קשרים טובים עם אנשים אבל לא להשתמש בהם לעולם מתוך פאסון מסוים, אולי בושה ועוד המון סיבות.
האדם ה"מקומבן" ידע לקחת את הקשרים האלה שיצר ולמנף אותם להתקדמות בחיים.
אם מפריע לך השורש ק.מ.ב.נ תחליפי את המילה הזו במשהו אחר..

אפשר ליצור קשרים טובים עם אנשים אבל לא להשתמש בהם לעולם מתוך פאסון מסוים, אולי בושה ועוד המון סיבות.
טעות שרובינו עושים.

- לדעת מהו הגבול בין האזור המאוזן לאיזור הגורם לדגרגציה מאיזון ולהמשיך ולהשאר בנקודה הזו
- עודף מודעות עצמית
- אוטודידקטיות ויוזמה - כוח ענק
- ביטול רעשי רקע מהתמקדות
- לדעת להקשיב וסבלנות
- חשיבה לוגית והגיונית
- הבנה של עלות מול תועלת בכל דבר בחיים
- לא לשלול תחושות בטן
- להיות עם אמונה חיובית שהמיטב שמתבצע ונעשה יוביל לשינוי
או לחלופין הכאב\סבל הם בסוף זמניים ולהזכר בזה
- להבין שברגעים של משבר\כאב\סבל אין חשיבה פרופורציונלית ולא לקבל החלטות בזמנים האלו עד להגעה לחשיבה פרופורציונלית (הורדת הסף הרגשי)
- לדעת להתפשר
- לא לשפוט מידיית אדם מסוים
- לקחת כמובן סיכונים כלכלים אך גם סיכונים חברתיים (פחד מדחייה, פגיעה ברגשותיך. למען תוצרים חברתיים טובים יותר) ובקצרה - בחירת מדיניות סיכון חברתית וכלכלית שלך
- הליכה של חצי שעה מסביב לשכונה - מסדרת הרבה בעיות בראש ומביאה פתרונות
- להבין שמוניטין אפשר לאבד ברגע

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני חושב שגם חשוב לציין שטוב לדעת ללמוד את עצמך.
הכוונה לדעת בדרכך ( כי כל בני האדם שונים ) מה פועל ויכול לפעול עליך בצורה הטובה ביותר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O כישורים רבים - בעיה שאני לא יודע למנף אותם התפתחות אישית 18
G כלכלן - איזה כישורים ללמוד כדי לשפר אטרקטיביות בשוק העבודה? התפתחות אישית 4
Myrath מיומנויות או כישורים יצרניים התפתחות אישית 30
N כישורים הדרושים בעבודה התפתחות אישית 3
B פיתוח מיומנות - כישורים התפתחות אישית 9
L יומן מסע- בניית בסיס כלכלי לחיים, לימודים וקריירה יומני מסע אישיים 13
א רסק עגבניות כשיעור לחיים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 51
N ה-"סכנות" לחיים באל הורות - עדכון חודש מאי 2024 אוף טופיק 182
ג המסע המתמשך לחיים הטובים יומני מסע אישיים 9
ג מגדלור לחיים 2009 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 33
T איך מוצאים מקצוע לחיים התפתחות אישית 19
Tsachi01 טיפ לחיים שעוקצים/מעליבים אתכם באינטרנט (ואפילו במציאות). אוף טופיק 45
deussex יומן מסע לחופש כלכלי, מימוש ומשמעות לחיים יומני מסע אישיים 307
אני חדש אני חדש (יוצא לחיים עצמאים) - האם אפשר להתמקח על דמי וועד גבוהים בדירות להשכרה? נדל"ן 44
ד כיוון לחיים - מ״פ משוחרר התפתחות אישית 14
O בן 28 , צומת דרכים בחיי(מקצוע לחיים) התפתחות אישית 7
לא חשוב שמות המודל השוודי לחיים טובים אוף טופיק 1
N זוג+1 בדרך לחיים טובים יותר יומני מסע אישיים 39

נושאים דומים

Back
למעלה