• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

טיפ לחיים שעוקצים/מעליבים אתכם באינטרנט (ואפילו במציאות).

• פותח הנושא פותח הנושא Tsachi01
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Tsachi01

משתמש בכיר
דירוג
1,482
בעקבות מה שקרה באחד השרשורים האחרונים פה, שנהפך משרשור פורה ומעניין, לשרשור עקיצות הדדי הלוך - חזור ששום דבר טוב כבר לא ייצא ממנו,
חשבתי שהגיע הזמן שנפתח את זה. זו סוגיה שממש לא מתרחשת רק כאן (פה היא דווקא דיי עדינה) , אלא היא תופעה רחבה ורעילה בעולם האינטרנטי הוירטואלי , עידן הרשתות החברתיות, ועידן הטקסטים שכמעט כולנו חשופים אליו.

עידן האינטרנט הוא עידן שמוסיף לנו לא מעט ידע, דיונים מעניינים, ולרב יכול להיות מאוד מעשיר ופורה, אך לעיתים עלול גם להיות מאוד קר ואכזר.
אפשר לראות בעידן האינטרנטי כמה מהר וכמה קל לרדת לפסים אישיים ולגעת לאנשים איפה שהכי פוגע.
כל מי שטייל קצת בפייסבוק או קרא טוקבקים, יכל לראות עד כמה רחוק זה יכול להגיע.
כי זה מאוד קל לפגוע חזק שאינך רואה את הבנאדם שמולך, לא סתם יצא המונח הפופולרי ״גיבור מקלדת״.
וזה אף מגיע במקרים קיצוניים, לעיתים עד מצב של פגיעה נפשית קשה ואף של התאבדויות בעקבות העלבונות (בעיקר אצל בני נוער, אבל לא רק)

קחו את אמא שלי למשל, בחיי שכל אחד שיפגוש אותה ישר יאמר שהיא האדם הכי נחמד וטוב לב שפגש בעולם, היא באמת לא מסוגלת לפגוע בזבוב, אבל שהיא מתכתבת בוואטסאפ לפעמים עם המעגלים שלה, והיא כועסת, היא פשוט אדם אחר בטקסטים, אני לא מזהה אותה לפעמים בוואטסאפ בחיי.
וזה ממש לא רק היא, זה כולנו -
משהו בטקסטים גורם לנו להית עוקצניים ובוטים יותר, וזה כלל לא משנה אם אנחנו צודקים באבחנות שלנו או לא, אנחנו פשוט הרבה, אבל הרבה יותר ישירים בטקסטים.
בגלל זה באופן כללי שאני משוחח על נושאים ״כבדים״ עם המעגלים שלי, תמיד אעדיף להיפגש ואפילו להתקשר, אך אשתדל לא להתכתב על נושאים כבדים ורגישים.

גם שאני הייתי צעיר יותר ולא ידעתי טוב יותר, הייתי לעיתים רבות נעלב ומגיב בחריפות חזרה, חושב שזו הדרך ל״הציל את כבודי״, אחחח..חח... צעיר ונאיבי שכמוני, לא הבנתי שאני רק רומס את ה״כבוד״ שלי עוד יותר ועכשיו הוא כבר באמת הפך למה שנקרא : ״כבוד אבוד״, כי שאתה נותן למישהו להוציא ממך תגובה אמוציונלית,
הוא כבר ניצח. וזה כלל לא משנה מה ענית חזרה.
לעולם, אל תגיב עם הרגש, לעולם. תמיד עם הראש. אני יודע שזה לעיתים קשה, מאוד קשה, אבל אי אפשר לנצח עם הרגש. פשוט אי אפשר נקודה.

אז לכלל קוראי השרשור שמישהו מעליב אותכם, הנה טיפ קטן ממני -
בין אם הצליח ובין אם לא, אל תנסו לעקוץ אותו חזרה, כי אז אתה רק נכנס לפינה שמציגה אותך לא טוב ועלולה לאשר את מה שהצד השני טוען.
למשל אם לדוג׳ היו כותבים לי שאני חסר ביטחון, בין אם הייתי מסכים עם זה בתוך תוכי ובין אם לא, הייתי מגיב פחות או יותר אותו דבר, משהו בסגנון של : ״זכותך לדעתך״. וזהו. עובר הלאה. ונראה לי שאפילו כבר הגבתי כך פה לנסיון לעקוץ אותי ולהלבין פניי בעבר. ומה קרה שניה אחרי שהגבתי כך?בעצם לא נתתי ״דלק״ לעקיצה ולכן היא כבתה לתוך עצמה עוד באותו רגע שנכתבה.
אך אם לעומת זאת, הייתי עונה בעקיצה חזרה, משם זה הולך ל:
ירידה לרמתו של העוקץ + ״התקוטטות״ אינטרנטית הלוך - חזור אין סופית = אין דרך שתצא ממנה טוב.
ובטיפשותך הרבה, במקום לגרום לקהל לעבור הלאה, אתה רק ממקד את הקהל על זה, ובזה מעתה הם בעיקר מתעסקים כמו שקרה בשרשור הקודם פה.
להגיד שאני מצליח להגיב כך 100% מהמקרים? כמובן שלא, כולנו בני אדם, אף אחד לא מושלם. אבל גם 99% ואף 95% זה מעולה.

חשוב לזכור - תגובה מתגוננת מנציחה את העקיצה. תגובה אדישה - משכיחה אותה.

אז כמו שאמרתי , מה עונים בתגובה לעקיצה? הכי טוב לתת תשובה כזו בסגנון של :
״זכותך לדעתך״
״מקבל את ההערה, תודה״
״אוקיי״
האחרון הוא המועדף עליי. הכי טוב לענות ב ״אוקיי״ וזהו. לא להוסיף עוד כלום. פשוט - ״אוקיי״. הכח של הפגנת האדישות שיוצאת מהמילה הבודדת הזו, הוא עצום.
וכמובן שגם תמיד אפשר להתעלם לחלוטין ולא להגיב בכלל, כאילו שלא שמת לב/לא שווה התייחסות, זו גם דרך.
לעומת זאת במגננות ועקיצות הדדיות, אי אפשר לנצח אלא אם כן קוראים לך דונאלד טראמפ או גורדון רמזי.

ואני יביא לכם דוגמא מצוינת לדבריי, מקרה וויל סמית וכריס רוק:
אם רק וויל סמית היה צוחק על ההערה של כריס (במיוחד שהוא עצמו בדרן זו תגובה מתבקשת) או אפילו לא מגיב בכלל ומעמיד פניי אדיש, 99% מהקהל בבית והצהובונים היו שוכחים עוד באותו רגע. כן כן, באותו רגע (!) הם כבר היו שוכחים מהבדיחה של כריס על ג׳ידה וממשיכים בשגרת יומם; אבל, התגובה האמוציונלית של וויל סמית, רק נתנה אישור בעיניי הקהל והתקשורת, שהנה, כריס נגע לו בנקודה רגישה. וזה כלל לא משנה אם היא נכונה או לא.
ואני דווקא לא מדבר על הסטירה, מה שנתן את רב האימפקט לדעתי זה לא הסטירה שלעצמה, אלא התגובה האמוציונלית מאוד שיצאה לו מהפה מיד אחר כך.
ומשם התחילו העקיצות והדיונים האין סופיים בנושא אצל הקהל בבית בתדלוק מסיבי של התקשורת שבועות רבים, ואף עד היום של : ״מי לובש את המכנסיים בבית, שהנישואים במצב רע, שוויל חסר ביטחון, וויל אלים וכו׳ ״, והנה באו להם כל מיני פסיכולוגים לאולפנים וניתחו את הילדות הקשה של סמית עם אביו, וכל זה הרבה יותר פגע בו.
וויל ניסה להפגין עוצמה, אך ב״עוצמתו״ רק הפגין את חולשתו. כי שניסה לצאת ״לא פראייר״ זה רק עשה לו backfire, ובמקום שהציל את כבודו, רק צילק את פגיעותו .

לסיכום -
אם עקצו אותך אל תגיב עם רגש, כי ברגע שהגבת עם הרגש, כבר הפסדת.

נערך לאחרונה ב:
אוסיף למה שכתבת שכשמישהו חיצוני אומר לי משהו שלא נעים לי לשמוע, אני משתדל דווקא לראות בכך הזדמנות. לחברים וקרובי משפחה לרוב לא יהיה נעים להגיד לי דברים לא נעימים, ודווקא העובדה שאדם זר או מישהו פחות קרוב מרשה לעצמו להגיד לי שאני עושה משהו לא טוב עליי, זו הזדמנות מעולה לחשוב עם עצמי האם זה אכן כך והאם זה משהו שהייתי רוצה לשנות ולשפר בעצמי.
במקום לקחת את הדברים להיעלבות או להתעלמות אני אנסה להפיק תועלת מאותם דברים.

לדעתי לקחת את זה רחוק מידי.
אין לי בעיה שיהיו עוקצניים ובוטים לתגובות שלי.
אני לא ילד בן 8 שלא מבדיל בין העולם הוירטואלי למציאות.

קחו את אמא שלי למשל, בחיי שכל אחד שיפגוש אותה ישר יאמר שהיא האדם הכי נחמד וטוב לב שפגש בעולם
בחיי שהייתי נעלבת אם מישהו היה מאשים אותי בזה :>
לא חושבת שמישהו מחבריי הקרובים והרחוקים הגדיר אותי פעם כנחמדה. אני דעתנית וביקורתית ומכילה ואוהבת ומחבקת, אבל נחמדה? לא...
משהו בטקסטים גורם לנו להית עוקצניים ובוטים יותר, וזה כלל לא משנה אם אנחנו צודקים באבחנות שלנו או לא, אנחנו פשוט הרבה, אבל הרבה יותר ישירים בטקסטים.
מי זה אנחנו? אני למשל ההיפך הגמור. במציאות הדם עולה לי לראש ואני אומרת דברים מאד חריפים (שלא לומר מקללת בלי חשבון), ובטקסטים אני מאד מצנזרת את עצמי.
בעקבות מה שקרה באחד השרשורים האחרונים פה, שנהפך משרשור פורה ומעניין, לשרשור עקיצות הדדי הלוך - חזור ששום דבר טוב כבר לא ייצא ממנו,
זה לא היה שרשור עקיצות, זה היה שיקוף אפשרי לדבריו של הפות"ש דווקא מתוך מחשבה איך "לנער" אותו (איש ירח כתבה לו על חוסר הבטחון הקיצוני שלו, לדעתה, שנשקף מדבריו) שגרם לו להגיב בצורה לא הולמת ואז להמשיך למגיב הבא שהסכים עם דבריה. לתפישתי, אדם שמתנהג כך בעוד שהשאר ממשיכים בשיחה כאילו כלום לא קרה, זה דבר שדורש התייחסות. התגובות לא היו עוקצניות ולא היו רעילות, ואני לא מתפלאה שאתה חושב ככה כי גם אתה בתחילת דרכך בפורום הגבת בצורה כזאת.
כי שאתה נותן למישהו להוציא ממך תגובה אמוציונלית,
הוא כבר ניצח. וזה כלל לא משנה מה ענית חזרה.
לעולם, אל תגיב עם הרגש, לעולם. תמיד עם הראש. אני יודע שזה לעיתים קשה, מאוד קשה, אבל אי אפשר לנצח עם הרגש. פשוט אי אפשר נקודה.
אנחנו בעניין של מלחמה ונצחון? תעשה מה שאתה מבין אבל אל תייחס לדבריך איזו אמת מוחלטת.
להגיב תמיד עם הראש (יעני רציונאלי) זה לא משהו שקורה באמת (תמיד הרגש נמצא שם), ומי שחושב על עצמו כך יחטוף מספיק מכות מהחיים עד שהוא יבין.
כדי שלא תיעלב חס וחלילה, אציין שהבן שלי טען בדומה אליך ויש לי (ולאשתו) הרבה שיחות איתו על זה.
כן מצופה מאדם להבין מה הוא מרגיש ולבטא את זה. אם הפות"ש של השרשור ההוא היה אומר שהוא נפגע, זה היה נגמר בהתנצלות וניסיון להראות לו במילים אחרות מה נשקף מדבריו כדי לקדם אותו (לא כדי לנצח אותו, לא כדי להרעיל את האווירה).

מה שאתה מתאר הוא pc קלאסי. מותר להגיב כל עוד הנפש הרגישה לא תפגע, כי חס וחלילה היא תתנגש עם המציאות.
וכמובן, הפגיעה תוגדר על ידי הנפש הרגישה.
לדעתי לקחת את זה רחוק מידי.
אין לי בעיה שיהיו עוקצניים ובוטים לתגובות שלי.
אני לא ילד בן 8 שלא מבדיל בין העולם הוירטואלי למציאות.

אתם טועים, כי אתם שוכחים כמה דברים:
- אף אחד מאיתנו לא רובוקופ, גם לא אתם. דברים לפעמים פוגעים (כן גם לך @אחד שלא יודע , לא קונה שאתה תמיד עם 100% אפוד מגן לכל הערה או עקיצה.)
- במציאות לא תרשו לעצמכם למהר להעיר לבנאדם , בטח אם לא ביקש ממכם, וגם אם תעירו, זה יהייה לרב יותר בעדינות (הרבה יותר).
- במציאות שאתם מעירים לבן אדם, אתם עושים זאת לרב רק מולו או קהל מצומצם, כאן וברשתות החברתיות כל הערה היא לעיני מאות, אלפים ויותר, מה שמעצים מאוד את הפגיעה ותחושת ההשפלה הנלווית לאותו אדם.
- זה לא משנה אם נפגעת או לא וגם ציינתי את זה, תמיד עדיף להגיב איך שהצעתי, כי זה פשוט מנטרל את הסיטואציה ולא נותן לה להשתלט על השיח (אלא אם כמובן זה משהו שהצד שקיבל את ההערה מעוניין בו)

מדהים!
עכשיו גם כזה לנהגים בכביש ומחר אנחנו שוויץ!

חח צחוק צחוק אני מיישם אותו דבר גם לכביש.
מה קורה בכביש שמישהו מעצבן אותך? אתה מתעצבן חזרה ונוצרת תגובת שרשרת שאף אחד לא יכול לצפות את תוצאותיה.
וגם אם לא קורה כלום, תמיד תצא עצבני יותר בסוף היום.
אבל אם מישהו יצפצף לי ואף יקלל אותי שאני נוסע לא טוב, אם פשוט לא אגיב/ אענה באדישות או במקרה של הכביש אפשר אפילו להגדיל ולומר לאגו של אותו אדם: ״צודק סליחה״ (אפשר מתוך הרכב לעשות מחווה של סליחה עם היד על החזה שלך ולחייך קלות) מה שזה עושה, זה מנטרל לרב את העצבים שלו, ובכך מנטרל את הסיטואציה האלימה, והוא ממשיך הלאה ושוכח ממך אחרי דקה. והיופי שבדבר? כך גם אתה.

בחיי שהייתי נעלבת אם מישהו היה מאשים אותי בזה :>
לא חושבת שמישהו מחבריי הקרובים והרחוקים הגדיר אותי פעם כנחמדה. אני דעתנית וביקורתית ומכילה ואוהבת ומחבקת, אבל נחמדה? לא...

:)

מי זה אנחנו? אני למשל ההיפך הגמור. במציאות הדם עולה לי לראש ואני אומרת דברים מאד חריפים (שלא לומר מקללת בלי חשבון), ובטקסטים אני מאד מצנזרת את עצמי.

יוצא מין הכלל אינו מעיד על הכלל, לרב אנשים במציאות הרבה יותר מאופקים.

זה לא היה שרשור עקיצות, זה היה שיקוף אפשרי לדבריו של הפות"ש דווקא מתוך מחשבה איך "לנער" אותו (איש ירח כתבה לו על חוסר הבטחון הקיצוני שלו, לדעתה, שנשקף מדבריו) שגרם לו להגיב בצורה לא הולמת ואז להמשיך למגיב הבא שהסכים עם דבריה.

הוא לא ביקש ניתוח אישיות, ואפשר לשלוח לו בפרטי. אבל את צודקת שהתגובה שלו רק עשתה נזק לעצמו ולשיח לדעתי.

לתפישתי, אדם שמתנהג כך בעוד שהשאר ממשיכים בשיחה כאילו כלום לא קרה, זה דבר שדורש התייחסות. התגובות לא היו עוקצניות ולא היו רעילות,

וואלה? אם יגידו לך שאת חסרת ביטחון , בטח שלא בארבע עיניים, זה לא יזיז לך? אז את משהו מיוחד

ואני לא מתפלאה שאתה חושב ככה כי גם אתה בתחילת דרכך בפורום הגבת בצורה כזאת.

זכותך לדעתך.

סתם סתם :)
לא זכור לי משהו ספציפי אבל ייתכן מאוד, לא טענתי שאני כלל לא נופל בזה, החוכמה היא להיות ער לכך להשתדל להימנע ככל הניתן להכניס את עצמך לפינות האלה, כי טוב לא ייצא מזה.

אנחנו בעניין של מלחמה ונצחון? תעשה מה שאתה מבין אבל אל תייחס לדבריך איזו אמת מוחלטת.

נתתי המלצה, לא טענתי שיש לי בלעדיות לאמת. כל אחד שייקח את זה לאן שהוא רוצה.

להגיב תמיד עם הראש (יעני רציונאלי) זה לא משהו שקורה באמת (תמיד הרגש נמצא שם),

מסכים, אי אפשר לנטרל לחלוטין 100% מהרגש. החוכמה לשאוף כמה שיותר לא לתת לו במה. גם בפנימי שלך וגם בחיצוני.
רגש רק פוגע בשיקול הדעת.

ומי שחושב על עצמו כך יחטוף מספיק מכות מהחיים עד שהוא יבין.

כל אחד יחטוף מהחיים מכות, לא משנה מה יעשה ואיזה מעמד יש לו. החוכמה היא מה הוא לוקח מהם.

כדי שלא תיעלב חס וחלילה, אציין שהבן שלי טען בדומה אליך ויש לי (ולאשתו) הרבה שיחות איתו על זה.
כן מצופה מאדם להבין מה הוא מרגיש ולבטא את זה. אם הפות"ש של השרשור ההוא היה אומר שהוא נפגע, זה היה נגמר בהתנצלות וניסיון להראות לו במילים אחרות מה נשקף מדבריו כדי לקדם אותו (לא כדי לנצח אותו,

אגו של בנאדם, לרב לא יאפשר לו להודות, בטח בפומבי, שנפגע.

לא כדי להרעיל את האווירה).

המילה שבחרתי להשתמש בתחילת הפוסט ״רעילה״ ייתכן והייתה מוגזמת. בכל אופן הכוונה שלי לא בהכרח שהעקיצה שלעצמה רעילה, אלא יותר
תגובת השרשרת שהיא יוצרת.

אתה יודע שאתה יכול לחסום יוזר?
או כמו ה-מם המפורסם - "פה זה לא שדה תעופה ואתה לא טיסה יוצאת".

שנהפך משרשור פורה ומעניין,
חולק על דברייך...
אחרי 6 עמודים שכבר דשים את המיץ של הפוסט הפותח, לא יצא משם כלום, גם אם תבטל את ההצעה לפנות לעזרה מקצועית.
חוץ לגלות את רמת התגובות של פות"ש למי שלא מסכים איתו.

אם יגידו לך שאת חסרת ביטחון , בטח שלא בארבע עיניים, זה לא יזיז לך? אז את משהו מיוחד
לא יזיז לי? מאד יזיז, אבל לא בכיוון של היפגעות אלא סקרנות להבין מה הצד השני רואה שאולי אני מפספסת.
אי אפשר לנטרל לחלוטין 100% מהרגש. החוכמה לשאוף כמה שיותר לא לתת לו במה. גם בפנימי שלך וגם בחיצוני.
רגש רק פוגע בשיקול הדעת.
לדעתי ומניסיוני אתה טועה, אבל איך תלמד אם לא תטעה? רגש זה לא רגשנות והוא חלק בלתי נפרד מהמחשבות שלך. מה שאתה חושב שהוא רציונאלי, לרוב הוא עירבוב של רגשות ותחושות (תחושות=חושים) שהרציו מנסה לתת להם פירוש.

חולק על דברייך...
אחרי 6 עמודים שכבר דשים את המיץ של הפוסט הפותח, לא יצא משם כלום, גם אם תבטל את ההצעה לפנות לעזרה מקצועית.
חוץ לגלות את רמת התגובות של פות"ש למי שלא מסכים איתו.

הבאתי את השרשור הנ״ל כדוגמא שפשוט הכי קרובה אלינו בפורום, אבל מה שהיה שם זה לא בקנה מידה רציני בהשוואה למה שהולך ברשתות החברתיות למשל,
מזמין אותך לבקר ב״סטטוסים מצייצים״, שם היום מישהי עם שפתיים מוזרקות, העלתה ביקורת על ההופעה של עומר אדם, התגובות הפוגעניות והחריפות מאוד שרשמו שם עליה ועל השפתיים שלה זה בדיוק על מה שאני מדבר (ונכון שאדם שעושה הזרקה כזו מזמין את הביקורת וצומת הלב הזו, זה לא העניין), רק תחשוב איזה שריון עצום אותה בחורה צריכה להלביש על עצמה לפניי שתקרא את כל התגובות האלה. כן זה לעיתים מחשל אני מסכים, כן אפשר לקחת הכל כהערה בונה, אני מסכים, כן היא קצת הזמינה את זה כמו שפותח השרשור ההוא גם קצת הזמין את זה. בקיצור כמו ש @בת העמק טוענת החיים לא תותים, ואני מסכים לחלוטין.
אבל כל אדם מקבל את הדברים אחרת, ויש דרך.
תראה, 99% מהאנשים שכתבו שם את הדברים האלה, לא היו אומרים אותם במציאות לאותה בחורה אם היו פוגשים אותה, אני חותם לך. ואפילו לא בשיחת טלפון. בטקסטים פשוט הכל מתנהל אחרת. זה עולם אחר. חריף הרבה יותר ומאוד לא סלחני.

קח את מקרה יובל דיין וביידן.
עשו מהומה על כלום ושום דבר סתם, באמת שלתקשורת משעמם מאוד.
אבל, יובל דיין הייתה צריכה להגיב כמו שאני מציע. משהו בסגנון : ״זכות כל אדם לדעתו, מקבלת את הביקורת באהבה אך אני הולכת עם האמת שלי. תודה לכלכם.״ וזהו. כל המוסיף גורע. לא לדבר על העניין ולא להגיב יותר על העניין ולתת לו להתנדף באותה מהירות שבא.
אך מה בחרה לעשות? להיפגע, לכתוב מגילת אסתר באינסטגרם שלה על כמה שכולם לא בסדר וידה ידה ידה.. היא רק עושה לעצמה בכך נזק, היא רק הנציחה בתגובה שלה את הארוע הסתמי הזה, ותראה מה קרה? עכשיו הרבה יותר מדברים על התגובה שלה באינסטגרם מאשר על הארוע עצמו (!) ארוע אגב, שאני בספק אם ביידן עצמו ייחס לו חשיבות כלשהי. התקשורת פשוט מחפשת אייטמים ואנשים ברשתות חברתיות מחפשים דם, שלא יצ׳עמם.
לחם ושעשועים וקרבות גלדיאטורים, כולנו מתים על זה, גם אני. מודה. אבל ליובל דיין ולאף אחד שנמצא בקו האש, אסור לתת לתקשורת ולציבור את הדלק הזה,
כי הם יקפצו עליו כמו זבוב לחרה.

לסיכום -
אני לא יודע מה איתך, אם פלוני אלמוני לועג לי או עוקץ אותי אני לא רואה בזה זירת התגןששות או מערכה שאני צריך לנצח בה. אולי מגיב, אולי מבליג אולי מתעצבן לרגע ואח"כ ממשיך בחיי...

אני לא יודע מה איתך, אם פלוני אלמוני לועג לי או עוקץ אותי אני לא רואה בזה זירת התגןששות או מערכה שאני צריך לנצח בה. אולי מגיב, אולי מבליג אולי מתעצבן לרגע ואח"כ ממשיך בחיי...
אהבתי שאתה מסכים איתי ואומר מה שאמרתי במילים אחרות.

לא יזיז לי? מאד יזיז,

I rest my case :)

אבל לא בכיוון של היפגעות אלא סקרנות להבין מה הצד השני רואה שאולי אני מפספסת.

same same , פשוט לדעתי הסקרנות לא מגיעה סתם, אלא כי הוא אמר משהו מתריס שלא נוח לשמוע, ולכן את רוצה לדעת על מה ולמה.

עכשיו, קחי בחשבון, שבמקרה של השרשור הקודם, שמעירים לאדם שהוא חסר ביטחון, אם אתם אכן מאמינים שהוא חסר ביטחון, אז מה בדיוק ציפיתם שיגיב? הריי אם הוא חסר ביטחון אז מין הסתם שהוא אובר יתגונן. כי נגעתם לו בנק׳ רגישה. כמו שנגעו לוויל סמית בנק׳ רגישה ולכן הגיב בחריפות יתר. כך שהייתם מראש אמורים לצפות את התגובות. לכן לא לומר לו כלום, לבקר בעדינות או לשלוח ה.פ היה עדיף.

לדעתי ומניסיוני אתה טועה, אבל איך תלמד אם לא תטעה? רגש זה לא רגשנות והוא חלק בלתי נפרד מהמחשבות שלך. מה שאתה חושב שהוא רציונאלי, לרוב הוא עירבוב של רגשות ותחושות (תחושות=חושים) שהרציו מנסה לתת להם פירוש.

שהקבינט מחליט לתקוף בסוריה, זה בעצם רגש שמניע אותם והרציו פשוט נותן להם פירוש?
שהבוס שלך מורה לך לעשות מטלה בעבודה, זה עירבוב של רגש שהרציו מנסה לתת לו פירוש?

ולדוגמאות יותר קרובות לקרקע -
שאת מחליטה לעשות סל קניות בסופר במסגרת רשימת קניות מוגדרת, ולא מתפתה לחרוג ממנה למרות הפיתויים, את בוחרת להקשיב לרציונליות על פני הרגש.
לעומת זאת שאת מחליטה לקחת הלוואה מהבנק כי את רוצה טיול לחו״ל עכשיו למרות שאין לך כסף ואת באוברדראפט, את בוחרת להקשיב לרגש ולשים את הרציונליות בצד.

למי אכפת?
היא לא מעניינת.
למה אתה בכלל עוקב אחרי השטויות האלה?

אני עוקב לפעמים אחרי סטטוסים מצייצים בשביל הבידור, כי:
לחם ושעשועים וקרבות גלדיאטורים, כולנו מתים על זה, גם אני. מודה.

למרות שבמקרה הספציפי הזה, לא חושב שיש הרבה אנשים בארץ שזה לא הגיע לאוזנהם כי חפרו על זה בכל מדיה אפשרית. כולל במהדורות החדשות.
אבל אתה נתפס כאן לזוטות.

נערך לאחרונה ב:
@Tsachi01

אתה מציג כאן הנחה (שאני מסכים איתה) לפיה הביקורת או העלבון נשארים בתודעת הציבור בעיקר אם נוצרת סערה, לא כאשר מדובר על משהו רגעי וחולף.
כמו כן אתה מציג בצורה נכונה את זה שלפעמים כל אחד מאיתנו נפגע, והתגובה הפגועה שלנו היא זו שיוצרת את הסערה.
עד כאן מסכים לגמרי.

לגבי הדרך שהצגת (העמדת פנים של אדישות), אני רוצה להעלות כמה נקודות למחשבה:

1. לפעמים יעיל יותר ליצור שינוי פנימי מאשר להתמודד בדרך שהזכרת.
למשל, אם אוכל להיפטר מהאמונה השגויה שביקורת מאיימת עליי, אז כנראה שלא אצטרך להעמיד פנים אדישות, אלא באמת אפגע באחוזים נמוכים בהרבה.
כנ"ל לגבי שינויים פנימיים נוספים (למשל: היכולת לראות גווני אפור ולהבין שביקרו רק חלק קטן ממה שעשיתי ולא "אותי", היכולת לראות שלא כולם מסכימים עם הביקורת ועוד).

2. גם אם רוצים ליצור שינוי התנהגותי, יכול להיות שהעמדת פנים של אדישות היא לא הדרך הטובה ביותר.
לפעמים זה הרגל מסוכן, שיכול לגרום לאדם לצבור כעסים עד שהכול מתפרץ.

אתה כנראה צודק שעם תגובה אדישה - הכל יישכח מהר מאוד.
אבל גם עם תגובה לא אדישה אך מתונה והגיונית, עדיין נמנעים מכניסה לסחרור לא נעים של ריב.
למשל בדוגמא שהצגת, לא רואה בעיה עם אמירה של וויל סמית' על זה שהבדיחה לא ראויה ופגעה בו,
אבל ברגע שהוא בחר להסלים את זה ולתת סטירה - כאן הוא הפסיד.

נכתב ע"י Tsachi01:
לסיכום -
לסיכום:

- לטווח ארוך, כדאי לבצע עבודה פנימית (למשל ללמוד לראות ביקורת כהזדמנות ולא כ"עקיצה", ללמוד איך לא להתפרק אפילו מעלבונות מכוונים, ועוד).
העבודה הזו חיונית, כי ביקורת ועלבונות יגיעו כמעט בוודאות.

-ברגע העלבון, אין בעיה לחשוף רגש, כל עוד מגיבים בצורה מידתית.
דווקא העמדת פנים של אדישות יכולה לגרום את ההפך, ולהביא לפיצוץ גדול יותר בהמשך.

נערך לאחרונה ב:
ונקודה נוספת למחשבה:

לפעמים מי שמתרגל לא לחשוף חולשה בפני אחרים (גם אם הם זרים באינטרנט או קולגות בטקס),
מעתיק את אותו דפוס חשיבה גם למערכות יחסים קרובות יותר.

זה עלול לחסום התפתחות של מערכת יחסים -
מהצד השני: יש הרגשה שלא סומכים עליו מספיק.
מהצד שלך: תמיד נשארת מחשבה שאולי הסיבה שמקבלים אותי היא שאני מסתיר את החולשות שלי.

יש לא מעט חומר על הבעיות שנוצרות מכך שחלק גדול מהחברה מסליל גברים להיראות תמיד חזקים ולא לחשוף פגיעות.

@Tsachi01

אתה מציג כאן הנחה (שאני מסכים איתה) לפיה הביקורת או העלבון נשארים בתודעת הציבור בעיקר אם נוצרת סערה, לא כאשר מדובר על משהו רגעי וחולף.
כמו כן אתה מציג בצורה נכונה את זה שלפעמים כל אחד מאיתנו נפגע, והתגובה הפגועה שלנו היא זו שיוצרת את הסערה.
עד כאן מסכים לגמרי.

שמח שאנחנו מסכימים .

לגבי הדרך שהצגת (העמדת פנים של אדישות), אני רוצה להעלות כמה נקודות למחשבה:

1. לפעמים יעיל יותר ליצור שינוי פנימי מאשר להתמודד בדרך שהזכרת.
למשל, אם אוכל להיפטר מהאמונה השגויה שביקורת מאיימת עליי, אז כנראה שלא אצטרך להעמיד פנים אדישות, אלא באמת אפגע באחוזים נמוכים בהרבה.
כנ"ל לגבי שינויים פנימיים נוספים (למשל: היכולת לראות גווני אפור ולהבין שביקרו רק חלק קטן ממה שעשיתי ולא "אותי", היכולת לראות שלא כולם מסכימים עם הביקורת ועוד).

אבל זה כל היופי ידידי, שבדרך שהצעתי, נוצר שינוי פנימי עם הזמן:
שאתה בוחר להגיב באדישות, אתה בוחר בעצם לא להיפגע. כי ברגע שאתה מגיב באדישות, אתה נותן לעקיצה הרבה פחות משמעות גם בעינייך. מעצם העובדה שאתה בוחר פשוט לא להתעסק איתה ולדוש בה. לכן היא גם תתפוגג מהר אצלך, ממש לא רק אצל הסביבה.

בשביל להמחיש את זה, קח סיטואציה יותר מוכרת לכולנו, שבן הזוג בוחר להיפרד ממך:
אם בשיחת הפרידה תיבחר לנסות לשכנע אותו שהוא טועה, זה רק יעמיק את עוצמת הפגיעה אצלך, וינציח את הסיטואציה, כי אתה רק תתעסק ותתעמק בזה יותר.
הריי לשכנע אותו לא תצליח, כי ההחלטה שלו להיפרד נעשתה לרב כבר מזמן. הוא רק מודיע לך על זה באופן פורמלי. לכן כל נסיון שכנוע, רק יחזק אצלו את ההחלטה.
כמו שכל נסיון שכנוע לאנשים זרים באינטרנט שאתה לא חסר ביטחון, רק יחזק אצלהם שאתה חסר ביטחון מעצם ההיתפסות שלך באמרה הזו עלייך.

לכן במקרה של פרידה, מהרגע שאתה מתחיל לנסות לשכנע את הצד השני שהוא טועה בהחלטה שלו, ובמקום להיות אדיש לסיטואציה, משם אתה רק עלול להיות נואש יותר, כי הוא לרוב ימשיך לעמוד על דעתו, אז מה תעשה הרבה פעמים? תהייה רק יותר נואש לנסיונות הכושלים שלך לשכנע אותו, ומשם אתה עלול לעקוץ אותו מילולית ,תרד לשפה נמוכה, תתחנן, תרדוף, תהייה סטוקר, ולא תרפה. ומה בעצם גרמת? העמקת את האימפקט של הפרידה בכך שלא הרפת מיד מהסיטואציה , סיטואציה שגם ככה אין לך שום שליטה עליה.

לעומת זאת, אם תקבל את הפרידה, תכבד את החלטת הצד השני ושחרר עוד באותו רגע את הבנאדם להמשך דרכו ותאחל לו בהצלחה, למרות כל הקושי, גם בך באותו רגע יתחיל להיווצר שינוי פנימי חיובי לפרידה, כי אתה, שיחררת את עצמך מהסיטואציה הרעילה של רדיפה אחרי אדם שכבר לא מעוניין בך.
לכן יהייה לך הרבה יותר קל להמשיך הלאה עם חייך.

2. גם אם רוצים ליצור שינוי התנהגותי, יכול להיות שהעמדת פנים של אדישות היא לא הדרך הטובה ביותר.
לפעמים זה הרגל מסוכן, שיכול לגרום לאדם לצבור כעסים עד שהכול מתפרץ.

לא מסכים. כי אתה מדבר על משהו אחר.
שאדם צובר כעסים כפי שאתה מתאר, זה לרב בסיטואציה רעילה כרונית -
בוס שממשיך להתעמר בך ואתה שותק, ילדים בבית ספר שממשיכים להציק לך כל יום והאדישות שלך רק מתדלקת אותם להמשיך וכו׳. אלו סיטואציות שאדישות לרוב היא לא הפיתרון. כי אלו סיטואציות כרוניות, שצריכות פיתרון אחר. תקיף הרבה יותר.

מה שאני דיברתי , והפתרון שאני הצעתי -זה לא לסיטואציה כרונית, אלא לסיטואציה אקראית .
אקראית, הכוונה, שהיא לרב מאנשים זרים, רנדומלים, שקוראת לה מפעם לפעם באינטרנט, בכביש או בכל מקום אקראי אחר, שבו אף אחד לא עוקץ אותך באופן שיטתי ומתמשך. שאין איזה התעמרות שיטתית. לכן גם, אין סיבה שכעס יצטבר ויתפרץ, וכפי שציינתי בפסקה הקודמת, ההפך הוא הנכון, כי האדישות תגרום לך להיפגע מהסיטואציה פחות = פחות צבירת כעסים לאורך זמן.

אתה כנראה צודק שעם תגובה אדישה - הכל יישכח מהר מאוד.
אבל גם עם תגובה לא אדישה אך מתונה והגיונית, עדיין נמנעים מכניסה לסחרור לא נעים של ריב.

אמת, אבל זה כבר למתקדמים ;)

למשל בדוגמא שהצגת, לא רואה בעיה עם אמירה של וויל סמית' על זה שהבדיחה לא ראויה ופגעה בו,
אבל ברגע שהוא בחר להסלים את זה ולתת סטירה - כאן הוא הפסיד.

לא רואה בעיה? ידידי היקר, אתה בטוח שצפית באותה סיטואציה ? אני אשמח להפנות אותך ליוטיוב, חפש את התגובה שלו לאחר הסטירה.
זו ממש לא הייתה אמירה מתונה. זו הייתה צעקה מלאת זעם של איבוד עשתונות.
אמירה מתונה מצידו, הייתה אם, למשל :
- לאחר הבדיחה של כריס היה עולה מיד לבמה, ובמקום לתת סטירה, מבקש ממנו רגע בנועם את המיקרופון, ואומר עם חיוך, לו ולקהל, שלדעתו הבדיחה לא הייתה במקום בגלל מצבה של ג׳דה והוא מבקש לא לצחוק על זה יותר/מבקש התנצלות וכו׳. וכמובן שעם חיוך ובנועם. אני בטוח שכריס היה נותן לו חיבוק ומתנצל והקהל היה מוחא כפיים ושניהם היו יוצאים גדולים מהסיטואציה.
- מחכה לסוף הטקס, ופונה לכריס ישירות בארבע עיניים ומבקש ממנו התנצלות.
- מגיב באדישות כפי שציינתי בתחילת השרשור.

לסיכום -
כנראה שליצור שינוי פנימי זו הדרך הטובה ביותר לטווח ארוך,
אבל גם אם רוצים ליצור שינוי התנהגותי, כדאי ללמוד על שליטה בכעס כך שלא יתפרץ בדרך לא מידתית.
לדעתי העמדת פנים של אדישות יכולה לגרום את ההפך, ולהביא לפיצוץ גדול יותר בהמשך.

שמע, אתה שוכח דבר אחד. שאתה עוקץ חזרה, אתה גם מתעצבן וצובר כעסים. במיוחד שהצד השני ממשיך לענות ואף עוד מסביב מצטרפים אליו, משם הסיטואציה רק ממשיכה ומתנפחת, ומתנפחת, ומתנפחת וכך גם הכעסים שלך לסיטואציה והכעסים של הסביבה.. ככל שאתה ממשיך להתעסק ולהישאר בסיטואציה הרעילה, טוב זה בטח לא יעשה לך.
כמו ש @pseudonym ו @פשוט אמרו , עדיף לשחרר. זה הכי בריא לנפש. אמרתי, הצבירת כעסים שאתה מדבר עליה, זה רק בהתעמרות כרונית, שקוראת לרב עם אנשים שאתה מכיר מאוד אישית, ולא אנשים מזדמנים באינטרנט או בכביש.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ד טיפ בכרטיס אשראי במסעדות - איך בעצם זה עובד? אוף טופיק 92
C טיפ למעשנים פוסטים מאיכות נמוכה 5
ת איך מפסיקים לתת טיפ אחרי שכבר הרגלת את השליח לקבל? אוף טופיק 56
נ טיפ לספקים בפיבר? אוף טופיק 4
4 אתם מביאים טיפ לשליח פיצה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 271
Brightside טיפ חשוב לשליחת מסמכים אונליין אוף טופיק 49
amit קרן השתלמות - טיפ שרובכם לא מכירים למשיכה מוקדמת שוק ההון 8
L יומן מסע- בניית בסיס כלכלי לחיים, לימודים וקריירה יומני מסע אישיים 13
א רסק עגבניות כשיעור לחיים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 51
N ה-"סכנות" לחיים באל הורות - עדכון חודש מאי 2024 אוף טופיק 182
ג המסע המתמשך לחיים הטובים יומני מסע אישיים 9
ג מגדלור לחיים 2009 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 33
T איך מוצאים מקצוע לחיים התפתחות אישית 19
deussex יומן מסע לחופש כלכלי, מימוש ומשמעות לחיים יומני מסע אישיים 307
אני חדש אני חדש (יוצא לחיים עצמאים) - האם אפשר להתמקח על דמי וועד גבוהים בדירות להשכרה? נדל"ן 44
ד כיוון לחיים - מ״פ משוחרר התפתחות אישית 14
O בן 28 , צומת דרכים בחיי(מקצוע לחיים) התפתחות אישית 7
D כישורים לחיים התפתחות אישית 52
לא חשוב שמות המודל השוודי לחיים טובים אוף טופיק 1
N זוג+1 בדרך לחיים טובים יותר יומני מסע אישיים 39

נושאים דומים

Back
למעלה