• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

רסק עגבניות כשיעור לחיים

• פותח הנושא פותח הנושא אקראי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אקראי

משתמש רגיל
דירוג
166
היום יצאתי לקנות רסק עגבניות וחמאת בוטנים. מתברר שיש הרבה בחירה לרוטב עגבניות. היו כמה סוגים שם: 100 ג׳ ב־₪3.9, 240 ג׳ ב־₪5.9, 260 ג׳ ב־4.9 ומבצע של 8 חבילות של 100 ג׳ ב־₪16 (במקור כל חבילה עולה ₪2.9).
לי נשמע רווחי מאוד 800 ג׳ ב־₪16. הגיוני לקחת את זה, נכון?
לא ולא! שאלתי את ChatGPT מה יוצא הכי זול וזו תשובתו:
  • ₪3.9 ל־100 גרם – 3.9 ÷ 100 = ₪0.039 לגרם
  • ₪5.9 ל־240 גרם – 5.9 ÷ 240 ≈ ₪0.02458 לגרם
  • ₪4.9 ל־260 גרם – 4.9 ÷ 260 ≈ ₪0.01885 לגרם
  • ₪16 ל־800 גרם – 16 ÷ 800 = ₪0.02 לגרם
בסוף מתברר שהעסקה הטובה ביותר היא 260 גרם תמורת 4.9 ש״ח.

מה הלקח? מבצעים הם דבר טוב, אין ספק. אבל לא לקנות ישר מוצר במבצע אלא לבדוק את השאר. אולי המבצע לא משתלם בכלל.
ודאי כשהמוצר הוא בסך הכול רסק עגבניות.

מקווה שזה עזר למישהו. :)

נערך לאחרונה ב:
היום יצאתי לקנות רסק עגבניות וחמאת בוטנים. מתברר שיש הרבה בחירה לרוטב עגבניות. היו כמה סוגים שם: 100 ג׳ ב־₪3.9, 240 ג׳ ב־₪5.9, 260 ג׳ ב־4.9 ומבצע של 8 חבילות של 100 ג׳ ב־₪16 (במקור כל חבילה עולה ₪2.9).
לי נשמע רווחי מאוד 800 ג׳ ב־₪16. הגיוני לקחת את זה, נכון?
לא ולא! שאלתי את ChatGPT מה יוצא הכי זול וזו תשובתו:

בסוף מתברר שהעסקה הטובה ביותר היא 260 גרם תמורת 4.9 ש״ח.

מה הלקח? מבצעים הם דבר טוב, אין ספק. אבל לא לקנות ישר מוצר במבצע אלא לבדוק את השאר. אולי המבצע לא משתלם בכלל.
ודאי כשהמוצר הוא בסך הכול רסק עגבניות.

מקווה שזה עזר למישהו. :)
שאלה נוספת היא כמה אתה צריך ומה תעשה עם השארית. אם אתה צריך עבור המתכון שלך רק 100 גרם ותזרוק את השאר, אז האופציה הטובה ביותר היא החבילה של 100 גאם

רסק עגבניות כשיעור לחיים
לגמרי אוף טופיק -
מקריאת הכותרת הייתי בטוח שאתה הולך לכתוב על הסאטירה של אפרים קישון על המתאבק היהודי (פרודיה על הספר "זירת חיי" של רפאל הלפרין).

יש שם קטע שבו הגיבור רואה על קופסה של רסק עגבניות תמונה של קיבוצניק חסון שעושה עמידת יד אחת על עגבניה,
וזה מתמרץ את הגיבור לנסות לחקות את התמונה.

אחרי אין ספור ניסיונות כושלים (שבהם העגבניה מתרסקת...),
הוא פוגש את הקיבוצניק שבתמונה ושואל אותו איך הוא עשה את זה.

הקיבוצניק עונה לו שהוא בכלל הסתכל על התמונה הפוך - זו לא הייתה עמידה על יד אחת, אלא עמידה רגילה, והנפת עגבניה באוויר.
הגיבור מצטער על כך שזה בלתי אפשרי, אבל שמח ששריריו התפתחו במהלך הניסיונות.

הסיפור הזה עולה לי לפעמים כשאני מתמקד מדי בבעיה,
ולא שם לב שבכלל אפשר להסתכל עליה מזווית אחרת כך שהיא לא בעייתית בכלל...

תזרוק את השאר
אפשר להקפיא אז כדאי בכלים שונים ולא הכל באחד

בשביל זה צריך צ'אט?
עשרות שנים אנשים עושים את החישוב הזה בראש...
לא כולם מחשבון מהלך... אני שונאת לחשב בראש בין היתר כי יכולה לטעות ויותר מידי מספרים זה ''לא כוס התה שלי''.

שאלה נוספת היא כמה אתה צריך ומה תעשה עם השארית. אם אתה צריך עבור המתכון שלך רק 100 גרם ותזרוק את השאר, אז האופציה הטובה ביותר היא החבילה של 100 גאם
מדוע שאזרוק? אין מקרר? התוקף הוא לשנה. הדברים האלה לא מתקלקלים. בדיוק חשבתי על זה כשהגעתי הביתה חחחחח.

בשביל זה צריך צ'אט?
כן. קשה לי עם מתמטיקה.
עשרות שנים אנשים עושים את החישוב הזה בראש...
איך תעשה 5.9/240 בראש? ואם עושים במחשבון, זה בעייתי כי אז אתה עלול לשכוח.
ליתר ביטחון, היום גם חובה לרשום ליד המוצר את העלות ליחידת מידה
צודק. לצערי לא מקפידים על זה. לא תמיד יש תג מחיר בכלל, אז צריך להיכנסל אתר ולבדוק.

לגמרי אוף טופיק -
מקריאת הכותרת הייתי בטוח שאתה הולך לכתוב על הסאטירה של אפרים קישון על המתאבק היהודי (פרודיה על הספר "זירת חיי" של רפאל הלפרין).

יש שם קטע שבו הגיבור רואה על קופסה של רסק עגבניות תמונה של קיבוצניק חסון שעושה עמידת יד אחת על עגבניה,
וזה מתמרץ את הגיבור לנסות לחקות את התמונה.

אחרי אין ספור ניסיונות כושלים (שבהם העגבניה מתרסקת...),
הוא פוגש את הקיבוצניק שבתמונה ושואל אותו איך הוא עשה את זה.

הקיבוצניק עונה לו שהוא בכלל הסתכל על התמונה הפוך - זו לא הייתה עמידה על יד אחת, אלא עמידה רגילה, והנפת עגבניה באוויר.
הגיבור מצטער על כך שזה בלתי אפשרי, אבל שמח ששריריו התפתחו במהלך הניסיונות.

הסיפור הזה עולה לי לפעמים כשאני מתמקד מדי בבעיה,
ולא שם לב שבכלל אפשר להסתכל עליה מזווית אחרת כך שהיא לא בעייתית בכלל...
יפה שהוא הסכים שעגבנייה תתרסק על היד שלו עשרות פעמים. אין סיכוי שהייתי מסכים לדבר כזה.

נערך לאחרונה ב:
אני חושב ששנינו מבינים מה האופצייה הקלה יותר. גם לא הבנתי איך הגעת לחישוב הזה.
240 גרם זה כמעט רבע קילו ו5.9 זה כמעט 6. אז המחיר הוא בערך 6×4 לקילו. שזה 2.4 ל100 גרם. בחישוב מדוייק יותר נקבל 2.46 ל100 גרם. אפשר לעשות את זה בטור טיילור. חחח

אני חושב ששנינו מבינים מה האופצייה הקלה יותר. גם לא הבנתי איך הגעת לחישוב הזה.
האופציה הקלה היא בראש, שים לב:
₪3.9 ל־100 גרם – מעגלת ל4 שח ל100 גרם, משמע 40 שח לקילו
₪5.9 ל־240 גרם – מעגלת ל6 שח ל250 גרם, מכפיל את המחיר ב4, משמע 24 שח לקילו
₪4.9 ל־260 גרם – מעגלת ל5 שח ל250 גרם, מכפיל את המחיר ב4, משמע 20 שח לקילו
₪16 ל־800 גרם – אם זה היה עולה 8 שח ל800 גרם זה היה אומר 10 שח לקילו, אבל זה עולה כפול. אז זה 20 שח לקילו

עכשיו מכיוון שיש תיקו בין אופציה 3 לאופציה 4, ואת אופציה 3 חישבנו בקירוב ואת 4 במדויק. אז אפשר לטייב את החישוב של 3 (בדרך כלל אין צורך בטיוב הזה)

לוקח לי יותר זמן להוציא את הטלפון מהתיק/כיס, מאשר לעבור בראש על כל האמור לעיל. וצריך להוסיף את ההקלדה של הכל, לקרוא את מה שהצאט כותב וכו'.

מדוע שאזרוק? אין מקרר? התוקף הוא לשנה. הדברים האלה לא מתקלקלים. בדיוק חשבתי על זה כשהגעתי הביתה חחחחח.
שים לב שתוקף הוא רק עבור מוצר סגור, ברגע שפתחת את המוצר התוקף כבר לא רלוונטי. כמו שהציעו לפניי אפשר להקפיא רסק עגבניות ואז זה ישאר סבבה עד שתנחת פצצה גרעינית על המקפיא.

במקרר לעומת זאת הרסק יגדל עובש אחרי שבוע בערך

דווקא במקרה הזה אין כמעט מה לחשב:
א- ₪3.9 ל־100 גרם
ב- ₪5.9 ל־240 גרם
ג - ₪4.9 ל־260 גרם
ד- ₪16 ל־800 גרם

אופציה ב׳ עולה פחות מכפול מאופציה א׳ ונותנת כמות גדולה מכפול ביחס לאופציה א׳. ולכן ברור שהיא טובה יותר.
אני זורקת את אופציה א׳ וממשיכה עם ב׳.

אופציה ג׳ עולה פחות מאופציה ב׳ ונותנת יותר מאופציה ב׳. ולכן ברור שהיא טובה יותר.
אני זורקת את אופציה ב׳ ונשארת עם אופציה ג׳.

החישוב היחידי שאולי צריך לעשות זה בין אופציה ג׳ ל- ד׳.
16 לחלק ל- 8 זה 2 ו- 800 לחלק ל-8 זה 100. אז זה נותן 2₪ ל-100 גרם (או 1₪ ל- 50 גרם) כלומר 5₪ ל- 250 גרם.
כלומר קצת יותר יקר מאופציה ג׳ (5₪ במקום 4.9₪) ונותן קצת פחות (250 גרם במקום 260 גרם). כלומר אופציה ג׳ היא הטובה ביותר.

ספציפית הייתי בוחרת באופציה ד׳ למרות שהיא טיפה יקרה יותר, כי היא מגיעה בחבילות קטנות (של 100 גרם) וזה מאפשר יותר גמישות בשימוש ופחות סיכוי לזרוק חלק לאחר הפתיחה. ולכן לי היא ״שווה יותר״.
מדוע שאזרוק? אין מקרר? התוקף הוא לשנה. הדברים האלה לא מתקלקלים
לאחר הפתיחה זה מתקלקל יופי.
כאשר החבילה סגורה היא אכן נשמרת להמון זמן.

שים לב שתוקף הוא רק עבור מוצר סגור, ברגע שפתחת את המוצר התוקף כבר לא רלוונטי. כמו שהציעו לפניי אפשר להקפיא רסק עגבניות ואז זה ישאר סבבה עד שתנחת פצצה גרעינית על המקפיא.

במקרר לעומת זאת הרסק יגדל עובש אחרי שבוע בערך
תודה, לא ידעתי. אבל מניסיוני אני לא יודע עד כמה זה נכון.
אני זוכר שהיה לנו בקבוק גדול של רוטב פיצה. לא זוכר כמה זמן לקח לנו לגמור אותו, אבל זה בטוח היה יותר משבוע.
מה ההבדל בין רוטב פיצה לרסק עגבניות מרוכז?

לא רק בקבוק דרך אגב, גם קופסאות כאלה של יכין. וגם כאלו היו לנו במקרר אחרי פתיחה, אבל אני לא זוכר לכמה זמן.

אתה משווה גם בין מוצרים שונים לגמרי.
החבילות הקטנות זה רסק מרוכז מאוד הגדולות זה רסק יותר נוזלי גם הרכיבים שונים - למשל כמות הסוכר שהוסיפו לכל מוצר שונה. יש כאלו ללא תוספת בכלל וכאלו שיש ממש הרבה.

אתה משווה גם בין מוצרים שונים לגמרי.
החבילות הקטנות זה רסק מרוכז מאוד הגדולות זה רסק יותר נוזלי גם הרכיבים שונים - למשל כמות הסוכר שהוסיפו לכל מוצר שונה. יש כאלו ללא תוספת בכלל וכאלו שיש ממש הרבה.
אז איך לדעת אם לשים במקפיא או לא?

בתור בשלנית שמקפידה להשתמש רק ברסק עגבניות 100% ללא תוספות, מצאתי שהכי יעיל לי זה 100ג'. אני גומרת את הקופסא בסיר אחד ולא מכניסה שאריות למקרר (וגם אין לי רצון להקפיא את זה, להבדיל ממזונות אחרים שאני מקפיאה). ההפרש כל-כך זניח ואין סכנת זריקה לפח (מה שמבטל את יתרון המחיר).
ואף מילה על היצרנים שמשחקים לנו בראש עם כל מיני משקלים הזויים כדי לבלבל אותנו???

בתור בשלנית שמקפידה להשתמש רק ברסק עגבניות 100% ללא תוספות, מצאתי שהכי יעיל לי זה 100ג'. אני גומרת את הקופסא בסיר אחד ולא מכניסה שאריות למקרר (וגם אין לי רצון להקפיא את זה, להבדיל ממזונות אחרים שאני מקפיאה). ההפרש כל-כך זניח ואין סכנת זריקה לפח (מה שמבטל את יתרון המחיר).
טוב, אני אשים במקפיא ולא במקרר. הבנתי את זה כבר היטב חחחח.
אפשר לשאול מה רע בהקפאה? למה אין לך רצון להקפיא? הטעם משתנה אחריה? זה של פריניר.

ואיך כדאי להקפיא? להעביר לקופסת פלסטיק, או שאפשר באריזה המקורית ולשים בשקית ניילון?
ואף מילה על היצרנים שמשחקים לנו בראש עם כל מיני משקלים הזויים כדי לבלבל אותנו???
לא יודע אם לשחק לנו בראש, אבל ככל שהמשקל גבוה יותר, המחיר זול יותר ל־100 גרם. סתם הערה כללית. :)

נערך לאחרונה ב:
במקרה הזה עוד קל להשוות. אני מתחרפנת כשגלילי נייר טואלט באורך שונה בין יצרנים שונים. כשאבקות כביסה יש להם אחוז חומר פעיל שונה על אותו משקל. כשמתמחרים ירקות לפעמים לפי משקל ולפעמים לפי מספר יחידות. ועוד ועוד ועוד

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
במקרה הזה עוד קל להשוות. אני מתחרפנת כשגלילי נייר טואלט באורך שונה בין יצרנים שונים. כשאבקות כביסה יש להם אחוז חומר פעיל שונה על אותו משקל. כשמתמחרים ירקות לפעמים לפי משקל ולפעמים לפי מספר יחידות. ועוד ועוד ועוד
מעולם לא ראיתי תמחור ירקות לפי יחידות!
ואולי בגלל זה עדיף קומוניזם – יש מוצר אחד והמחיר שלו נקבע על ידי הממשלה. בלי כל מיני סרבולים.

נושאים דומים

Back
למעלה