מושג שלמדתי לאחרונה זה self-mastery/self-efficacy, או בעברית "חוללות" וזה מושג שאני אוהבת ממש. זה בעצם האמונה שלך ביכולת שלך לגרום לדברים לקרות. אם זה נמוך מדי אז הביטחון העצמי שלך נמוך ואתה תימנע מלעשות דברים, אם זה גבוה מדי אתה תפריז ביכולותייך, ויש את הsweet-spot.
אני אמנם רק בת 22 אז אני לא יודעת מה הייתי מייעצת לעצמי בגיל מתקדם יותר, אבל משום מה התעוררתי מאוד מוקדם בחיים ביחס לאנשים אחרים, היה לי איזשהו שיפט במוח ולימדתי את עצמי הכל,
בין אם זה כל האספקטים של כלכלה (לפני כמה זמן דיברתי בעבודה עם מישהו על תיק ההשקעות שלו והוא אמר לי שבכל שנותיו בחברה לא היה לו עם מי לדבר על זה כי אף אחד לא מבין בזה, לפני כמה ימים בא אליי קולגה בן 28 ועשה לי "בואנה ידעת שקרן השתלמות פטורה ממס??"), לנווט לבד, לדעת להסתדר בכוחות עצמי, ללמד את עצמי דברים חדשים (שפות, מתכונים, טיפול ברכב/באופניים), התנהלות צרכנית נכונה, לגור לבד ולשלם חשבונות וכו' וכו' וכו' בלי לבקש עזרה פעם אחת
כל הדברים האלה מאוד פשוטים לעשייה ב2019 אבל עדיין יש אנשים שאין להם מושג או שמרגישים שזה גדול עליהם ונמנעים וזה מה שמוביל אותם לרוץ לשלם אלפי שקלים לבעלי מקצוע על משהו שיכלו ללמוד לבד ב60 דקות באינטרנט
יש לי חברה בת 23 שגררה את אמא שלה ביום הראשון באוניברסיטה שתיכנס איתה עד לכיתה, יש אנשים שצריך להאכיל אותם בכפית ויש אנשים שהם לא בהכרח חכמים במיוחד או מוכשרים אבל הם יודעים לאן לגשת ומה לעשות כשהם נתקלים במכשול או שהם מנסים להשיג מטרה
יש גם אנשים שמגיעים לצבא ולא אכפת להם איפה ישימו אותם ומה יקרה להם, אני עשיתי מחקר מטורף לפני וכיוונתי למקצועות המחשב ועכשיו אני קוטפת את הפירות בהייטק
או שההורים שלי נגיד תמיד היו הולכים לקנות ברשתות הגדולות סתם כי זה "אמין", בפועל אותו מסך פיליפס שתקנה בבאג יהיה אותו מסך פיליפס שתקנה בשקם אלקטריק והוא יהיה אותו מסך פיליפס שקניתי מהחנות הכי זולה בזאפ שנקראת תמליל2100 שהם ככ אסירי תודה שקניתי מהם שהם שלחו לי למחרת שליח במקום 10 ימים בדואר רשום חח
הסוד זה פשוט לחקור ולדעת הכל לפני כל מהלך, בעידן שלנו זה כל כך נגיש וקל שזה קלות ראש נפשעת לא לעשות את זה