• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יציאה לקולנוע

• פותח הנושא פותח הנושא oz1987
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

oz1987

משתמש רגיל
דירוג
259
כולם במדינה הזאת יודעים שכאשר אתה יוצא לראות סרט אתה צריך להכין את עצמך מנטלית להוצאה גדולה.
יש את הכרטיס שבהזמנה רגילה הגיע למחיר מופלג של 45 ש"ח(מה הולך במדינה הזאת ? לאן הגענו?) וקנייה של פופקורן ושתייה גדולים שיכול להגיע גם ל-40 ש"ח, וכל זה מבלי לקחת בחשבון את הוצאות הנסיעה.

אתמול הלכתי עם חברים לסרט והחלטתי שאני לא מתכוון לתת יד לעושק הזה ואת השתייה הבאתי מהבית עם 5 כוסות פלסטיק. לא נראה לי הגיוני לשלם 20 ש"ח על כוס קולה מהולה במים וקרח. את הפופקורן קניתי במקום כי זה פשוט טעים וטרי יותר וגם כי לא היה לי פתרון מהבית. מודה שבהתחלה הרגשתי מבוכה כשנכנסתי ליס פלאנט בראש"לצ עם שקית אבל אחרי שנכנסנו לאולם זה נגמר וממש נהניתי ואפילו אחד החברים פרגן ואמר שזה היה רעיון טוב.

אנחנו גם עושים את זה, כבר שנים.
בקבוק מים - תמיד מהבית.
חטיף - או פופקורן מהמאפיה ליד הבית, או שקית במבה\ביסלי מהבית. לפעמים גם פופקורן טרי מהקולנוע - לפי החשק.

ועדיין - זה חסר משמעות בתמונה הגדולה. בין אם אתה בוחר ללכת לקולנוע או לא, או להביא חטיף מהבית או לא - לא ישנה את התמונה הכלכלית.
דברים כמו איפה לבחור לחיות ואיך, והאם להשקיע מתי ואיך - אלו האבנים הגדולות שעושות הבדל ש-100 הליכות לקולנוע לא יעשו.
תעשה את החשבון - נניח שעולה ליחיד 80 שח יציאה לקולנוע. אחרי 100 כאלו הוצאת 8000 שח.
עכשיו תחשוב על ההשלכות הכלכלית של לבחור לגור בת"א עם שכירות של 8000 שח או מרחק חצי שעה משם עם שכירות של 4000 שח? מי עושה הבדל בחיים? ועם זאת, אנשים חיים בתל אביב בפאנן ומתלוננים על מחיר הכרטיס לקולנוע.
¯\_(ツ)_/¯

ועדיין לשלם 80 שקל על כרטיס לסרט, פופקורן ושתייה זה כבר בגדר מכעיס.

אז כמו שאמרו, תקנה ב-1+1 (אם אין לך - בטח יש להורים/חברים ואפשר לנצל)
ואל תקנה אוכל ושתייה בקולנוע - אפשר להביא מהבית.

לא רואה סיבה לכעוס על יציאה לזוג ב-50 ש"ח.
אני בדעה של אדם - זה לא מאוד משמעותי אם זה 50 ש"ח או 30 ש"ח.

את הפופקורן קניתי במקום כי זה פשוט טעים וטרי יותר וגם כי לא היה לי פתרון מהבית.
קונים שקית פופקורן יבש בסופר (כ5 ש"ח לקילו אני מניחה, מספיק להמון מנות), מכינים בסיר בבית עם מלח/חמאה לפי הטעם, ולוקחים בשקית נייר. טעים טרי ובריא יותר ממה שיש בקולנוע.

לא עדיף מסך 4K עם 65 או 70 אינטש?
מבחינה פיוריסטית, כן. זה כמו להקשיב בסלון לקונצרט של בטהובן שהוקלטה אנלוגית [לא דיגיטאלית] מתקליטי ווינל במערכת היי-פיי שעולה עשרות אלפים אבל,
אנחנו יצורים חברתיים והצפייה בחברותא יוצרת רגשות וריגושים נוספים שאינם קיימים סולו בסלון.

לא עדיף מסך 4K עם 65 או 70 אינטש?
אני באופן אישי לא סובל את הקופסה הענקית שמונחת במרכז (כמעט) כל סלון ישראלי, או אולי מערבי.
גם במקרן אני בקושי משתמש, אז לא מרגיש צורך להחזיק את המפגע העיצובי הזה אצלי בסלון.

אני וחברה עשינו מנוי שנתי לסינמטק. אם הולכים הרבה זה מאד משתלם. יותר סרטים איכותיים ופחות משפחות שוקולד.
פעם ב בכל זאת נחמד להרגיש חלק מהעדר וכן ללכת ליס פלנט.

אם בנושא פופקורן עסקינן - מישהו מכיר את המכשיר הקטן הזה שנכנסים לתוכו את הגרעינים וכשהם מוכנים הגרעינים קופצים בתוך המיכל של המכשיר ?

כמה דברים:
1. בד״כ אנחנו לא קונים פופקורן ושתיה. אני כן מביא מים מהבית ולא שתיה ממותקת.
2. כמעט תמיד קונה כרטיסים במבצעי 1+1 או משתמש בהנחת סטודנט

אם בנושא פופקורן עסקינן - מישהו מכיר את המכשיר הקטן הזה שנכנסים לתוכו את הגרעינים וכשהם מוכנים הגרעינים קופצים בתוך המיכל של המכשיר ?
קנינו מכשיר כזה (די בחינם) מבוסס על אוויר חם מכין את הפופקורן בלי שמן/חמאה תוך 2-3 דקות. משתמשים כל פעם שרוצים פופקורן בבית. אני בד״כ נגד מכשירים למטרה אחת, אבל למי שאוהב פופקורן זה דווקא מכשיר טוב.

יש לי כזה, עלה בערך 80 ש"ח וזה פשוט אדיר. קונים גרגירים בכמה שקלים שמספיקים להמון הכנות וזה גם יחסית יותר בריא וגם טעים וזול.

בגדול אנחנו תמיד משתמשים ב-1+1 בקולנוע ומביאים חטיפים ונשנושים מהבית.
או שפשוט רואים בצפייה ישירה או נטפליקס אחרי כמה חודשים :)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כמה דברים:
2. כמעט תמיד קונה כרטיסים במבצעי 1+1 או משתמש בהנחת סטודנט

רציתי גם לעשות זאת אבל ממה שאני יודע אפשר לקנות 1+1 רק פעם אחת ואנחנו היינו 4 אנשים.

קנינו מכשיר כזה (די בחינם) מבוסס על אוויר חם מכין את הפופקורן בלי שמן/חמאה תוך 2-3 דקות. משתמשים כל פעם שרוצים פופקורן בבית. אני בד״כ נגד מכשירים למטרה אחת, אבל למי שאוהב פופקורן זה דווקא מכשיר טוב.

אז אני מבין שאתה כן תמליץ לקנות דבר כזה שיהיה בבית ?
כמעט כל כמה זמן יוצא מצב שאני שם את שקיות המוכרות הפופקורן במיקרוגל ולא רק ששורף את הפופקורן אלא גם שורף את המיקרוגל ומשאיר ריח שלא מתפוגג גם אחרי שבוע.

יש לי כזה, עלה בערך 80 ש"ח וזה פשוט אדיר. קונים גרגירים בכמה שקלים שמספיקים להמון הכנות וזה גם יחסית יותר בריא וגם טעים וזול.

היכן אפשר לקנות גרגירים כאלה ? כמה עולה ?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ז יציאה לפנסיה מוקדמת בעקבות אילוצים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
S יציאה מחוזה שכירות נדל"ן 27
מ יציאה לפנסיה מעט לפני הזמן - השלכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C האם יש "מוקש" כלשהו במשיכה חלקית בתחנת יציאה? צרכנות פיננסית 2
yossik יציאה מהארץ עם דרכון זר אוף טופיק 40
deussex שאלה עבור הוריי - שינוי מסלול לאחר יציאה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N השקעות פסיביות אסטרטגיית יציאה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
C יציאה לפנסיה עם 6 מיליון שקל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
stamEhad יציאה לפנסיה (אמא) - מה כן ומה לא? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
R יציאה מדירה וצביעה שלה פוסטים מאיכות נמוכה 4
M מס יציאה ורילוקיישן מיסים 2
ב השקעה לטווח ארוך עם תחנת יציאה בתום התקופה שוק ההון 1
י שאלה בקשר לפיצויים לפני יציאה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
I יציאה לפנסיה לפני גיל 67 - משרד החינוך פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
I האם החוק מתיר יציאה מדירה מושכרת לפני הזמן? נדל"ן 28
O דיבידנדים מול מדדים בהקשר של יציאה לחופש כלכלי - איך כדאי להתנהל דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 140
M נקודת יציאה בפיקדון. 3% או מדד? צרכנות פיננסית 13
ט יציאה לדרך חדשה בחיים לאחר מכירת דירה יומני מסע אישיים 53
P הפקדת אישור יציאה מהארץ, כשבחו"ל? אוף טופיק 1
deussex סוגיית צביעת דירה לפני יציאה/כניסת דייר - אשמח לתובנות נדל"ן 29
S מס יציאה (סעיף 100א) מיסים 18
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
P יציאה מעבודות זמניות / עבודות שכר מינימום בגיל מתקדם יחסית לעבודות "רציניות" יותר פוסטים מאיכות נמוכה 37
ה דיאטן שאתה בהליך יציאה מחובות.. התפתחות אישית 11
A יציאה לפנסיה בגיל פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
O יציאה לפנסיה לפני גיל 67 - מספר שאלות מטופשות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ה מה לעשות עם קופות גמל לא פעילות אחרי יציאה לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
האזרח החשדן השקעה עם תחנות יציאה תכופות שוק ההון 7
זריקת תבונה מסע יציאה מבור כלכלי - חיסול הלוואות בגובה 90 אש"ח תוך שנה וקצת יומני מסע אישיים 108
ש יציאה מכלוב הזהב? התפתחות אישית 16
P שאלת תם - יציאה לשם כניסה שוק ההון 34
K יציאה לפנסיה בגיל 67 - נקודות והחלטות חשובות שצריך להכיר צרכנות פיננסית 3
P יציאה לדרך חדשה ועזיבת בית ההורים לראשונה בגיל 31 יומני מסע אישיים 9
צ יציאה לעצמאות התפתחות אישית 2
O יציאה לפנסיה מוקדמת, ממילים למעשים נדל"ן 4
ז שאלות לגבי יציאה לפנסיה, הלכה למעשה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
S יציאה למסעדות סולידית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 34
unrealx הפקדות חדשות לאחר יציאה מאיזון התיק שוק ההון 2
מ בניית תיק אחרי יציאה לפנסיה שוק ההון 28
G השקעה סולידית לטווח קצר/בינוני, עם אפשרויות יציאה שוק ההון 2
adamshalev האם כדאי להמשיך לשלם דמי ביטוח לקרן פנסיה אחרי יציאה לפנסיה? צרכנות פיננסית 10
ש דרך חישוב מחיר כינסה / יציאה בקרן - כיצד? שוק ההון 1
מתכנת לאיזה סוג חופשה לשייך יציאה מוקדמת לחופשת לידה? אוף טופיק 11
c881 "יציאה מעוני עוברת דרך חיסכון וצבירת נכסים ולא דרך הכנסה" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13

נושאים דומים

Back
למעלה