• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הכרויות לחסכנים 2018

• פותח הנושא פותח הנושא Kintsukuroi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
@בת העמק
אולי כדאי לנסות? לי אישית זה עזר להגמל (הייתי מעשנת גם)
זה ניקוטין שיש לך שליטה על הכמות ועם הזמן בא פחות פחות.
זה לא היה במקום סגריות, בהתחלה זה היה גם וגם בלי לחץ, ואז פתאום יש תחושה מדהימה שלא חשבת שיכולה להיות - לא בא לך...

הג'ול או דומיו עולים פחות מ200 שח, אם ניסית הכל חוץ מזה ואת מעוניינת להפסיק, אז אולי המוצא האחרון הזה יהווה פתרון.

אני אפילו לא מתייחסת לעניין שאין ריח.

אני והנובלס שלי נמשיך כנראה עוד כמה שנים ואז או שהוא יגמור אותי או שאני אגמור אותו
האמת שאני גמרתי אותו.
עישנתי קצת יותר מ10 שנים את הנובלס... מהתיכון.
ואני כבר 6 שנים בערך עם אלקטרונית.
בוודאות אני יכול להגיד לך שאני אישית נהנה יותר עם האלקטרונית. (גם בניכוי היתרונות של ריח, לעשן בבית, באוטו וכו...)
התחושה יותר טובה בגרון וכמובן בחרחורים.
יש הרבה אנשים שניסו אלקטרוניות והתייאשו, לדעתי זה בגלל שלא הציגו להם את זה נכון.
בכל מקרה... את לא חייבת להפסיק לעשן. יש כאלה שמעשנים גם וגם.

טוב שבאת להתריע, מה הייתי עושה בלעדיך...
אנשים זרים מהאינטרנט מראים דאגה לבריאות שלך ומנסים להציג לך פתרונות שחלקם גם מתחשבים במצב שלך ומה שהם מאמינים שיעזור, נראה שאת עונה בעוקצנות מאיזושהי סיבה..
במיוחד פה די מובן שהוא מדבר על זה שאופציה שאפשר לנסות היא לא להפסיק לעשן לגמרי כשמתחילים לעשן סיגריה אלקטרונית ואת עיוותת את המשמעות
של מה שהוא אמר ל'אני לא מחייב אותך לעשות את מה שאני מציין' כשדי מובן שלא לזה הכוונה.
מקווה שאת לא רואה את זה בתור תקיפה כלפייך, אפשר להגיד תודה (לא בציניות) ולהמשיך למי שמנסה לעזור לך גם אם את לא מסכימה עם הצורה שהם מציגים את זה.

חברים, האם אפשר לסיים את הדיון בנושא העישון ולחזור לנושא השרשור.
תודה.

פוסט שקיבלתי לפיד שלי בפייסבוק של עמוד שנקרא "קמצן מורשה"

קשה לי עם אשתי לאחרונה. אחרי שנים של נישואין מאושרים, נראה שהפעם נשבר לה. "למה אתה אף פעם לא רוצה להזמין אוכל?" עמדתי ושתקתי. היא יודעת שאני מעדיף את האוכל שלה על כל דבר שנקנה בחוץ, אבל לא ראיתי טעם לחזור על זה. "למה אתה אף פעם לא רוצה ללכת לאיקאה?" זו כבר הייתה האשמה מגוחכת, הרי איזה אדם בריא בנפשו ירצה להידחס עם מאות נגועי קורונה פוטנציאלים במתחם המציע רהיטים יקרים יתר על המידה מאיכות ירודה? אך שוב, בחרתי לשתוק. לא רציתי להחמיר את הריב. ואז, הגיעה ההאשמה הקשה ביותר.
"אתה קמצן."
"נופר, אמרנו שאנחנו לא משתמשים במילה הזאת בבית!"
"לא אכפת לי, הנה אני אומרת לך עכשיו, אתה קמצן."
"נופר, שנים השתמשו במילה הזאת כדי לנגח ולהעליב אנשים נורמטיביים שהם בסך הכל בעלי תפיסה כלכלית חדה מהממוצע וחוש מפותח יותר לשוויים האמיתי של סחורות ונכסים כלכליים"
"די, לא עוד פעם החפירה הזאת..."
ראיתי עליה שהיא מיואשת. ומה יכולתי לעשות? לפי תפיסת עולמה (הצרה יש לומר) היא אכן התחתנה עם קמצן, וניתן היה לראות כי הדבר העיב על מצב רוחה.
"אתה יודע מה, לא אכפת לי שאתה קמצן. זה באמת לא מפריע לי."
המילה דקרה מבפנים, אך שמחתי לשמוע שזה לא מפריע לה.
"הדבר שבאמת מפריע לי, הוא שאתה סגפן."
"סגפן?!"
"אתה אף פעם לא רוצה לעשות שום דבר! כל פעם שאני מציעה משהו, אתה תמיד מוצא איזה תירוץ. ככה אתה רוצה להעביר את החיים שלך, כל היום בבית?"
"לא נכון, דווקא יש הרבה דברים שאני אשמח לעשות..."
"כמו מה?!"
"כמו למשל... למשל ללכת לפארק..."
"זהו, ללכת לפארק, זו ההצעה היחידה שלך. ואתה רק רוצה לעשות את זה כי זה לא עולה כסף."
ממש לא רק! אני אוהב את הפארק. זו ממש פיסה של טבע באמצע העיר. יש ציפורים מעניינות, ויש כל מני סוגים של ברווזים, והכל כל כך ירוק, ואם יש לך מזל אתה גם תראה תנים. זה ממש חי-בר באמצע העיר. אבל הרגשתי שלא יהיה טעם להגן על הפארק. וגם לא על עצמי. לפעמים בויכוח, אתה מבין שלאדם השני אין את הכושר השכלי כדי לתפוס את עומק טיעוניך, ולכן נסיון להסביר לו יהיה הלכה למעשה בזבוז של זמן.
"יודעת מה, את צודקת. אני סגפן. אני מכור לסבל. יש לי בעיה פסיכולוגית."
"הבעיה שלך היא יותר מפסיכולוגית. יש לך בעיה פסיכיאטרית."
"נכון. יש לי בעיה. זו אשמתי? רוצה לתלות אותי בכיכר העיר על זה?"
נופר צקצקה והלכה למטבח. נראה שהויכוח הסתיים. שמחתי על כך שלא אצטרך להתמודד עם האשמות כאלה שוב בשבוע הקרוב לפחות.
אבל עמוק בפנים ידעתי את האמת. אני האדם הכי רחוק מסגפן שתוכלו לדמיין. האמת היא, שאני די נהנתן בדרכי שלי. כי עבורי, אין סבל גדול יותר מאשר הוצאת הארנק, וזה הסבל שאני נמנע ממנו. לעומת זאת, צפיה בחשבון אשראי נמוך במיוחד בסוף החודש וידיעה שהכסף מצטבר לו בחשבון הבנק שלי, כסף אותו אוכל לחסוך ולהשקיע ובכך להפוך אותו לעוד כסף, הידיעה הזו גורמת לי אושר שמיימי הרבה יותר מכל ארוחת פאסט-פוד מלאת מיקרובים הנמכרת במחיר גבוה להחריד כולל טיפ לשליח המניאק שבתכלס מקבל משכורת יפה מאוד אז למה את מתעקשת לתת לו טיפ.

- ק. (השם שמור במערכת)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
2028_שנת_פרישה הכרויות לחסכנים אוף טופיק 163
V סיפורי הכרויות להשראה אוף טופיק 59
V הכרויות וזוגיות אוף טופיק 3
Myrath הכרויות סולידים אוף טופיק 3
Myrath מאחר שפורום הכרויות חסכנים לא על הפרק... אוף טופיק 52
hommie הכרויות וזוגיות - חישוב מסלול מחדש אוף טופיק 298
R החזר מס על שנת 2018 מיסים 19
הסולידית זכאות להחזר מס לשנים 2023-2018 מיסים 0
E שאלה בעקבות קבלת הודעה ממס הכנסה לגבי שנת המס 2018 מיסים 11
liranviper טעות של הרו"ח שלי בדוח למס הכנסה עבור IB ב- 2018 שוק ההון 15
K עליה דרמטית בעלות הביטוחית לנכות ושארים בין שנת 2017 ו-2018 ועוד סוגיות על פנסיה צרכנות פיננסית 51
I הגשה מקוונת של טופס 1301 לשנת 2018 עדיין סגורה? צרכנות פיננסית 1
M תשואות של קרנות פנסיה ברירת מחדל 2018 צרכנות פיננסית 26
כימאי מה עשה התיק שלכם בשנת 2018? שוק ההון 99
Liron2035 אם פתחתי חשבון בIB השנה(2018) אני צריך לדווח למס הכנסה בסוף 2019? צרכנות פיננסית 20
ר תוספי תזונה - גימיק צרכני או הכרח ב 2018? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 104
S השוואת קרנות השתלמות/ניהול+מסלולים - 2018 שוק ההון 7
ח תשואות נמוכות/שליליות ברוב מוצרי החסכון הקיימים היום ב- 2018 שוק ההון 9
adamshalev נוהל גילוי מרצון עד 2018-2019 שוק ההון 1
M תחזית אפוקליפטית ל 2018 בגלובס - מתחברים? שוק ההון 2
korma תקרת ההפקדות לקרן השתלמות לעצמאיים ב-2018 שוק ההון 7
adamshalev תחזיות לשנת 2018 אוף טופיק 59

נושאים דומים

Back
למעלה