• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הכרויות לחסכנים 2018

• פותח הנושא פותח הנושא Kintsukuroi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני לא מבין למה להכניס כסף לדייט ראשון
נורמות חברתיות. אין מה לעשות, יש קונצנזוס מסויים.
גם אם תצליח למצוא מישהי שמסכימה איתך בנושא הזה, זה לא מבטיח שמבחינות אחרות יהיה פה מאצ'.

בסופו של דבר כל אחד אחראי להחליט עם עצמו איפה הוא מוותר על העקרונות שלו כדי למקסם סיכוי למצוא אהבה.

אני ממש לא מנסה לחנך אף אחת, בטח לא בחורה בדייט ראשון. אם מישהי תפסול אותי על תשלום בדייט ראשון, אני נורא אשמח כי חסכתי לעצמי בזבוז זמן על בחורה שטחית.
נראה לי שאתה זה שיוזם את הפסילה של הבחורה, על רקע "לא רוצה לשלם על עצמה בדייט הנ"ל", שזה בסדר גמור אם זאת הבחירה שלך, אבל זה ממש לא אומר על הבחורה שהיא שיטחית, חלקן פשוט מושפעות באותה מידה מהסביבה שהן נמצאות בה ומהמשחק "שיש לשחק"
מציע לך להתמקד בדייט ולא בסופו

נראה לי שאתה זה שיוזם את הפסילה של הבחורה, על רקע "לא רוצה לשלם על עצמה בדייט הנ"ל"
אתה רציני? ברור שאני אפסול על זה!
כמו כל בנאדם שצרך משהו בבית קפה/פאב ולא מוכן לשלם. זאת ממש חוצפה לדרוש שמישהו אחר שאתה בקושי מכיר ישלם עליך.

אבל זה ממש לא אומר על הבחורה שהיא שיטחית, חלקן פשוט מושפעות באותה מידה מהסביבה שהן נמצאות בה ומהמשחק "שיש לשחק"
בדיוק. בחורה שמושפעת מהסביבה ומהמשחק שצריך לשחק היא לא בשבילי. מעדיף בחורה שיודעת לחשוב בעצמה.
אולי יש לנו הגדרות שונות לשטחיות.

אתה רציני? ברור שאני אפסול על זה!
ומתרעם שפוסלים אותך על דברים מקבילים...
זאת ממש חוצפה לדרוש שמישהו אחר שאתה בקושי מכיר ישלם עליך.
חוצפה זה לא, אבל אילו החיים, אני גם משלם כל חיי הבוגרים על אנשים שאני לא מכיר בכלל (מס)
כמובן שאף אחת לא "תדרוש" ממך לשלם, יש הבדל גדול מ"דרישה" לציפייה"
כמובן וכמובן שאתה לא חייב כלום לאף אחד ואתה לא מחוייב במימון הדייט
בדיוק. בחורה שמושפעת מהסביבה ומהמשחק שצריך לשחק היא לא בשבילי. מעדיף בחורה שיודעת לחשוב בעצמה.
פסילה על הסעיף הזה בלבד זאת מחשבה מאוד שיטחית מצידך

ומתרעם שפוסלים אותך על דברים מקבילים...
זה ממש לא מקביל.
יש הבדל גדול בין לצפות שישלמו עליך (לדעתי לא לעניין ואפילו חוצפה) לבין לסרב לשלם למישהי כשאתה לא מבין על מה ולמה אתה משלם (ממש לא חוצפה).
יש הבדל גדול בין לא לשלם על מישהו כשעומדת מאחורי זה מחשבה (לא שטחי) לבין לצפות שישלמו עליך כי "ככה זה" או להסיק מחוסר התשלום בלבד שהצד השני קמצן/לא מעוניין (מאד שטחי).

חוצפה זה לא, אבל אילו החיים, אני גם משלם כל חיי הבוגרים על אנשים שאני לא מכיר בכלל (מס)
אם לא לשלם על בחורה היה מסבך אותי בחוק, הייתי משלם.
ולגבי מסים אני חושב שכשאנשים דורשים תוספות שכר במגזר הציבורי או תקציבים למגזרים שונים זאת חוצפה על גבול הגניבה. לצערי לא מכיר דרכים חוקיות לא לשלם להם בכלל.

פסילה על הסעיף הזה בלבד זאת מחשבה מאוד שיטחית מצידך
כנראה שלא נסכים על זה.

אגב, עד כה אף אחד לא הגיב עם שום טיעון לוגי לעניין, רק "ככה זה" או "אל תחנך אחרים".
מישהו מוכן לתת לי טיעון רציני למה כן לשלם?
חוץ מזה, לכל הנשים פה. חשבתי שאנחנו בעד שיוויון זכויות וחובות מלא (אני נשבע שאני בעד. בהכל.). כאן יש חוסר שיוויון מאד ברור. למה אתן לא נלחמות כנגד זה?

נערך לאחרונה ב:
מישהו מוכן לתת לי טיעון רציני למה כן לשלם?
כי זה מה שבחרת לעשות ואתה שלם עם ההחלטה הזאת
אני לא חושב שניתן לשכנע אותך ולמצוא לך סיבה טובה לכן אני רק יכול להמשיך להמליץ להנות מהדייטים שאתה נמצא בהם ו"להתנגש" עם בחורה שחושבת כמוך

מערכת יחסים זאת לא חוברת אקסל עם הכנסות-הוצאות, כפי שכבר ציינתי, כסף הוא רק אמצעי, הפורום הזה משך אותי כי גיליתי ששימוש נכון בו ובצבירתו מעקר את הצורך להיות תלוי בו ובאחרים (עצמאות)
מצבי היה הרבה יותר טוב אם היתה קיימת נוסחא מתמטית למצוא "את האחת", אבל הנושא הזה דורש ניסוי וטעיה עם "נבדקים" שונים
פרמטר כמו כסף לא ימנע ממני למצוא בת-זוג, כפי שניתן לראות גם אנשים ללא כסף נמצאים בזוגיות
ברגע שאתה מתחיל לחשוב "אני משלם כי אני רוצה\יכול" ולא "אני משלם כי אני חייב" לכסף אין שום משמעות, במיוחד בטווח הארוך

אני לא חושב שניתן לשכנע אותך ולמצוא לך סיבה טובה לכן אני רק יכול להמשיך להמליץ להנות מהדייטים שאתה נמצא בהם ו"להתנגש" עם בחורה שחושבת כמוך
תן סיבה 1 שמישהו ישלם, תשכח ממני.

מערכת יחסים זאת לא חוברת אקסל עם הכנסות-הוצאות, כפי שכבר ציינתי, כסף הוא רק אמצעי, הפורום הזה משך אותי כי גיליתי ששימוש נכון בו ובצבירתו מעקר את הצורך להיות תלוי בו ובאחרים (עצמאות)
מסכים ב- 100%.
ובאמת לא התחשבתי על כסף עם בחורות שיצאתי איתן קבוע. אבל יש הבדל בין חברה לבין מישהי שאני פוגש בפעם הראשונה.

מצבי היה הרבה יותר טוב אם היתה קיימת נוסחא מתמטית למצוא "את האחת", אבל הנושא הזה דורש ניסוי וטעיה עם "נבדקים" שונים
אני עשיתי את הניסוי והטעיה שלי. בעברי הרחוק נהגתי לשלם על דייטים.

פרמטר כמו כסף לא ימנע ממני למצוא בת-זוג, כפי שניתן לראות גם אנשים ללא כסף נמצאים בזוגיות
גם מסכים ב- 100%. כפי שאמרתי כבר כמה פעמים, זה לא בגלל שחבל לי על 30 שקל, אלא כי אני חושב שזה מעמיד את הסיטואציה של הדייט במקום לא שיוויוני ולא בריא.

ברגע שאתה מתחיל לחשוב "אני משלם כי אני רוצה\יכול" ולא "אני משלם כי אני חייב" לכסף אין שום משמעות, במיוחד בטווח הארוך
אני יכול, לא חייב, אבל גם ממש לא רוצה. אם מישהו רוצה לשלם על מישהו אחר ללא שום תמורה, שיהיה לו בכיף (ועוד יותר גרוע אם הוא מצפה לתמורה).
נורא קשה לי לדמיין שיש גברים שבאמת רוצים לשלם על מישהי שהם לא מכירים. לא כי "ככה זה" או פוחדים ממה שהיא תחשוב, אלא באמת רוצים. זה יכול לקרות לי עם מישהי שאני אוהב, אבל בדייט ראשון פשוט לא רואה את הרצון הזה.

תן סיבה 1 שמישהו ישלם, תשכח ממני.
הנה הסיבה: נהנית בדייט, מי שמולך מצאה חן בעיניך, ואתה מעוניין לעשות לה מחווה שתשמח אותה. אם זאת לא הסיבה - אז באמת חבל על הכסף...
אגב, יש לי חברים שאני מציע לשלם עליהם לפעמים, והם עלי. לא מתוך מחויבות - סתם כי זה נחמד שמשלמים עליך לפעמים.

אתה צודק כשאתה אומר שזה נהיה נורמה חברתית מטופשת שגבר צריך לשלם. בעולם אידאלי זו לא הייתה הציפיה. העולם לא אידאלי. מתמודדים.
אני גם מסכים שנשים שפוסלות על זה שטחיות. אבל גם גברים שמסרבים מתוך עיקרון לשלם על מישהי נראים לי שטחיים באותה מידה.
מבחינתי זו כמעט ההגדרה של שטחיות זה לקחת פרמטר חד מימדי כמו "היא מצפה שאשלם עליה" ולבנות מזה תזה שלמה על האופי של מי שפגשת כרגע.

אבל בדייט ראשון פשוט לא רואה את הרצון הזה.
זה בסדר, האם שיתפת את רצונך\כוונתך אי פעם לפני הדייט?, אם לא אז תנסה, אולי זה יוריד ממך את תחושת ה"חובה" שמלווה אותך כאשר הדייט מגיע לסיומו
או יסנן ממך את הבחורות השיטחיות כהגדרתך, טרום "טקס שליפת הארנק"

סיבה שמבוססת על ההבדל הביולוגי בין נשים לגברים זה מספיק רציני?
אשמח לשמוע את זה.

הנה הסיבה: נהנית בדייט, מי שמולך מצאה חן בעיניך, ואתה מעוניין לעשות לה מחווה שתשמח אותה. אם זאת לא הסיבה - אז באמת חבל על הכסף...
אגב, יש לי חברים שאני מציע לשלם עליהם לפעמים, והם עלי. לא מתוך מחויבות - סתם כי זה נחמד שמשלמים עליך לפעמים.
מקבל חלקית. רק כשאני רוצה לעשות מחווה משמחת למישהו אני לא נותן לו 30 שח. לרוב עושה דברים אחרים.
אם אתה באמת עושה את זה עם כולם ולא מתגמש רק כדי להגדיל את הסיכוי שלך עם בחורה, אני מקבל את זה לחלוטין. חוסר עמוד שדרה מציק לי, לא הרגלים שונים משלי.
אגב, אם זה מחווה לצד השני, למה זה מצופה רק מגברים?

אתה צודק כשאתה אומר שזה נהיה נורמה חברתית מטופשת שגבר צריך לשלם. בעולם אידאלי זו לא הייתה הציפיה. העולם לא אידאלי. מתמודדים.
אני מתמודד עם זה מעולה. גם לא שמתי לב שאחוזי ההצלחה שלי ירדו מאז שהפסקתי לשלם (לדעתי ההפך).
רק למה כולם פה מעודדים את המשך התופעה הזאת בחירוף נפש?

אבל גם גברים שמסרבים מתוך עיקרון לשלם על מישהי נראים לי שטחיים באותה מידה.
אתה לא רואה את ההבדל?
אולי אשלח לך חשבון בנק בהודעה פרטית ותעביר לי 30 שח? אם אתה לא מסכים, תוכל לשתף אותנו בסיבה לכך?

זה בסדר, האם שיתפת את רצונך\כוונתך אי פעם לפני הדייט?, אם לא אז תנסה, אולי זה יוריד ממך את תחושת ה"חובה" שמלווה אותך כאשר הדייט מגיע לסיומו
או יסנן ממך את הבחורות השיטחיות כהגדרתך, טרום "טקס שליפת הארנק"
לא משתף במשהו שנשמע לי מובן מאליו.
ואני גם לא מרגיש חובה או מובך מהעסק הזה.

אשמח לשמוע את זה.
אז ככה, ביולוגית גם זכרים וגם נקבות רוצים להתרבות.
לזכר קל מאוד לפזר את הזרע שלו במקומות שונים. הנקבה לעומת זאת צריכה לשאת את העובר במשך חודשים, מה שהופך אותה לפגיעה יותר לטורפים, דורש ממנה להשיג יותר מזון ולטפל בצאצא מספר שנים (כדי שההשקעה לא תרד לטמיון).
על כן הנקבה נאלצת לברור בן זוג שיפגין מחוייבות, אחריות והקרבה. בטבע כמעט תמיד הזכרים הם אלה שמחזרים אחר הנקבות, בין אם זה על ידי הבאת תשורות, בניית קן יפה או הבסת זכרים אחרים בקרב ראווה.
עכשיו, אתה יכול לטעון שאנחנו כבר לא קופים, אבל ההתנהגות הזו טבועה בנו אבולוציונית ותרבותית, ויהיה לך קשה מאוד לבטל אותה. פמיניזם זו המצאה מודרנית יחסית שהאבולוציה עדיין לא עיכלה.

ואני גם לא מרגיש חובה או מובך מהעסק הזה.
נו, אם כך, בעיותיך מעטות עד כדי לא קיימות
אתה יודע שאתה "לא כמו כולם", חיי עם זה בשלום וממשיך בדרכך
לא ברור לי למה אתה מחפש הצדקה או סיבות להבין את "יתר" האוכלוסיה

@Ben Dover
אתה צודק לגמרי, הטיעונים שלך מאוד הגיונים ונכונים.
אבל במקרה הזה, אתה הצודק ולא החכם.

צודק שאין סיבה לשלם על בחורה בדייט ראשון .בטח בעולם של המאה 21
מצד שני לא מאד חכם לפסול בחורה רק בגלל זה. זה ראש בקיר

לזכר קל מאוד לפזר את הזרע שלו במקומות שונים. הנקבה לעומת זאת צריכה לשאת את העובר במשך חודשים, מה שהופך אותה לפגיעה יותר לטורפים, דורש ממנה להשיג יותר מזון ולטפל בצאצא מספר שנים (כדי שההשקעה לא תרד לטמיון).
על כן הנקבה נאלצת לברור בן זוג שיפגין מחוייבות, אחריות והקרבה. בטבע כמעט תמיד הזכרים הם אלה שמחזרים אחר הנקבות, בין אם זה על ידי הבאת תשורות, בניית קן יפה או הבסת זכרים אחרים בקרב ראווה.
עכשיו, אתה יכול לטעון שאנחנו כבר לא קופים, אבל ההתנהגות הזו טבועה בנו אבולוציונית ותרבותית, ויהיה לך קשה מאוד לבטל אותה. פמיניזם זו המצאה מודרנית יחסית שהאבולוציה עדיין לא עיכלה.
מת על הסיפורים האלה:lol:

רק למה כולם פה מעודדים את המשך התופעה הזאת בחירוף נפש?
אני לא חושב שכולם מעודדים את המשך התופעה, כמו שהיא פשוט מפריעה להם פחות מלך.

אולי אשלח לך חשבון בנק בהודעה פרטית ותעביר לי 30 שח? אם אתה לא מסכים, תוכל לשתף אותנו בסיבה לכך?
כמו שכתבתי - הסיבה שאני משלם לעיתים על אנשים אחרים היא כי הם מצאו חן בעיני או קרובים לי ואני רוצה לשמח אותם במחווה.
אני מתנצל מר בחור אנונימי שאני מתקשר איתו פחות מ-3 הודעות בפורום על השקעות אבל אנחנו לא הגענו לרמת האינטימיות הזאת עדיין.

אולי. אבל בכל זאת ברוב הדיונים בפייסבוק הגברים טוענים שהם משלמים רק כי "ככה נהוג" או שהם פוחדים שהבחורה תפסול אותם על זה.
אז אולי כן התרחקנו קצת.

נו, אם כך, בעיותיך מעטות עד כדי לא קיימות
אתה יודע שאתה "לא כמו כולם", חיי עם זה בשלום וממשיך בדרכך
לא ברור לי למה אתה מחפש הצדקה או סיבות להבין את "יתר" האוכלוסיה
לא טענתי שיש לי בעיה בשום שלב. אני בטוח בצדקת דרכי ב- 100% (מודע לזה שזאת לא הדיעה הנפוצה כאן בפורום).
כולם (literally) יצאו כנגד הדיעות שלי ולא ההפך.
אני גם לא פתחתי את הדיון.

אבל במקרה הזה, אתה הצודק ולא החכם.
אני מודע לכך שאני בנאדם עקשן שבהרבה מקרים יוצא צודק ולא חכם, אבל דווקא כאן אני לא חושב שזה המקרה.
אני מאמין שגבר שעושה בדיוק את מה שהוא מאמין בו מבלי לנסות לפגוע לדעות של אחרים דווקא משפר את הסיכוי שלו עם בחורות.

מצד שני לא מאד חכם לפסול בחורה רק בגלל זה. זה ראש בקיר
לא פוסל בחורות על זה. אמרתי שאם בחורה תפסול אותי אז חסכתי בזבוז זמן על בחורה שטחית. אם היא באמת תסרב לשלם בכל מחיר, אז חד משמעית אפסול אותה (מה שלא קרה אף פעם).
היו בחורות בודדות שפתחו את זה מולי, הסברתי להן את דעתי ולא הייתה שום בעיה.
אגב, הרוב המוחלט של הבחורות לא אומרות כלום ונראה שזה לא מזיז להן.

כמו שכתבתי - הסיבה שאני משלם לעיתים על אנשים אחרים היא כי הם מצאו חן בעיני או קרובים לי ואני רוצה לשמח אותם במחווה.
כמו שכבר אמרתי קודם. אם אתה עושה את זה עם כולם ולא רק כדי למצוא חן בעיניי בחורות, אין בזה שום דבר פסול בעיניי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
2028_שנת_פרישה הכרויות לחסכנים אוף טופיק 163
V סיפורי הכרויות להשראה אוף טופיק 59
V הכרויות וזוגיות אוף טופיק 3
Myrath הכרויות סולידים אוף טופיק 3
Myrath מאחר שפורום הכרויות חסכנים לא על הפרק... אוף טופיק 52
hommie הכרויות וזוגיות - חישוב מסלול מחדש אוף טופיק 298
R החזר מס על שנת 2018 מיסים 19
הסולידית זכאות להחזר מס לשנים 2023-2018 מיסים 0
E שאלה בעקבות קבלת הודעה ממס הכנסה לגבי שנת המס 2018 מיסים 11
liranviper טעות של הרו"ח שלי בדוח למס הכנסה עבור IB ב- 2018 שוק ההון 15
K עליה דרמטית בעלות הביטוחית לנכות ושארים בין שנת 2017 ו-2018 ועוד סוגיות על פנסיה צרכנות פיננסית 51
I הגשה מקוונת של טופס 1301 לשנת 2018 עדיין סגורה? צרכנות פיננסית 1
M תשואות של קרנות פנסיה ברירת מחדל 2018 צרכנות פיננסית 26
כימאי מה עשה התיק שלכם בשנת 2018? שוק ההון 99
Liron2035 אם פתחתי חשבון בIB השנה(2018) אני צריך לדווח למס הכנסה בסוף 2019? צרכנות פיננסית 20
ר תוספי תזונה - גימיק צרכני או הכרח ב 2018? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 104
S השוואת קרנות השתלמות/ניהול+מסלולים - 2018 שוק ההון 7
ח תשואות נמוכות/שליליות ברוב מוצרי החסכון הקיימים היום ב- 2018 שוק ההון 9
adamshalev נוהל גילוי מרצון עד 2018-2019 שוק ההון 1
M תחזית אפוקליפטית ל 2018 בגלובס - מתחברים? שוק ההון 2
korma תקרת ההפקדות לקרן השתלמות לעצמאיים ב-2018 שוק ההון 7
adamshalev תחזיות לשנת 2018 אוף טופיק 59

נושאים דומים

Back
למעלה