• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הכרויות לחסכנים 2018

• פותח הנושא פותח הנושא Kintsukuroi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
למען האמת אני לא מבין איך אוכל עוזר במשהו בסיטואציה של הכרות.
לי תמיד הוא היה רק מפריע. והרעש..
לעומת, הליכה באיזה פארק עירוני/טיילת וכו', שהיא סיטואציה הרבה יותר שקטה ונינוחה, ואפשר להתרכז הרבה יותר בעיקר.

שונאת את המוסכמה הזאת. לא מבינה למה היא קיימת בכלל. כל המשחקים והשטויות האלו של "תהיה גבר, תהיה נדיב" מוציא אותי מדעתי.
נפגשים שני אנשים להיכרות, מה קשור עכשיו תשלום? שכל אחד ישלם על עצמו ותתעסקו במה שחשוב- להכיר, להתעניין, לשוחח.
זה תלוי בסאטוס.
אצל הרווקים/רווקות מקובל שהגבר משלם כי זה חלק ממשחקי החיזור.
אצל גרושים/גרושות או מה שנקרא פנויים/פנויות המשחק מעט שונה ושני הצדדים מבינים כבר עולם והדייט הוא למעשה שיחת גישוש לבדיקת התאמות לפרק 2.
הדייט בדרך בבית קפה שקט והשיחה די מתומצתת על מי אתה, מה אתה עושה, איפה אתה גר וכו'.
אם אין התאמה נפרדים יפה ובדרך כלל משלמים חצי-חצי. אם יש צ'נס לפגישה נוספת הגבר בדרך כלל יציע לשלם את החשבון אבל ברוב המקרים האישה תתעקש לשלם את חלקה.
כך זה לפי הנסיון שלי...
אבל היו לי גם כמה מקרים בדייטים עם רווקות. מידי פעם שמעתי את המשפט "עבדתי כול היום ולא היה לי זמן לאכול..." ולכן ולמרות שידעתי כבר שלא ייצא כלום כי היא נצלנית אז הזמנתי לעצמי קפה ועבורה מה שרצתה ושילמתי. כפי שאמרתי, זו לא הכללה אבל קורה לעיתים קרובות.
ממה שאני מסיק זה שהצעירים משחקים את משחקי החיזור - האביר משלם והנסיכה מצפה שישלמו עבורה.
אצל גרושים הכללים שונים וחולקים הוצאות, זה הגיוני? לא?

אז העירו את עיניי שאשה לאורך כל חייה, גם סולידית, נושאת בעלויות מבחינת זמן וכסף של השקעה במראה. גם אם את אלופה והורדת את ההוצאות למינימום יש כאן עלות חודשית שהגבר אינו נושא בה אך בהחלט נהנה מתוצאותיה
האמת שאני גם חושבת ככה לגבי נשים שמשקיעות הון בטיפוח החיצוני ובגברים שמוקסמים מזה. לדעתי הם ראויים אחד לשני בלי ציניות.
גילוי נאות- לא משקיעה ולא השקעתי שום הון במראה החיצוני שלי מעולם. מה שאת/ה רואה זה מה שיש. אני בטוחה שרוב הגברים מוציאים יותר ממני על עצמם.

האמת שאני גם חושבת ככה לגבי נשים שמשקיעות הון בטיפוח החיצוני ובגברים שמוקסמים מזה. לדעתי הם ראויים אחד לשני בלי ציניות.
גילוי נאות- לא משקיעה ולא השקעתי שום הון במראה החיצוני שלי מעולם. מה שאת/ה רואה זה מה שיש. אני בטוחה שרוב הגברים מוציאים יותר ממני על עצמם.

כאן אני פחות מסכימה. אשה שנראית טוב מרגישה טוב יותר עם עצמה וגם לאמירה הרווחת הזאת ישנו אישוש במחקרים פסיכולוגיים.
פקטור חשוב במראה הוא כמובן אורח חיים בריא הכולל גם פעילות גופנית. עם קצת מזל וגנים טובים אורח חיים כזה יתמוך גם בעור קורן וגוף חטוב.
יחד עם זאת בתרבות שלנו עוד קצת "עזרה" שיכולה להיות מאד מינימליסיטית אבל בנקודות אסטרטגיות יכולה מאד לשדרג את המראה ובהתאם את מידת האטרקטיביות כלפי גברים. הכוונה כאן לאיפור, לבוש סידור וצביעת שיער שיכולים מאד להשפיע על מידת היופי הנתפסת.
בל נשלה את עצמינו, גם לגבר הכי מינימליסטי חשובה משיכה מינית בבחירת בת זוג והשדרוגים הקטנים האלה הרבה פעמים עושים את ההבדל.
אז אם את פנויה (רווקה/ גרושה) ומחפשת בן זוג, הייתי ממליצה להקצות סעיף תקציב מצומצם גם לעניינים האלה. וגם פה יש מנעד בין שימוש בקרם פנים של מותג על צרפתי בסופר פארם המחייב נטילת משכנתא והתועלת המופקת ממנו לשיפור המראה לא ממש ברורה לבין שימוש ממוקד בקונסילר לכסות פצעון וצביעת שורשי שיער לבנים בבית. לגבי לבוש לדעתי כבר יש פתרונות מצויינים וזולים מאד.

יחד עם זאת גם אם את עושה בחירות שקולות ונבונות יש להן עדיין עלות חודשית ובממוצע יותר מזו הנדרשת מגבר. אף פעם אין סימטריה בדברים האלה אבל אולי תיקון קטן שהוא ישלם את החשבון בדייט ראשון :)

במהלך תקופת הרווקות כל אחד ואחת ייצאו לעשרות (או לא מאות) דייטים שייגמרו בלא כלום. דייטים שצד אחד יתלהב וירגיש כימיה הדדית רק כדי לגלות אח"כ שהוא נפסל בגלל סיבה הכי איזוטרית או לפעמים ללא סיבה (רק כי הצד הפוסל עובר תקופה כזאת או אחרת). דייטים שיוצאים אליהם רק כדי לתת עוד הזדמנות לעולם הדייטים ובשביל הסיכוי הקטנטן שייצא מזה משהו, אבל מראש אתה מרגיש מאולץ לצאת. יציאה לדייטים במקביל, בשיטת הפס הנע, כשאתה כבר לא זוכר עם מי נפגשת. גם דייטינג של שבועות עם כמה פרטנרים במקביל לא נדיר.

כל מי שהיה בעולם הדייטינג המודרני יודע על מה אני מדבר.

כך שתקופת הרווקות יוצא שהבחור משלם אלפי שקלים על דייטים כושלים, דייטים נצלנים, דייטים שהוא נדחה ללא הסבר. ובכל דייט נוסף שוב "מצופה" ממנו להוציא כסף כי הבחורה רוצה להרגיש סופר-מיוחדת-וייחודית-ומחוזרת אחרי שבתורה גם חוותה עשרות דייטים כושלים.

בחורה שמתארת עצמה כעצמאית כללית ותפיסתית, שמצפה שבמציאות של היום, יפנקו וישלמו עליה בדייט ראשון, כנראה יש לה בעיה של תפיסת מציאותית או שהיא אוהבת לחשוב על עצמה כ"לא חומרנית" בעוד המציאות מוכיחה אחרת.

וזה לא קשור לכמה זמן וכסף בחורה משקיעה בהופעה חיצונית. כי לפי התיאורים כאן היא בעצם מצפה שהבחור "יפצה" אותה על ההשקעה שלה, ללא קשר אם הוא בכלל אהב את הלבוש והאיפור שלה, ואם היא בכלל מצאה חן בעיניו.

העניין הכספי בדייטים ראשונים הוא סופר בעייתי ומקור להרבה אי הבנות והנחות מוטעות, ופוסל קשרים שיכל להיות להם עתיד אמיתי. זה לא סוד. כך שבחורה ש"מצפה" ממישהו שיתנהג כך או אחרת בעניין הכספי ועוד "מבינה" מזה מי האדם שנמצא מולה, במקום להשכיל ולנטרל את המוקש הזה מבעוד מועד, אין לא אלא להאשים את עצמה.

סיפור קטן – עוד כשהייתי סטודנט, יצאתי לדייט עם סטודנטית מאוד חמודה שמצא חן בעיני ואני מצאתי חן בעיניה. גם שתי שיחות טלפון היו קולחות ומהנות, גם הדייט היה מוצלח. הרבה נושאי עניין משותפים. שתינו 2 קפה ואחרי זה הצעתי לשלם החשבון (שלפי ההבעה שלה ראיתי שרצתה לראות מה אעשה ומאוד שמחה שהצעתי לשלם). כשהגיע החשבון (בערך 15 שקל) הוצאתי כרטיס אשראי כדי לשלם. ואז פתאום כל ההבעה שלה השתנתה והיא סיננה – "אני לא מאמינה שאתה משלם 15 שקל בכרטיס אשראי...". אמרתי שכן, בגלל הנוחות, ולא מבין מה הבעיה. נפרדנו, היא לא אמרה שלום, וגם אחרי ששלחתי לה מסרון שמאוד נהניתי והייתי שמח להיפגש שוב, היא לא השיבה לי מעולם.

אני תוהה איך ניתן כיום לדעת את ההבדל בין קמצן ובין מישהו שפשוט יוצא להרבה דייטים.
אם הוא בגיל 30+, ויכול להיות שרוצה להתמסד, יתכן שהוא יוצא לא מעט. אם כל אחת תצפה שישלם עליה בדייט או שניים הראשונים, זה בהחלט יצטבר לסכום.
בתקופה שאני הייתי יוצאת לדייטים, תמיד הצעתי לשים חצי. לרוב זכור לי שהם התעקשו ואני שילמתי רק את הטיפ.

נערך לאחרונה ב:
תשאלו כל בחור/ה השייכים לזרם הדתי לכמה דייטים הוא יצא/עם כמה אנשים הוא נפגש.
מעטים יצאו עם מספר חד ספרתי ובד"כ זה לפגישה-שתיים במינימום.
רובם יצאו עם 30-40-50 אנשים שונים. כך שבמינימום יש לך הוצאה של 100 ש"ח לאדם (נניח 2 פגישות לקפה וקראוסון)
אתה מגיע פה ללפחות 3000-5000 ש"ח (עוד לפני הדלק והחניה)
ברוב המקרים גם הרבה פגישות יגלשו ליותר דייטים ויכללו גם אלמנטים יקרים יותר כמו יום חופש לטיול/הצגה/סרט/מסעדה
לדעתי דתי ממוצע מוציא סכום של מכונית יד שניה קטנה עד שהוא פוגש את אשתו לעתיד.

לדעתי דתי ממוצע מוציא סכום של מכונית יד שניה קטנה עד שהוא פוגש את אשתו לעתיד
אני לא הוצאתי כמעט שום דבר.
דווקא גיליתי הרבה בנות עם סלידה ממסעדות ובתי קפה, ובאופן כללי הרבה מודעות בציבור למצב כלכלי טיפוסי של בחור ישיבה(תזרים אפס) וסטודנטים

בת העמק, נהגתי לחשוב כמוך אבל...אז העירו את עיניי שאשה לאורך כל חייה, גם סולידית, נושאת בעלויות מבחינת זמן וכסף של השקעה במראה. גם אם את אלופה והורדת את ההוצאות למינימום יש כאן עלות חודשית שהגבר אינו נושא בה אך בהחלט נהנה מתוצאותיה:). נראה לי רק הוגן שישלם את המחיר הזניח של דייט בעת ההיכרות הראשונית.
את לא נהנית באותה המידה? אם צד אחד נהנה מזה וצריך להוציא בשביל זה כסף, זה לא מזכיר זנות?

לא. לא נסחפתי.

מויקיפדיה:
זנות היא קיום פעילות מינית (לרוב יחסי מין) תמורת תשלום או תמורת טובות הנאה.

בחורה שחושבת שהיא עושה לי טובה בכך שהיא נפגשת איתי ועוד מצפה שאשלם יותר כי היא הועילה בטובה. יש כאן כמה אופציות:
1) freeloader - למה שאשלם על מישהי שאני לא מכיר? מה זה השטויות האלה?
2) חיה בסרט. חוץ מזה, איך בחורה יכולה להמשיך בדייט אם היא מרגישה שהיא שווה יותר כך שהצד השני צריך לשלם יותר על הזכות להיות איתה? זה לא מוריד לה מהכבוד העצמי? אם את לא מתלהבת מהבחור באותה המידה, את לא בדייט הנכון. תעשי לשניכם טובה ופשוט תלכי.
3) גולד דיגרית
4) זונה

בתיכון קראנו לזה "זנות סטטיסטית". במקום שמישהו ילך לזונה 1 וישלם הרבה במכה, אנשים מפזרים את התשלום להרבה בחורות ו"מקבלים" סטטיסטית. היו לנו דיונים בכיתה מה יותר משתלם.

ברצינות, איך בחורה יכולה לקחת את עצמה ברצינות כשהיא מצפה שמישהו ישלם עליה בדייט? זה לא משהו שנעלם מהעולם לפני 100 שנים?
איך בחורה יכולה לצפות שיתקשרו אליה ביום הבא אחרי שהיא ציפתה שמישהו ישלם עליה בדייט?
קצת מפתיע אותי שההרגל הזה עדיין קיים... הייתי בטוח שזה כבר לא נפוץ בארץ.

ג.נ: בחיים לא צרכתי זנות משום צורה (וגם לא משלם על בחורות בדייטים).

אני הכרתי את אשתי באינטרנט. לדייט הראשון הצעתי לה או פאב או ללכת לשתות בירה בים. היא העדיפה את האפשרות השניה וזה מייד הבהיר לי שהיא בחורה רצינית שמבינה ענין...

שנים אח"כ שאלו אותי איך היא לא פחדה ללכת לים בחושך עם בן אדם שהיא לא מכירה. שאלתי אותה והיא אמרה ש"לא פחדתי, אתה נראית לי חנון כזה..."

אגב, בדייטים ראשונים תמיד הייתי מציע לשלם וברוב המקרים האישה התעקשה לשלם חצי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא. לא נסחפתי.

מויקיפדיה:
זנות היא קיום פעילות מינית (לרוב יחסי מין) תמורת תשלום או תמורת טובות הנאה.

בחורה שחושבת שהיא עושה לי טובה בכך שהיא נפגשת איתי ועוד מצפה שאשלם יותר כי היא הועילה בטובה. יש כאן כמה אופציות:
1) freeloader - למה שאשלם על מישהי שאני לא מכיר? מה זה השטויות האלה?
2) חיה בסרט. חוץ מזה, איך בחורה יכולה להמשיך בדייט אם היא מרגישה שהיא שווה יותר כך שהצד השני צריך לשלם יותר על הזכות להיות איתה? זה לא מוריד לה מהכבוד העצמי? אם את לא מתלהבת מהבחור באותה המידה, את לא בדייט הנכון. תעשי לשניכם טובה ופשוט תלכי.
3) גולד דיגרית
4) זונה

בתיכון קראנו לזה "זנות סטטיסטית". במקום שמישהו ילך לזונה 1 וישלם הרבה במכה, אנשים מפזרים את התשלום להרבה בחורות ו"מקבלים" סטטיסטית. היו לנו דיונים בכיתה מה יותר משתלם.

ברצינות, איך בחורה יכולה לקחת את עצמה ברצינות כשהיא מצפה שמישהו ישלם עליה בדייט? זה לא משהו שנעלם מהעולם לפני 100 שנים?
איך בחורה יכולה לצפות שיתקשרו אליה ביום הבא אחרי שהיא ציפתה שמישהו ישלם עליה בדייט?
קצת מפתיע אותי שההרגל הזה עדיין קיים... הייתי בטוח שזה כבר לא נפוץ בארץ.

ג.נ: בחיים לא צרכתי זנות משום צורה (וגם לא משלם על בחורות בדייטים).
סוף סוף מישהו שמוכן להגיד את האמת. גם אם מתעלמים מתקופת ה"חיזור" שהרבה נשים מתרצות ששם משחקים משחק ( למה אני צריך לשחק איתך משחקים בכלל?), בשלבים מתקדמים יותר זה מתחיל להיות ברור: נשים תמיד מחפשות דיל טוב יותר- גם אם הן עם מישהו- אין הסבר אחר למה למשל הבנות שלמדו איתי באוניברסיטה שיש להן בני זוג התלבשו כמו בבית בושת עם ספק מכנסיים ספק תחתונים שלא משאירים הרבה מקום לדמיון... מה המטרה של זה? למה אני לא רואה גברים מסתובבים ככה?

אצלי זה מאוד פשוט, אם אני מוציא ארנק והיא לא דורשת להתחלק- אני משלם הכל וזה היה הדייט האחרון שלנו, לא עונה ל SMS, לא עונה לטלפון שלה, כלום. בלי קשר לזה שלהגיע למצב שאני בדייט זה גם מצב נדיר שאני לא מרבה לעשות כל כך, כי קשה למצוא מישהי שאני יכול לשרוד איתה יותר מ 10 דקות של שיחה בלי לאבד איי קיו אחרי כל משפט שלה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
2028_שנת_פרישה הכרויות לחסכנים אוף טופיק 163
V סיפורי הכרויות להשראה אוף טופיק 59
V הכרויות וזוגיות אוף טופיק 3
Myrath הכרויות סולידים אוף טופיק 3
Myrath מאחר שפורום הכרויות חסכנים לא על הפרק... אוף טופיק 52
hommie הכרויות וזוגיות - חישוב מסלול מחדש אוף טופיק 298
R החזר מס על שנת 2018 מיסים 19
הסולידית זכאות להחזר מס לשנים 2023-2018 מיסים 0
E שאלה בעקבות קבלת הודעה ממס הכנסה לגבי שנת המס 2018 מיסים 11
liranviper טעות של הרו"ח שלי בדוח למס הכנסה עבור IB ב- 2018 שוק ההון 15
K עליה דרמטית בעלות הביטוחית לנכות ושארים בין שנת 2017 ו-2018 ועוד סוגיות על פנסיה צרכנות פיננסית 51
I הגשה מקוונת של טופס 1301 לשנת 2018 עדיין סגורה? צרכנות פיננסית 1
M תשואות של קרנות פנסיה ברירת מחדל 2018 צרכנות פיננסית 26
כימאי מה עשה התיק שלכם בשנת 2018? שוק ההון 99
Liron2035 אם פתחתי חשבון בIB השנה(2018) אני צריך לדווח למס הכנסה בסוף 2019? צרכנות פיננסית 20
ר תוספי תזונה - גימיק צרכני או הכרח ב 2018? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 104
S השוואת קרנות השתלמות/ניהול+מסלולים - 2018 שוק ההון 7
ח תשואות נמוכות/שליליות ברוב מוצרי החסכון הקיימים היום ב- 2018 שוק ההון 9
adamshalev נוהל גילוי מרצון עד 2018-2019 שוק ההון 1
M תחזית אפוקליפטית ל 2018 בגלובס - מתחברים? שוק ההון 2
korma תקרת ההפקדות לקרן השתלמות לעצמאיים ב-2018 שוק ההון 7
adamshalev תחזיות לשנת 2018 אוף טופיק 59

נושאים דומים

Back
למעלה