במהלך תקופת הרווקות כל אחד ואחת ייצאו לעשרות (או לא מאות) דייטים שייגמרו בלא כלום. דייטים שצד אחד יתלהב וירגיש כימיה הדדית רק כדי לגלות אח"כ שהוא נפסל בגלל סיבה הכי איזוטרית או לפעמים ללא סיבה (רק כי הצד הפוסל עובר תקופה כזאת או אחרת). דייטים שיוצאים אליהם רק כדי לתת עוד הזדמנות לעולם הדייטים ובשביל הסיכוי הקטנטן שייצא מזה משהו, אבל מראש אתה מרגיש מאולץ לצאת. יציאה לדייטים במקביל, בשיטת הפס הנע, כשאתה כבר לא זוכר עם מי נפגשת. גם דייטינג של שבועות עם כמה פרטנרים במקביל לא נדיר.
כל מי שהיה בעולם הדייטינג המודרני יודע על מה אני מדבר.
כך שתקופת הרווקות יוצא שהבחור משלם אלפי שקלים על דייטים כושלים, דייטים נצלנים, דייטים שהוא נדחה ללא הסבר. ובכל דייט נוסף שוב "מצופה" ממנו להוציא כסף כי הבחורה רוצה להרגיש סופר-מיוחדת-וייחודית-ומחוזרת אחרי שבתורה גם חוותה עשרות דייטים כושלים.
בחורה שמתארת עצמה כעצמאית כללית ותפיסתית, שמצפה שבמציאות של היום, יפנקו וישלמו עליה בדייט ראשון, כנראה יש לה בעיה של תפיסת מציאותית או שהיא אוהבת לחשוב על עצמה כ"לא חומרנית" בעוד המציאות מוכיחה אחרת.
וזה לא קשור לכמה זמן וכסף בחורה משקיעה בהופעה חיצונית. כי לפי התיאורים כאן היא בעצם מצפה שהבחור "יפצה" אותה על ההשקעה שלה, ללא קשר אם הוא בכלל אהב את הלבוש והאיפור שלה, ואם היא בכלל מצאה חן בעיניו.
העניין הכספי בדייטים ראשונים הוא סופר בעייתי ומקור להרבה אי הבנות והנחות מוטעות, ופוסל קשרים שיכל להיות להם עתיד אמיתי. זה לא סוד. כך שבחורה ש"מצפה" ממישהו שיתנהג כך או אחרת בעניין הכספי ועוד "מבינה" מזה מי האדם שנמצא מולה, במקום להשכיל ולנטרל את המוקש הזה מבעוד מועד, אין לא אלא להאשים את עצמה.
סיפור קטן – עוד כשהייתי סטודנט, יצאתי לדייט עם סטודנטית מאוד חמודה שמצא חן בעיני ואני מצאתי חן בעיניה. גם שתי שיחות טלפון היו קולחות ומהנות, גם הדייט היה מוצלח. הרבה נושאי עניין משותפים. שתינו 2 קפה ואחרי זה הצעתי לשלם החשבון (שלפי ההבעה שלה ראיתי שרצתה לראות מה אעשה ומאוד שמחה שהצעתי לשלם). כשהגיע החשבון (בערך 15 שקל) הוצאתי כרטיס אשראי כדי לשלם. ואז פתאום כל ההבעה שלה השתנתה והיא סיננה – "אני לא מאמינה שאתה משלם 15 שקל בכרטיס אשראי...". אמרתי שכן, בגלל הנוחות, ולא מבין מה הבעיה. נפרדנו, היא לא אמרה שלום, וגם אחרי ששלחתי לה מסרון שמאוד נהניתי והייתי שמח להיפגש שוב, היא לא השיבה לי מעולם.