• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הבחירות הללו ישנו את חייכם

• פותח הנושא פותח הנושא pseudonym
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אתן לך עצה כללית, המומחים לא יודעים כלום. בעיקר בתחומי הכלכלה וחיזוי העתיד.
נכון, ראינו את זה יפה מאד בכל מה שקשור למלחמה האחרונה שהמומחים חזו מפולת כלכלית בגלל שר אוצר שלא מבין אנגלית, ולבנתיים הבורסה הישראלית עשתה הכי הרבה בעולם (לפחות בשנה שעברה) ועוד כל מיני דברים שלא אציין אותם כי אני לא מבין כלום בכלכלה (לפחות אני מודה בזה).

חרדים, מהיותם אנשים שבטיים לא זכאים לסייגים של שיח הוגן.
מי שלא מכבד אותי בשיח הוגן, שיח מקשיב שמנסה לענות שכלתנית, אלא בשיח שבטי, פולמוסי, מתנצח, כזה שלא מנסה להגיע לחקר האמת - לא זכאי לשיח הוגן ממני.

אנשים שבטיים = אנשים שגם יגידו שהאדמה כחולה, אם זה משרת את השבט שלהם, אנשים שהאמת בשבילם חשובה כקליפת השום, כי הגנת השבט לפני הכל.
דברים י"ז: על פי התורה אשר יורוך ועל המשפט אשר יאמרו לך תעשה לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל. רש"י: "ימין ושמאל" - אפילו אומר לך על ימין שהוא שמאל ועל שמאל שהוא ימין
מותר לומר עלינו עלוקות, ושאר דימויים בסגנון זה.
אלה דימויים? איך קוראים לאורגניזם שחי וניזון מאחרים ולא נותן דבר?
אין לי דבר נגד חרדים ספציפיים שעובדים ו\או מתגייסים, כן יש לי בעיה עם שניים: א) ציבור, קולקטיב, שכאידיאל לא נותן דבר, ב) אינדיבידואלים בציבור הזה שמצדיקים את הגישה הזו.
מכיוון שהחרדים רוצים יחס כקולקטיב, הם גם יקבלו יחס כקולקטיב. כל ישראל ערבים זה לזה, כל חרדי ערב זה לזה. אם היו חרדים שהיו יוצאים בפומבי נגד אידיאל נפסד זה, זה אחרת.
פשוט תענוג להיות כאן. השיח מפרה, ומעורר ענין.
השיח לא מפרה כי אתם לא מסוגלים לנהל שיח לוגי הגיוני.
נשארתם ברמת "שור שנגח את הפרה", אאאבל יש איזה ראשון שאומר שבעצם השור הוא משל לאומות העולם, ולכן לא חובה לקיים את הפשט כי יש דעה אחרת.
לפי המערכת שלכם, אין בעצם חובה לעשות דבר מלבד מה שהגדולים אומרים ברגע זה. לא משנה שזה סותר את התורה, לא משנה שלפני 40 שנה כן התגייסו. פרות עיוורות.
שימו לב חברים יקרים, אמנם נדרש כאן בסלון שיח מכבד ומנומס ללא גסות רוח. אך בכל הנוגע לחרדים זה בסדר גמור.
אני נגד כל כינוי גנאי אפל, כמו הכינוי שבמאה שערים אוהבים לצעוק על חיילים. אני כן בעד האמת, ואמירת האמת בכל מצב. אני בטח נגד הסתרת האמת כי היא לא נוחה.

נשארתם ברמת "שור שנגח את הפרה", אאאבל יש איזה ראשון שאומר שבעצם השור הוא משל לאומות העולם, ולכן לא חובה לקיים את הפשט כי יש דעה אחרת.
לפי המערכת שלכם, אין בעצם חובה לעשות דבר מלבד מה שהגדולים אומרים ברגע זה. לא משנה שזה סותר את התורה, לא משנה שלפני 40 שנה כן התגייסו. פרות עיוורות.
טיעון תת רמה שנובע מבורות נבערת ופרימיטיבית על רמת הלימוד וקיום ההלכה בציבור החרדי.
(אגב, לגבי זה שהכתרת אותם כפרות, אז פרות לפחות נותנות חלב. אויש, צריך לחפש דימוי אחר. ועדיף שיהיה יותר פוגעני).

טיעון תת רמה שנובע מבורות נבערת ופרימיטיבית על רמת הלימוד וקיום ההלכה בציבור החרדי.
זה לא טיעון על רמת הלימוד, אלא על רמת קיום ההלכה, נכון, ובעיקר צורת החשיבה וההתנהלות החרדית.

כשמצטטים "אבל במלחמת מצוה, הכל יוצאין, אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה" (משנה, סוטה ח') כטיעון חד חד ערכי מהמקורות לחובה לצאת להלחם במלחמת השרדות,
מיד נשלפים מיליון פלפולים על כך שזוהי אינה מלחמת מצווה, כי בשו"ת "יתבשמו מגדים" מלפני 482 שנה, נקבע שאין זה בגדר מלחמת מצווה אם לא מתקיים X או Y, למשל שאין מלך.

הלו, טובחים בנו. זו מלחמת השרדות. אין יותר מלחמת מצווה מזה, שנופלת תחת גדר "עזרת ישראל מיד צר", לכל הפחות.
אבל אתם מעדיפים פשוט, פשוטו כמשמעו, לכבות את השכל. מרוב פלפולים, איבדתם כל קשר להגיון, לפשט, לפשט ההלכה.
למה? יש הרבה סיבות, למשל אבולוציה בדרך החשיבה היהודית לאורך הדורות, שקידשה התפלפלות ערטילאית יותר על חשבון הגיון פשוט. אבל בסוף? כי זה נוח לכם ככה.

הלך החשיבה הזה מוביל את הציבור החרדי בכל, כולל קיום הלכה, מציאת פתרונות איפה שנוח, מניעת פתרונות איפה שזה לא נראה טוב שבטית.
(אגב, לגבי זה שהכתרת אותם כפרות, אז פרות לפחות נותנות חלב. אויש, צריך לחפש דימוי אחר. ועדיף שיהיה יותר פוגעני).
איך קוראים למי שהולך בצורה עיוורת אחרי הרועה שלו לתוך התהום? יש מאות אלפים שזועקים את התשובה מאדמת אירופה המדממת (כשהרועה עצמו, לפעמים ברח).

כפי שכבר כתבתי טיעוניך נובעים מבורות עמוקה.
אין פה שום התפלפלות, החרדים מרגע תחילת הציונות לא ראו את המדינה המתהווה כמייצגת של עם ישראל כיון שהיא במובהק די מחקה את החלק של התורה והאמונה.
ברור שכשבאים מחבלים להרוג יהודים יש מצוה לבוא ולהציל אותם, כנ"ל גם לגבי חטופים, אבל כל מלחמה שמטרתה להגן על הגוף הנקרא "מדינת ישראל" אין לה שום קשר למלחמת מצוה ע"פ ההשקפה החרדית. ולכן לטעון "טובחים בנו" לא רלוונטי כי המלחמה לא היתה לעצור את הטובחים אלא לחזק את מדינת ישראל מבחינה טקטית ואסטרטגית. נראה לי שאין על זה שום ויכוח.
ולגבי מציאת פתרונות בהלכה, אז בוא, הציבור שהכי שומר בכל כוחו על ההלכה כצורתה בלי מציאת פתרונות הוא הציבור החרדי. כל מיני מכונים ל"מציאת פתרונות בהלכה" לא יצאו ממנו אלא מציבור דתי . ולהציג את כל האידיאולוגיה החרדית בקשר לגיוס וכדו' כמניעת פתרונות בגלל שזה לא נראה טוב שבטית זה באמת תת רמה.
ולגבי השואה, נראה לי שיש לך מה ללמוד על לא לפגוע בזכרון השואה וכדו' תעיין בדברים שנכתבו פה בפורום למלעלה. בכל אופן, בשואה נהרגו יהודים מכל הסוגים, ציונים מומרים חרדים וחילונים, וזה כמעט קרה גם בארץ ישראל הציונית. להאשים את הקרבן בהקשר הזה זה בורות טפשות ורשעות.

צריך לחפש דימוי אחר. ועדיף שיהיה יותר פוגעני
למה? יש לי את הביקורות שלי על הציבור החרדי אבל איך עלבונות תורמים במשהו?

לטוב ולרע הציבור החרדי הוא חלק מהאוכלוסייה בישראל ואנחנו צריכים ללמוד לחיות ביחד. עלבונות לא הכרחיים לא תורמים לזה.

אין פה שום התפלפלות, החרדים מרגע תחילת הציונות לא ראו את המדינה המתהווה כמייצגת של עם ישראל
מה זה רלוונטי כשנרצחים יהודים מעם ישראל, אם המדינה מייצגת את הנרצחים? "עזרת ישראל מיד צר" היא בגדר מלחמת מצווה. ישראל כמובן זה עם ישראל, לא המדינה.
ברור שכשבאים מחבלים להרוג יהודים יש מצוה לבוא ולהציל אותם, כנ"ל גם לגבי חטופים, אבל כל מלחמה שמטרתה להגן על הגוף הנקרא "מדינת ישראל" אין לה שום קשר למלחמת מצוה ע"פ ההשקפה החרדית. ולכן לטעון "טובחים בנו" לא רלוונטי כי המלחמה לא היתה לעצור את הטובחים אלא לחזק את מדינת ישראל מבחינה טקטית ואסטרטגית. נראה לי שאין על זה שום ויכוח.
כל תינוק של בית רבן מבין שנלחמים במחבלים כדי למנוע הרג של יהודים, נקודה. "לחזק את מדינת ישראל"? על מה לעזאזל אתה מדבר? אתה חי בעולם מקביל.
ההגיון שלך כל כך עקום, כל כך שגוי, לפיו, אם יש עכשיו מחבלים שטובחים ביהודים, מצווה לעצור אותם, אבל אם המחבלים הלכו, אז נפסיק להלחם בהם. שיחזרו מחר חזקים יותר.
אתה מבין כמה הרג ודם אתה דן על עם ישראל ככה? כדי להגן על עצמך מאויבים, מתחמשים, מתאמנים, מתכוננים מראש, אם תצא להלחם רק כשהם יבואו - אתה אבוד.
ולגבי מציאת פתרונות בהלכה, אז בוא, הציבור שהכי שומר בכל כוחו על ההלכה כצורתה בלי מציאת פתרונות הוא הציבור החרדי. כל מיני מכונים ל"מציאת פתרונות בהלכה" לא יצאו ממנו אלא מציבור דתי . ולהציג את כל האידיאולוגיה החרדית בקשר לגיוס וכדו' כמניעת פתרונות בגלל שזה לא נראה טוב שבטית זה באמת תת רמה.
אתם שומרים רק על מה שנראה טוב חיצונית. מה שדורש ממכם להתאמץ, ולא נוח לכם, לא מעניין אתכם. על דברים כמו מוסר וצדק ברור שאין מה לדבר, כבר מזמן ויתרתם.
כשאחים שלכם נהרגים במלחמה אתם יושבים מהצד, כי הגוף שמוביל את אותה מלחמה "לא מייצג את עם ישראל" לפי ההשקופה שבדיוק שלטת בציבור שלך.
ולגבי השואה, נראה לי שיש לך מה ללמוד על לא לפגוע בזכרון השואה וכדו' תעיין בדברים שנכתבו פה בפורום למלעלה. בכל אופן, בשואה נהרגו יהודים מכל הסוגים, ציונים מומרים חרדים וחילונים, וזה כמעט קרה גם בארץ ישראל הציונית. להאשים את הקרבן בהקשר הזה זה בורות טפשות ורשעות.
בשואה מתו הרבה יהודים. אבל תגיד לי, הרעבע מגור ומשפחתו לא הוברחו מאירופה, בזמן שחסידיו בחלקם הגדול נספו?
איך אתה יכול להשוות יהודים שמתו בשואה ביחד כיהודים, לבין מנהיג ורועה שבורח ומציל את עצמו בזמן שחסידיו נשרפים? יאנוש קורצ'אק הלך עם היתומים שלו בטרבלינקה.

כפי שכבר כתבתי טיעוניך נובעים מבורות עמוקה.
אין פה שום התפלפלות, החרדים מרגע תחילת הציונות לא ראו את המדינה המתהווה כמייצגת של עם ישראל כיון שהיא במובהק די מחקה את החלק של התורה והאמונה.
מ.ש.ל.

גם אין כמעט ארנונה מעסקים (כי מי ירצה לפתוח מפעל או חברת הייטק בבית שמש, ביתר עילית, צפת, ירושלים או טבריה)
לא יודע איפה אתה חי
אתה יודע מה קורה בבית שמש וירושלים מבחינת עסקים חרדיים?
ביתר עילית איני מכיר
צפת וטבריה דווקא משתפרים דווקא בתקופה הנוכחית

החלטת החרדים למנוע מילדיהם השכלה ולדון אותם לחיי עוני - היא היא הפרימיטיביות.
דעתי היא שיש להם פחד קיומי מהשכלה והתערבות באוכלוסיה לאור מה שהיה עם תנועת ההשכלה שהרבה מאוד מיוצאי חלציהם הגיעו למקומות לא רצויים
כל זאת לצד שלל תכונות פרימיטיביות נוספות שלהם, רובן רעות
לא נכון הם אנשים אם מידות טובות שאוהבים לעזור {תעשיית הגמ"חים ועזרה ללא גבול אימון גדול בשני}
יכול להיות שהם פרימיטביים ומאוד מרגיז אותך אך זה מגיע מתפיסה שגויה
בכל מקרה , לא נראה שזה אופציה גרועה לחרדים...
גרועה ביותר רוצה לחיות כמוהם?
נראה לי שכדאי לעדכן את חוקת הפורום
אם אתה רוצה באמת להועיל תפנה ישירות להנהלה אולי יצא משהו מכך
אל תתלה ציפיות שתצליח לשנות מישהו
מה אנחנו עושים פה אם לא לנסות לתקשר
מי זה אנחנו?
מקבלי ההחלטות לא עושים כמעט כלום עבור כך {חלק נהנים מזה -משני הצדדים}

מי שלא מכבד אותי בשיח הוגן, שיח מקשיב שמנסה לענות שכלתנית, אלא בשיח שבטי, פולמוסי, מתנצח, כזה שלא מנסה להגיע לחקר האמת - לא זכאי לשיח הוגן ממני.

אנשים שבטיים = אנשים שגם יגידו שהאדמה כחולה, אם זה משרת את השבט שלהם, אנשים שהאמת בשבילם חשובה כקליפת השום, כי הגנת השבט לפני הכל.

אלה דימויים? איך קוראים לאורגניזם שחי וניזון מאחרים ולא נותן דבר?
אין לי דבר נגד חרדים ספציפיים שעובדים ו\או מתגייסים, כן יש לי בעיה עם שניים: א) ציבור, קולקטיב, שכאידיאל לא נותן דבר, ב) אינדיבידואלים בציבור הזה שמצדיקים את הגישה הזו.
מכיוון שהחרדים רוצים יחס כקולקטיב, הם גם יקבלו יחס כקולקטיב. כל ישראל ערבים זה לזה, כל חרדי ערב זה לזה. אם היו חרדים שהיו יוצאים בפומבי נגד אידיאל נפסד זה, זה אחרת.

השיח לא מפרה כי אתם לא מסוגלים לנהל שיח לוגי הגיוני.

אני נגד כל כינוי גנאי אפל, כמו הכינוי שבמאה שערים אוהבים לצעוק על חיילים. אני כן בעד האמת, ואמירת האמת בכל מצב. אני בטח נגד הסתרת האמת כי היא לא נוחה.
אני מודה לך בכנות שוב על שאתה מדגיש את הנקודה שלי.
חרדי כאן בפורום, יקבל יחס מגעיל מעצם היותו חרדי בלי קשר לשאלה מה הוא אמר, איך והאם הוא זה שאמר או מישהו אחר.
אתה מוזמן להמשיך לדבר על עלוקות, קרציות ופשפשים.
אתה מוזמן להמשיך לצעוק, זה בהחלט מועיל לשיח ובהחלט מעיד על יכולות לדבר גם עם אנשים שאינך מסכים עם דעתם.
זה כל כך נפלא לשוחח איתך, שאני פשוט משתוקק לפתוח איתך בדיון. בוודאי ובוודאי שארצה להיות איתך ביחד בנגמ''ש.
הרבה הצלחה, ואני ממליץ לך לפעול בכיוון של שינוי חוקת הפורום, אני חושב שזה ייתן את הכיוון הראוי איך נכון לשוחח עם חרדים.
אני מצרף לך שוב את הניסוח המוצע.
שימו לב חברים יקרים, אמנם נדרש כאן בסלון שיח מכבד ומנומס ללא גסות רוח. אך בכל הנוגע לחרדים זה בסדר גמור.
אפשר להתיחס לגופו של אדם
אפשר להכליל
אפשר לבזות
אפשר לומר עליהם 'איראנים'
ובכלל חרדים הם עלוקות וסרטן.
אני באופן אישי לא נוהג להתדיין ולדבר במקומות שזו רמת השיח, ולכן אתה מוזמן להמשיך ולהרצות לציבור על רמתם הנמוכה של החרדים.

זו התפלפלות דהתפלפלות ולא אחת משכנעת. והרי מהי המטרה של מדינת ישראל חזקה אם לא למנוע טבח? מיהו הגורם שעוצר פלישות צבאות זרים אם לא צה"ל של מדינת ישראל? מי מפיל מהשמים טילים בליסטיים שיעשו שמות בריכוזי אוכלוסיה בישראל? האם תעמיד פנים שחיזוק ישראל מבחינה טקטית ואסטרטגית ע"י שלילת יכולתם של אויבינו לטבוח בנו זה לא מעשה שמגן עליך?

פעם ושם אני שומע חרדים מדברים ומסבירים את עמדותיהם, ואני באמת תוהה איפה היכולת הלוגית האגדית שנלמדת בבתי המדרש. מה שאני רואה תחתיה זו אפולוגיה בסיסית לדרך החיים החרדית שמתנפצת לרסיסים אם חושבים עליה ארבע שניות.

לא יודע איפה אתה חי
אתה יודע מה קורה בבית שמש וירושלים מבחינת עסקים חרדיים?
ביתר עילית איני מכיר
צפת וטבריה דווקא משתפרים דווקא בתקופה הנוכחית
אני חי בעולם המציאות, המספרים, המדעים והמדידה, איפה אתה חי? בלה לה לנד?
אתה כנראה חושב שאתה מבין כי אולי אתה מסתובב שם, אך יש את המציאות...
כסף לא גדל על העצים, כך אומרים חכמינו.

בבית שמש יש כנראה לא מעט עסקים, אך הם כנראה קטנים / מעלימים מס / פטורים או סתם עלובים. אין מהם מספיק הכנסה. אין שם איזורי מסחר, הייטק ותעשיה גדולים מספיק שיכולים לתמוך בעיר עם פירמידת גילאים כזו.
וכיאה לעיר לא מפותחת תעסוקתית כ75% מההכנסות שלה באות ממגורים ורק 25% מעסקים.
בעיר בריאה, זה הפוך - רוב ההכנסות מעסקים.
ובאופן לא מפתיע העיר עם גירעון הולך וגדל של מעל 125 מיליון שח, והיד עוד נטויה. נטויה לכיס של משלמי המיסים בערים האחרות כמובן.

בירושלים המצב אמנם שונה כי זה מטרופולין ענק עם היסטוריה ועם שאריות של אוכלוסיות מבוססות, אך גם היא עם הכנסה לא מספיקה מעסקים, פטורים עצומים, ולחץ על אספקת השירותים העירוניים מאוכלוסיות נזקקות (שחלילה כדי לא להעליב את יעקב לא אשתמש במילה אחרת. האם נזקקות זה בסדר?) ובלי משרדי ממשלה שלפי החוק חייבים להיות שם, ובלי מענקי איזון מטורפים של כמיליארד שח בשנה (חוק ירושלים), היא כבר הייתה פושטת רגל מזמן. גם שם היד נטויה.

@
לשקר אין רגליים
מניפולטור קלאסי שנתפס בקלקלתו
כמובן שחתכת את המשך המשפט כדי לעוות אותו.
"אין שם איזורי מסחר, הייטק ותעשיה ** גדולים מספיק שיכולים לתמוך בעיר עם פירמידת גילאים כזו.**".
ברור שלא אמרתי שאין בכלל, אלא שהם לא מספיק משמעותיים יחסית לגודל והדמוגרפיה של האוכלוסיה. היא אחת הערים הגדולות בישראל עם כמעט 200 אלף תושבים.
מוזמן לשאול את הצאט (אם הרב מרשה) על 10 העסקים הגדולים ביותר בבית שמש ולחזור לכאן עם רשמים והשוואה לערים אחרות.

איך קוראים למי שהולך בצורה עיוורת אחרי הרועה שלו לתוך התהום? יש מאות אלפים שזועקים את התשובה מאדמת אירופה המדממת (כשהרועה עצמו, לפעמים ברח).
הזוי לי שעדיין לא התנצלת ומחקת את האמירה המחליאה הזאת. כל טיעון על הרבע מגור ומי שלא יהיה לא ימחוק את החרפה שכתבת על נרצחי השואה החרדים (כולל סבא שלי שהיה חרדי וציוני על מלא).
מקריאת שאר ההודעה המתלהמת והבוטה נראה לי שאני לא יכול לנהל דיון עניני. כל טוב.

כמובן שחתכת את המשך המשפט כדי לעוות אותו.
"אין שם איזורי מסחר, הייטק ותעשיה ** גדולים מספיק שיכולים לתמוך בעיר עם פירמידת גילאים כזו.**".
ברור שלא אמרתי שאין בכלל, אלא שהם לא מספיק משמעותיים יחסית לגודל והדמוגרפיה של האוכלוסיה. היא אחת הערים הגדולות בישראל עם כמעט 200 אלף תושבים.
שמת לב איך התחיל הטיעון שלך?
שבערים חרדיות היות והרבה תושבים מקבלים הנחה לכן ההכנסה של העיריה מארנונה למגורים לא מספיקה
אחרי שהסברתי לך שבכל מקרה ארנונה למגורים לא מכסה את עלות התושב והכסף העיקרי הוא ארנונה לעסקים ואגרות בנייה
קבלת את זה, ואז שינית שוב את הטענה:
בבית שמש יש כנראה לא מעט עסקים, אך הם כנראה קטנים / מעלימים מס / פטורים או סתם עלובים. אין מהם מספיק הכנסה. אין שם איזורי מסחר, הייטק ותעשיה גדולים מספיק שיכולים לתמוך בעיר עם פירמידת גילאים כזו.
וכיאה לעיר לא מפותחת תעסוקתית כ75% מההכנסות שלה באות ממגורים ורק 25% מעסקים.
בעיר בריאה, זה הפוך - רוב ההכנסות מעסקים.
כלומר ארונה מעסקים היא החשובה אבל העסקים בעיר חרדית הם: "כנראה קטנים / מעלימים מס / פטורים או סתם עלובים"
זאת אומרת השמצה ללא שום בסיס רק מהשערה של "כנראה"
אז אתה מתלונן על המגיבים לך?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נשמע כמו הרבה מאוד עצימת עיניים ואטימת אוזניים. החרדים חיים על הסבסוד המדיני. אני יודע שרובם בורים מכדי להבין את זה, אבל זו האמת.
אם יש מדינה שבה הרוב מתנהגים כמו חרדים, זו מדינה ברמת חיים של זימבבווה. החרדים חיים על הסבסוד המדיני של שאר האוכלוסיות, מכלי שני.
פספסת את הנקודה.
החרדים מתנהגים ככה כהגנה על אמונתם.
ברגע שהם יהיו הרוב ונותני הטון , הם יהיו לא פחות פרודקטיביים מהלא חרדים היום .
אין לחרדים התנגדות לעבודה וצבא כעיקרון, אלא בגלל ההשפעה החילונית במקומות הללו.
אתה טועה. הביקורת הכי קשה תמיד מופנית כלפי הקרובים אלינו ביותר. אני לא מצפה כלום מתושבי ניגריה - גם לא מתושבי עזה. מיהודי שגדל על אלפי שנות חוכמה - כן.
מה אנחנו עושים פה אם לא לנסות לתקשר? ניסיונות שנתקלים רק בהתגוננות, שבטיות, הדיפת טענות לא שכלתנית, אלא רגשית?
אין בעיה עם ביקורת ( גם קשה ונוקבת) אבל השפה והדימויים צריכים להיות מכבדים
וצר לי להגיד את זה אבל המצב בשרשור הוא הפוך בדיוק.
האם חרדי אחד כאן הכיר בכך שהמערכת תקרוס אם נמשיך ככה עוד 50 שנה, או שהכל זה רק עצימת עיניים?
עניתי לך על זה בקטע הקודם
אתה באמת רוצה שיחשדו בך וירו בך יותר בקלות? שכוחות הבטחון יוכלו לעקוב אחריך בצו משפטי פשוט? על מה אתה מדבר, באמת.
אני מדבר על אזרחי ישראל הערבים, הזכויות שלהם בדיוק כמו שלך .
והחשש מחשד ביטחוני וירי בקלות יתר לא יקרה אצל החרדים כי הם לא מהווים איום ביטחוני
לפני 100 שנה הכריעו רוב רבני אירופה לא להסתלק. למי שלא שמע להם היה סיכוי להנצל, מי ששמע להם נשרף. אז בסוף גם ההכרעה לקבל את דעת הרבנים ללא ביקורת היא הכרעה אישית ותוצאותיה אישיות.
אתה בעצם מסכים איתי שההכרעה היא רוחנית , ואז עובר לטענה הבאה: לכל אחד יש אחריות על הכרעתו גם אם שומע לרבו.

לעצם העניין זוכר את הכלל גדול המחטיאו יותר מן ההורגו? יכול להיות שהרבנים העדיפו סיכון של החיים הפיזיים מסיכון לחיים הרוחניים והתחלנות זה כמובן הסבר אפשרי אבל לא מוכרח כי אני לא הייתי שם ולא יודע את הנסיבות והמידע שהיה לרבנים
ר' שמעון ור' ישמעאל והלכה כוותיה. בפרט שי"א שגם ר' שמעון חזר בו.
ככה אתה פוסק ? ממשניות ישירות?
איפה כל ספרות ההלכה שדנה בזה?
למשל ה"כסף משנה" על דברי הרמב"ם?

נושאים דומים

Back
למעלה