מי שלא מכבד אותי בשיח הוגן, שיח מקשיב שמנסה לענות שכלתנית, אלא בשיח שבטי, פולמוסי, מתנצח, כזה שלא מנסה להגיע לחקר האמת - לא זכאי לשיח הוגן ממני.
אנשים שבטיים = אנשים שגם יגידו שהאדמה כחולה, אם זה משרת את השבט שלהם, אנשים שהאמת בשבילם חשובה כקליפת השום, כי הגנת השבט לפני הכל.
אלה דימויים? איך קוראים לאורגניזם שחי וניזון מאחרים ולא נותן דבר?
אין לי דבר נגד חרדים ספציפיים שעובדים ו\או מתגייסים, כן יש לי בעיה עם שניים: א) ציבור, קולקטיב, שכאידיאל לא נותן דבר, ב) אינדיבידואלים בציבור הזה שמצדיקים את הגישה הזו.
מכיוון שהחרדים רוצים יחס כקולקטיב, הם גם יקבלו יחס כקולקטיב. כל ישראל ערבים זה לזה, כל חרדי ערב זה לזה. אם היו חרדים שהיו יוצאים בפומבי נגד אידיאל נפסד זה, זה אחרת.
השיח לא מפרה כי אתם לא מסוגלים לנהל שיח לוגי הגיוני.
נשארתם ברמת "שור שנגח את הפרה", אאאבל יש איזה ראשון שאומר שבעצם השור הוא משל לאומות העולם, ולכן לא חובה לקיים את הפשט כי יש דעה אחרת.
לפי המערכת שלכם, אין בעצם חובה לעשות דבר מלבד מה שהגדולים אומרים ברגע זה. לא משנה שזה סותר את התורה, לא משנה שלפני 40 שנה כן התגייסו. פרות עיוורות.
אני נגד כל כינוי גנאי אפל, כמו הכינוי שבמאה שערים אוהבים לצעוק על חיילים. אני כן בעד האמת, ואמירת האמת בכל מצב. אני בטח נגד הסתרת האמת כי היא לא נוחה.