מדינת ישראל הייתה מקום טוב יותר עם יותר מפגשים פרונטליים בין קבוצות שחלוקות בדעתן
מוזמנים לכנסת!אין כמו הידברות ושיח ישיר בין הקבוצות השונות במדינה,
אלא שפוליטיקאים מרוויחים מקיטוב וד"ל...
מדינת ישראל הייתה מקום טוב יותר עם יותר מפגשים פרונטליים בין קבוצות שחלוקות בדעתן
מוזמנים לכנסת!אין כמו הידברות ושיח ישיר בין הקבוצות השונות במדינה,
מעדיף לא להיות פוליטיקאימוזמנים לכנסת!
אמת מצערתאלא שפוליטיקאים מרוויחים מקיטוב וד"ל...
ולו אתה מאמין?שמעתי פעם פודקאסט עם בנט שבו אמר שכפוליטיקאי הוא בחר להתמקד ב80% שמשותף לכולנו (רצון בתחב"צ איכותי, תשתיות וכו׳) ולא בדברים בהם אנחנו חלוקים.
אני אישי חושב שהפוליטיקאים מצליחים לפלג יותר {בסוף הם גורם רשמי וסמכותי..}}חלק מהאשמה נובע מהרשתות החברתיות שמעודדות קיטוב
כןולו אתה מאמין?
יש מספיק אשמה לכולם. אבל רשתות חברתיות הוכחו כגורם מפלג ומקטב.אני אישי חושב שהפוליטיקאים מצליחים לפלג יותר {בסוף הם גורם רשמי וסמכותי..}}
קשה לעקוב אחר הדיון הזה כאשר אנשים מעתיקים מילה כתגובה ותופסים חצי עמוד.איש בעולם, לא יבוא מרצונו לצבא שבו חושבים כי הוא והציבור שלו הם עלוקה, סרטן, ויודונאצי.
כבר הבנו שאתה לא אוהב מחקרים מהצד הימנואידי של המפה שאנחנו לא אוהבים את מסקנותיו, אבל בכל זאת רואים מה הוא מפיק.
הבאת "קישור שמראה שהמחקר מוטה".כל פעם שאני מבקש מקור מביאים את המקור הזה.
אך תבדוק שוב בקישור שצרפת שמראה שמחקר מוטה, עדיין לא קבלתי מענה מאף אחד.
גרעון של עיריות ומועצות לא קשור לארנונה שהתושבים משלמים ,החלק החשוב והמרכזי בתקציב העיריות והמועצות הוא ארנונה מעסקים ואגרות בנייה , זה הכסף הגדול וכל מי שקצת מבין בתחום יודע .כבר הבנו שאתה לא אוהב מחקרים מהצד הימנואידי של המפה שאנחנו לא אוהבים את מסקנותיו, אבל בכל זאת רואים מה הוא מפיק.
אז אפשר להסתכל על קרן השפע שמשרד האוצר מפעיל בין הערים החזקות לערים החרדיות - כמה ארנונה שאזרחי מרכז המדינה מעבירים לערים חרדיות.
ניקח לדוגמה את בנית ה"מדרכה הכשרה" בטבריה במליון שח (אני יודע, כסף קטן, אבל רק לדוגמה שאפשר לנתח)...
מקימים מדרכה כדי שהחרדים לא חלילה יראו נשים טובלות בכנרת.
כשמנסים להבין למה, החרדי משווה את עצמו לנכה וטוען "אם זו היתה מדרכה מונגשת לנכים, לא הייתם בכלל שואלים" (אני עוד מנסה להבין מה זו "מדרכה מונגשת לנכים")
ובסוף טבריה החרדית בגרעון תזרימי ומשלמי המיסים ברחבי המדינה מכסים את החשבון.
עכשיו, הסבירו לי פעם ש"בעל המאה הוא בעל הדעה", אבל אצלכם זה קצת הפוך.
אז הפתרון הזול והנכון יהיה שכל חרדי ירכוש לעצמו "מגן עיניים" כמו של סוסים, שיראה רק מה שקורה מלפניו ולא יפיל על אחרים להתמודד עם המגבלות שנטל על עצמו.ניכר שאתה לא מבין בכלל מה הבעיה של דתיים לראות נשים בלבוש לא צנוע ועד כמה זה קריטי
אולי כדאי שתדבר קצת עם מישהו דתי שיסביר לך על העניין....
וגם אתה תרכוש לעצמך..אז הפתרון הזול והנכון יהיה שכל חרדי ירכוש לעצמו "מגן עיניים" כמו של סוסים,
זה הרבה יותר גרוע , אם אתה חילוני ואתה לא מאמין בתנ"ך כמקור אלוקי (ח"ו) אין לך שום הצדקה לטעון הארץ שלנו.אני מסכים שמבחינת פשט בתנ"ך קשה להבין התחייבות רק לחלק מההבטים של הברית של עם ישראל עם ה'
אף אחד לא בוחר באופן סלקטיבי, יש מציאות של גלות ובגלות יש איסור לקחת שליטה בכוח בא"ידרך אגב זאת גם חלק מהביקורת כלפי האנטי ציוניים גם אם הם דתיים הוא שהם בוחרים באופן סלקטיבי מה לקיים בברית הזאת.
אתה רק מחזק את דבריהקשר ההיסטורי לארץ היה גם מדיני לאומי, זה ממש לא רק קשר פרטי. יש לזה גם ביטוי בדעות בהלכה כמו בדעת בעל ספר המגילת אסתר על למה אין במניין המצוות לרמב"ם מצווה לישיבה בארץ ישראל ואיך שהסביר רבי צדוק הכהן מלובלין את דעת המגילת אסתר:
מנהל תקין ושימוש נכון לא קשור לתושב הפשוט, ברוב המקרים אין לו מושג מה הולך בעירייהמעבר לארנונה גבוהה על עסקים שבאים לעירייה, יש גם את החלק של מנהל תקין ושימוש נכון בכספי הארנונה.
הוא לא מפיל על אחרים, הוא חלק מתושבי העיר ומגיע שיתייחסו גם לצרכיו.אז הפתרון הזול והנכון יהיה שכל חרדי ירכוש לעצמו "מגן עיניים" כמו של סוסים, שיראה רק מה שקורה מלפניו ולא יפיל על אחרים להתמודד עם המגבלות שנטל על עצמו.
לא קו הגנה שהייתי בוחר. לחילוני הממוצע ישתלם מאוד אם יפסיקו לממן הוצאות לציבור החרדי והוא יצטרך לממן את ההוצאות של עצמו.אתה יודע כמה שירותים המדינה מתקצבת וחרדים לא נהנים מהם ואפילו מתנגדים להוצאה הזו?
אולי נבטל אותם ושהחילונים יסתדרו איך שהוא?
מי שרוצה לחיות חיים חסרי משמעות יכול לעשות את זה בכל מקום אחר בעולם זה לא חייב להיות דווקא במזרח התיכוןגם להגיד שהציוני רק רצה לברוח מאירופה בשביל לחיות בכיף חיים חסרי הקשר ומשמעות בלי שהגויים יפריעו לו זאת קריקטורה אשלייתית.
אתן לך עצה כללית, המומחים לא יודעים כלום. בעיקר בתחומי הכלכלה וחיזוי העתיד.קראתי ראיון עם אבנר סטפק{"הידוע בחיבתו הגדולה לנתניהו"![]()
} בביזפורטל
אני לא נכנסתי לויכוח האם הלא חרדי מממן את החרדי או לא כבר ציינתי ש:לא קו הגנה שהייתי בוחר. לחילוני הממוצע ישתלם מאוד אם יפסיקו לממן הוצאות לציבור החרדי והוא יצטרך לממן את ההוצאות של עצמו.
לגבי עצם הויכוח אין לי מספיק מידע ,ולכן אני לא אתערב.
"בגדי המלך החדשים" - רק מי שחכם רואה אותם, כך כל ה"לא חכמים" רואים את החרדים ערומים?האמונה באלוקים היא תוצאה לוגית של מי שיהיה מספיק חכם כדי להבין את ההוכחה ומי שלא מספיק לו העובדה ההסטורית של מעמד הר סיני זה הרבה יותר הגיוני ושכלי מלהאמין באבולוציה למשל
בוא ספר לי... אשמח ללמוד.כמה שירותים המדינה מתקצבת וחרדים לא נהנים מהם
לא דיברתי על החרדים אז תפסיק להכניס אותם בלי קשר"בגדי המלך החדשים" - רק מי שחכם רואה אותם, כך כל ה"לא חכמים" רואים את החרדים ערומים?
מעמד הר סיני... זה שבני ישראל כבר הקימו לעצמם את עגל הזהב בזמן ש-משה הלך לעשן סמים, חצב 10 דיברות על 2 לוחות שגם אותן החרדים לא מקיימים?
⌄
⌄
⌄
הרמב"ן אומר שישיבה בארץ ישראל היא מצווה תמידית. אבל גם הוא מחשיב שלטון יהודי בישראל בתור דבר חשוב מאוד עם נפקא מינות שונות.לעומת זאת הרמב"ן למשל הבין שמצוות ישוב א"י היא עצם המגורים בה גם ללא שליטה מדינית ולכן נוקט שהיא קיימת גם היום