• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הבחירות הללו ישנו את חייכם

• פותח הנושא פותח הנושא pseudonym
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מוזמנים לכנסת!
מעדיף לא להיות פוליטיקאי
אלא שפוליטיקאים מרוויחים מקיטוב וד"ל...
אמת מצערת

שמעתי פעם פודקאסט עם בנט שבו אמר שכפוליטיקאי הוא בחר להתמקד ב80% שמשותף לכולנו (רצון בתחב"צ איכותי, תשתיות וכו׳) ולא בדברים בהם אנחנו חלוקים.

חלק מהאשמה נובע מהרשתות החברתיות שמעודדות קיטוב

שמעתי פעם פודקאסט עם בנט שבו אמר שכפוליטיקאי הוא בחר להתמקד ב80% שמשותף לכולנו (רצון בתחב"צ איכותי, תשתיות וכו׳) ולא בדברים בהם אנחנו חלוקים.
ולו אתה מאמין?
חלק מהאשמה נובע מהרשתות החברתיות שמעודדות קיטוב
אני אישי חושב שהפוליטיקאים מצליחים לפלג יותר {בסוף הם גורם רשמי וסמכותי..}}

איש בעולם, לא יבוא מרצונו לצבא שבו חושבים כי הוא והציבור שלו הם עלוקה, סרטן, ויודונאצי.
קשה לעקוב אחר הדיון הזה כאשר אנשים מעתיקים מילה כתגובה ותופסים חצי עמוד.
יש עולים מרוסיה שמקבלים קריאות גנאי פה מחרדים, אבל ברוסיה קראו להם "יהודי מסריח" ופה הם שומעים "רוסי מסריח"... הם עדיין באים ועדיין מתגייסים.
יש ילדים על עובדים זרים שמרגישים חלק מהמדינה ומתגייסים בשביל ת.ז. כחולה, בזמן שיהודים שמנהלים את משרד הפנים פועלים לגרש את הוריהם/אותם לפני שהתגייסו.

כבר הבנו שאתה לא אוהב מחקרים מהצד הימנואידי של המפה שאנחנו לא אוהבים את מסקנותיו, אבל בכל זאת רואים מה הוא מפיק.
אז אפשר להסתכל על קרן השפע שמשרד האוצר מפעיל בין הערים החזקות לערים החרדיות - כמה ארנונה שאזרחי מרכז המדינה מעבירים לערים חרדיות.
ניקח לדוגמה את בנית ה"מדרכה הכשרה" בטבריה במליון שח (אני יודע, כסף קטן, אבל רק לדוגמה שאפשר לנתח)...
מקימים מדרכה כדי שהחרדים לא חלילה יראו נשים טובלות בכנרת.
כשמנסים להבין למה, החרדי משווה את עצמו לנכה וטוען "אם זו היתה מדרכה מונגשת לנכים, לא הייתם בכלל שואלים" (אני עוד מנסה להבין מה זו "מדרכה מונגשת לנכים")
ובסוף טבריה החרדית בגרעון תזרימי ומשלמי המיסים ברחבי המדינה מכסים את החשבון.
עכשיו, הסבירו לי פעם ש"בעל המאה הוא בעל הדעה", אבל אצלכם זה קצת הפוך.

כל פעם שאני מבקש מקור מביאים את המקור הזה.
אך תבדוק שוב בקישור שצרפת שמראה שמחקר מוטה, עדיין לא קבלתי מענה מאף אחד.
הבאת "קישור שמראה שהמחקר מוטה".
אז את המחקר המדובר ויש עוד כמה, אם ישעמם לי ואחפש... חתום עליו אדם עם X תארים ומתודולוגיה סדורה ומאיפה נלקחו הנתונים, כדי שמי שרוצה יוכל לבדוק ולנסות להגיע לאותן מסקנות.
לעומת זאת, הקישור לסרטון שהבאת... אפשר לדעת מי זה "אליהו ליכטנשטיין"? מה הוא למד...
כי כשהוא מדבר על נתונים, הוא מביא אנקדוטות (מקרה פרטני) לעומת נתוני מאקרו.
אתה מנסה להשוות בין מקומות שעובדים לפי כללי חשבונאות וחושפים את ההוצאות שלהם למקומות שבהגדרה עושים הכל כדי שלא לחשוף.
אם ניקח את הרשת של גולדקנופף שמפטרת את המורות/גננות בקיץ כדי שלא יצברו וותק לעומת בתי ספר בתל אביב שמשלמים למורות שכר גם על הקיץ כשהן בבית ועל וותק.
אפשר לחפש את התחקירים של ערוץ 12 על ישיבות שמקימות אולם אירועים בחלק מהשטח שמוקצה להן בשביל לרפד את הכיסים של המנהל/בעל הבית.

אם תרצה דוגמה אנקדוטלית אחרת - שירות המשלוחים שהחרדים הקימו בערד עם האוטובוסים העירוניים, בטענה של "אף אחד לא נפגע" - אבל נסיעת אוטובוס היא מסובסדת ועולה למשלם המיסים.
אז פעם אחת החרדי לוקח קרוב ל-90% מהיקף הסבסוד של ההנחות בתחבורה הציבורית (כי הוא גר בשכונות עניות).
פעם אחת החרדי לוקח מסבסוד התחבורה הציבורית כשהוא משתמש באוטובוס כ"טנדר הובלות".

רכישת דירה - מס רכישה על דירה. רק מעל סכום מסויים.
העובדה שמע"מ לא היה "שנים רבות" ועם הזמן עלה ... ההוצאות של המדינה עלות, % המס עלה. אם תרצה נדבר על הוספת משרדים כסיבה להעלאת מיסים, הוצאות על שרותי רווחה, מלחמה של 3 שנים...

וקצרה היריעה מיתר העוולות שהם עושים.

נ.ב.
נחזור לסרטון שקישרת - מדבר על "2 ההוצאות הגדולות ביותר" - רכישת דירה וחינוך.
מכאן אנחנו מבינים ש:
* אין רכב פרטי - מיסים,
* אין תדלוק - מיסים
* משפחה חרדית קונה דירה כל שנה.
* לחרדי יש 4 ילדים בממוצע לפי החישוב של הוצאה לחינוך לילד וכמה משפחה "מרוויחה" לעומת 2.3 בתל אביב.

מזכיר לי את הפרסומת של "הציבור החרדי" שחישב "הכנסה לנפש" לילד לפי מגזרים.
אז כן, אם ל-2 הורים עובדים בהכנסה בינונית ומעלה עם 2 ילדים - ההכנסה לנפש לילד תהיה גבוהה יותר מל-אמא עובדת + אברך + 5 ילדים.

מחקר של רשות המיסים
אחרי הטענות של אייכלר

כבר הבנו שאתה לא אוהב מחקרים מהצד הימנואידי של המפה שאנחנו לא אוהבים את מסקנותיו, אבל בכל זאת רואים מה הוא מפיק.
אז אפשר להסתכל על קרן השפע שמשרד האוצר מפעיל בין הערים החזקות לערים החרדיות - כמה ארנונה שאזרחי מרכז המדינה מעבירים לערים חרדיות.
ניקח לדוגמה את בנית ה"מדרכה הכשרה" בטבריה במליון שח (אני יודע, כסף קטן, אבל רק לדוגמה שאפשר לנתח)...
מקימים מדרכה כדי שהחרדים לא חלילה יראו נשים טובלות בכנרת.
כשמנסים להבין למה, החרדי משווה את עצמו לנכה וטוען "אם זו היתה מדרכה מונגשת לנכים, לא הייתם בכלל שואלים" (אני עוד מנסה להבין מה זו "מדרכה מונגשת לנכים")
ובסוף טבריה החרדית בגרעון תזרימי ומשלמי המיסים ברחבי המדינה מכסים את החשבון.
עכשיו, הסבירו לי פעם ש"בעל המאה הוא בעל הדעה", אבל אצלכם זה קצת הפוך.
גרעון של עיריות ומועצות לא קשור לארנונה שהתושבים משלמים ,החלק החשוב והמרכזי בתקציב העיריות והמועצות הוא ארנונה מעסקים ואגרות בנייה , זה הכסף הגדול וכל מי שקצת מבין בתחום יודע .
ולכן בדרך כלל עירייה או מועצה עשירה היא כזאת שיש לה בתחומה הרבה עסקים ומפעלים ביחס לגודלה
קח לדוגמה את מועצה איזורית תמר שבגלל שמפעלי ים המלח שנכללו בתחומה נחשבת למועצה אזורית עשירה מאד

לגבי הנושא של ה"מדרכה הכשרה" ניכר שאתה לא מבין בכלל מה הבעיה של דתיים לראות נשים בלבוש לא צנוע ועד כמה זה קריטי
אולי כדאי שתדבר קצת עם מישהו דתי שיסביר לך על העניין....

לגבי עצם הויכוח אין לי מספיק מידע ,ולכן אני לא אתערב.

ניכר שאתה לא מבין בכלל מה הבעיה של דתיים לראות נשים בלבוש לא צנוע ועד כמה זה קריטי
אולי כדאי שתדבר קצת עם מישהו דתי שיסביר לך על העניין....
אז הפתרון הזול והנכון יהיה שכל חרדי ירכוש לעצמו "מגן עיניים" כמו של סוסים, שיראה רק מה שקורה מלפניו ולא יפיל על אחרים להתמודד עם המגבלות שנטל על עצמו.
מעבר לארנונה גבוהה על עסקים שבאים לעירייה, יש גם את החלק של מנהל תקין ושימוש נכון בכספי הארנונה.

אז מה יהא אחר הבחירות?????
לפחות מבחינה פיננסית {וגם כלכלי} אני רגוע לגמרי!!!!!!!!!!!
קראתי ראיון עם אבנר סטפק{"הידוע בחיבתו הגדולה לנתניהו" :lol: :lol: } בביזפורטל

שם טוען שלא משנה איזה גוש ומי ירכיב -היסטורית ובוודאי לא לטווח הארוך
כתבה יפה שקצת מרגיעה...אמנם מתייחס בעיקר לשוק ההון אבל עדיין..

אני מסכים שמבחינת פשט בתנ"ך קשה להבין התחייבות רק לחלק מההבטים של הברית של עם ישראל עם ה'
זה הרבה יותר גרוע , אם אתה חילוני ואתה לא מאמין בתנ"ך כמקור אלוקי (ח"ו) אין לך שום הצדקה לטעון הארץ שלנו.
דרך אגב זאת גם חלק מהביקורת כלפי האנטי ציוניים גם אם הם דתיים הוא שהם בוחרים באופן סלקטיבי מה לקיים בברית הזאת.
אף אחד לא בוחר באופן סלקטיבי, יש מציאות של גלות ובגלות יש איסור לקחת שליטה בכוח בא"י
זה לא אומר שאין גם מצווה בעצם הישיבה בארץ ללא שלטון.
הקשר ההיסטורי לארץ היה גם מדיני לאומי, זה ממש לא רק קשר פרטי. יש לזה גם ביטוי בדעות בהלכה כמו בדעת בעל ספר המגילת אסתר על למה אין במניין המצוות לרמב"ם מצווה לישיבה בארץ ישראל ואיך שהסביר רבי צדוק הכהן מלובלין את דעת המגילת אסתר:
אתה רק מחזק את דברי
בגלל שהמגילת אסתר הבין שמצוות ישוב א"י היא דווקא שליטה וריבונות לכן הוא טען שבזמן הגלות אין אפשרות לקיים את המצווה כי ישיבה ללא שליטה זה לא צורת המצווה ולכבוש את א"י בזמן הגלות אסור אז אין דרך לקיים את המצווה הזו
לעומת זאת הרמב"ן למשל הבין שמצוות ישוב א"י היא עצם המגורים בה גם ללא שליטה מדינית ולכן נוקט שהיא קיימת גם היום

מעבר לארנונה גבוהה על עסקים שבאים לעירייה, יש גם את החלק של מנהל תקין ושימוש נכון בכספי הארנונה.
מנהל תקין ושימוש נכון לא קשור לתושב הפשוט, ברוב המקרים אין לו מושג מה הולך בעירייה
חוץ מזה בנושא הזה אין מונופול לאף עיריה מכל סוג של אוכלוסייה
אז הפתרון הזול והנכון יהיה שכל חרדי ירכוש לעצמו "מגן עיניים" כמו של סוסים, שיראה רק מה שקורה מלפניו ולא יפיל על אחרים להתמודד עם המגבלות שנטל על עצמו.
הוא לא מפיל על אחרים, הוא חלק מתושבי העיר ומגיע שיתייחסו גם לצרכיו.
אתה יודע כמה שירותים המדינה מתקצבת וחרדים לא נהנים מהם ואפילו מתנגדים להוצאה הזו?
אולי נבטל אותם ושהחילונים יסתדרו איך שהוא?

אתה יודע כמה שירותים המדינה מתקצבת וחרדים לא נהנים מהם ואפילו מתנגדים להוצאה הזו?
אולי נבטל אותם ושהחילונים יסתדרו איך שהוא?
לא קו הגנה שהייתי בוחר. לחילוני הממוצע ישתלם מאוד אם יפסיקו לממן הוצאות לציבור החרדי והוא יצטרך לממן את ההוצאות של עצמו.

משהו בסגנון "מדינת שומר הלילה" שבה המדינה מספקת רק שירותי צבא, משטרה ובתי משפט וכל השאר מופרט.

גם להגיד שהציוני רק רצה לברוח מאירופה בשביל לחיות בכיף חיים חסרי הקשר ומשמעות בלי שהגויים יפריעו לו זאת קריקטורה אשלייתית.
מי שרוצה לחיות חיים חסרי משמעות יכול לעשות את זה בכל מקום אחר בעולם זה לא חייב להיות דווקא במזרח התיכון
ולא שהיו חסרים מקומות חוץ מא"י היו כמה מיקומים אחרים להקמת מדינה יהודית למשל אוגנדה המפורסמת אבל גם מקומות נוספים
הציונים החילונים השתמשו בקשר הדתי של ליהודים לא"י להקים מדינה למרות שהם לא האמינו בזה
ולגבי דתיים האמונה באלוקים היא תוצאה לוגית של מי שיהיה מספיק חכם כדי להבין את ההוכחה ומי שלא מספיק לו העובדה ההסטורית של מעמד הר סיני זה הרבה יותר הגיוני ושכלי מלהאמין באבולוציה למשל

לא קו הגנה שהייתי בוחר. לחילוני הממוצע ישתלם מאוד אם יפסיקו לממן הוצאות לציבור החרדי והוא יצטרך לממן את ההוצאות של עצמו.
אני לא נכנסתי לויכוח האם הלא חרדי מממן את החרדי או לא כבר ציינתי ש:
לגבי עצם הויכוח אין לי מספיק מידע ,ולכן אני לא אתערב.

האמונה באלוקים היא תוצאה לוגית של מי שיהיה מספיק חכם כדי להבין את ההוכחה ומי שלא מספיק לו העובדה ההסטורית של מעמד הר סיני זה הרבה יותר הגיוני ושכלי מלהאמין באבולוציה למשל
"בגדי המלך החדשים" - רק מי שחכם רואה אותם, כך כל ה"לא חכמים" רואים את החרדים ערומים?
מעמד הר סיני... זה שבני ישראל כבר הקימו לעצמם את עגל הזהב בזמן ש-משה הלך לעשן סמים, חצב 10 דיברות על 2 לוחות שגם אותן החרדים לא מקיימים?

כמה שירותים המדינה מתקצבת וחרדים לא נהנים מהם
בוא ספר לי... אשמח ללמוד.

"בגדי המלך החדשים" - רק מי שחכם רואה אותם, כך כל ה"לא חכמים" רואים את החרדים ערומים?
מעמד הר סיני... זה שבני ישראל כבר הקימו לעצמם את עגל הזהב בזמן ש-משה הלך לעשן סמים, חצב 10 דיברות על 2 לוחות שגם אותן החרדים לא מקיימים?
לא דיברתי על החרדים אז תפסיק להכניס אותם בלי קשר
גם אם החרדים אשמים בכל מה שכתבו פה בשרשור אין לזה כל קשר לעצם האמונה
אבל אל תדאג, אני לא אנסה לשכנע אותך , חבל לי על הזמן .
אם אתה לא תרצה להקשיב , גם האמת הברורה ביותר לא תדבר אליך.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לעומת זאת הרמב"ן למשל הבין שמצוות ישוב א"י היא עצם המגורים בה גם ללא שליטה מדינית ולכן נוקט שהיא קיימת גם היום
הרמב"ן אומר שישיבה בארץ ישראל היא מצווה תמידית. אבל גם הוא מחשיב שלטון יהודי בישראל בתור דבר חשוב מאוד עם נפקא מינות שונות.

בפועל ולרוב הפוסקים שיטת הרמב"ן התקבלה. יהודים עלו לארץ ישראל כל הדורות גם בלי שהייתה מדינה. והם גם שאפו להחזרת הריבונות הישראלית.

נושאים דומים

Back
למעלה