משתמש בלי זהות
משתמש רגיל
- דירוג
- 136
נכון מאודבפועל ולרוב הפוסקים שיטת הרמב"ן התקבלה. יהודים עלו לארץ ישראל כל הדורות גם בלי שהייתה מדינה
לגבי זה הדעות חלוקות, כידועוהם גם שאפו להחזרת הריבונות הישראלית.
נכון מאודבפועל ולרוב הפוסקים שיטת הרמב"ן התקבלה. יהודים עלו לארץ ישראל כל הדורות גם בלי שהייתה מדינה
לגבי זה הדעות חלוקות, כידועוהם גם שאפו להחזרת הריבונות הישראלית.
להבנתי עובדתית זה לא נכון, והבאתי קצת ראיות לכך. בנוסף ניתן לזכור שדווקא המזרחי הסכים להתפשר על אוגנדה ורוב הציונות החילונית לא.הציונים החילונים השתמשו בקשר הדתי של ליהודים לא"י להקים מדינה למרות שהם לא האמינו בזה
אשמח למקורות בענייןבנוסף ניתן לזכור שדווקא המזרחי הסכים להתפשר על אוגנדה ורוב הציונות החילונית לא.
גם בזה אשמח למקורלי זה מזכיר את אליהו הנביא, אבל להבנתי ה' לא קיבל את הגישה הבלתי סלחנית שלו.
זה לא העניין, אני מכיר את האנטי דתיות הקיצונית של הציונות החילונית שהקימה את המדינה,אתה פשוט לא מצליח להכיל תפיסת עולם שלא מסתדרת עם התפיסה הבסיסית שלך שיהדות זה הכל או כלום
איזה פוסק לא רצה ריבונות יהודית?! באמת לא מכיר.לגבי זה הדעות חלוקות, כידוע
תקרא קצת את הכתבים של הרצל ובן גוריון. או יותר פשוט תתחיל במגילת העצמאות. תראה שהייתה שם מסורתיות לאומית בגוונים שונים.אם אתה מייחס להם קיום מצוות חלקי , זה לא יכול לחיות בחיד עם מלחמה בדת ובדתיים
הם היו אמורים לכבד את מי שמקיים מצוות יותר מהם לשיטתך, לא
כולם רוצים, השאלה מתי?איזה פוסק לא רצה ריבונות יהודית?! באמת לא מכיר.
אתה מציג את זה כסוג של רפורמים , תנ"ך זה נחמד א"י בטח אבל מצוות מעשיות? לא בשביליתקרא קצת את הכתבים של הרצל ובן גוריון. או יותר פשוט תתחיל במגילת העצמאות. תראה שהייתה שם מסורתיות לאומית בגוונים שונים.
היה זרם קומוניסטי קיצוני אנטי דתי ואנטי לאומי אך הם לא היו הרוב בשום שלב.
כן הציונות בסגנון של בן-גוריון יצרה גרסה חדשה של "דתיות" יהודית. שבה צריך ללמוד תנ"ך ואפשר להביא ראיה משמואל הנביא איך להתנהג, אבל לא עוסקים במצוות. זה נכון שהם ניסו להסית יהודים אחרים לגרסה הזאת. אין ממש המשך פוליטי לבן גוריון. בטח לא מרצ.
כמה אפשר עם השטות הזו. יש לי את אותה הצדקה שיש לאמריקאי, ניו זילנדי, אוסטרלי, הקנדי שבאו ולקחו בכוח את מה שרצו. יש גם את הירדני, הסעודי, הלבנוני... שהאלוהים שלהם היה אנגליה וצרפת. אם כבר אז לי יש לפחות יש קשר היסטורי למקום.זה הרבה יותר גרוע , אם אתה חילוני ואתה לא מאמין בתנ"ך כמקור אלוקי (ח"ו) אין לך שום הצדקה לטעון הארץ שלנו.
כשחרדים ילמדו לקבל ביקורת עניינית, יהיה על מה לדבר. עד אז, הם ימשיכו לקבל את האמת לפנים. עומד מאחורי מה שאני אמרתי.אל תסכימו לקבל ביטויים כמו אלו שאספתי כלפי הציבור החרדי.
אתה יכול להמשיך לחלום על תקצוב. ערבים לא מקבלים שקל, מלבד רמאויות קצבאות למיניהן, שזה כל אזרח עבריין יכול לעשות, ללא קשר למגזרו.אתה יכול להמשיך לחלום על צעדים מהסוג הזה
בסוף בגלל שגם ערבים לא משרתים ,
ועליהם בגץ כן מגן כמיעוט, זה לא יעבור
זה פשוט. ערבים אזרחים פה מכורח הנסיבות, הם לא אחים שלנו, אלא בני דודים רחוקים. אף אחד לא ממש מצפה מהם (והפלא ופלא, הם עדיין יותר מוצלחים).הסיבה שהציבור הכללי לא שואל כל הזמן מה עם הערבים כי הציבור הכללי בעד בית לאומי לעם היהודי
בחירת מילים מוצלחת, בעיקר המילה האחרונה. זלזול בציבורים אחרים זה הלחם והחמאה שלהם, הרי.לחרדים יש סל של דימויים הרבה יותר רחב לשאוב ממנו וד"ל.
אם נולדתי באפריקה והלכתי והתחנכתי במיטב הפנימיות של בריטניה, ותרבותי בריטית לחלוטין, זה אומר שהמשפחה שלי לא אפריקאית?כי בסופו של דבר אדם רואה עצמו כחלק מהמשפחה שלו, וגם כחלק ממעגל החברה שלו. אתה מצפה שחרדי ילך לצה''ל וירגיש כי הוא עצמו בסדר, אבל כל המשפחה שלו הם עלוקות?
אתה פשוט מקשקש. דבר ראשון ארנונה למגורים זה בהחלט חלק משמעותי של התקציב, במיוחד בערים נחשלות שאין להם מרכזי עסקים משמעותיים.גרעון של עיריות ומועצות לא קשור לארנונה שהתושבים משלמים ,החלק החשוב והמרכזי בתקציב העיריות והמועצות הוא ארנונה מעסקים ואגרות בנייה , זה הכסף הגדול וכל מי שקצת מבין בתחום יודע .
ולכן בדרך כלל עירייה או מועצה עשירה היא כזאת שיש לה בתחומה הרבה עסקים ומפעלים ביחס לגודלה
יראת שמים ובקיאות בדת ובמורשת היא לא בהכרח פרימיטיביות ולא בהכרח הופכית להשכלה רוחבית. ההחלטה של החרדים למנוע מהילדים שלהם השכלה רחבה ולדון אותם לחיי עוני היא בעיקר פוליטית-מקומית. דלות דעתי הבלתי נחשבת היא שהדרך הזו גם ההפך מיהודית באופיה, ולא חסרות דוגמאות מהעבר.אם נולדתי באפריקה והלכתי והתחנכתי במיטב הפנימיות של בריטניה, ותרבותי בריטית לחלוטין, זה אומר שהמשפחה שלי לא אפריקאית?
האפריקאי אמור להגיד "הם מזלזלים במשפחה שלי, אז אני מעדיף להמשיך לגור בבקתת בוץ לנצח"? וואו, ממש הראה להם!
ודאי, הקשית וגם ענית - החלטת החרדים למנוע מילדיהם השכלה ולדון אותם לחיי עוני - היא היא הפרימיטיביות. כמובן שהיא משליכה ישירות על יכולתם להבין נכון את העולם.יראת שמים ובקיאות בדת ובמורשת היא לא בהכרח פרימיטיביות ולא בהכרח הופכית להשכלה רוחבית. ההחלטה של החרדים למנוע מהילדים שלהם השכלה רחבה ולדון אותם לחיי עוני היא בעיקר פוליטית-מקומית.
הדרך הזו גם ההפך מיהודית באופיה, ולא חסרות דוגמאות מהעבר.
אין שום צורך בתקצוב מיוחד לחרדים, הכל יהיה בדיוק כמו כל קבוצה אחרת.אתה יכול להמשיך לחלום על תקצוב. ערבים לא מקבלים שקל, מלבד רמאויות קצבאות למיניהן, שזה כל אזרח עבריין יכול לעשות, ללא קשר למגזרו.
את השוחד הפוליטי של זכויות יתר למי שלא נותן דבר - אנחנו נגמור.
גם החרדים פה מכוח אותם נסיבות ( רוב רובם נולדו פה)זה פשוט. ערבים אזרחים פה מכורח הנסיבות
צורת הדיבור בפורום בכלל ושלך בפרט לא מתאימה כלל לאחים , אלא לאויבים אפילו על הערבים אתה לא תדבר ככה.הם לא אחים שלנו, אלא בני דודים רחוקים. אף אחד לא ממש מצפה מהם
ערבים חיים יפה מאד , היחס החוקי - ביטחוני הוא כורח המציאות ומכביד קודם כל על המערכת , אין שום סיבה שהיחס הזה יתקיים גם לגבי חרדים שאינם מהווים איום ביטחוני.האם חרדים רוצים שהיחס אליהם יהפוך להיות כמו ערבים? לפני התשובה הפבלובית שכן, אני רק מזכיר שהיחס החוקי-בטחוני אל ערבים הוא גם קצת... "אחר".
ההחלטה התקבלה ע"י המנהיגות הרוחנית כלומר הרבנים הבכירים ביותר שכולם מקבלים את הכרעתםההחלטה של החרדים למנוע מהילדים שלהם השכלה רחבה ולדון אותם לחיי עוני היא בעיקר פוליטית-מקומית
אשמח לדוגמאותדלות דעתי הבלתי נחשבת היא שהדרך הזו גם ההפך מיהודית באופיה, ולא חסרות דוגמאות מהעבר.
הארנונה למגורים גם בתשלום מלא, לא מכסה את עלות השירותים שהעירייה נותן לכל תושבאתה פשוט מקשקש. דבר ראשון ארנונה למגורים זה בהחלט חלק משמעותי של התקציב, במיוחד בערים נחשלות שאין להם מרכזי עסקים משמעותיים.
ערים מתחרדות כי חרדים עוברים לגור בהם, לא בגלל פעולות "הדתה".בערים שמתחרדות ויש בהן פעילות הדתה משמעותית
מצטער , אתה לא בקי בפרטיםיש תנועת מלקחיים שמצמצת את התקציב - גם אין כמעט ארנונה מעסקים (כי מי ירצה לפתוח מפעל או חברת הייטק בבית שמש, ביתר עילית, צפת, ירושלים או טבריה)
אני מודה לך על הכנות.כשחרדים ילמדו לקבל ביקורת עניינית, יהיה על מה לדבר. עד אז, הם ימשיכו לקבל את האמת לפנים. עומד מאחורי מה שאני אמרתי.
כשחרדים יפסיקו להשתמש בוואטאבאוטיזם כלחם חוקם, לחשוב שכל מגיב צריך לפתוח בדיסקליימר של 3 שעות בו הוא מגנה את כינויי הגנאי של 300 הודעות קודם, יהיה על מה לדבר.
אנשים שבטיים שלא יודעים לקבל שום ביקורת מבחוץ, גם כשהם יודעים שהיא נכונה, העיקר להגן על השבט - לא ראויים לאיזשהם סייגים של שיח הוגן, מלבד מגבלות החוק.
נשמע כמו הרבה מאוד עצימת עיניים ואטימת אוזניים. החרדים חיים על הסבסוד המדיני. אני יודע שרובם בורים מכדי להבין את זה, אבל זו האמת.אין שום צורך בתקצוב מיוחד לחרדים, הכל יהיה בדיוק כמו כל קבוצה אחרת.
החרדים יסתדרו מצוין , כל עוד לא תהיה הפליה לא שוויונית רק להם כי הם חרדים.
הבערות היא לא גזירת גורל. הגישה שאתה מייצג ובעדה, לא ברת קיימא לעתיד. חרדים או יגוועו ברעב, או יצטרכו להשתנות כחברה.ב4 שנים האחרונות הגישה שאתה מייצג הייתה באופוזיציה ולטווח הארוך זה רק יתחזק יותר
גם אם בבחירות הקרובות ינצחו מפלגות האופוזיציה (של היום)
הם בכל זאת יהודים, והם נהנים מאוד מהעובדה הזאת. שוב, אם הם רוצים שהיחס אליהם ישתנה ויהפוך דומה לשל ערבים - שימשיכו ככה.גם החרדים פה מכוח אותם נסיבות ( רוב רובם נולדו פה)
אתה טועה. הביקורת הכי קשה תמיד מופנית כלפי הקרובים אלינו ביותר. אני לא מצפה כלום מתושבי ניגריה - גם לא מתושבי עזה. מיהודי שגדל על אלפי שנות חוכמה - כן.צורת הדיבור בפורום בכלל ושלך בפרט לא מתאימה כלל לאחים , אלא לאויבים אפילו על הערבים אתה לא תדבר ככה.
ואם יש לך ציפיות ממני אז תתקשר איתי ותנסה לעשות תיאום ציפיות .
החרדים מהווים איום חברתי, מערכתי, וכלכלי. יש את כל הסיבות בעולם שהיחס הזה יתקיים גם אצלם, אם ימשיכו ככה.ערבים חיים יפה מאד , היחס החוקי - ביטחוני הוא כורח המציאות ומכביד קודם כל על המערכת , אין שום סיבה שהיחס הזה יתקיים גם לגבי חרדים שאינם מהווים איום ביטחוני.
בכל מקרה , לא נראה שזה אופציה גרועה לחרדים...
אצל החרדים, הרוחני אחד עם הפוליטי. כשהרוחני תמיד גובר על השכל, בגלל חברה שבטית, שמענישה חשיבה ומתגמלת ציות עיוור - התוצאה הרסנית.ההחלטה התקבלה ע"י המנהיגות הרוחנית כלומר הרבנים הבכירים ביותר שכולם מקבלים את הכרעתם
ובנושא הזה יש תמימות דעים לגבי הצורך האקוטי לנקוט בגישה הזו .
ולכן , ההחלטה היא רוחנית - דתית ולא פוליטית מקומית.
מעולם לא היה בישראל קבוצה שלמה שלומדת תורה ולא עושה שום דבר אחר (למשל, להתפרנס, למשל, לתרום לחברה), וכופה על הציבור לממן אותה.אשמח לדוגמאות
⌄
⌄
⌄
לפני 100 שנה הכריעו רוב רבני אירופה לא להסתלק. למי שלא שמע להם היה סיכוי להנצל, מי ששמע להם נשרף. אז בסוף גם ההכרעה לקבל את דעת הרבנים ללא ביקורת היא הכרעה אישית ותוצאותיה אישיות.ההחלטה התקבלה ע"י המנהיגות הרוחנית כלומר הרבנים הבכירים ביותר שכולם מקבלים את הכרעתם
ר' שמעון ור' ישמעאל והלכה כוותיה. בפרט שי"א שגם ר' שמעון חזר בו.אשמח לדוגמאות