• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הבחירות הללו ישנו את חייכם

• פותח הנושא פותח הנושא pseudonym
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
2. מכיוון ונראה ששני הצדדים לא מסוגלים ולא יהיו מסוגלים להגיע להסכם שלום בשלב כלשהו הצד החזק יוכרח לדחוק את הצד החלש מהאיזור, (בעזה קוראים לזה תוכנית טראמפ).
הבעיה שההיסטוריה מראה משזה קורה, תוך עשרות-מאות שנים חל היפוך והחזק קורס לתוך עצמו או נכבש. היוצא מן הכלל זה להפוך למעצמה שלא בוחלת באמצעים וכובשת ובולעת לתוכה כל מה שרק אפשר, וגם לה הגורל דומה רק בטווח זמן ארוך מעט יותר בחלק מהמקרים.

החוכמה היא לנצח במשחק הגדול שכולל באלאנס עדין בין כל מדינות הגלובוס, ובעוד היבטים שאינם קשורים בכלל לביטחון או לאדמה, לא בתוך סכסוך מקומי.

אנחנו מסכימים לליברליזם בלי כפייה ובלי התערבות (זהות +++), כשתפסיקו לכפות תקנים בכל דבר שזז ותתנו לאנשים עניים לחיות ברמת חיים שתואמת להשתכרות שלהם נהיה מוכנים להפסיק לקבל תקצוב.
(ומעונות זו דוגמה קטנה).
הבנתי. אתה מוכן להפסיק לגנוב כסף מאחרים, רק אם יסכימו לקבל את דעתך לגבי כמות התקנים הנדרשת.
או לסיכום, אם כל המדינה הייתה קריית ספר, היינו כנראה במצב דומה לדרום סודן...

(לדעתי, הטיעון שלך נכון כשהפערים לא כל כך גדולים. לדוגמא, אני מניח שבציבור הדתי הלא חרדי רמת ההכנסה הממוצעת נמוכה יותר מהציבור הלא דתי (כתוצאה ממספר הילדים, דרך חיים כללית (יותר לימודים שלא מביאים להכנסה כספית), פחות אפשרויות ועניין לפתוח סטארטפ בגיל צעיר כשאתה צריך לפרנס משפחה עם כמה ילדים ובכלל כשאידאולוגית (בממוצע) פחות מעניין הכסף ויותר דברים אחרים. במקרה כזה, באמת הגיוני לראות איך כדאי להקים מערכת שכולם יקבלו פחות או יותר מה שהם רוצים בחיים שלהם. החרדים פשוט חיים ביקום כלכלי זר לחלוטין אז קשה לראות איך אפשר לקיים מדינה אחת עם קבוצה אחרת שרוצה מדינה מערבית...)
נכון. יש הבדל בין לחיות בבולגריה לבין לחיות בשווייץ. אבל קהילה שלא מקיימת את עצמה, זה לא בר השוואה. מי שמעוניין, זה גם היחס לצוענים באירופה, שרבים מהם לא ממש עובדים.
זה נכון אבל לכאורה רמת ההשתכרות של החרדים מתאימה למזרח אירופה ולרשות הפלסטינית ולא לסומליה.
לא. גם בסומליה עובדים. חרדים לא עובדים, זה הרבה יותר גרוע.
נוציא רגע את החרדיות, כי זה אבסורד שהאישה מפרנסת את הגבר, ומצב כזה יכול להתקיים רק במדינה מודרנית שהחילונים והדתיים דאגו שתהיה כאן. בסומליה נשים לא מפרנסות.
נוציא רגע חרדים עובדים, כי הרי אצלכם הם סוג ג', הם נגד האידיאל, הם אנשים שנדרסו תחת גלגלי הרכבת ונאלצו לעבוד. עוד אבסורד חרדי מנוגד לטבע האנושי.
בזעת אפך תאכל לחם? אצל חרדים: בזעת אפך תאכלי לחם. עשה שבתך חול ואל תזדקק לבריות? אצל חרדים: עשה חולך שבת, והזדקק לבריות.

החרדים מתנהגים ככה כהגנה על אמונתם.
ברור, אבל המדינה לא תתקיים אם ימשיכו ככה. אתם רוצים להפוך לרוב ואז תהיו יצרנים? צר לי, המדינה תתמוטט הרבה לפני. אין פריבילגיה כמדינת יהודים להיות לא חזקים פי 10.
דעתי היא שיש להם פחד קיומי מהשכלה והתערבות באוכלוסיה לאור מה שהיה עם תנועת ההשכלה שהרבה מאוד מיוצאי חלציהם הגיעו למקומות לא רצויים
אתה צודק. אבל בלי קמח אין תורה. לכל השאר יש פחד קיומי מקבוצה לא יצרנית שרק שואבת מהקבוצה היצרנית. והאוכלוסיה הלא יצרנית - רק גודלת.
אין לחרדים התנגדות לעבודה וצבא כעיקרון, אלא בגלל ההשפעה החילונית במקומות הללו.
זהו רק תירוץ. יש עשרות מסלולים מותאמים לחרדים, אבל להנהגה נוח להגיד שהכל פסול. למה? זה נוח לא להתמודד.
אין בעיה עם ביקורת ( גם קשה ונוקבת) אבל השפה והדימויים צריכים להיות מכבדים
אתה צודק. אבל כשהשיח לא מכבד מהצד החרדי, זאת אומרת לא שיח שמנסה להגיע לאמת, אלא שיח פולמוסי ומצטדק, זה גם השיח שיתקבל מהצד השני.
דימויים צריכים להיות מכבדים, אך אמיתות חייבות להאמר. אם החרדים כיום נשענים על הציבור, זה לא דימוי לא מכבד לומר שהם טפילים עליו, זו האמת הפשוטה.
אם אתה מוכן לשיח מכבד, לא כזה שרק מחפש להצדיק את המצב הקיים של חייך, אני מוכן לשיח מכבד איתך.
עניתי לך על זה בקטע הקודם
לא זכור לי מה ענית, יכול לפרט שוב.
אני מדבר על אזרחי ישראל הערבים, הזכויות שלהם בדיוק כמו שלך .
והחשש מחשד ביטחוני וירי בקלות יתר לא יקרה אצל החרדים כי הם לא מהווים איום ביטחוני
כמו שכבר אמרתי, החרדים מהווים איום חברתי, ולכן יקבלו יחס חשדני בדיוק כמו שהערבים הישראלים מקבלים. הזכויות השוות הן על הנייר. כל חרדי ערב זה לזה.
לעצם העניין זוכר את הכלל גדול המחטיאו יותר מן ההורגו? יכול להיות שהרבנים העדיפו סיכון של החיים הפיזיים מסיכון לחיים הרוחניים והתחלנות זה כמובן הסבר אפשרי אבל לא מוכרח כי אני לא הייתי שם ולא יודע את הנסיבות והמידע שהיה לרבנים
אני חושב שאתה מפספס את הנקודה. הנקודה היא שבסוף - מי שמפעיל את השכל, חי. מי ששומע כמו עיוור לרבותיו - נהרג.
האם תמותו ברעב לפי צו גדוליכם? או שתצאו לעבוד ולשרת? הבחירה היא רק שלכם, וסביר להניח שחלק יבחרו כך, וחלק אחרת.

הזוי לי שעדיין לא התנצלת ומחקת את האמירה המחליאה הזאת.
מה שמחליא זה שהרעבע הוברח לחו"ל בעוד חסידיו הושארו להספות. למה הרעבע לא אמר לחסידיו לברוח, לכל הפחות? היו ניצלים מהם יותר.
כל טיעון על הרבע מגור ומי שלא יהיה לא ימחוק את החרפה שכתבת על נרצחי השואה החרדים (כולל סבא שלי שהיה חרדי וציוני על מלא).
הטיעון על הרעבע מגור הוא הוא החרפה. לא זה שאני הזכרתי את זה על חסידיו. האמת היא לא החרפה, המעשים הם החרפה.
לרגע לא טענתי על כל נרצחי השואה, טענתי על מאות אלפים של חסידים שנשארו בהוראת רבותיהם. יחסית לאדם שלומד כל היום, לכאורה - אתה באמת לא יודע לקרוא.

הבנתי. אתה מוכן להפסיק לגנוב כסף מאחרים, רק אם יסכימו לקבל את דעתך לגבי כמות התקנים הנדרשת.
נכון, אין מצב שאתה תכפה עליי באיזה בית אני יכול לגור ובאיזה לא ותדרוש ממני לשלם, אם ההשתכרות שלי שווה בית ב400,000 ברמת בטיחות של בתים מכפרי המחבלים ביו"ש את זה אני אמור לקנות אם אתה דואג לשלומי תשלם.
כן. כן.
לא. גם בסומליה עובדים. חרדים לא עובדים, זה הרבה יותר גרוע.
חרדים עובדים, אין חרדים שלא עובדים, בחלק ממשקי הבית רק אחד מבני הזוג עובד, אבל זה כך גם בהרבה משקי בית בכפרי המרצחים ביו"ש.

אתה מוזמן להמשיך לדבר על עלוקות, קרציות ופשפשים.
מי שגבוה, אני אומר לו שהוא גבוה. מי שעלוקה, אני אומר לו שהוא עלוקה. למה האמת כל כך פוגעת בך? אולי אתה חי בעלמא דשקרא ולכן האמת היא גירא בעינך?
חרדי כאן בפורום, יקבל יחס מגעיל מעצם היותו חרדי בלי קשר לשאלה מה הוא אמר, איך והאם הוא זה שאמר או מישהו אחר.
חרדי שיתייחס לטענות באופן ענייני, יקבל יחס ענייני. מלבד הודעות שאני יכול לספור על יד אחת, לא נתקלתי בכאלה כאן.
אתה כמובן מתעלם מכך שלא מצויין כאן על אף משתמש חרדי ליד המשתמש שלו, באותיות קידוש לבנה. מזהים בשנייה לפי הטיעונים המצטדקים, המתנצחים, חסרי השכל.
כך שאם משתמש מתחיל בטענות ברמה של גן ילדים, כן, מיד מזהים שהוא חרדי עם טענות של גן ילדים, וזה היחס שהוא מקבל. הוא רשאי לטעון בצורה לוגית ולקבל יחס הוגן.
זה כל כך נפלא לשוחח איתך, שאני פשוט משתוקק לפתוח איתך בדיון. בוודאי ובוודאי שארצה להיות איתך ביחד בנגמ''ש.
קשוט עצמך תחילה. כאמור, כל השיח הנוכחי נולד אחרי אינספור נסיונות לנהל איתכם שיח שכלתני הגיוני, שנתקל בחומה בצורה של ילדותיות, טענות מתגוננות, שבטיות.
על דאטפת אטפוך, מכיר?
אם החרדים רוצים יחס הוגן, הם חייבים להתחיל להתייחס לאחרים באופן הוגן. אני יודע טוב מאוד איך אתם מתייחסים לאחרים ביניכם לבין עצמכם.
אני באופן אישי לא נוהג להתדיין ולדבר במקומות שזו רמת השיח, ולכן אתה מוזמן להמשיך ולהרצות לציבור על רמתם הנמוכה של החרדים.
ככל שהחרדים ימשיכו לחיות בתיבת תהודה משל עצמם, ימשיכו לחיות בעולם מקביל ולא יוכלו לנהל שיח לגיטימי עם אחרים, הם יהפכו לפחות מובנים, והיחס אליהם יהיה בהתאם.

נכון, אין מצב שאתה תכפה עליי באיזה בית אני יכול לגור ובאיזה לא ותדרוש ממני לשלם, אם ההשתכרות שלי שווה בית ב400,000 ברמת בטיחות של בתים מכפרי המחבלים ביו"ש את זה אני אמור לקנות אם אתה דואג לשלומי תשלם.
כן. כן.
תגיד לי, אתה חושב שהומלס שגר בשווייץ, המדינה עם רמת המחיה היקרה בעולם, אמור לקבל מהמדינה 100 אלף יורו בשנה, בלי שהוא עושה דבר, כי שם הוא גר?
עכשיו תכפיל את השאלה במיליון הומלסים.
עכשיו תכפיל את השאלה במיליון הומלסים שבעוד 50 שנה יהיו הרוב.
מה אתה חושב בדיוק שיקרה? ממה נפשך, או שהעשירים יעזבו ואז ההומלסים בוודאי יגוועו ברעב או יאלצו לעבוד, או שההומלסים יפסיקו לקבל סבסוד, ויגוועו ברעב.
מה דעתך פשוט לחתוך את התקצוב להומלסים כבר כיום, כך שיתחילו לעבוד ולמנוע את השואה הזאת?
חרדים עובדים, אין חרדים שלא עובדים, בחלק ממשקי הבית רק אחד מבני הזוג עובד, אבל זה כך גם בהרבה משקי בית בכפרי המרצחים ביו"ש.
חרדים ברובם לא עובדים. חרדיות הן שפחות הכורעות תחת נטל פרנוס הבעל וגידול הילדים. נשים מפרנסות מתאפשר רק כי יש פה חברה מודרנית, עם הרבה עבודות פקידותיות.
אם אתה משווה את עצמך למרצחים ביו"ש, מה יש לומר.
בהחלט יש עשרות מסלולים לחרדים בצבא, בשירות לאומי, בכוחות הביטחון הכלליים, בעבודות במשק.

תגיד לי, אתה חושב שהומלס שגר בשווייץ, המדינה עם רמת המחיה היקרה בעולם, אמור לקבל מהמדינה 100 אלף יורו בשנה, בלי שהוא עושה דבר, כי שם הוא גר?
עכשיו תכפיל את השאלה במיליון הומלסים.
עכשיו תכפיל את השאלה במיליון הומלסים שבעוד 50 שנה יהיו הרוב.
מה אתה חושב בדיוק שיקרה? ממה נפשך, או שהעשירים יעזבו ואז ההומלסים בוודאי יגוועו ברעב או יאלצו לעבוד, או שההומלסים יפסיקו לקבל סבסוד, ויגוועו ברעב.
מה דעתך פשוט לחתוך את התקצוב להומלסים כבר כיום, כך שיתחילו לעבוד ולמנוע את השואה הזאת?
יש לך שני אופציות או להפסיק לנסות לכפות ערכים ותקנים על אוכלוסיה שאתה לא סובל ולהפסיק לתקצב אותה, או לכפות ולשלם.
חרדים ברובם לא עובדים. חרדיות הן שפחות הכורעות תחת נטל פרנוס הבעל וגידול הילדים. נשים מפרנסות מתאפשר רק כי יש פה חברה מודרנית, עם הרבה עבודות פקידותיות.
אם אתה משווה את עצמך למרצחים ביו"ש, מה יש לומר.
אתה שוב רוצה לכפות ערכים על חברה שאתה לא חלק ממנה ולא חי בה, אין מה לעשות כיבוש עולה הרבה כסף, מילא ביו"ש יש צורך ביטחוני בכיבוש, אבל למה אתם ממשיכים את הכיבוש על האוטונמיה החרדית המושחתת? למה אתם לא פולשים לא-סווידא כדי לכפות את הערכים שלכם?
די לכיבוש.

לא נכון הם אנשים אם מידות טובות שאוהבים לעזור {תעשיית הגמ"חים ועזרה ללא גבול אימון גדול בשני}
ציטטת ציטוט חלקי, כתבתי שחלק מהתכונות הפרימיטיביות טובות. כמה אפשר לנפנף בגמילות חסדים, כשאתם פשוט גונבים משאר הציבור במישרין או בעקיפין?
כן, לא לשלם מיסים זו גניבה, כן, לקבל סבסוד שמותאם בדיוק לך זו גניבה, כן, להנות מרמת חיים סבירה כשאתה לא עובד, כי יש אחרים שעובדים בשבילך, זה בעקיפין גניבה.
גרועה ביותר רוצה לחיות כמוהם?
חרדים רבים כל כך שקועים בטענות השווא על "מה עם הערבים", שהם באמת שכנעו את עצמם שהם חיים טוב. אני שמח שלפחות לגבי זה אתה ער, שחייהם אינם מושלמים.
מי זה אנחנו?
אנחנו=מגיבי הפורום.
מקבלי ההחלטות לא עושים כמעט כלום עבור כך {חלק נהנים מזה -משני הצדדים}
בוודאי, אין מקום לפוליטיקאים באמת לשטוח טענות ולנהל שיח, מלבד מקרים בודדים כמו קמפיין הפרלמנטים של בנט.
בוא נתחיל לדבר אנחנו, ואז יבואו הפוליטיקאים. בלי טענות רגש שקריות, רק טענות עובדתיות והשקפתיות.

יש לך שני אופציות או להפסיק לנסות לכפות ערכים ותקנים על אוכלוסיה שאתה לא סובל ולהפסיק לתקצב אותה, או לכפות ולשלם.
אתה טועה. יש חוקים במדינה. אין שום חובה לממן בחינם את מי שלא מסוגל לעמוד בחוקים. מי שלא מסוגל לעמוד בחוקים - שיתאמץ או שיעזוב למקום אחר.
אתה שוב רוצה לכפות ערכים על חברה שאתה לא חלק ממנה ולא חי בה
אני לא כופה דבר. אני חי את חיי לפי החוקים שנקבעו. לא יכולים לעמוד בהם? תתאמצו או תעזבו.
אולי תעזוב לשוייץ ותחייב את המדינה לממן אותך בחינם כי "הם כופים עליך"?
אין מה לעשות כיבוש עולה הרבה כסף, מילא ביו"ש יש צורך ביטחוני בכיבוש
אין שום קשר. גם לנהל מלחמה עולה כסף, והרבה יותר. בחרת לחיות במדינה עם אויבים? תשלם או שתלך. אתה בטח לא תקבל מימון בחינם בלי לעשות דבר.
אבל למה אתם ממשיכים את הכיבוש על האוטונמיה החרדית המושחתת?
אני לא מבין, אתה רוצה לאבד את אזרחותך, את זכויותיך ואת התקצוב שלך? אם תמשיכו ככה, לשם זה ילך. אתה הראשון שתסבול מזה.
למה אתם לא פולשים לא-סווידא כדי לכפות את הערכים שלכם?
אין לנו דבר עם א סווידא. פה זה ארץ ישראל, ויש לנו זכות היסטורית, דתית, מוסרית ובינלאומית להיות פה. אם זה כ"כ לא מוצא חן בעיניך, אפשר לדאוג לשלילת אזרחות וזכויות.

אתה טועה. יש חוקים במדינה. אין שום חובה לממן בחינם את מי שלא מסוגל לעמוד בחוקים. מי שלא מסוגל לעמוד בחוקים - שיתאמץ או שיעזוב למקום אחר.
תודה שהבנת.
המרחב עליו קיימת מדינת ישראל לא שייך לא לך ולא לסבא שלך בטאבו.
זכותי המלאה לרצות לקיים פה מדינה משלי לפי הערכים שלי ואם אתה לא מוכן אתה סתם כובש ואני נלחם בך לא באבנים וברובים כי אסור לי אלא בדרך אחרת שעל פי ההלכה מותרת לי.
כות היסטורית, דתית, מוסרית ובינלאומית להיות פה
מה זה מוסר? אתה מאמין בדת? ומה זה הבינלאומית? האלה שחילקו את אפריקה בהתאם לצרכיהם הקולוניאליסטיים וכיום מתנגדים בתוקף לכל שינוי קטן הוגן ומתבקש במרחב ההוא?

אני לא מבין, אתה רוצה לאבד את אזרחותך, את זכויותיך ואת התקצוב שלך? אם תמשיכו ככה, לשם זה ילך. אתה הראשון שתסבול מזה.
יש צדק בדבריו, הוא אומר לך בריש גלי. אני לא רואה עצמי חלק מכם אני רוצה החוצה לטוב ולרע.
אני מכבד את הדעה הזאת.
הבעיה פה זה הפנטזיה של הדמוקרטים שרוצים להחזיק את המקל משני הצדדים.
הם רוצים שתיהיה חלק מהמשחק הדמוקרטי, אבל הם גם רוצים שתצביע תחשוב ותתנהג כמוהם.

המרחב עליו קיימת מדינת ישראל לא שייך לא לך ולא לסבא שלך בטאבו.
זכותי המלאה לרצות לקיים פה מדינה משלי לפי הערכים שלי ואם אתה לא מוכן אתה סתם כובש ואני נלחם בך לא באבנים וברובים כי אסור לי אלא בדרך אחרת שעל פי ההלכה מותרת לי.
אתה יכול לרצות מה שאתה רוצה. אני לא חייב לממן אותך כי אתה לא מסוגל לעמוד בדרישות.
אני גם לא חייב להשמע לחוקים שאתה רוצה. זכותך לעבור על החוק, ולהענש על כך. למה? אלה החוקים.
מה זה מוסר? אתה מאמין בדת? ומה זה הבינלאומית? האלה שחילקו את אפריקה בהתאם לצרכיהם הקולוניאליסטיים וכיום מתנגדים בתוקף לכל שינוי קטן הוגן ומתבקש במרחב ההוא?
אתה יכול לפרק כל אחת מהזכויות האלה לפרטיה, אבל כל אחת עומדת בפני עצמה, ואני מאמין בכל אחת מהן, במידות שונות.
בסופו של דבר, עם הזכות החזקה מכולם, המעשי - לנו יש צבא ואנחנו שולטים על השטח - אי אפשר להתווכח. אבל יש לנו שלל סיבות אחרות למה.
יש צדק בדבריו, הוא אומר לך בריש גלי. אני לא רואה עצמי חלק מכם אני רוצה החוצה לטוב ולרע.
אני מבין, ואף אחד לא מחזיק אותו כאן בכוח. הוא מוזמן להגר, או לעמוד בחוקים. אני בטח לא חייב לממן אותו.
הבעיה פה זה הפנטזיה של הדמוקרטים שרוצים להחזיק את המקל משני הצדדים.
יש בזה צדק מסויים, אבל הדמוקרטים בהחלט יכולים לא לתקצב בשקל את מי שמתנגד להם, ולהכניס לכלא את מי שלא מקיים את חוקי הרוב הדמוקרטיים. זאת השיטה.
הפנטזיה היותר גדולה היא של טענת החרדים, ש"אני לא מסכים לשיטה שאחרים החליטו, לכן הם חייבים לספק לי אמצעים ומימון כדי שאעמוד בשיטה זו". מי אמר?

אדוני, זה המצב הקיים, תתאים את עצמך, תלך, או תסבול מההשלכות.
הם רוצים שתיהיה חלק מהמשחק הדמוקרטי, אבל הם גם רוצים שתצביע תחשוב ותתנהג כמוהם.
זה נכון, אבל זה כבר שלב אחד הלאה. זכות החרדים לחשוב אחרת, בהחלט. לא זכותם לגנוב מאחרים ולמוטט את המערכת - כי המערכת תתגונן נגד זה בסופו של דבר.
והם ממש לא רוצים לראות את זה קורה.

זה נכון אבל לכאורה רמת ההשתכרות של החרדים מתאימה למזרח אירופה ולרשות הפלסטינית ולא לסומליה.
הרבה הרבה יותר קרוב לסומליה. שוטף כלים במסעדה בשוייץ יכול להרוויח 100K דולר בשנה. יש לו את אותה הכשרה ויכולות כמו שוטף הכלים בסומליה שמרוויח 2K בשנה.
אם כל השוייצרים מחליטים שמהיום והלאה כל הילדים שלהם יהיו שוטפי כלים ולכך בונים את מערכת החינוך בגלל שזו עבודה שמכניסה הכנסה סבירה ומצד שני זה מתאים להם עם דרך החיים שלהם, הם פשוט יהיו סומליה בעוד כמה שנים.
קח את קריית ספר לדוגמא אם היא תהייה מדינה עצמאית. מי יהיו הרופאים? מהנדסים? נגרים? אופים? ועוד ועוד... אתה חושב שתושבי קריית ספר ישלמו משכורת של 12K למורה של הילדים שלהם? מהיכן בדיוק הם ישלמו את זה? הרי האמא שאמורה לשלם את זה בשביל 7 ילדיה, היא בעצמה מורה ובעלה אברך.
צריכים להיות עיוורים כדי לחשוב שיש לציבור החרדי אפשרות לקיים מערכת כלכלית עצמאית.

אני מבין, ואף אחד לא מחזיק אותו כאן בכוח. הוא מוזמן להגר, או לעמוד בחוקים. אני בטח לא חייב לממן אותו.
הוא רוב הסיכויים לא יכול לעשות זה, אין לו בממוצע מספיק כסף או ידע טכני שירצו בו מחוץ לישראל.
יש בזה צדק מסויים, אבל הדמוקרטים בהחלט יכולים לא לתקצב בשקל את מי שמתנגד להם, ולהכניס לכלא את מי שלא מקיים את חוקי הרוב הדמוקרטיים. זאת השיטה.
הפנטזיה היותר גדולה היא של טענת החרדים, ש"אני לא מסכים לשיטה שאחרים החליטו, לכן הם חייבים לספק לי אמצעים ומימון כדי שאעמוד בשיטה זו". מי אמר?
לא הדמוקרטים לא יכולים לעשות כלום חוץ מלהמשיך לצעוק דמוקרטיה ולהעביר לעלוקות את הכסף שלהם.
הדמוקרטיה שלנו כשלה נקודה. עשורים שאנחנו מגדלים על חשבון כספינו יהודים שלא רואים עצמם חלק מאיתנו, וכל זה על חשבוננו.
הוא גם אומר לך ריש גלי, הוא מבחינתו במלחמה נגדנו, אנחנו - שאר היהודים הלא חרדים הם האויב שלו.

אם הוא חושב שאין שום ערכים ומוסר פרט לאלה מהתנ"ך ומה שהרב או האדמ"ור אומרים לו זה תורת ישראל ודרך חייו.
אז בכנות הגיע הזמן שניתן לו לחיות בדיוק ככה. תן לי את עשרות או מאות המילארדים שהאוכלוסיה הזו עולה לנו
שיעשו מה שהם חושבים, שיחיו את חייהם כרצונם.
מי שרוצה לקבל שירות בבית חולים, תקציב חינוך, ביטוח לאומי קצבאות זיקנה וכו ממדינת ישראל יאלץ לחיות לפי חוקי מדינת ישראל.
ומי שרוצה להקשיב לאדמור שיקשיב לאדמור ויקבל קצבאות מהגמ"ח. סוף סיפור, תודה רבה

הרבה הרבה יותר קרוב לסומליה. שוטף כלים במסעדה בשוייץ יכול להרוויח 100K דולר בשנה. יש לו את אותה הכשרה ויכולות כמו שוטף הכלים בסומליה שמרוויח 2K בשנה.
אם כל השוייצרים מחליטים שמהיום והלאה כל הילדים שלהם יהיו שוטפי כלים ולכך בונים את מערכת החינוך בגלל שזו עבודה שמכניסה הכנסה סבירה ומצד שני זה מתאים להם עם דרך החיים שלהם, הם פשוט יהיו סומליה בעוד כמה שנים.
קח את קריית ספר לדוגמא אם היא תהייה מדינה עצמאית. מי יהיו הרופאים? מהנדסים? נגרים? אופים? ועוד ועוד... אתה חושב שתושבי קריית ספר ישלמו משכורת של 12K למורה של הילדים שלהם? מהיכן בדיוק הם ישלמו את זה? הרי האמא שאמורה לשלם את זה בשביל 7 ילדיה, היא בעצמה מורה ובעלה אברך.
צריכים להיות עיוורים כדי לחשוב שיש לציבור החרדי אפשרות לקיים מערכת כלכלית עצמאית.
זו בדיוק הנקודה. הם חיים בסרט.
כמו המולות מאירן. מרוב ספרי דת הם איבדו את המציאות.
בואו ניתן למציאות לגעת בהם כמה שנים, נראה איך הולך להם. אמן שטוב, אני בספק גדול.

אני גם לא חייב להשמע לחוקים שאתה רוצה. זכותך לעבור על החוק, ולהענש על כך. למה? אלה החוקים.
מצויין קבעת לעצמך חוקים השתלטת על מרחב ועכשיו אתה מחייב אותי לעמוד בהם.
כובש
מדכא
פאשיסט
מה עוד אפשר לומר עליך?
אגב לא אמרתתי שהחילונים הם אויב אמרתי שחילוני קולקטיביסט שלא מוכן לאפשר ליברליזם נוסח זהות ומעלה לחברה חרדית ודורש ממני לחיות על פי ערכיו הוא אויב.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מצויין קבעת לעצמך חוקים השתלטת על מרחב ועכשיו אתה מחייב אותי לעמוד בהם.
כובש
מדכא
פאשיסט
מה עוד אפשר לומר עליך?
אגב לא אמרתתי שהחילונים הם אויב אמרתי שחילוני קולקטיביסט שלא מוכן לאפשר ליברליזם נוסח זהות ומעלה לחברה חרדית ודורש ממני לחיות על פי ערכיו הוא אויב.
וואלה בכנות מכבד את הדעה שלך. אני חושב שאתה טועה בגדול בראיית המציאות.
ואם באמת בע"ה תקרה ההפרדה הזו אתם תצטערו עליה. אבל הרבה בהצלחה בכנות.

נושאים דומים

Back
למעלה