• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הבחירות הללו ישנו את חייכם

• פותח הנושא פותח הנושא pseudonym
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
כל הטוענים פה על חוסר בארנונה עסקית, אני בכלל לא מבין את הטיעון כל המודל של הארנונה בישראל לקוי את תשלום הארנונה אמורים לשלם התושבים ולא ליפול על עסקים שזקוקים לאיזור.
אין שום סיבה לכך שתל אביב ובני ברק עשירות מארנונה עסקית בעוד צפת ודימונה עניות, הארנונה צריכה לגבות את עלות הקיום שלה, אם רוצים להטיל מס על עסקים אפשר להטיל מס כללי, לא צריך ארנונה.
בלי לדבר על זה שישובים קטנים מפעילים מרכזים מסחריים שחיים על האוכלוסיה בערים סביב וגורפים את כל הכסף.

נשמע כמו הרבה מאוד עצימת עיניים ואטימת אוזניים. החרדים חיים על הסבסוד המדיני. אני יודע שרובם בורים מכדי להבין את זה, אבל זו האמת.
אם יש מדינה שבה הרוב מתנהגים כמו חרדים, זו מדינה ברמת חיים של זימבבווה. החרדים חיים על הסבסוד המדיני של שאר האוכלוסיות, מכלי שני.
יחד עם זאת, אם אתה מסכים שלא יהיה שום תקצוב מיוחד לחרדים, זאת אומרת, הנתח שינתן להם יהיה בדיוק כמו שהם תורמים - זו כבר התקדמות, אני שמח.
אנחנו מסכימים לליברליזם בלי כפייה ובלי התערבות (זהות +++), כשתפסיקו לכפות תקנים בכל דבר שזז ותתנו לאנשים עניים לחיות ברמת חיים שתואמת להשתכרות שלהם נהיה מוכנים להפסיק לקבל תקצוב.
(ומעונות זו דוגמה קטנה).
(וכשאני אומר אנחנו אני לא מתכווין לעסקונה החרדית ששואבת כסף מהמדינה ובכסף הזה שולטת בציבור החרדי אלא לשדרה התורנית של הציבור החרדי).

בגלל שהמגילת אסתר הבין שמצוות ישוב א"י היא דווקא שליטה וריבונות לכן הוא טען שבזמן הגלות אין אפשרות לקיים את המצווה כי ישיבה ללא שליטה זה לא צורת המצווה ולכבוש את א"י בזמן הגלות אסור אז אין דרך לקיים את המצווה הזו
לעומת זאת הרמב"ן למשל הבין שמצוות ישוב א"י היא עצם המגורים בה גם ללא שליטה מדינית ולכן נוקט שהיא קיימת גם היום
בושה וחרפה שאתה משווה בין המגילת אסתר לרמב"ן.

כמה אפשר עם השטות הזו. יש לי את אותה הצדקה שיש לאמריקאי, ניו זילנדי, אוסטרלי, הקנדי שבאו ולקחו בכוח את מה שרצו. יש גם את הירדני, הסעודי, הלבנוני... שהאלוהים שלהם היה אנגליה וצרפת. אם כבר אז לי יש לפחות יש קשר היסטורי למקום.
אז אתה מבין ומצדיק מוסרית את אשף וחמאס?
כי זה מה שהם רוצות לעשות לקחת בכוח את מה שהם רוצים, לא?
וגם אם הייתי מחפש צידוק אלוהי אז המקום האחרון שהייתי מחפש אותו הוא אצל זרם אנטי ציוני שחושב שהוא חי בשטעטל בפולין.
בכל נושא אתה חייב לערב את החרדים?
איך זה קשור?

@איניגו מונטויה
אני מבין, במחשבה שניה, את הרגישות לגבי ׳הקטנת שואה׳
מצד שני כמו שברור לכל מי שקורא שזו רק פראפראזה על הדברים ההם של יאיר גולן בזמנו, כן?..
מודה ועוזב - ירוחם.

האמת היא שלצערי לא קלטתי את הרפרנס,
ועכשיו אחרי שהבנתי אותך קצת יותר (לא רק כאן, אלא גם בשרשור על איראן) - גם אני מתנצל על התגובה החריפה שלי.

ולשם הפרוטוקול - אני מתנגד חריפות גם לביטויים של יאיר גולן, וגם של ישעיהו ליבוביץ' שהוזכר למעלה,
מאותן סיבות בדיוק (הקטנת שואה).

זה לא אותו הדבר. בכל זאת זה מסוכן.
אשמח לתגובתך.

לגבי כל התגובות (שלך ושל אחרים) על הסתה נגד חרדים:

1. ההשוואה לאנטישמיות (אפילו בלי קשר לשואה) היא מופרכת -
האנטישמיות המסורתית שונאת יהודים ממניע עצמי שאינו תלוי בשום פעולה שהיהודי הספציפי הזה ביצע (אולי מישהו מהעם שלו "הלשין על ישוע לרומאים" לפני אלפי שנים, אבל מה היהודי הזה קשור?!),
ולרוב גם לא הייתה אפשרות לתיקון (גם מומרי דת וצאצאיהם במשך כמה דורות לרוב לא זכו ליחס טוב יותר).

במקרה הזה כמו שכתבתי, לכולם ברור (וזה מודגש פחות או יותר בכל הודעה שכולם כתבו כאן) שמדובר על התנגדות להתנהגות מסוימת ולא איזו בעיה בחרדי כשלעצמו.
לצורך העניין, יש חרדים שמשרתים ועובדים ומשתלבים כרגיל ולאף אחד נורמלי אין בעיה איתם (להיפך - יקבלו רק הערכה)...

2. קשה להאמין שאני צריך לומר את זה בפירוש:
כבר שנים רבות מאוד (הרבה לפני החודשים האחרונים שבהם יש מעצרים) שרבנים שנחשבים גדולים, ח"כים ושרים חרדיים -
יוצאים באמירות קיצוניות ומכלילות כלפי מי שאינו חרדי.

אז למה זה מפתיע שיש גם חילונים שיוצאים באמירות כאלו בתור תגובת נגד?
זה לא ברור שמי ששומע את הרב הראשי (!) / את "גדול הדור" מבזים את החיילים שמוסרים את נפשם להגנת העם והארץ ימצא את עצמו מגיב בחריפות?

בדיוק כמו בכל ריב בין ילדים / בני זוג / חברים -
אם צועקים על מישהו, לא תמיד הוא מגיב בשלווה...

3. אחרי הזוועות שחווינו בטבח הנורא של 7.10,
ואחרי שנחשף כמה הצבא לא יכול להיות "קטן וחכם" ואי אפשר לוותר על חי"ר ושריון בגבולות,
ובטח אחרי עשרות אלפי פצועי מלחמה (!!),
ואחרי שמילואמיניקים משרתים מאות ימים (והמשפחות שלהם והקריירות/העסקים שלהם קורסים),
ואחרי שלמרות שירות המילואים העודף עדיין הצבא נמצא בחוסר כוח אדם, שגם עולה בחיי אדם (הכנסת לוחמים לקרב ללא הכשרה מתאימה, ביטול פעולות חיוניות ועוד) -
היה ניתן לצפות לפחות לקצת שותפות של הציבור החרדי בעול ששאר העם נושא.

לא רק שזה לא קרה, אלא גם לאחר 3 שנים (!!!) שכל הדיונים בוועדת חוץ וביטחון מוקדשים לנושא (למרות שזו ועדה חשובה שהייתה צריכה לעסוק בנושאים אחרים),
ואחרי שגם יו"ר הוועדה הזה פוטר וגם שר הביטחון פוטר בגלל זה (בזמן מלחמה!!) -
נשארנו עדיין במצב שבו הרבנים שמובילים את 2 מפלגות הציבור החרדי יוצאים בקריאות פומביות לפיהן אף חרדי (גם שאינו לומד תורה!) לא ייתגייס,
והם אמנם מוכנים לכמה סנקציות (אגב, דחויות, וכאלה שיעזרו לבחורים להישאר בישיבות), אבל הם אינם מתירים כלל להתגייס (גם למי שאינו לומד תורה!) -
אז רוב הציבור שאינו חרדי תופס את זה בתור סכין בגב.

וכמו שכתבתי למעלה (וגם מוקדם יותר בשרשור) -
כל זה בא תוך כדי אמירות חריפות ומבזות יותר ויותר של רבני ונציגי 2 המפלגות החרדיות,
ולא מועיל בכלל שבאותו זמן שיש מאות אלפי מפונים, ומלחמות, ומה לא - נציגי הציבור החרדי גם מעבירים עוד ועוד כספים למטרות שאינן חיוניות (הילולות, מורשת ועוד), כששאר העם קורס פשוטו כמשמעו.
וזה עוד לפני התנהגויות בזויות לחלוטין של שדידת ישירה של נזקקים של ממש (רעבים שצריכים כרטיסי מזון, 70 אלף משפחות שזקוקות וזכאיות למעונות יום, יתומים ואלמנות מלחמה, ועוד).
ואחרי כל זה, עוד מתברר לפי כל הסקרים שהרוב המוחלט (!) של הציבור החרדי ממשיך לתמוך באותן מפלגות עם אותם אנשים.

אז אני ממש מצטער, אבל כשתקועה לאדם סכין בגב -
לא תמיד הוא מדבר הכי בנימוס כלפי מי שבחר באלו שתקעו את הסכין, ועוד תומך בכך שהכוח יישאר בידי אותם אנשים והסכין תישאר תקועה בגב.

נערך לאחרונה ב:
ודבר אחרון -
השרשור הזה גוזל ממני זמן יקר שאין לי, ובעיקר מדכא ללא תועלת מעשית.

הייתי מאוד רוצה שזו תהיה התגובה האחרונה שלי כאן (או בכלל בנושאי פוליטיקה),
אבל לצערי אני לפעמים מרגיש "חייב" להגיב (כשאני רואה דברים שמקוממים אותי, ועוד) עד לרמה שאני מרגיש מכור :(

אז מבקש מחברי הפורום היקרים שתעזרו לי, ואם אכתוב כאן הודעה נוספת -
אשמח אם תגיבו לי (בפומבי או בפרטי) להפסיק, או שפשוט תגיבו באימוג'י כועס על כל הודעה נוספת כזו.

נערך לאחרונה ב:
חלק מהכותבים כאן הם טרולים, ולהם אין צורך להגיב.
אני משתדל להגיב רק אם אני חושב שיהיה בכך ערך מוסף למשתתפים האחרים.
מוסיף - לא רק טרולים, אלא די ברור שחלק מהמשתמשים הם למעשה אדם אחד

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אז אתה מבין ומצדיק מוסרית את אשף וחמאס?
כי זה מה שהם רוצות לעשות לקחת בכוח את מה שהם רוצים, לא?
מדינות וגבולות קיימים מתוקף של עוצמה צבאית או כלכלית. אם ישראל היתה מדינה חלשה אז החמאס בהחלט היה לוקח כמו שהרומאים לקחו או הטורקים או הבריטים. מדינת ישראל המודרנית קיימת כי בקום המדינה היו פה אנשים שלא נתנו לה להימחק אל מול קבוצות לאומיות אחרות שרצו לקחת אותה בכוח.

בכל נושא אתה חייב לערב את החרדים?
איך זה קשור?
אתה כותב פעם אחר פעם שהצדקה המוסרית שלנו לארץ ישראל היא אלוהית אז אני כותב לך שאין שום בעיה רק שאני לא צריך את החרדים בשביל ההצדקה הזו. לחרדיות אין שום בלעדיות על היהדות. סך הכל עוד זרם מודרי ימיני רבים שמגדיל ראש ונלחם ברעיון הציוני. מדינת ישראל יכול להמשיך להחזיק בצידוק האלוהי(למי שחשוב לו) גם אם כל החרדים יעברו מחר לפולין.

נושאים דומים

Back
למעלה