• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

איך לקצץ עלויות של אינטרנט סיבים?

• פותח הנושא פותח הנושא SaltyFlake
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

SaltyFlake

משתמש סולידי
דירוג
6
היי, לאור מעבר דירה בקרוב, אני שוקל את האפשרות להתחבר לאינטרנט סיבים. אחרי מספר בדיקות שעשיתי עם מספר ספקי אינטרנט, הבנתי שיש תופעה כזאת להשכיר ציוד כמו נתבים/מתאמים לסיב אופטי. השאלה שלי היא כזאת, הבנתי שבמידה ואתה לא שוכר מהספק אינטרנט שלך נתב אלא קונה נתב באופן פרטי, צריך מתאם סיב שאותו הספק משכיר לך גם (או מוכר לך בעלות חד פעמית). האם ישנם נתבים שאני יכול לקנות באופן פרטי שימנעו ממני את הצורך להשכיר מתאם סיב בעלות נוספת? בנוסף גם ראיתי בכמה אתרים אפשרות לקנות את המתאם הזה במחיר יותר זול מהספק אינטרנט. האם מישהו חווה את האתגר הזה? האם יש דרך להמנע מלהשכיר ציוד מספקיות האינטרנט?

נערך לאחרונה ב:
האם יש דרך להמנע מלהשכיר ציוד מספקיות האינטרנט?
תדרוש את זה כחלק מההסכם. כשרצו להעביר אותי לסיבים התניתי בכך שלא יהיו חיובים נוספים.
לא יסכימו? יש חברות אחרות.

כן, אפשר ועדיף להשתמש בציוד אישי אבל זה ראוטר בלבד, אין בשוק הפרטי נתב עם חיבור ישיר לסיב

עריכה: קראתי כנראה ביותר מדי רפרוף,
מה שהספקיות אינטרנט מספקות שאי אפשר לקנות זה מתאם SFP שזה חלק נפרד מהממיר האופטי שזה רכיב מיוחד מותאם לכל ספקית בנפרד (בפרטנר נגיד הטכנאי אמר לי שאפשר לבקש מהם ממיר אופטי להוציא ממנו את המתאם SFP ולשים אותו בממיר אופטי פרטי. אז אפשר להחזיר את הממיר הזכור ולהפסיק לשלם עליו)

נערך לאחרונה ב:
תדרוש את זה כחלק מההסכם. כשרצו להעביר אותי לסיבים התניתי בכך שלא יהיו חיובים נוספים.
לא יסכימו? יש חברות אחרות.
שוב, העניין הוא מלכתחילה לא לשכור ציוד מהספק. אני מנסה להתמקד במצב שבו אני רוכש נתב באופן פרטי.

כן, אפשר ועדיף להשתמש בציוד אישי אבל זה ראוטר בלבד, אין בשוק הפרטי נתב עם חיבור ישיר לסיב

עריכה: קראתי כנראה ביותר מדי רפרוף,
מה שהספקיות אינטרנט מספקות שאי אפשר לקנות זה מתאם SFP שזה חלק נפרד מהממיר האופטי שזה רכיב מיוחד מותאם לכל ספקית בנפרד (בפרטנר נגיד הטכנאי אמר לי שאפשר לבקש מהם ממיר אופטי להוציא ממנו את המתאם SFP ולשים אותו בממיר אופטי פרטי. אז אפשר להחזיר את הממיר הזכור ולהפסיק לשלם עליו)
זאת אומרת, שאם הן מספקות ראוטר בתשלום חודשי, זה ראוטר רגיל שכל אחד יכול לקנות שפשוט כבר מגיע עם המתאם כחלק מהמחיר ובעצם שום ראוטר שאני אקנה בשוק לא יכול להתחבר לסיב כמו שהוא?
לא מדויק:
כמובן שצריך לבדוק לפני שהממיר סיב יתמוך.

תוכל להרחיב? איך אני בודק או את מי אני שואל? אני יוצא מנקודת הנחה שהנציגי שירות לא ירצו לספר לי..

אין לי מושג.
הייתי מנסה להיעזר בקבוצת הסיבים/אינטרנט מהיר בפייסבוק או בפורום המתאים ב htmag.

זאת אומרת, שאם הן מספקות ראוטר בתשלום חודשי, זה ראוטר רגיל שכל אחד יכול לקנות שפשוט כבר מגיע עם המתאם כחלק מהמחיר ובעצם שום ראוטר שאני אקנה בשוק לא יכול להתחבר לסיב כמו שהוא?

תוכל להרחיב? איך אני בודק או את מי אני שואל? אני יוצא מנקודת הנחה שהנציגי שירות לא ירצו לספר לי..

לספקיות יש מודם-נתב עם חיבור ישיר לסיב אז לא צריך ממיר אופטי כשמשכירים ציוד. אם אתה קונה נתב משלך בשוק הפרטי אז צריך לבקש מהם ממיר אופטי כי אי אפשר לקנות מודם-נתב עם חיבור לסיב בחנות, לא הצלחתי להבין עדיין למה אין מוצר כזה אז אתה חייב לקנות נתב רגיל + לקחת ממיר אופטי מהספקית

הממיר אופטי מורכב מ2 חלקים, ממיר (קופסא) ומתאם SFP (רכיב ספציפי שמוגדר בהתאם לספקית) שמורכב בתוך הממיר. את הממיר אפשר לקנות, את הSFP אתה חייב לקבל מהספקית (ואם מחליפים ספקית אז גם להחליף מתאם)

הטכנאי של פרטנר הציע לקחת ממיר אופטי + מתאם מהספקית (מבחינתם זה יחידה אחת), לקנות ממיר אופטי פרטי (לא יודע איך בודקים אם הוא תומך - אפשר פשוט לקנות את אותו אחד שתקבל מהם) להוציא את המתאם SFP מהממיר שלהם ולשים אותו בשלך ואז להחזיר להם את הממיר בלי המתאם SFP (והם לא ישימו לב שהוא לא נמצא) וכך לא לשלם בכלל על ציוד

מקווה שיותר ברור

בכל מקרה אל תטרח לדבר עם הנציגים בטלפון אין להם מושג, ניסיתי לדבר עם לא מעט אנשים שם בתמיכה ובשירות והם פשוט לא מבינים בזה. היחיד שסגר לי את כל הפינות היה הטכנאי שבא להתקין. כאן הידע שלי נגמר מקווה שזה עוזר

ואז להחזיר להם את הממיר בלי המתאם SFP (והם לא ישימו לב שהוא לא נמצא)
השאלה האם זה חוקי ולגיטימי, או בעצם גניבה לכל דבר, רק בלי שהם ישימו לב.

אני מחובר לסיב של פרטנר עם ראוטר ו-SPF פרטיים שלי, אין שום ציוד מושכר, רק מודם שקיבלתי בחינם

אני הייתי בסלקום. יש לי ראוטר פרטי מאליאקספרס (xiaomi mi משהו כלשהוא, ולטעמי הרבה יותר אמין מהראוטרים ההזויים שהיו לי בעבר מטעם הספקיות) שהיה מחובר לממיר מדיה שלהם (למרות שקניתי ממיר מדיה, אבל הוא כנראה תומך רק בפרטנר, הם העדיפו לשים את שלהם) וזה עבד (כמובן שבכל תקלה האשימו את הראוטר שלי, אבל זה נושא אחר). לא שילמתי כלום על השכרה והחזרתי להם את הממיר בהתנתקות (אם לא מחזירים תוך זמן מסוים אז מחייבים אותך בכמה מאות ש"ח או משהו כזה).

עריכה:
הבעיה היותר רצינית זה התשתית. בדרך כלל אתה כבול לחברה אחת בגלל ענייני תשתית ואתה די תקוע עם המחיר שהם מחליטים לך. להחליף תשתית יעלה כמה מאות ש"ח וזו השקעה שאתה צריך לבחון אם משתלמת. יתרון גדול לציוד פרטי גם אם ההשכרה לא כרוכה בתשלום זה שאם נוסעים לחול לכמה חודשים אפשר לנתק את האינטרנט ואז להתחבר בחזור ולא יאיימו עליך להחזיר ציוד, הבעיה שהמחירים משתנים בדרך כלל לרעת הלקוח.

איפה אני בודק מה לקנות בדיוק?
אפשר להשיג הכל ב-KSP או אייבורי. כל ראוטר אמור לעבוד, מומלץ כמובן לקנות כזה שיתמוך במהירות שהסיב נותן. פרטנר צריכים לספק את שם המשתמש והסיסמה להזנה בראוטר.
SPF שלי הוא DMC-G01LC D-LINK, עלה כ-80 שח.

אני בפרטנר, וכשעברתי לראוטר פרטי הם סיפקו לי מתאם+מודם ללא עלות. אני מן הסתם אצטרך להחזיר להם אותו אם אני אתנתק, אבל אני לא משלם להם עליו.
לפני כשנתיים הייתי בסלקום והם לא אפשרו לי בכלל להשתמש בראוטר פרטי, אמרו שהמערכת שלהם לא תומכת בזה. לא יודע מה המצב היום.

זה תלוי בחברה, יש חברות שגובות על המתאם סיב 5 ש״ח בחודש ויש כאלה שהוא בחינם.
כשהייתי בפרטנר היה לי מתאם סיב פרטי (עלה לי 100 ש״ח בבאג).
עכשיו אני בסלקום ומשום מה לא היה צריך מתאם אולי יש לי מובנה בארון תקשורת אין לי מושג, אבל אני לא משלם על זה ולא השתמשתי במה שהיה לי.
בכל אופן אני כבר שנה וחצי עם ראוטר פרטי ולא משלם שכירות ראוטר. הוא כבר החזיר את העלות שלו (הם לוקחים 25 ש״ח בחודש).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א פקידי האוצר רוצים לקצץ בהטבות המס לקרנות ההשתלמות אוף טופיק 3
H יעוץ פנסיה לפרישה + קיבוע זכויות: עלויות ושאלות בסיסיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
algo.il סעיפי עלויות נלווות למע"מ בהזמנה מחו"ל שחורגת מ75$ - מספרים חריגים מיסים 10
O עלויות הפנסיה שלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
M רשימת עלויות ברכישת דירה יד 2 נדל"ן 4
מ עלויות ביטוח גבוהות בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
guesto עלויות נסתרות בפנסיה/קה"ש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 71
ס עלויות המרה סמויות ברכישת בלאקרוק שקלי שוק ההון 2
I עלויות של גידול כלב אוף טופיק 10
F איך לפשט תיק 60/40: פיזור, עלויות ובחירת קרנות שוק ההון 19
F עלויות נלוות כתוצאה מturnover בקרנות מחכות שוק ההון 18
ספייק לי עלויות בניה לבניין נדל"ן 4
grimble grumble כיצד משווים עלויות המרת מט"ח בין גופים שונים? צרכנות פיננסית 4
A העברה ללא תמורה - מקרקעין - העברה במתנה. עלויות עורך דין? נדל"ן 6
H עלויות סמויות, דגשים ו"סכנות" בדירה מקבלן נדל"ן 12
I מנקה עלויות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
M עלויות ברוקרים שונים בקרן השתלמות IRA בקל גמל שוק ההון 26
S עלויות שוטפות בית פרטי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
D קיזוז עלויות מימון עם מס רווחי הון שוק ההון 9
yossik הורדת עלויות "דמי שימוש" לגז צרכנות פיננסית 10
F ביטוח חיים, בריאות וסיעודי דרכים להוזלת עלויות צרכנות פיננסית 1
ב עלויות של קרן השתלמות IRA צרכנות פיננסית 18
א העברת אירו מצרפת לישראל - הוזלת עלויות צרכנות פיננסית 15
amidar איך מפיקים דו"ח עלויות באינטראקטיב ברוקרס...? שוק ההון 1
R אילו עלויות אני צריך לקחת בחשבון בניהול תיק השקעות? שוק ההון 0
ע עלויות רואה חשבון, עוסק פטור מיסים 14
T צמצום עלויות מזומן ברכישת דירה נדל"ן 2
Liron2035 קה"ש IRA הלמן-אלדובי, רכישת IWDA: השוואת עלויות ברוקר שוק ההון 9
נ המשך השכרה - גידור עלויות שכירות מול יציבות נדל"ן 14
N עלויות מעלית שבת אוף טופיק 24
שלי טיול ליפן-הערכת עלויות אוף טופיק 16
R ייקור עלויות נכות ושאירים בקרן פנסיה מקיפה צרכנות פיננסית 0
פ עלויות בניהול קרן השתלמות IRA שוק ההון 50
Dim האם אתם עוקבים אחר עלויות FIFO? צרכנות פיננסית 24
L עלויות אחזקת בית צרכנות פיננסית 6
J עלויות ותנאי מינוף בIB שוק ההון 19
ג חישוב עלויות - ברוקר זר (מס הכנסה+SIPC) לעומת ברוקר ישראלי - באמת משתלם ? שוק ההון 66
מ עלויות מינוף ויתרת מזומן שלילית בIB שוק ההון 2
K איך חברות ETF גובות דמי ניהול נמוך ואיך מתמחרים את עלויות הקניה והמחירה שוק ההון 1
Z עלויות סמויות בקרנות מחקות שוק ההון 46
S עלויות קרן השתלמות מחקה S&P לעומת IRA שוק ההון 3
מ עלויות מסלולי ביטוח בקרן פנסיה צרכנות פיננסית 6
נ עלויות העברת ני"ע ומט"ח מ/אל IB שוק ההון 33
M עלויות רכישה של קרנות נאמנות שוק ההון 0
M בשורות טובות: הקטנת עלויות בקרנות בלאק רוק שוק ההון 38
O עלויות VS פיזור בינלאומי שוק ההון 59
amidar Bob - מה שחיפשנו כדי להוזיל עלויות ביטוח? צרכנות פיננסית 4
Chase קרן השתלמות - עלויות מעביד צרכנות פיננסית 14
R עלויות המרת מט"ח בIRA צרכנות פיננסית 10
yanosh34 סימולצית עלויות קניית קרן זרה דרך בית השקעות ישראלי שוק ההון 32

נושאים דומים