• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

אתגר המזון-בואו וספרו לנו מה אתם עושים

לרוב אני קונה ירקות עליים אורגניים - תרד,חסה,קייל,מנגולד
אני מסכים איתך, אין באמת הוכחה שהם עדיפים. פשוט אני מזמין ממשק והם מגיעים טריים ישירות אלי הבייתה. (לכן מבחינתי היתרון זה הטריות)
ירקות רגילים אני קונה לרוב ברמי לוי (עגבנייה,מלפפון וכו..)
אורגני לא קונים בגלל מה שיש בו, אלא בגלל מה שאין בו...
אין הבדל מבחינת ערכים תזונתיים במזון אורגני או לא, ההבדל הוא בחומרי ההדברה. כעיקרון לכל חומר יש כמויות שמותרות לריסוס וחלון זמנים שמותר לרסס, השאלה הגדולה אם החקלאים אכן עומדים בכך. למיטב זכרוני בבדיקות האחרונות של משרד החקלאות היו חריגות ב-10% מהדגימות.
http://www.moag.gov.il/agri/yhidotmisrad/dovrut/publication/2014/seker_hadbara_2013.htm
חומרי הדברה הם רעל, מי שמפריע לו לאכול את זה שיאכל אורגני. לא חייבים לקנות הכל אורגני, יש ירקות יותר רגישים ויש פחות. מי שמתעניין יכול לחפש בגוגל green fifteen ו dirty dozen למצוא את רשימת הפירות והירקות המרוססים ביותר.
 
המתכון שלי לאוכל בריא מזין וזול שנשמר היטב למספר ימים:
כוס דגנים וכוס קטניות, כאלו שמתבשלות מהר יחסית (לדוגמא: כוס אורז מלא + כוס עדשים שחורות).
שטופים היטב במסננת, מכניסים לכלי/תבנית/סיר גדול ורחב שמתאים לתנור.
מוסיפים תבלינים - מה שבא לכם. אני אוהב, כורכום, פפריקה, כמון, בהרט, קצת קינמון, לימון פרסי, ג'ינג'ר, קארי, צ'ילי חריף - מה שבא לכם. 3-4 תבלינים - כפית פחוסה מכל אחד (מהחריף פחות), מוסיפים מלח ושמן לפי העין וההעדפות.
חותכים ירקות, איזה שבא לכם, מה שיש בבית. הכל הולך. כרוב, גזר, דלעת, בטטה, קולרבי, בצל, ברוקולי, שעועית ירוקה/צהובה או אפונה, סלק, קישוא, שומר.
להוסיף פטרוזילה/כוסברה סלרי, שורשים אם יש.
להוסיף 2 כוסות מים רותחים על כוס דגן. 1 וחצי כוסות מים רותחים על כוס קטניה. (לוודא שכל הדגנים והקטניות טובלים בתוך המים, רוב הירקות יכולים להיות מעל ללא בעיה (ברוקולי, אפונה, שעועית רצוי שיהיו במים גם). לא להכניס שעועית קשה לחלוטין, רק שעועית סנפרוסט ודומיו. או שעועית שעברה חליטה קצרה.
לחמם תנור ל - 180-200מעלות, שעתיים בפנים כשהסיר מכוסה.
בתאבון חברים.
רוקנת את המרכול עם רשימת המרכיבים למתכון :)
 
אורגני לא קונים בגלל מה שיש בו, אלא בגלל מה שאין בו...
אין הבדל מבחינת ערכים תזונתיים במזון אורגני או לא, ההבדל הוא בחומרי ההדברה. כעיקרון לכל חומר יש כמויות שמותרות לריסוס וחלון זמנים שמותר לרסס, השאלה הגדולה אם החקלאים אכן עומדים בכך. למיטב זכרוני בבדיקות האחרונות של משרד החקלאות היו חריגות ב-10% מהדגימות.
http://www.moag.gov.il/agri/yhidotmisrad/dovrut/publication/2014/seker_hadbara_2013.htm
חומרי הדברה הם רעל, מי שמפריע לו לאכול את זה שיאכל אורגני. לא חייבים לקנות הכל אורגני, יש ירקות יותר רגישים ויש פחות. מי שמתעניין יכול לחפש בגוגל green fifteen ו dirty dozen למצוא את רשימת הפירות והירקות המרוססים ביותר.
אם איני טועה, רוב חומרי ההדבר נעלמים לאחר מספר ימים וברחיצה עם סבון אז האחוזים האחרים נעלמים.
כמובן שיש עדיין חומרי הדברה שניספגים בירקות.
הכי גרוע אילו ירקות מהדרין בגלל החשש לתולעים וכו׳ ואז זה לא יהיה פרווה ולכן הם מרוססים בטונות של חומרי הדבדה.
יש איזו נוסחה של משרד הבריאות של מספר ימים להפסקת הדברה לפני קצירה.
הכי טוב זה בלאדי עם דשן אורגני - חרא של סוסים, פרות, עיזים וחמורים :)
 
נערך לאחרונה ב:
לא אוכלים בחוץ שום דבר חוץ מפלאפל (חצי מנה ב - 8 ש"ח יכולה להחזיק אותי שעות, שווה בפיתה).
חצי מנה מחזיקה אותי חצי יום. קונה בשכונה לפעמים כדי לסתום את הרעב אד שמגיע הביתה ומבשל.
 
קונים רק את המותגים הקטנים והלא מוכרים
קניתי היום גריסי פנינה ׳סולמני׳, לא מכיר לא יודע, עלה 4 ש״ח נראה בדיוק כמו מותג העל רק עולה 3.5 ש״ח פחות.
 
מכיר... יש המון כאלה. אני באמת ובתמים לא מבין את מרבית הציבור שקונים מוצרים של שטראוס/עלית/אסם/נסטלה/תנובה ועוד ועוד כששני מטר ליד יש את אותו הדבר בחצי העלות.
 
אצלינו אין להכין ולאכול במשך השבוע... גם אניני טעם וגם עם הכמויות שעוברות אצלי כל יום ב"ה...
חיסכון שאני גאה בו- אני קונה במרוכז (=כשיש מבצע...) הרבה בשר בקר וטוחנת בבית. קילו בשר טחון עולה בערך 40 ש"ח בחנויות, לי הוא עולה 20-24 ש"ח. אני מקפיאה הכל בחבילות שטוחות של חצי קילו ומוציאה אחד בכל ארוחה. משתמשת לספגטי בולונז, לאורז עם רוטב אפונה ובשר וכו'.

המתכון שלי- בורגול עם בשר וירקות.
לטגן בצל.
להוסיף את הבשר הטחון, לטגן עד שהבשר לגמרי מטוגן.
להוסיף קוביות קטנות של גזר, קישוא, עגבניות זו אופציה.
להוסיף 2 כוסות בורגול גס, ו4 כוסות מים.
לתבל: מלח, פלפל, אריסה, פפריקה (קצת) ורסק עגבניות (כף גדושה)
לבשל עד שהירקות רכים.
לשובע!
 
אצלינו אין להכין ולאכול במשך השבוע... גם אניני טעם וגם עם הכמויות שעוברות אצלי כל יום ב"ה...
חיסכון שאני גאה בו- אני קונה במרוכז (=כשיש מבצע...) הרבה בשר בקר וטוחנת בבית. קילו בשר טחון עולה בערך 40 ש"ח בחנויות, לי הוא עולה 20-24 ש"ח. אני מקפיאה הכל בחבילות שטוחות של חצי קילו ומוציאה אחד בכל ארוחה. משתמשת לספגטי בולונז, לאורז עם רוטב אפונה ובשר וכו'.

המתכון שלי- בורגול עם בשר וירקות.
לטגן בצל.
להוסיף את הבשר הטחון, לטגן עד שהבשר לגמרי מטוגן.
להוסיף קוביות קטנות של גזר, קישוא, עגבניות זו אופציה.
להוסיף 2 כוסות בורגול גס, ו4 כוסות מים.
לתבל: מלח, פלפל, אריסה, פפריקה (קצת) ורסק עגבניות (כף גדושה)
לבשל עד שהירקות רכים.
לשובע!
אני מכין מתכון דומה אבל עם אורז בסמאטי במקום בורגול.
 
רשימה של "מחירי מטרה" לכל המוצרים הנצרכים.
לא הבנתי... האם אתה יכול להרחיב במעט?
לכל מוצר יש לי מחיר מטרה, לא קונה אם לא בסביבות המחיר מטרה. אם נמוך משמעותית ממחיר המטרה - בהתאם לתוקף וזמינות על המדף בחנות, אם ממש נמוך אני גם שואל את המחסנאי אם יש עוד במחסן, ואפשר לבקש בקופה לשלם במזומן כמה פעמים כדי לא להנות מ"כפל מבצעים".
משתדל לעשות את הקניות בתכיפות ובכמות כזאת שלא תביא אותי למצב שבו אני קונה משהו במחיר חורג.
 
קיטניות זה באמת אוכל זול...אבל מי שרוצה ממש לחגוג -בזול- צריך להשתמש בקסם הקמח-סוכר-שמן...
אפיה בסיסית זולה מאד, ומפנקת, וכמו שפותחת השרשור אמרה- מי שאוהב אוכל יכול להשבר מהר בלי גיוון...
אנחנו אופים פעם בשבוע שני סוגי עוגות, לוקח לנו שעתיים גג, אורזים בשקיות קטנות אישיות (ממחזרים את השקיות לאפיה הבאה...)
ואז הילדים יוצאים מהבית כל בוקר עם שקית ביד,
במקום קורנפלקס, ביסקוויטים, מעדן ושאר מרעין בישין שהשכנים לוקחים,
ויש להם בחירה בין 2 סוגים...
בחרתי מתכונים הכי זולים,
אפיה זולה היא אפיה בלי שוקולד, קצפת, גבינה, אגוזים, חמאת בוטנים, ושאר חומרי גלם שמייקרים,
אלא מתבססת על קמח, שמן, קקאו, וביצים בכמויות סבירות.
מדהים אלו קסמים ניתן לחולל עם מרכיבי יסוד כאלה.
הנה הרשימה שלנו כל שבוע -2 סוגים מתוך הרשימה הזו:
-עוגות שמרים אישיות (כ-8 שח ל20 עוגות)
-כעכים מלוחים (כ 8 שח ל50 כעכים)
-עוגיות קווקר (כ-8 שח ל30 עוגיות)
-מאפינס שוקולד (כ-13 שח ל-65 מאפינס)
-עוגיות עם קוקוס (6 שח ל-60 עוגיות)
-ביסקוויטים ביתיים
-עוגיות מרוקאיות פשוטות
-עוגיות תמרים
אין לי כח סתם לכתוב, אבל אם תרצו מתכון למשהו תגידו...
 
@מוריה אשמח אם תוכלי לכתוב את המתכונים למאפינס שוקולד ולעוגיות קוואקר :)
 
איזור חיפה:
* קונים ירקות אצל הירקן בטירת הכרמל - קרוב למת"מ וזול יותר מסופר ואיכות מאוד טובה (עדיין יותר יקר משוק).
* קונים מוצרים בפיקוח עם תוי קנייה בסופר שכונתי - הרגשה נהדרת של החזר מס והנחה דרך תווי קנייה.
* בשר - אחים מרסל, מחירים טובים ואיכות מעולה (למי שלא שומר כשרות).

יש מקפיא ומזווה - אז כאשר יש מבצעים על בשר או מוצרים יבשים - ממלאים אותם.
 
יש מקפיא ומזווה - אז כאשר יש מבצעים על בשר או מוצרים יבשים - ממלאים אותם.
אין כמו מקפיא. רכשתי 90 ליטר, 3 מגרות, עלה 899, עלות חשמל שנתית 225 ש"ח, כול מבצע 50% נכנס למקפא.
אני גם מאדה ירקות עונה, אורז בוואקום ולמקפיא. היום היה ברוקולי טרי (אצל פייסל) בפחות ב 6 לקילו. קניתי 2 קילו, חתכתי, אידוי קל, חילקתי למנות בשקיות פלסטיק (הוספתי את המים לשקית) וישר למקפא עד לקיץ...
 
אנחנו כמעט ולא אוכלים בחוץ, אבל אם כבר אוכלים בחוץ - אני מאד ממליץ עד אוכל אתיופי. בירושלים ברחוב אגריפס יש מסעדה אתיופית שמוכרת אינג'רה צמחונית זוגית ב-30 ש"ח. ב-15 ש"ח לאדם מקבלים ארוחה משביעה, טעימה בטירוף ובריאה מאד. בנוסף מקבלים גם חוויית אכילה מהנה - שכן אוכל אתיופי אוכלים רק עם הידיים (אם תבקשו סכו"ם יסתכלו עליכם בפרצוף עקום). מי שרוצה לשמוע על עוד מסעדות אתיופיות בירושלים ובתל אביב מוזמן לשאול - בדקתי את רובן :)

בנוגע לאוכל בבית - אנחנו טבעונים וכל התזונה שלנו מבוססת על ירקות, פירות דגנים וקטניות (ומעט אגוזים למיניהם). ירקות ופירות קונים רק בשוק - יותר איכותי ויותר זול. בלי רשימת קניות - מה שנראה טוב וזול קונים, מה שלא לא. יבשים קונים בחנות ספיציפית עם מחירים טובים (לא קונים בסיטונאות, כי החסכון הפוטנציאלי לא גבוה וגילינו שגם בקטניות הטריות חשובה).

אתן מתכון לפשטידה טבעונית (כלומר ללא ביצים) ונטולת גלוטן (כלומר ללא קמח). למעשה זה לא מתכון אלא יותר עקרון הכנה, כי הכל נורא גמיש. אין כמויות מדויקות והכל לפי העין.
מגרדים או קוצצים מגוון ירקות בדגש על ירקות שורש (תופ"א, בטטה, גזר) ובצל. מוסיפים קטניה טחונה* כלשהי (למשל עדשים טחונות או חומוס טחון) ומערבבים עם הירקות עד שיוצאת עיסה דביקה. מוסיפים שמן, מלח ותבלינים (אני אוהב להוסיף כורכום) ומערבבים היטב. מרדדים לתבנית אפייה ואופים.
מה שסולידי במתכון הזה הוא שהוא זול בטירוף ויכול לקבל את כל הירקות הישנים והפחות יפים, שלא יתאימו למנות אחרות.

*אנחנו משתמשים במטחנת תבלינים קטנה וחזקה שעלתה 100 ש"ח ומשרתת אותנו נאמנה באינספור שימושים.
 
אתן מתכון לפשטידה טבעונית (כלומר ללא ביצים) ונטולת גלוטן (כלומר ללא קמח). למעשה זה לא מתכון אלא יותר עקרון הכנה, כי הכל נורא גמיש. אין כמויות מדויקות והכל לפי העין.
מגרדים או קוצצים מגוון ירקות בדגש על ירקות שורש (תופ"א, בטטה, גזר) ובצל. מוסיפים קטניה טחונה* כלשהי (למשל עדשים טחונות או חומוס טחון) ומערבבים עם הירקות עד שיוצאת עיסה דביקה. מוסיפים שמן, מלח ותבלינים (אני אוהב להוסיף כורכום) ומערבבים היטב. מרדדים לתבנית אפייה ואופים.
מה שסולידי במתכון הזה הוא שהוא זול בטירוף ויכול לקבל את כל הירקות הישנים והפחות יפים, שלא יתאימו למנות אחרות.

*אנחנו משתמשים במטחנת תבלינים קטנה וחזקה שעלתה 100 ש"ח ומשרתת אותנו נאמנה באינספור שימושים.

תודה על המתכון.
ניסית פשתן? אין לנו מטחנת תבלינים אבל קנינו בשוק פשתן וטחנו על המקום קילו וזה מדביק לנו כל מאפה /פשטידה / עוגה / פנקייקים ועוד ב2-3 כפות.. קילו יכול להספיק לחצי שנה בשקט

אבל אין תחליף לטחינה במטחנה. תהנה! אולי גם אני אקנה
 
חצי מנה מחזיקה אותי חצי יום. קונה בשכונה לפעמים כדי לסתום את הרעב אד שמגיע הביתה ומבשל.
פלאפל היה לי ליד העבודה ב15 שח אכול כפי יכולתך, הייתי אוכל במקום, ובסוף לוקח מנה למשרד. פשוט מעולה לימים ארוכים של 11 שעות במשרד.
 
גם אצלנו המקפיא משמש למזון "מהיר". במקום לקנות אוכל לחימום בטוסטר (למשל המבורגרים טבעוניים), מכינים לבד מקטניות ואגוזים ומקפיאים לפני האפיה. ככה יש אוכל מהיר מהפריזר-לטוסטר. אפשר להקפיא גם רטבים ומרקים, שבבי בצל, שום כתוש ושאר מוצרים מיותרים שנמכרים בסופר ואפשר להכין לבד אחת לתקופה ולהנות אחר כך ממזון מהיר וזמין.
את רוב הקניות שלנו (פירות-ירקות-קטניות-אגוזים) עושים בשוק.
 
ניסית פשתן?
כן, ניסיתי פשתן והוא מדביק מעולה. אבל אני פחות מת עליו כי נותן טעם לוואי שאני לא כל כך אוהב. ד"א גם כוסמת לא קלויה היא אפשרות טובה להדבקה ובכלל היא "דגן" מעולה וזול יחסית גם אורגני (דגן במרכאות כי היא בכלל ממשפחת הציפורנאים).
 
אנחנו כמעט ולא אוכלים בחוץ, אבל אם כבר אוכלים בחוץ - אני מאד ממליץ עד אוכל אתיופי. בירושלים ברחוב אגריפס יש מסעדה אתיופית שמוכרת אינג'רה צמחונית זוגית ב-30 ש"ח. ב-15 ש"ח לאדם מקבלים ארוחה משביעה, טעימה בטירוף ובריאה מאד. בנוסף מקבלים גם חוויית אכילה מהנה - שכן אוכל אתיופי אוכלים רק עם הידיים (אם תבקשו סכו"ם יסתכלו עליכם בפרצוף עקום). מי שרוצה לשמוע על עוד מסעדות אתיופיות בירושלים ובתל אביב מוזמן לשאול - בדקתי את רובן :)

איך התרשמת מטנאת בדרום ת"א?
 
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
breezblock אתגר המזון 2- בואו וספרו לנו עם מה אתם מבשלים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
c881 "הנחה את הרמטכ"ל "לשמור על כשירות ומוכנות צה״ל בשגרה ובחירום לכל אתגר" פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 24
T התנהלות כלכלית נכונה - אתגר תכנוני צרכנות פיננסית 5
cypriano de rore בקשת עזרה יצירתית עם אתגר תעסוקתי אוף טופיק 4
A ניצול ימי מבצעים קבועים ברשתות המזון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
1 איך ידעתם שמיקסמתם את היכולת לצמצם את תקציב המזון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
c881 מתי ואיך יצאו הנשים לעבוד - המזון שאנו אוכלים אוף טופיק 13
משה הרצאה על יעילות בתחום המזון אוף טופיק 23
N בואו נדבר ת'כלס שוק ההון 6
נ פקדונות מכל הסוגים - בואו נעשה סדר שוק ההון 20
אשר בואו נדבר על תמהיל שלישים נדל"ן 23
מ בואו נדבר על זה - נאסד"ק 100 או S&P 500? שוק ההון 119
נ בואו נדבר על הנושא האהוב עליכם - מעבר לIB צרכנות פיננסית 9
ה בואו נתכנן תיק השקעות ביחד שוק ההון 16
eivgeni בואו נדבר על עיתוי השקעה נדל"ן 3
M בואו לעזור לי לא להפסיד :-) שוק ההון 3
S בואו נעשה סדר בנוגע למס מלכה (UK) מיסים 22
ח בואו נלמד על אינפלציה בארה"ב שוק ההון 5
ק בואו להמר - זה בחינם שוק ההון 73
משה בואו ללקט פטריות יום שישי ה06/01 ביער ראש העין אוף טופיק 21
Osterreicher בואו תקטלו לי את התיק! שוק ההון 43
הסולידית בואו לומר שלום! שער הקהילה 414

נושאים דומים

Back
למעלה