Homer
משתמש רגיל
- הצטרף ב
- 25/1/15
- הודעות
- 571
- דירוג
- 1,102
אורגני לא קונים בגלל מה שיש בו, אלא בגלל מה שאין בו...לרוב אני קונה ירקות עליים אורגניים - תרד,חסה,קייל,מנגולד
אני מסכים איתך, אין באמת הוכחה שהם עדיפים. פשוט אני מזמין ממשק והם מגיעים טריים ישירות אלי הבייתה. (לכן מבחינתי היתרון זה הטריות)
ירקות רגילים אני קונה לרוב ברמי לוי (עגבנייה,מלפפון וכו..)
אין הבדל מבחינת ערכים תזונתיים במזון אורגני או לא, ההבדל הוא בחומרי ההדברה. כעיקרון לכל חומר יש כמויות שמותרות לריסוס וחלון זמנים שמותר לרסס, השאלה הגדולה אם החקלאים אכן עומדים בכך. למיטב זכרוני בבדיקות האחרונות של משרד החקלאות היו חריגות ב-10% מהדגימות.
http://www.moag.gov.il/agri/yhidotmisrad/dovrut/publication/2014/seker_hadbara_2013.htm
חומרי הדברה הם רעל, מי שמפריע לו לאכול את זה שיאכל אורגני. לא חייבים לקנות הכל אורגני, יש ירקות יותר רגישים ויש פחות. מי שמתעניין יכול לחפש בגוגל green fifteen ו dirty dozen למצוא את רשימת הפירות והירקות המרוססים ביותר.