• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

שירותי היעוץ Motley Fool. האם אתם ממליצים?

• פותח הנושא פותח הנושא יוסלה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
אני רואה את טבלת ההמלצות ההיסטורית שלהם.
אתה חושב שהטבלה הזו הייתה מתפרסמת אם הם היו מפסידים למדד?

עכשיו תדמיין 20 אתרים כאלה, אתה רואה רק את אלה שבמקרה ניצחו.

אבל הוא בודק את טיבו של שירות אחד מסויים, למה זה רלוונטי ששירותים אחרים הפסידו ויצאו מהמשחק?

אבל הוא בודק את טיבו של שירות אחד מסויים, למה זה רלוונטי ששירותים אחרים הפסידו ויצאו מהמשחק?
כי הוא לא החליט מראש איזה שירות לבדוק ואז השווה תוצאות, הוא בודק את השרות לאחר שכל האחרים פרשו ורק אחד נשאר לפרסם.

תחשוב על אנשים שמשחקים בהטלת מטבע, אם יש 1000 אנשים אז אחד מהם יזכה ב- 10 הטלות רצופות של "עץ". עכשיו הוא יכול לפרסם "סטטיסטיקות" שמראות את השליטה שלו במשחק.

כי הוא לא החליט מראש איזה שירות לבדוק ואז השווה תוצאות, הוא בודק את השרות לאחר שכל האחרים פרשו ורק אחד נשאר לפרסם.

תחשוב על אנשים שמשחקים בהטלת מטבע, אם יש 1000 אנשים אז אחד מהם יזכה ב- 10 הטלות רצופות של "עץ". עכשיו הוא יכול לפרסם "סטטיסטיקות" שמראות את השליטה שלו במשחק.
אני לא מבין את הטענה שלך. פלוני החליט לבדוק האם x מצליח לבצע לאורך השנים טוב יותר מ y.
למה זה רלוונטי לדעת ש z הפסיד ל y, ואיך זה מעיד על טיבו של x מול y?

מצליח או הצליח?
מצליח לאורך זמן. לצורך הבדיקה אפשר לבחור קבוע זמן(או מספר קבועי זמן) שמעניין אותו, למשל השקעה לטווח של עשר שנים, ולראות השוואה עבור נקודות התחלה שונות, לפי אותה תקופה.
זה לא מבטיח כלום לגבי התקופות בעתיד אבל זה כן נותן לך מידע על טיב השירות.
יש הבדל בין הבדיקות שצריך לבצע.
תוכל לפרט?

זה לא מבטיח כלום לגבי התקופות בעתיד אבל זה כן נותן לך מידע על טיב השירות.
אתה סותר את עצמך.

אנסה שוב. נניח שמספרים לך שיש שחקן שהשיג רצף של 10 נצחונות.
אם היו במשחק 3 אנשים, זה די מעניין. אם היו במשחק 1000 אנשים, זה לא מפתיע בכלל.

מתקשרים אלי מהביטוח ומספרים לי על חולה שחייו ניצלו כי עשה אצלם ביטוח. האם אני צריך לרוץ לעשות אצלם ביטוח? לא, כי הם לא מספרים לי על אותם מליונים שלא חלו כלל (או שחלו והביטוח התנער מהם).

במקרים האלה יש חשיבות לכל אותם "z" שאתה לא שומע עליהם.

אני לא מאמין ב"שוק היעיל", ברור לי שניתן לנצח אותו על ידי בחירה מושכלת, וברור שהמלצות הן יעילות בשביל זה (לפחות בשביל לדעת באיזה חברות להתעמק).
מצאתי ב-seeking alpha הרבה מידע טוב, ולמדתי עם הזמן לזהות מחברים שאני יחסית סומך עליהם. הם נותנים מידע חינמי, ומאפשרים להירשם בתשלום למידע מורחב.
בקשר ל-motely fool, לא בדקתי אבל לא מריח לי טוב. השיווק שלהם יותר מדי אגרסיבי.

אנסה שוב. נניח שמספרים לך שיש שחקן שהשיג רצף של 10 נצחונות.
אם היו במשחק 3 אנשים, זה די מעניין. אם היו במשחק 1000 אנשים, זה לא מפתיע בכלל.
גם אם היו 3 שחקנים זה לא היה מפתיע בכלל לגלות שלמישהו יש שיטה שבה הוא משפר את סיכוייו במשחק.
מתקשרים אלי מהביטוח ומספרים לי על חולה שחייו ניצלו כי עשה אצלם ביטוח. האם אני צריך לרוץ לעשות אצלם ביטוח? לא, כי הם לא מספרים לי על אותם מליונים שלא חלו כלל (או שחלו והביטוח התנער מהם).
לא מבין את האנלוגיה.
אם יבוא אליך עורך דין שיציג לך שהוא ניצח עד היום ב90% מהתיקים שלקח, זה שהוא בורר את התיקים שאותם הוא לא לוקח לא מוריד מאחוז הנצחונות שלו.

במקרים האלה יש חשיבות לכל אותם "z" שאתה לא שומע עליהם.
אנחנו הולכים במעגל, לא הצלחתי להשתכנע למה כשבוחנים את הצלחתו של x מעניין אותנו הכישלונות של z.

הטבלה הזו גלויה לעיני מאות אלפי אנשים, העוקבים אחריה עשרים שנה.
לא ראיתי שום טענה ברשת ש"הטבלה משקרת" ומשוכתבת בדיעבד.

אין גם שום סיבה לטעון שיש כאן הונאה או שכתוב, כי מוטליפול אינם מתיימרים להיות קוסמים.

ולכן, נראה לי שהחשדנות איננה במקום.
עדיף להתמקד בחקר הביצועים שלהם.
כאמור בסקירות שהבאתי לעיל, הם מתמקדים בחדשנות ולכן טבעי שיכו את הS&P. טבעי שהם יהיו בתחרות עם הנאסד"ק.

ואני חוכך בדעתי האם להשתמש בשירות Motley Fool.
הנה האתר שלהם: https://www.fool.com

האם נתקלתם בשירות היעוץ הזה?
האם אתם ממליצים להצמד להמלצות שלהם?
האם יש שירות אחר, מומלץ מהם?

הנה סקירה על מוטלה: https://tradingreview.net/motley-fool-stock-advisor-review

בעברית זה "מוטלה הטפש". :)
גילוי נאות? מרגיש כמו פרסומת

• אהבתי
Reactions: Roi
OK, עכשיו הבנתי את הטיעון של חתול לילה, אבל הטיעון שלו יכול להיות נכון גם כלפי כל מדד שהוא: מהסנופי ועד הדאקס.

יתר על כן, לפי הטיעון שלו, ועולם לא נוכל לחקור ולבחון אסטרטגית השקעה כלשהיא.
כי בכל פעם שמישהו יביא לפנינו אסטרטגיה שהוכיחה את עצמה, נפטור את עצמנו מבדיקתה בטענה שהיא הטית השרדות.

כי בכל פעם שמישהו יביא לפנינו אסטרטגיה שהוכיחה את עצמה, נפטור את עצמנו מבדיקתה בטענה שהיא הטית השרדות.
לא, יש כלים סטטיסטים לעשות את זה.

למשל, אם למישהו היו 50 הצלחות רצופות במשחק, והיו רק 1000 שחקנים, אני כן אתרשם מההשג שלו.

בשולי הדברים: מעניין שהאמריקנים ממליצים על מניות חופשי חופשי, בלי הבהרות משפטיות וכו'.

אם למישהו היו 50 הצלחות רצופות במשחק, והיו רק 1000 שחקנים, אני כן אתרשם מההשג שלו.

בדומה להערות של "האזרח הקטן": אינני יודע כמה שחקנים יש במשחק המלצת המניות ואין לי דרך לדעת.

בא אלי חברי מוישלה קוישלה, ואומר לי: אני יודע לזהות הזדמנויות! הוא פורס לפני את רשימת המלצות ההשקעה שלו בשני העשורים האחרונים, ואני מגלה שהוא קלע בשני שלישים.

הוא גם מציג בפני את פילוסופית ההשקעה שלו המובילה לתוצאה הזו בדרך הגיונית.

האם אינני יכול להעריך את טיבו של מוישלה קוישלה, בלי לבדוק כמה שחקנים *אחרים* יש בשוק?

האם אינני יכול להעריך את ביצועי מוישלה קוישלה, בלי לבדוק כמה שחקנים *אחרים* יש בשוק?
אם מוישלה היה כושל בניחושים שלו, הוא לא היה בא אליך מלכתחילה.
אז כן, יש חשיבות לכמה מוישלים אתה מכיר.

אם מוישלה היה כושל בניחושים שלו, הוא לא היה בא אליך מלכתחילה.
אז כן, יש חשיבות לכמה מוישלים אתה מכיר.

יש כלים סטטיסטיים להעריך את מוישלה, גם בלי להכיר מוישלך אחרים.

טענת "הטיית ההשרדות" רק מורה לנו לא לסמוך על מוישלה בגלל עצם ההצלחה שלו.
אבל איננה פוטרת אותנו מבדיקת ההצלחה. היא גם לא מחייבת אותנו לדעת כמה שחקנים אחרים יש.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M שירותי אורחים בדירת שלושה חדרים, למה? פוסטים מאיכות נמוכה 9
T ביטוח נסיעות לחו"ל - מי הכי שירותי והגון? צרכנות פיננסית 42
B מה ההבדלים בין שירותי תוכנת/אתר "אלפי" ל- "נומרוטק"? מיסים 1
navv עלות שירותי ליווי לפינוי בינוי נדל"ן 1
flower מרשם ידני - מכבי שירותי בריאות אוף טופיק 8
TheOneTech שירותי אחסון דברי ערך במגירות פרטיות צרכנות פיננסית 9
stamEhad BloxTax - שירותי מיסוי עבור קריפטו. האם מישהו התנסה? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
ש שירותי בריאות צרכנות פיננסית 7
Sesquiterpene שירותי ענן לגיבוי וגישה מרחוק - התלבטות אוף טופיק 13
Res Cogitans בקשת מעסיק מעובד לשלם עבור שירותי סליקה של סוכן צרכנות פיננסית 0
מרק סרפדים שירותי ייעוץ מס וראיית חשבון + הצהרת הון שוק ההון 1
amidar שירותי טלויזיה מבוססי אינטרנט - להורים בני שישים פלוס מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
wa11a רשות ניירות ערך אוסרת על אינטראקטיב לתת שירותי מטבע שוק ההון 49
מ ביטוח רכב - שירותי דרך מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
A שירותי ראיית חשבון צרכנות פיננסית 2
adamshalev שירותי עורך-דין בזיל הזול? צרכנות פיננסית 98
V מגדל שירותי בורסה ו IBI מתמזגות? שוק ההון 5
S עצמאי בתחום היעוץ בנוסף להיותי שכיר... התפתחות אישית 16
U אתר Motley Fool פוסטים מאיכות נמוכה 6
I Motley Fool / David Gardner שוק ההון 12

נושאים דומים

Back
למעלה