• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

ביטוח רכב - שירותי דרך

מרק עוגיות

משתמש בכיר
דירוג
4,762
אני רוצה להפסיק לשלם ביטוח שירותי דרך בביטוח הרכב, כמרכיב ביטוחי זה נראה לי מיותר כי לא מדובר בסכומים גדולים גם אם קורית תקלה, והרכב במצב מצוין. השאלה היא - מה קורה אם בכל זאת הרכב נתקע וצריך חילוץ או עזרה. האם מישהו יודע אם יש אפשרות לפנות לאחת מחברות החילוץ (שגריר למשל) באופן מזדמן בלי שיש ביטוח אצלם? יש למישהו מושג על עלויות של פניה כזאת?

כן. גרירה של מטר בודד תעלה כ-150 ש"ח. יש גם אנשי מקצוע פרטיים.
אני הייתי משאיר את הביטוח.

מספיק שירות פעם בשנה וכבר החזרת את "ההשקעה".

אני לא חושב שכדאי לוותר על שירותי גרירה.
גם רכבים חדשים או מתוחזקים נתקעים ולא רק ישנים.
גרירה פרטית יקרה מאוד.

כן. גרירה של מטר בודד תעלה כ-150 ש"ח.
לא הבנתי... אם אני גוררת קילומטר זה יעלה לי 150,000 ש"ח?

גם רכבים חדשים או מתוחזקים נתקעים ולא רק ישנים.
הרכב שלי בן 3, במשך 3 שנים המקסימום שקרה זה פנצ'ר. שהחלפתי לבד.

גרירה פרטית יקרה מאוד.
השאלה היא כמה יקרה. מטרת הביטוח היא להגן מקטסטרופות. אני צריכה לשלם 480 ש"ח תוספת לביטוח השנתי כדי לקבל ביטוח שמשות+שירותי דרך+רכב חלופי. שמשות ורכב חלופי ממש מיותרים לי. שירותי דרך: גם אם אצטרך לשלם כמה אלפי ש"ח לגרר זה לא יהרוג אותי, ותוחלת הרווח בביטוח היא שלילית אז כנראה שזה לא משתלם לבטח, אלא אם כן באיזושהי צורה יוצא שהעלות הפרטית עבורי היא פי כמה וכמה מהעלות עבור חברת החילוץ. כשהיה לי אוטו ישן שנטה להתחמם בהחלט לא ויתרתי על ביטוח שירותי דרך.

לא הבנתי... אם אני גוררת קילומטר זה יעלה לי 150,000 ש"ח?
לא, אבל ביטוח שירותי גרירה עולה לדעתי באזור 180-200 ש"ח.
כך שגם הגרירה הקצרה ביותר מגיעה לעלות זו.

מספיק שפעם אחת תהיה איזו תקלה קטנה אך משביתה. גם ברכב בן 3 יכול לקרות.

שמשות ורכב חלופי ממש מיותרים לי
אם תסעי מאחורי משאית עם חצץ או פסולת בניה, אבן אחת קטנה שתעוף מהמשאית ותפגע בשמשה הקדמית יגרום נזק של מאות שקלים.
לכן ביטוח שמשות + גרירה בשורה התחתונה הוא לא יקר יחסית לסיכון.
כמו כן ביטוח גרירה נותן לך גם שירות התנעה. אף אחד לא יודע מתי המצבר ישבוק חיים. לפעמים זה חצי שנה לפני תום תקופת האחריות ולפעמים שנה אחרי.
דבר אחד ברור, כשהמכונית לא מתניעה זה קורה ללא אזהרה מוקדמת.

אלא אם כן באיזושהי צורה יוצא שהעלות הפרטית עבורי היא פי כמה וכמה מהעלות עבור חברת החילוץ
בדיוק זה.
אנקדוטה: נתקעתי לפני מספר שנים עם המכונית בשדה בוקר בשבת אחהצ. שכחתי שיש לי ביטוח חילוץ והתקשרתי בטעות לחברה האחרת מזאת שאצלה היה לי ביטוח. ביקשו 400 שח לשלוח מכונאי. חיכיתי 3 שעות ואז הוא הגיע, מכונאי פרטי עצמאי שהגיע מירוחם. טען שלא יכול להניע ואצטרך גרירה. החברה ביקשה 2800 שח עבור גרירה לצפון.
מפה שלם פתחתי בשיחה אישית עם המכונאי, סיפרתי לו כמה הם מבקשים על גרירה בנוסף ל-400 שח ששילמתי כבר. הוא התרגז כי הוא קיבל רק 150 שח, חיבר חוט מכאן לשם, והניע. נסעתי עד למוסך בחדרה בלי בעיה. במוסך החליפו לי נתיך ללא עלות והבעיה נפתרה.

אני בטוח שבמסגרת הביטוח הם לא היו מציעים לגרור סתם כי אז לא היו יכולים לגבות מחיר מופקע.

אם תסעי מאחורי משאית עם חצץ או פסולת בניה, אבן אחת קטנה שתעוף מהמשאית ותפגע בשמשה הקדמית יגרום נזק של מאות שקלים.
לכן ביטוח שמשות + גרירה בשורה התחתונה הוא לא יקר יחסית לסיכון.
מה שאתה מתאר לא לוקח בחשבון את הסיכוי שזה יקרה. בפועל, לא קרה לי נזק לשמשות שדרש תיקון מעולם, במשך עשרים שנה שאני מחזיקה רכב. פעם אחת לפני חמש עשרה שנה פרצו לאבא שלי לרכב. חוץ מזה, למה אני צריכה לבטח הוצאה של מאות שקלים? זו לא קטסטרופה משום בחינה.

ביטוח שירותי גרירה עולה לדעתי באזור 180-200 ש"ח.
כמו שכתבתי, עולה לי 480 שח, אולי כי זה חלק מחבילה. אבדוק אם אפשר לעשות רק שירותי דרך במחיר מוזל יותר.

שירות התנעה. אף אחד לא יודע מתי המצבר ישבוק חיים
בשביל תרחיש כזה אני מחזיק סוללת התנעה ברכב (לדוגמא). רכישה חד פעמית לא יקרה שבהחלט נותנת עוד קצת שקט נפשי (וכבר יצא לי להשתמש בזה כמה פעמים, גם לעצמי וגם לעזור למישהו אחר - הרבה יותר נוח מלמתוח כבלים אוטו לאוטו).

אבדוק אם אפשר לעשות רק שירותי דרך במחיר מוזל יותר.
בדקתי, רק גרירה בלי שמשות ורכב חליפי - 250 ש"ח. נראה לי שאלך על זה. דוגמא קלאסית איך קשה מאד להיות רציונליים/סולידיים כשמדובר בביטוח.

מה שאתה מתאר לא לוקח בחשבון את הסיכוי שזה יקרה
אכן. אני עשיתי ביטוח גרירה, שמשות ורכב חילופי כשהיה לי אוטו ישן וגרתי בשכונה שסבלה ממכת פריצות לרכבים (ואכן, שברו לי שמשות וגנבו לי את הרדיו פעמיים). כשקניתי רכב חדש יותר וגרתי בשכונה בלי היסטוריה של פריצות לרכבים, ביטלתי את הביטוח, מתוך העיקרון שלא משתלם לבטח סכומים קטנים.

נערך לאחרונה ב:
סוללת התנעה ברכב
איך אתה דואג שלא תיתקע עם מצבר ריק? יש איזה תדירות שאתה בודק את הקיבולת?
הרבה יותר נוח מלמתוח כבלים אוטו לאוטו)
+1 וגם לעיתים הרכב ממוקם באופן שקשה/בלתי אפשרי למתוח אליו כבל באורך סביר.
ואגב יש גם מכשיר לניפוח צמיגים במחיר דומה.

בתיאוריה, רכישת ביטוח עבור נזק קטן שאנחנו מסוגלים לעמוד בו - בתוחלת היא לא משתלמת. כי חברות הביטוח אמורות לגבות פרמיה כזאת שתבטיח שבתוחלת הן ירוויחו.
אבל:
א. האם הן יודעות לחשב זאת נכון עבור כל אחד מהלקוחות? אולי מי שמרבית נסיעותיו הן בקרבת מגוריו ועלות הגרירה הפרטית תהיה אצלו זולה - הוא לקוח שממנו הן ירוויחו. אך מי שמרבית נסיעותיו הן טיולים למרחקים - עלות הגרירה חזרה מהטיול לגולן או לאילת תהיה גבוהה בהרבה ועל כן עבורו הביטוח כן משתלם, גם בתוחלת?
ב. האם יכול להיות שבזכות כוחן הגדול של חברות הביטוח, הן מסוגלות לרכוש את שירותי הגרירה בזול יותר מאשר הלקוח הפרטי שצריך למצוא גרר בזמן שהוא במצוקה כי הרכב שלו תקוע, ועל כן העסק ישתלם בתוחלת גם לחברת הביטוח וגם ללקוח?

עלות הגרירה חזרה מהטיול לגולן או לאילת תהיה גבוהה בהרבה
נראה לי ששירות הגרירה כולל גרירה למוסך הקרוב. לא ניראה לי שהביטוח מכסה גרירה ממטולה לאילת.

נראה לי ששירות הגרירה כולל גרירה למוסך הקרוב. לא ניראה לי שהביטוח מכסה גרירה ממטולה לאילת.
ממש לא. ביטוח כולל גרירה למוסך מועדף של הלקוח לל קשר למרחק.
נתקעת במטולה וגרה באילת? יגררו אותך למוסך שלך באילת.

כמה שיקולים:
גרירה במקרה של תאונה - בכל מקרה מכוסה בביטוח המקיף.
ביטוח שמשות - זה חצי הונאה, כי בפועל מחייבים כמה מאות שקלים על החלפת הגומייה שלא מכוסה בביטוח.
פנגו מציעים ביטוח שירותי דרך מינימלי (רק החלפת צמיג והתנעת מצבר) במחיר נמוך.

כשהשמשה הקדמית שלי נסדקה ביטוח השמשות החליף אותה ללא כל עלות. לא חוייבתי על שום גומייה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Kipodi ביטוח רכב מקיף ללא עבר ביטוחי צרכנות פיננסית 3
V חידוש ביטוח רכב, עזרה ומחשבות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
P כדאיות ביטוח רכב צרכנות פיננסית 6
I ביטוח רכב , עליה ממש גבוהה? צרכנות פיננסית 2
I ביטוח רכב שכור בחו״ל? צרכנות פיננסית 21
י ביטוח רכב לפי קילומטרים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
Y אופטימיזציה של ביטוח רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
M ביטוח רכב - מי מוגדר "נהג עיקרי" כשיש זוג שחולק רכב? צרכנות פיננסית 21
ת ביטוח רכב - כיצד מחשבים עליית הפרמיה בהפעלת הפוליסה? והאם כדאי (כלכלית) להתעקש תמיד על ה.עצמית גבוה? צרכנות פיננסית 0
A ביטוח רכב חצי מקיף צרכנות פיננסית 42
S ביטוח רכב - השוואת מחירים 2021 צרכנות פיננסית 9
G הוזלת ביטוח רכב בלי רצף ביטוחי? צרכנות פיננסית 6
M ביטוח רכב צרכנות פיננסית 1
נ ביטוח רכב לפי קילמטראז מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
ת "אל תמהר להפעיל ביטוח רכב, כי..." אז -האם אני צודק במסקנה שלי אוף טופיק 15
ל ביטוח רכב סולידי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
A ביטוח רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
A ביטוח רכב צרכנות פיננסית 1
G השכרת רכב בחו״ל - ביטוח ביטול השתתפות עצמית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 38
G ביטוח רכב מושכר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
oz1987 חידוש ביטוח רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 208
מ ביטוח רכב גמיש? צרכנות פיננסית 1
ל ביטוח רכב אוף טופיק 10
yossik חידוש ביטוח רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 25
oz1987 ביטוח רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
A הוזלת ביטוח רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 31
ל ביטוח רכב מקיף לרכב ישן - כדאי? צרכנות פיננסית 14
adamshalev התלבטות לגבי ביטוח רכב מקיף בזול צרכנות פיננסית 38
T ביטוח בריאות לתינוק בן חודש? חשוב לעשות או בזבוז כסף? צרכנות פיננסית 10
L החזרי ביטוח לאומי בעקבות מכירת מניות RSU מיסים 2
I פריסה לאחור ביטוח לאומי מיסים 1
M ביטוח סיעוד בקופת חולים ופרטי צרכנות פיננסית 4
ז לבטח הכל בחברת ביטוח אחת - סיכון? צרכנות פיננסית 4
י שכר טרחה של סוכן ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M תשלום ביטוח לאומי של עצמאי שמקבל קצבת אזרח ותיק מיסים 2
מ ביטוח מנהלים מקדם 198 - האם להעביר לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ד ביטוח דירה - מה לעשות כשהביטוח שולח אנשים לא מקצועיים צרכנות פיננסית 10
E ביטוח מנהלים משנת 99 - כדאיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
D תשלום ביטוח לאומי על נכס שחייב בדיווח מיסים 1
H ביטוח אובדן כושר עבודה לגיל 65-67 למחזיקי ביטוח מנהלים מלפני 2001 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S ניוד ביטוח מנהלים עם מקדם מובטח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
H הוצאת רכיב של אובדן כושר עבודה מתוך ביטוח מנהלים (לפני 2001) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
O ביטוח חיים כחלק מביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A לאזרחים אמריקניים שנמנע מהם לקבל קצבאות ביטוח לאומי אמריקני עקב חוק ה- WEP (כאשר היתה להם פנסיה אחרת מקבילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
נ עלות ביטוח נכות בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A 50 דרכים כשרות לשלם פחות מיסים - שאלה לגבי ניכוי ביטוח לאומי מיסים 9
רולי ביטוח סיכוני נכות ומוות בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
P תביעת ביטוח מקיף על נזקי שריפה מצד ג' צרכנות פיננסית 4
ח הפעלת ביטוח סיעודי צרכנות פיננסית 11

נושאים דומים

Back
למעלה