• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

משחק החבילה עוברת ממשיך: הפניקס מעבירה את הקופות בניהול אישי לחברת גלובל נט ניהול קופות גמל בע"מ - מי אלו?

• פותח הנושא פותח הנושא MarketTimer
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

MarketTimer

משתמש בכיר
דירוג
1,447
[הערת הנהלה: בשרשור זה נערכו תגובות. תגובת החברה הרוכשת מפי המנכ"ל מובאת בהמשך השרשור, וזו לשונה:

שלום לחברי הפורום,
שמי טדי לין ואני מנכ"ל גלובל נט קופות גמל.
כפי שחלקכם קיבל במכתב בימים האחרונים, החברה שאני מנהל רכשה קופות גמל בניהול אישי (IRA) מהפניקס.
אני מבין לחלוטין שמעבר בין חברות מנהלות גורם לסימני שאלה לגבי הניהול של הקופות.
גלובל נט הינו בית השקעות שמתמחה בתחום ניהול ההשקעות ומנהלת מיליארדי שקלים של לקוחות בישראל, עם צוות בעל ניסיון רב בתחום הפיננסים.
ב- 7 שנים האחרונות כיהנתי כמנכ"ל חברת הגמל של מיטב דש לרבות קופות בניהול אישי. לכן מכיר מצוין את הניהול והתפעול של קופות אלו. בעבר הייתי בתפקידים בכירים ברשות שוק ההון שבמשרד האוצר.
אנחנו מאמינים מאוד במוצר הזה לטווח הארוך ומתכוונים לפעול כדי לתת ללקוחות שירות ברמה הטובה ביותר ולהרחיב את הפעילות והשירותים בתחום.

חשוב לי להבהיר שהזכויות לרבות דמי הניהול לא ישתנו בעקבות המעבר וכל הטבה שהתקבלה תשמר.

המעבר צפוי להיות בחודש אפריל לאחר אישור משרד האוצר.

אמצעי התקשרות עימנו:
www.globalnetgemel.co.il
מספר טלפון: 03-5707666

כתובת דוא"ל לפניות:
sherut@globalnetgemel.co.il

נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה.
תודה,
טלי לין, מנכ"ל גלובל נט גמל

אני מבקשת מכולם לשמור על שיח מכבד ונעים וחלילה לא לחשוף את עצמכם או אותי לתביעות משפטיות דרך פרסומים אשר עלולים להשתמע כהשמצות או לשון הרע. נא עיינו שנית בתנאי השימוש בפורום. --הסולידית]

אז אחרי שהקופות עברו מהלמן לפניקס-אקסלנס, הן ממשיכות להתגלגל הלאה...
קיבלתי מכתב מאקסלנס שהקופות גמל וקרנות השתלמות בניהול אישי שלהם יעברו בסוף מרץ לחברת 'גלובל נט ניהול קופות גמל בע"מ' שעליה לא שמעתי אף פעם. מישהו מכיר?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
מה שמטריד אותי זה מה שהם רשמו במכתב, מצד 1 רשמו את זה:
חשוב שתדע/י כי זכויותיך כעמית/ה בקופת הגמל תישארנה ללא שינוי כתוצאה מעצם העברת הקופה לחברה
הקולטת.
ומצד שני את זה:
לאחר ביצוע העברת ניהול הקופה ובהתאם להוראות הדין, גלובל נט תוכל לשנות את זכויות העמיתים,
בכפוף להוראות הדין.

עוד פעם תהיות מעצבנות לגביי מה זה אומר על דמי הניהול שהלמן הבטיחו ל5 שנים לפחות ולגביי עמלות המסחר...

זה המכתב המלא למי שרוצה (מצטער על הבלאגן, מעדיף לא להעלות PDF):
27.01.2022
עמית/ה נכבד/ה שלום רב,
הודעה על כוונה להעביר את קופות הגמל שלהלן )כל אחת מהן להלן :"קופות הגמל בניהול אישי",
"הקופות"(:
הפניקס תגמולים בניהול אישי – לשעבר אקסלנס )מ"ה 1541 )
הפניקס תגמולים בניהול אישי – לשעבר אי בי אי )מ"ה 2098 )
הפניקס השתלמות בניהול אישי – לשעבר אקסלנס )מ"ה 1542 )
הפניקס השתלמות בניהול אישי – לשעבר אי בי אי )מ"ה 2100 )
מניהול הפניקס פנסיה וגמל בע"מ לניהול גלובל נט ניהול קופות גמל )ג. נ. נ. ק. ג.( בע"מ
הרינו להביא לידיעתך, כי בהתאם להסכם שנחתם בין הפניקס פנסיה וגמל בע"מ )להלן: "הפניקס"( לבין
חברת גלובל נט ניהול קופות גמל )ג. נ. נ. ק. ג.( בע"מ ח.פ. 516463635 . )להלן: "גלובל נט" או "החברה
הקולטת"(, קופת הגמל בניהול אישי שלך, שבניהול הפניקס, צפויה לעבור לניהולה של חברת גלובל נט.
לנוחיותך, להלן פרטי ההתקשרות עם החברה הקולטת:
כתובת אתר האינטרנט: www.globalnetgemel.co.il
מספר טלפון: 5707666-03 מספר פקס: 5707665-03
כתובת דוא"ל לפניות: sherut@globalnetgemel.co.il
המועד המשוער להעברת ניהול הקופות הינו 31 במרץ 2022 , וזאת בכפוף לאישור רשות שוק ההון, ביטוח
וחסכון.
חשוב שתדע/י כי זכויותיך כעמית/ה בקופת הגמל תישארנה ללא שינוי כתוצאה מעצם העברת הקופה לחברה
הקולטת.
כן נציין כי זכותך להעביר את כספך שבקופה המפורטת לעיל, לכל קופת גמל אחרת שתבחר/י, בכפוף
להוראות הדין.
לאחר ביצוע העברת ניהול הקופה ובהתאם להוראות הדין, גלובל נט תוכל לשנות את זכויות העמיתים,
בכפוף להוראות הדין.
גלובל נט מוחזקת על ידי מייסדים ובעלים של בית ההשקעות גלובל נט Global Net ורו"ח טדי לין, אשר
צפוי לעמוד בראש פעילות גלובל נט. רו"ח טדי לין הינו בכיר לשעבר במשרד האוצר ואשר עד לאחרונה כיהן
כמנכ"ל מיטב דש גמל ופנסיה.
הפניקס וגלובל נט עובדים בשיתוף פעולה מלא כדי לוודא רציפות מלאה בשירות הניתן ללקוחות.
ב ב ר כ ה ,
הפניקס פנסיה וגמל בע"מ

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אז אחרי שהקופות עברו מהלמן לפניקס-אקסלנס, הן ממשיכות להתגלגל הלאה...
קיבלתי מכתב מאקסלנס שהקופות גמל וקרנות השתלמות בניהול אישי שלהם יעברו בסוף מרץ לחברת 'גלובל נט ניהול קופות גמל בע"מ' שעליה לא שמעתי אף פעם. במכתב יש גם לינק לאתר החברה, הלינק שבור. נשמע מפוקפק ביותר. מישהו מכיר?
אוף.

החשד שלי הוא שפשוט רוצים לחסל את העסק והפניקס כחברה גדולה לא רוצה להתלכלך בזה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

אז הפתרון הוא לנייד כבר עכשיו לחברה אחרת? ומי הבטיח שגם הם לא יתחילו לשחק בחבילה עוברת?...
מבאס, יש לי בIRA גם קריפטו שהפסיד לא מעט, ואני לא רוצה למכור בכפיה בגלל דברים כאלו

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אז הפתרון הוא לנייד כבר עכשיו לחברה אחרת? ומי הבטיח שגם הם לא יתחילו לשחק בחבילה עוברת?...
מבאס, יש לי בIRA גם קריפטו שהפסיד לא מעט, ואני לא רוצה למכור בכפיה בגלל דברים כאלו
אני לא יודע אם יש לאן לנייד.
אם יש חברה גדולה שמציעה IRA לסכומים שיש לי, אעביר אפילו אם דמי הניהול יעלו מעט. אני לא יודע אם יש חברה כזו.
ניוד לקה"ש שלא בניהול אישי אעשה רק אם יכלו כל הקיצים. אם אכן אני צודק וההסדר הנוכחי שהחל בה"א זצ"ל לקראת סיום, אני מקווה שמישהו ירים את הכפפה ויארגן קבוצת רכישה כפי שהיה בעבר.
עריכה: הדבר הכי מטריד במעבר הוא שהחברה הקולטת כלל לא עוסקת בחסכון פנסיוני ונראה שאין לה בכלל את הממשקים הנדרשים (מעסיקים, בנקים, שרות לקוחות וכו').

אם יש חברה גדולה שמציעה IRA לסכומים שיש לי, אעביר אפילו אם דמי הניהול יעלו מעט. אני לא יודע אם יש חברה כזו.
מה עם מיטב דש? כבר לא מוכנים לקבל 300K במצטבר של גמל+ קה"ש? (לי יש קצת פחות בגלל הירידות האחרונות שהיו בסנופי והקריפטו)

הבעיה שאם נאלץ להעביר למסלול לא מנוהל אישית, זה יכול להיות ממש גרוע למי שמחזיק קריפטו בIRA בגלל התנודיות המטורפת (והאמת שחששתי מהעניין הזה לפני שקרניתי קריפטו בIRA, אבל בכל זאת קניתי בגלל שזה המקום האולטימטיבי להחזיק בו קריפטו :\)

נראה שיש כרגע שתי אופציות למי שיש לו פחות ממליון ש"ח נכסים כוללים שהוא מעוניין שיהיו ב-IRA (גמל+השתלמות):

א. סלייס (0.3%, אבל - מקבלים תנאים גרועים יותר מאשר במיטב מול גופי המסחר עצמם) - היתרון הגדול הוא שאין מינימום בכלל
ב. מיטב (0.45% ל-300 עד 500 אלף, 0.35% ל-500 אלף עד מליון, 0.25% למליון ומעלה)

אני אישית הצלחתי להוריד את מיטב ל-0.3% כי יש לי שם קה"ש ב-400K כבר מעל 10 שנים... אבל רק דרך השימור

מה עם מיטב דש? כבר לא מוכנים לקבל 300K במצטבר של גמל+ קה"ש? (לי יש קצת פחות בגלל הירידות האחרונות שהיו בסנופי והקריפטו)
נראה שיש כרגע שתי אופציות למי שיש לו פחות ממליון ש"ח נכסים כוללים שהוא מעוניין שיהיו ב-IRA (גמל+השתלמות):
תודה על המידע.
אתם יודעים אם הצבירה אישית או משפחתית (בני זוג)?

אתם יודעים אם הצבירה אישית או משפחתית (בני זוג)?
אני כמעט בטוח שאישית (אשמח לדעת שלא :)). מה גם שהבנתי שיש חברות שמבחינות בין צבירה של קה"ש ושל גמל בשביל המינ'...

ב. מיטב (0.45% ל-300 עד 500 אלף, 0.35% ל-500 אלף עד מליון, 0.25% למליון ומעלה)
ידוע לך אם הם מחברים את הצבירה של הקה"ש והגמל או שזה לכל מוצר בנפרד?

איזה אופציות נוספות נפתחות כשמגיעים למליון?

איזה אופציות נוספות נפתחות כשמגיעים למליון?
מגדל.
אני תיאורטית שם (בסכום הזה), אבל אני לא אוהב את הרעיון של לשים את הגמל שלי + השתלמות באותו מוסד.
GUT FEELING אומר לי שכדאי לי להפריד. אולי אני טועה.

כיום אני בכלל בביטוח מנהלים במגדל - אבל רוצה לעבור לגמל - ואז נראה מה יקרה (כי מן הסתם גם שם אין לי מליון, אבל לא רחוק מזה)

מגדל.
אני תיאורטית שם (בסכום הזה), אבל אני לא אוהב את הרעיון של לשים את הגמל שלי + השתלמות באותו מוסד.
GUT FEELING אומר לי שכדאי לי להפריד. אולי אני טועה.

כיום אני בכלל בביטוח מנהלים במגדל - אבל רוצה לעבור לגמל - ואז נראה מה יקרה (כי מן הסתם גם שם אין לי מליון, אבל לא רחוק מזה)
כשדיברתי עם מגדל הם רצו מליון בגמל ו 750 אלף בהשתלמות (או הפוך?), לא ביחד

בתקופה האחרונה נראה שהגופים הולכים ומצמצמים את האופציות/מרעים את התנאים ב-IRA. מניח שזה הגיוני כי דמי הניהול והעמלות ב-IRA נמוכים משמעותית (בדרך כלל) מקופות מנוהלות, כך שכנראה לא משתלם לגופים האלה להתעסק עם IRA יותר מדי.

השאלה אם לא נגיע למצב שהתחרות בין הגופים נעלמת ודמי הניהול והעמלות יעלו, בדיוק כמו שקורה עם הקרנות הישראליות ב"דמי ניהול 0" אחרי כמה שנים. מעבר חזרה לקופות מנוהלות במצב כזה עלול להיות כואב.

כי דמי הניהול והעמלות ב-IRA נמוכים משמעותית (בדרך כלל) מקופות מנוהלות
גם העלות של קיומם זולה יותר. זה לא באמת משנה

אין רווחיות פחותה משמעותית לדעתי, אני מהמר שזה יותר קשור לכאב ראש התפעולי מול לקוחות (זה מתלונן על ק/מ של נייר סינגפורי, ההוא רוצה ביטקוין, שושנה מרחובות לא מצליחה לתפעל את הספארק, וכו') - אבל זה סתם ניחוש.
בכל מקרה, הם אלה ששולטים בדמי הניהול. יכלו לקבוע אותם כך שיהיו רווחיים.

השאלה אם לא נגיע למצב שהתחרות בין הגופים נעלמת ודמי הניהול והעמלות יעלו, בדיוק כמו שקורה עם הקרנות הישראליות ב"דמי ניהול 0" אחרי כמה שנים. מעבר חזרה לקופות מנוהלות במצב כזה עלול להיות כואב.

במקרה כזה שמים את הכל על סנופי 500 פאסיבי, ובתיק הממוסה קונים את כל יתר הדברים שאתה רוצה...

במקרה כזה שמים את הכל על סנופי 500 פאסיבי, ובתיק הממוסה קונים את כל יתר הדברים שאתה רוצה...
צודק באופן עקרוני, אבל תרחיש הנזלה כזה עלול לעלות לא מעט כסף...

הלינק עובד.
לפי הפרופיל יתכן שהחברה הרוכשת רוצה בסיס נתונים של אנשים אמידים = משקיעי IRA?

בתקופה האחרונה נראה שהגופים הולכים ומצמצמים את האופציות/מרעים את התנאים ב-IRA. מניח שזה הגיוני כי דמי הניהול והעמלות ב-IRA נמוכים משמעותית (בדרך כלל) מקופות מנוהלות, כך שכנראה לא משתלם לגופים האלה להתעסק עם IRA יותר מדי.
איפה הרגולטור בכל הסיפור הזה? שיחייב חברות להציע מסלול IRA.

איפה הרגולטור בכל הסיפור הזה? שיחייב חברות להציע מסלול IRA.
הלוואי. לצערי נראה שכוונת הרגולטור הפוכה. הם פוחדים שאנשים יאבדו את כל כספם, לכן הוסיפו מגבלות מסחר מאוד ספציפיות ב-IRA.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y מיסוי המקרה של "משחק" באופציות מיסים 19
ש סחר אפקטיבי בשוק ההון = משחק סכום אפס, האמנם? שוק ההון 9
ד מה הסיבה שהבורסה זה לא משחק סכום אפס? שוק ההון 33
מ בן משפחה שמשחק משחק מסוכן אוף טופיק 15
E משחק השקעות - גלובס (זכיה בטסלה) אוף טופיק 1
סול למה מחבואים הוא משחק חשוב לילדים (ובעצם, לכולם) התפתחות אישית 0
shirbi סוחר הים - משחק שכתבתי לאנדרואיד אוף טופיק 38
D משחק CASH FLOW התפתחות אישית 3
A האם על ידי משחק עם תאריכים בניוד/משיכה הגופים הפנסיונים יכולים "לגנוב" כסף? שוק ההון 15
מ משחק סימולציית כניסה ויציאה מהשוק - לכל המתזמנים שוק ההון 1
משה הצטרפו להרפתקה וירטואלית - משחק מחשב כדרך להגברת מוטיבציה ופרודקטיביות התפתחות אישית 9
עצמאית האם מישהו כאן מתמצא בקונסולות משחק? אוף טופיק 5
י האם IRA וקופות גמל מנוהלות מתחרות באותו משחק? שוק ההון 22
ע משחק סכום 0, או שלא? שוק ההון 8
c881 "יציאה מעוני עוברת דרך חיסכון וצבירת נכסים ולא דרך הכנסה" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
שרון הדרך לשלום עוברת דרך הכיס אוף טופיק 153

נושאים דומים

Back
למעלה