• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לכאורה יש לי די והותר.... אז למה אני מרגיש כל כך רע ?

• פותח הנושא פותח הנושא qwerty
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
הדיון כבר מזמן הוצא מהקשר.
תגובות יחידות היו בכוון.

חסרה לך משמעות פנימית בחיים.
אלא שדעתך הייתה מוסחת כלכך כל הזמן בגלל ה"כסף" וה"מטרות הדמיוניות" שהצבת לעצמיך - שזה כסף.

פתאום, ש"הגעת למטרה" החומרית שלך - אתה שומע את הנפש/נשמה שלך סובלת.
למה הנפש שלך סובלת? - כי היא כי היא רוחנית. והיא הוזנחה במשך שנים מקבלת ה-"מזון הרוחני שלה".

מה שאני אומר אלו דברים טרוויאלים.

לכן, הצעות גשמיות שאנשים בפורום הציעו לך כגון ספורט, טיולים, אוכל, או כל "פעולה חומרית" אחרת - לא יעזרו.

אבל כדי לדעת איזה מזון הנפש צריכה אתה קודם צריך לשאול - מה זה נפש?

תתחיל מ - מאמר על המתודה של רנה דקראט.
תודה על ההצעה לקרוא את דקארט - יש לי אלרגיה לטקסטים שמנסים בדרך פתלתלה ומגוחכת לטעון לקיומו של האל.... אבל אני אנסה להתגבר

רגשות ה"היי" של התאהבות הם כיף זמני ותו לא. אם לזה אתה שואף, מלא אנשים בגילך פתרו את זה ביציאה מהנישואין/פתיחת נישואין/בגידה.
אין לי כל כוונה לפתוח את הנישואין - כמו שכתבתי יש לי את האישה הכי טובה שיכולתי לאחל לעצמי
אני קולט ממך חוסר הערכה כלפי האושר שמגיע מתחושות של התאהבות - כשאת אומרת שזה כיף זמני ותו לא
אז אני סקרן - מה בעיינייך הוא כיף לא זמני ? או שאין כזה בכלל ?

אני קולט ממך חוסר הערכה כלפי האושר שמגיע מתחושות של התאהבות
לא רק מהתאהבות, באופן כללי אני חושבת שהשאיפה לאושר די דופקת את האדם המערבי בימינו ומבטיחה לו שפע של אכזבות ותיסכולים.
מה בעיינייך הוא כיף לא זמני ? או שאין כזה בכלל ?
לא יכול להיות כיף רציף ותמידי, מתישהו נעלמת התחושה הזאת לטובת התרגלות.
אני די בטוחה שהרבה אנשים שואפים למצב שאתה נמצא בו, ובטוחים שאם רק יגיעו לכך הם יהיו מאושרים. והנה, אתה לא מאושר...

אשמח לשמוע הרחבה על 2 הנושאים אחרונים ...
במחשבה ראשונה חשבתי למזער את החשיבות של ההתאהבות (במובן הקלאסי שמתכוונים אליו)
כי ברגע שמחליטים שנשארים בזוגיות הטובה שישנה, זה באמת לא רלוונטי,
ולעבור מייד לכתוב על התאהבויות לא רומנטיות (בסגנון ששמעתי פעם את ג'רי סיינדפלד, על התאהבות בכרית שלך בתור התחלה למשהו).
ובהמשל לכתוב על הרחבה של האהבה, מעבר לאהבה רומנטית (אריך פרום עולה לי לראש. שנים לא חזרתי לספר הזה.)
אבל אתה יודע מה? התאהבות רומנטית לא תחזור שוב. ויש מקום, וחובה, להודות ולהתאבל על זה. לא 5 דקות.
אלא ממש לתת לזה מקום. ולהבין ולפרוט מה כבר לא יחזור, ומה מכל אלו הכי מצער.
אז עכשיו נראה לי שאין לי מה לכתוב על הרגשות אהבה והתאהבות. משהו שיהיה אותנטי.
סליחה שהבטחתי משהו שלא אקיים.

לגבי אנשים מעוררי השראה,
כמו שכתבתי, נדיר למצוא אותם.
כי כדי להיות כאלה, צריך שיהיה לך הרבה 'זמן עשייה' ביחס לזמן חברה וזמן מנוחה.
הם בד"כ באים ב'אריזה' שממש לא תופסת את העין.
הם בד'כ לא מחפשים חברה, כי הם עסוקים בלייצר את החיים שלהם. (שזה מה שעושה אותם מעוררי השראה) .
וגם רובם מעוררי השראה בחומים מסויימים, אבל פחות בתחומים אחרים.
אני הרמתי ידיים מלחפש אותם,
ויש לי כמה חלופות שעובדות לי טוב.
למשל, הרצאות/ראיונות/ספרים שלהם.
למשל להבחין בתכונות מעוררות השראה, בבני תמותה כמוני. אלה הרבה יותר קל למצוא.

אני לא נגד ספורט, אבל איך שהוא להרגשתי ספורט תמיד מוצג כאיזה פתרון קסם גנרי שיפתור לך את רוב הבעיות בחיים.
לדעתי, ספורט לא יכול להוות תחליף לטיפול ממוקד בדיכאון אלא לבוא בתור תוספת או משהו משלים.

שנוי המצב הפיזי משפיע ישירות על המצב הנפשי, אם על ידי שנוי הפרשות הורמונים, ואם על ידי שנוי תחושת המסוגלות האישית, והיכולת והרצון לעשות דברים חדשים, ביחוד בגילאים מתקדמים.

וזה ממש לא פתרון קסם. להיפך, זה הרבה עבודה קשה ומייגעת. כדורים זה פתרון קסם.

וזה ממש לא פתרון קסם. להיפך, זה הרבה עבודה קשה ומייגעת. כדורים זה פתרון קסם.
מסכימה עם זה בעיקר מכיוון ההבנה שגוף ונפש הם לא נפרדים ומשפיעים אחד על השני.
זה מזכיר לי את הרעיון שאם החיים שלך בכאוס זה משתקף גם במצב הבית שלך (וגם הפוך) אז אפשר להתחיל ממה שקל יותר - סידור הבית שישפיע על סידור הנפש.
ועדיין, גם ספורט וגם סידור הבית יכולים להיעשות בדרך מהנה ובהסתכלות כוללת, כי כניסה לרזולוציות ולפרפקציוניזם יכולה לחבל גם בדרך וגם בתחושה.

תודה על ההצעה לקרוא את דקארט - יש לי אלרגיה לטקסטים שמנסים בדרך פתלתלה ומגוחכת לטעון לקיומו של האל.... אבל אני אנסה להתגבר
מדוע אתה כל כך מתנגד לדת
הרי אם זה נכון -אז אתה מתנגד בטעות
ואם זה לא נכון -אז מה איכפת לך כל כך שאנשים עושים שטויות
וכי חסרים אנשים שוטים בעולם

איך אמר יובל אלבשן "חילוני שהוא באמת חילוני אמיתי ,הוא לא מתנגד לדת"

מדוע אתה כל כך מתנגד לדת
הרי אם זה נכון -אז אתה מתנגד בטעות

איך אמר יובל אלבשן "חילוני שהוא באמת חילוני אמיתי ,הוא לא מתנגד לדת"
את בטוחה שדקארט עצמו לא התנגד לדת?
זו שאלה פרשנית מעניינת מאוד.

מן הסתם הוא לא יכל לכתוב "הדת זה חרטא ברטא" כי במאה ה-17 היו כורתים לו את הראש על מילים כאלו.
אבל אפשר לטעון שזה מרומז אצלו. לדוגמה מתוך האיגרת לסורבון בפריז:
"לעולם לא יעלה בידינו לשכנע את מי שאין אמונה בליבו לקבל עליו את הדת, אם לא נוכיח לו תחילה, באמצעות ההיגיון, את שני הדברים האלו [שאלוהים קיים והנפש לא מתה עם הגוף]"

כלומר, דקארט מטיל ספק בדת כמקור לאמונה, ואומר שזה לא סביר לצפות מאדם להאמין במה שהוא איננו מסוגל לספק עבורו הסבר על-פי ההיגיון...

את בטוחה שדקארט עצמו לא התנגד לדת?
זו שאלה פרשנית מעניינת מאוד.

מן הסתם הוא לא יכל לכתוב "הדת זה חרטא ברטא" כי במאה ה-17 היו כורתים לו את הראש על מילים כאלו.
אבל אפשר לטעון שזה מרומז אצלו. לדוגמה מתוך האיגרת לסורבון בפריז:
"לעולם לא יעלה בידינו לשכנע את מי שאין אמונה בליבו לקבל עליו את הדת, אם לא נוכיח לו תחילה, באמצעות ההיגיון, את שני הדברים האלו [שאלוהים קיים והנפש לא מתה עם הגוף]"

כלומר, דקארט מטיל ספק בדת כמקור לאמונה, ואומר שזה לא סביר לצפות מאדם להאמין במה שהוא איננו מסוגל לספק עבורו הסבר על-פי ההיגיון...
לא.
דאקרט בסך הכל אומר ,שצריך להוכיח שני דברים כדי לצפות מהאדם להאמין.
ויש הרבה מאוד אנשי מדע חכמים ביותר שמאמינים בשני הדברים הללו (כמובן שיש גם אנשי מדע חכמים שמאמינים הפוך)

בכל אופן לא ניסיתי להיכנס לנכון ולא נכון
ניסתי בסך הכל לעורר את פותח האשכול שנראה שהוא מאוד מפחד מלקרוא על דברים רוחניים שהוא כופר בהם
ואני בסך הכל אומר לו ,שאין לו ממה לפחד ,כי חילוני אמיתי -לא מתנגד לדת באותה מידה שהוא לא תומך בה
מבחינתו היא עוד אופצייה מתוך סל האין סוף אפשריות שקיימות

הכל טוב ויפה, עד שאנחנו מבינים שאנחנו חיים בעולם אחד ומשפיעים אחד על השני. ומה לעשות שחלק אינהרנטי בהרבה דתות הוא לגרום לכולם להתנהג ולהאמין כמוהם.

אסיים בזאת ולא אגיב עוד על הנושא כדי לא להסיט את הדיון.

הכל טוב ויפה, עד שאנחנו מבינים שאנחנו חיים בעולם אחד ומשפיעים אחד על השני. ומה לעשות שחלק אינהרנטי בהרבה דתות הוא לגרום לכולם להתנהג ולהאמין כמוהם.
אני בסך הכל טוען טענה פשוטה

שחילוני אמיתי לא מפחד מדת
טענה שהיא לא שלי -אלא דווקא של החילוני האמיתי באמת "יובל אלבשן"

(יש לציין שדווקא הדת היהודית היא דת שממש מתרחקת מכך ואיננה מעוניינת שאנשים יהפכו להיות חלק מדתה
גוי שבא להתגייר מרחיקין אותו ... אבל אתה צודק ביחס לשאר הדתות שהם מאוד מעוניינים להפוך את כולם לכמוהם)
אסיים בזאת ולא אגיב עוד על הנושא כדי לא להסיט את הדיון.
אני גם לא רוצה שהנושא יוסט לדת.

ניסתי בסך הכל לעורר את פותח האשכול שנראה שהוא מאוד מפחד מלקרוא על דברים רוחניים שהוא כופר בהם
ואני בסך הכל אומר לו ,שאין לו ממה לפחד ,כי חילוני אמיתי -לא מתנגד לדת באותה מידה שהוא לא תומך בה
מבחינתו היא עוד אופצייה מתוך סל האין סוף אפשריות שקיימות
לפרוטוקול חשוב לציין שפותח האשכול מאוד לא מפחד מלקרוא על דברים רוחניים שהוא כופר בהם - הוא קרא ספרים של ישעיהו לייבוביץ, קרא את "בגן האמונה" הקשיב להרצאות של אריק נווה, בילה שבת שלמה אצל חרדים חבדניקים בירושלים ועוד ועוד , באתי עם הרבה יותר פתיחות מהחילוני הממוצע - ובכל פעם התאכזבתי.
זה פשוט לא הכיוון בשבילי.

לפרוטוקול חשוב לציין שפותח האשכול מאוד לא מפחד מלקרוא על דברים רוחניים שהוא כופר בהם - הוא קרא ספרים של ישעיהו לייבוביץ, קרא את "בגן האמונה" הקשיב להרצאות של אריק נווה, בילה שבת שלמה אצל חרדים חבדניקים בירושלים ועוד ועוד , באתי עם הרבה יותר פתיחות מהחילוני הממוצע - ובכל פעם התאכזבתי.
זה פשוט לא הכיוון בשבילי.
אתה נשמע אדם רציונלי ושמעת סגנון שלא מתאים לך
חב"ד-זה משהו מאוד מגוון
והרב אריק נוה -הוא גם סגנון פחות ריאלי

ו"גן האמונה"-זה בוודאי סגנון שמתאים יותר להמון העם

אתה צריך לשמוע אנשים כמו "הרב אהרון לוי" https://www.youtube.com/watch?v=krFDNVZSpqg (דוגמה)
או הרב בן פורת
או הרב נויגרשל

בכל אופן אני מאחל לך מכל הלב שתמצא את הדרך הטובה עבורך שתיתן לך משמעות לחיים והרגשה עם חיבור של חוויה אמיתית לעולמך הפנימי

אתה צריך לשמוע אנשים כמו "הרב אהרון לוי"
נתתי צאנס והאמת שהיה מאכזב.
המון קפיצות לוגיות לא מבוססות, שעליהן בונים הרים (לדוג' שאם אין בורא, אז קיומו של העם היהודי הוא הונאה כלפי העולם).
והנושא המרכזי של אותן 40ד היה שאדם יהודי אשר מתחתן עם גויה פוגע ישירות בכל שאר היהודים ולכן צריך לחשוב איך עוצרים אותו (הביטויים "רצח עם", "אחריות לאומית" ועוד נאמרו באותו הקשר). שזה בדיוק מה שאמרו קודם בשרשור - לקיחת אמונה אישית והפיכתה לכפייה על אחרים. יש הרבה דברים יפים באמונה, לטעמי הניסיון להכריח אחרים הוא לא אחד מהם.
וכמו שהייתי שמח שמשברי גיל 40 יופנו לריגושים/שינויים פנימיים, ולא לסיכון אחרים - כך גם הייתי מקווה שתהליכים כמו של פותש יובילו לצמיחה אישית* ולא ליצירת עוד חיכוכים בעולם.

*כהערת אגב מסכים עם ההצעות שניתנו כאן קודם - התנדבות ארוכת טווח, הוראה (אפשר להתחיל ואולי גם לסיים עם מעט שעות בשבוע), פיתוח תחביבים חדשים, והתחברות לקהילות נוספות (מה שדי מגיע ביחד עם הקודמים).

אתה צריך לשמוע אנשים כמו "הרב אהרון לוי"
אני רואה מדי פעם את הסרטון שלו לפרשת השבוע. מאוד מאוד מעניין. תמיד על נושאים בוערים מזווית מעניינת ביותר. מצטרף להמלצה בחום (באופן כללי, לא יודע לגבי פותח השרשור).

נתתי צאנס והאמת שהיה מאכזב.
המון קפיצות לוגיות לא מבוססות, שעליהן בונים הרים (לדוג' שאם אין בורא, אז קיומו של העם היהודי הוא הונאה כלפי העולם).
לא הבנתי.
ברור שאם אין בורא ,אז העם היהודי זה הונאה(כל הדת היהודית מבוססת על כך שיש בורא...
זה גם כתוב מפורש בתורה "היום הזה נהיית לעם"....
מתי היה היום הזה?
ביום שקיבלו את התורה... )
מה פה לא נכון?

לשאר הדברים שכתבת יש מה לענות.
רק אעצור כאן כדי שהאשכול לא ישנה את מטרתו.

בכל אופן אני כמובן מצטרף לסוף דבריך שהתנדבות זה דבר שמאוד מאוד מועיל
וגם מוכח מחקרית שזה מעלה את רמת האושר

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אם אין בורא ,אז העם היהודי זה הונאה(כל הדת היהודית מבוססת על כך שיש בורא
א. עמים מתאגדים סביב דברים נוספים חוץ מאלים. תרבות, היסטוריה, מנהגים, מורשת, ועוד. אני מניח שאתה שולל את קיומן של אלים אחרים, אך מכיר בקיומן של עמים אחרים (אפילו כאלו שהדת היא אלמנט מרכזי בהגדרתם - נוצריים, מוסלמים,...) - ולכן מניח שאתה מסכים עם האמירה הזו
ב. העם היהודי לא שקול לקבוצת האנשים שהם גם דתיים וגם יהודיים

לעניין הטיעון, אני לא מבקש שתסכים איתי. אלא שתכיר בכך שיש דעות נוספות לגיטימיות. ברגע שתסכים עם כך אז אני חוזר ואומר שהיו שם
המון קפיצות לוגיות לא מבוססות
הביסוס בדיוק מתייחס לכך שמצדיקים טיעון עי בחינת האפשרויות, ולא עי בחירה אוטומטית של הפרשנות שהכי קרובה ללב.

זהו, מתנצל על הסטת הדיון. לא אגיב יותר לא כי השיחה איתך אינה מעניינת (היא מעניינת) אלא עבור פותש.
ולעניין השרשור - אם יש לך עוד חומרים שמכוונים לאנשים לוגיים אשמח לתת להם צאנס

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ש האם דירה מקבלן היא ״דירה מזכה״ שנתיים אחרי איכלוס, וחמש שנים לאחר רכישה (לכאורה 40% מהזמן)? מיסים 7
ptom תשואה עודפת לכאורה צרכנות פיננסית 9
י לכאורה, מכירת אופציות מכוסות על QQQ מייצרת כסף. מה יכול להשתבש? שוק ההון 10
מ ריבית דריבית שמפסידים לכאורה בקרן השתלמות מדמי הניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
P למה בהעברה בנקאית לכאורה אין ווידוא פרטים? צרכנות פיננסית 3
ל כסף עד בלי די/עד שיבלו שפתותיכם מלומר די אוף טופיק 59
ח מסיים כעת תואר בכלכלה וסטטיסטיקה, ומרגיש די נואש התפתחות אישית 40
S שאלה די מעניינת לגבי הקשר בין ביטוח צד ג' לרכב לבין מינימליזם ואנטי-צרכנות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
G נדלן כחלק מתיק די גדול שוק ההון 6
unrealx דף חשבון מס מהבנק, "הוצאות צד ג' בני"ע מסוג די.אר" שוק ההון 3
M ירידות של 50% די תכופות? לא כ״כ שוק ההון 19
ר חיוג טלפוני לטי די אמריטרייד בארה״ב - מישראל שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה