תודה על ההצעה המקורית - כדי להפוך אותה לריאלית יותר הזקן בן ה -80 הוא כבר בן 88 והוא לא יכול לטייל בטבע , במקום מקל הליכה יש לו כיסא גלגליםנשמע שזה שרט אותך להסתכל על ההורים המזדקנים, והפחד הזה גורם לך לרצות להאחז ולהחזיר את הנעורים
יש לי הצעה קצת מצחיקה..
לצאת לטבע נגיד או מקום מבודד ו״לשחק אותה״ כאילו אתה ממש זקן. בן 80, צולע משתעל, עם מקל וסתם לטייל בטבע בצורה כזו של זקן. לראות איך זה מרגיש
הוא נמצא בביתו, ויש גם חיתול,וגם ריח של קקי בדירה...
זה נכון שהילדים מחברים אותי מאוד לנעורים דרכם ויש תחושה של משמעות בזה שאני עוזר להם בלימודים או בתובנות על החיים..נראלי למרות שאין לי ילדים, שזה לא מופרך להתבגר ולאבד מהenthusiasm האישי, כשמטפחים ומביטים על הילדים שלנו המתבגרים. זה לא נותן סיפוק? אפילו אם הם ילדים טובים כמו שאמרת עם חיים נורמטיבים. אולי להשקיע זמן איכות איתם, והנעורים שלהם עצמם ישפיעו עלייך לטובה![]()
(מצד שני הפער ההולך וגדל בין הנעורים שלהם וההזדקנות שלך הוא קצת מכאיב בלב)
אני מאוד שמח שהתגברתי על החששות שלי מהבאת ילדים כי ללא הילדים כמעט בטוח שאישתי המקסימה הייתה נפרדת ממני וגם הייתי שוקע הרבה יותר עמוק במצולות הדכאון בשלב הזה.
יחד עם זאת כשהילדים ספציפית בגיל ההתבגרות זו תקופה מאתגרת יותר לחוות סיפוק ושימחה איתם, הם פחות צריכים אותך , הפתיל שלהם מאוד מאוד קצר, ויש לך יותר זמן פנוי לתת לכל הג'וקים להיכנס חזרה לראש ולחשוב מחשבות אקסיטנציאליסטיות ...
תודה , הם אכן נוחים, וזה יהייה מגוחך ומקומם מצידי להתלונן עליהם , אם אני משווה אותם לחיים של רבים אחרים במדינה,בכל מקרה נראה שסידרת לעצמך חיים מאד נוחים ונחמדים
אני לא מתלונן ,פשוט מתסכל אותי שעוד לא מצאתי דרך לתרגם את הכסף שהצלחתי לחסוך לתחושה של סיפוק ואושר "מהסוג הנכון"
קיוותי שאוכל בשלב הזה לחוות יותר תחושות של " ואו איזה בר מזל אני שאני יכול להרשות לעצמי לבחור לעשות כך או כך או לחוות את זה ואת זה"
אבל אני עדיין בתהליך של חיפוש - החיפוש מלווה אותי כבר עשרות שנים, פשוט בשנים האחרונות מתחילים לראות את הסוף, כן עדיין רחוק אבל כבר נראה, כבר מוחשי
והגוף כבר לא בריא כמו פעם, וזה רק מגביר את חושת ההחמצה.(כמה מכם התייחסו אלי בהודעות כבן 40 - אני הרבה הרבה יותר קרוב לגיל 50 מגיל 40!)
הנה מישהו שיכל להרשות לעצמו לעשות מסע סביב העולם עם כל המשפחה במשך שנה. אבל בכל זאת זה לא מספיק מושך אותי לעשות זאת.( זה גם לא חלום של אישתי) או: יכולתי - אם היה לי רעיון הולם והייתי משוכנע שזה ייעשה לי טוב- להשקיע מיליון שקל בהקמת מיזם או עסק חדש ולצאת להרפתקאה (שיש לה את הפוטנציאל להעניק סיפוק ענק של עשייה והצלחה) מבלי לקחת הלוואות מאף אחד -בעוד אחרים יוצאים להפרתקאות כאלה תוך לקיחת הלוואות "מפחידות"
אבל לא מצאתי רעיון כזה - וכל עוד אין לי משהו שאני רוצה ומאמין בו, הכי סביר בעיני לשמור על הכסף כדי שגם הילדים שלי יכולו להנות מהתחלה קלה יותר בחיים
אני יודע כמה העזרה מההורים הקלה עלי ועל אישתי .
אני כל הזמן פתוח לרעיונות (שלכם) ובינתיים אני נשאר עם השגרה הנוחה אבל הלא מסעירה ומאמין שאם לא אשנה משהו אז בעתיד אני ארגיש חרטה
מצד שני אני תמיד זוכר שאם עכשיו אני לא מרוצה ואני בוחר לעשות שינוי גדול - ייתכן שהמצב יהייה הרבה יותר גרוע ותהיי חרטה על "השטות שעשיתי" , "מה חשבתי לעצמי ?"
נ.ב. גם רעיונות לספר ממש ממש טוב שלא יכולתם להפסיק לקרוא - יתקבלו אצלי בברכה