אם אני לא טועה זה עולה פחות ממאה ש"ח - אם אתם מכינים כמה פעמים בחודש זה לגמרי שווה. קח בחשבון שזה עושה המון רעש.
אני מסכים עם זה שסיר עושה אותה עבודה, אבל סיר דורש גם לנקות וגם דורש שמן וכאן אין את שניהם. זה היתרון היחידי.
אושר לקריאה ראשונה: איסור עמלות על כרטיסי קולנוע באינטרנט ההצעה אושרה למרות התנגדות בתי הקולנוע. יו"ר ועדת הכלכלה: "אפילו הבנקים לא גובים עמלות באינטרנט - ולא נאפשר שהתופעה תתפשט"; יוזמת ההצעה: "אנחנו במאה ה-21"
אושר לקריאה ראשונה: איסור עמלות על כרטיסי קולנוע באינטרנט ההצעה אושרה למרות התנגדות בתי הקולנוע. יו"ר ועדת הכלכלה: "אפילו הבנקים לא גובים עמלות באינטרנט - ולא נאפשר שהתופעה תתפשט"; יוזמת ההצעה: "אנחנו במאה ה-21
לא מבין את העמלה הבדיחה הזאת ? על איזה נוחות תאבי הבצע הללו בדיוק מדברים ?
עצם זה שאני ושאר המדינה קונה באינטרנט יוצרת מצב של תורים קטנים יותר ופחות עומסים בקופות ומורידה את הצורך של העסקה ותשלום לעובדים נוספים.
מתי חברי הכנסת שלנו יבינושהנסיונות האיבילים שלהם לבצע הסדרה של משהו מלמעלה אף פעם לא עוזר.
לפני מספר שנים אסורו על גבית מחיר דיפרנציאלי. אז הוסיפו עמלת רכישה.
מחר לא תהיה עמלה אז יוסיפו משהו אחר או יעלו את התמחור למחיר בקופות.
דוגמה לרגולציה מוצלחת
אמ;לק: כשהרגולטור לא מנסה להשיג יעדים לא סבירים, ופועל בדרך מתונה תוך חקירת נושא לעומק, יש סיכוי לתוצאות לא רעות.
לא שאני מצפה למשהו כזה מכנסת ישראל (ולכן מה שאתה אומר נכון באופן כללי) אבל סתם דוגמה מעניינת
אני והבן זוג נוטים ללכת כשיש אפשרויות מיוחדות
לדוגמא: אירוע חנוכה שהחברה שאני עובדת בה אירגנה, כרטיס+פופקורן+פחית+שוקולד X2 בעשרים שקלים (++מלא סופגניות כי חנוכה)
היה ממש נחמד, ראינו סרט טוב וזול ביותר.
או ביום הקולנוע ב-10 שקלים, עם פופקורן לשנינו
או עם שובר של טוב/חבר.
ובאופן כללי, הקולנוע בהחלט לא הבילוי המועדף עלי
לא יודע מה הייתה ההשפעה של הגבלת עמלת האיחור, אבל לדעתי רוב השינוי נעשה בגלל שינוי ברירת המחדל.
עם זה אין לי בעיה, כל עוד יש אופציה לשנות את הברירה חזרה.
מסתייג מדבריך נחרצות.
אם אתה חושב שהם קפיטליסטים חזיריים, אתה מוזמן לפתוח את אותו עסק ולהציע מרכולתך באופן פחות חזירי. מבטיח לך שיהיו המון קונים ושלא תלקק דבש.
זכותם לגבות כמה שבא להם. אתה לא מעוניין אל תשתמש בשירות שלהם.
אולי נגביל את השכר שלך כי זה מוגזם ?
נראה לך מחיר לא סביר ? לך תקים בית קולנוע.
ואני אומר את זה בתור אחד שקונה עשרות כרטיסים בשנה.
בוא נענה שזה לא כ"כ יקר. כמה משלם כרטיס ממוצע (עם כל ההטבות 1+1), 25 ש"ח? 27 ש"ח?
בתמורה אתה יושב בכיסא נוח, במקום ממוזג וצופה שעה וארבעים בסרט על מסך ענק.
נשמע דיל סביר.
כמה רצית שזה יעלה 7 שקל?
קונים שקית פופקורן יבש בסופר (כ5 ש"ח לקילו אני מניחה, מספיק להמון מנות), מכינים בסיר בבית עם מלח/חמאה לפי הטעם, ולוקחים בשקית נייר. טעים טרי ובריא יותר ממה שיש בקולנוע.
אני לא מבין למה אנשים קונים דרך האינטרנט כרטיסים להקרנות שאינן מאוד מבוקשות.
הרכישה במכונה האוטומטית הסמוכה לקופות המאויישות לוקחת בערך דקה אחת, ואף פעם אין בה תור ואין בה שום עמלה. (מה שכן, אין לי מושג אם אפשר לממש בה הטבות של 1+1).