• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ה-"סכנות" לחיים באל הורות - עדכון חודש מאי 2024

• פותח הנושא פותח הנושא noam23
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
שני החוקרים שהתפטרו השבוע עשו זאת כי (לפי ציטוט מכלכליסט)
נקודה מצויינת.

זה אכן מה שכתבו בכלכליסט ובשאר העיתונים. וזה מבוסס על הטוייטים של יאן לייקה. נראה שהוא רצה שהחברה תקצה יותר משאבים למחקר שלו ופחות למוצרים ("נוצצים"). להבנתי הדאגה שלו לא קשורה להכנסות, אלא לכך שהפיתוחים מתקדמים מהר מדי, ונחשפים לעולם מוקדם מדי.

לעומת זאת איליה סצקבר כתב בטוייט ההתפטרות שלו כאן https://x.com/ilyasut/status/1790517455628198322
and I’m confident that OpenAI will build AGI that is both safe and beneficial
לפחות כלפי חוץ הוא פחות מודאג.

אני דואג יותר מאנשים רעים מאשר ממכונות רעות.

אני דואג יותר מאנשים רעים
לא חושבת שתופסים את עצמם רעים, הם פשוט חמדנים.
בדיוק כמו מנהלי הרשתות החברתיות שלא אכפת להם אם שאר העולם יישטף בשנאה ואלימות ובונים לעצמם מקלט אטומי או בורחים לאיזו פינה נידחת בעולם.
אין עתיד לקפיטליזם בתצורתו הנוכחית, כשהפוליטיקאים ופקידי הרשות המבצעת (והשופטת) חלשים מדי. וההרס הצפוי עלול/עשוי גם לגרום לפיתוחים המדוברים להיעלם.

לפסיכולוג באמת אכפת ממך. קשה להיות פסיכולוג טוב בלי התכונה הזאת.

עכשיו, יש אנשים שיש להם חברים מארץ אחרת ורוב או כל התקשורת איתם בדיסקורד, ווטסאפ וזה נותן משהו לאנשים.

מצד שני יש לנו בינה מלאכתותית בסגנון chatgpt כבר שנתיים, בכל מיני צורות, כולל אפליקציות שמדמות תמיכה/חבר וכו, ולא נראה ששימוש בזה בתור "חבר" תפס יותר מדי. לא שמעתי על זה אף פעם.

אני מניח שאותו הדבר יקרה עם סימולציה ויזואלית/קולית.
תראה, זה כמו להגיד שבגלל שהמטוס הראשון של האחים רייט היה מוגבל ביכולותיו, לא סביר שאי פעם תהיה טיסה טרנס אטלנטית.
ה ChatGPT הנוכחי עוד לא הגיע לגירסה שבאמת יכולה להיות תחליף לקשר אנושי. חסרים עוד כמה דברים, אשר חלקם יגיעו בגרסה שתצא בעוד כמה שבועות. וחלק אחר יגיע בהמשך.

ממליץ על הספר "לישון באלכסון" של אליקים כסלו.

לפני שאנו מתיימרים להלל ולשבח את פלאי הטכנולוגיה וחזית הרפואה, מוטב להיזכר בהיבטים נוספים שאולי נראים לנו אלמנטריים: התייחסות השכנים והסביבה לסינגלים/אל-הורים, היכולת שלנו כאדם יחיד גם לעשות קניות + גם להאכיל את עצמנו + גם להתעמל + גם להתרועע עם אנשים + גם לתחזק את הבית ועוד שלל פעילויות הכרחיות ביום נתון. כמובן שלכל הנושא הזה כנראה תהיה השפעה משמעותית, לכל הפחות, לשאלות כמו שביעות רצון מהחיים ובריאות פסיכולוגית (שעשויים להשפיע על תוחלת החיים). ובל נשכח את היכולת שלנו לייצר עניין ומשמעות בעצמנו, לבדנו, מהשגרה והיומיום. האם GPT יכול לספק מענה אמיתי ולא קוסמטי לגבי העניין הזה?

בהקשר חיובי דווקא, מוטב לדעת שגם אדריכלים ומהנדסי ערים מתחילים להיות יותר ויותר ערים לקונספט הזה של רווקות והם מעצבים ובונים שטחים ומתקנים ציבוריים ופרטיים בהתאם לזה. מניח שזה רלוונטי יותר לערים הגדולות. בהתחשב בכך שכמות הסינגלים הולכת ועולם בכל העולם, כולל במדינות אולטרה דתיות כמו איראן והודו וכל שכן במדינות מערביות, מניח שמלבד עיצוב ערים הנושא הזה יקבל מענים בעוד היבטים, ובייחוד בהיבט החברתי.

אבל הנקודה הכי משמעותית שצדה את תשומת ליבי מהספר, לפי מיטב זיכרוני יש לציין, היא הטענה שקשה להגיע לגיל זקנה כשחיים לבד, אבל מי שכן זכה להגיע, נהנה מעקומת אושר שממשיכה לעלות בעוד עקומת האושר של המונוגמיים שמאבדים בשלב זה או אחר את בני זוגם, דווקא מתחילה או לרדת או שהעלייה נחלשת באופן משמעותי.

כמו כן, באופן אירוני, הסינגלים שזכו להגיע לגיל זקנה בתנאים בהם עליהם לדאוג לעצמם לבד, הם כנראה מאוד מאוד "מחוברתים": מתנדבים, נהנים ממועדוני תחביבים קבועים, מעורים עם שכניהם, עם הקהילה ועם בני משפחתם. זה מרגיש לי דיי פרדוקסלי ועם זאת הגיוני מאוד. ככה שלדעתי האישית בלבד, היכולת של אל-הורים או סינגלים לשרוד ולשגשג לאורך זמן בהחלט תלויה בתפקוד הקהילה, התרבות והמדינה שלהם. בהקשר הזה אני קצת פסימי לגבי המצב הנוכחי של החברה בה אני חי, אבל אופטימי שככל שהמצב ימשיך להתדרדר בסוף יצא מתוק.
הייתי עושה הבחנה בין אל-הוריים לסינגלים. לחיות בזוגיות או לבד, בשבילי זה הבדל גדול מאוד.

אני מוכן להתערב על סכום נאה (נניח, דירה ברמת גן) שזה לא יקרה תוך עשור.
הצרכים המנטליים של אנשים מורכבים מאוד מאוד. לאנשים יש יחס מיוחד לקשר אל הילדים שלהם, שלא קיים עם אנשים אחרים, קל וחומר עם ישויות דיגיטליות.
אני לא בטוח כאן על מה הרצון שלך להתערב.
אין לי ילדים, אני לא יודע איך זה להיות בקשר עם ילד שלך. זה לא אומר שאין לי צרכים חברתיים.
אז ההתערבות פה היא לא האם ניתן לייצר בינה מלאכותית שתוכל לתת לך בהכרח את הקשר המיוחד שיש לך עם הילד שלך, אלא שתוכל לתת מאפיינים מסויימים מהקשר הזה שהם חשובים לאדם קשיש ובודד:
1. לדאוג לו לכל צרכיו (טכנולוגיים, בירוקרטיים, רפואיים)
2. לשמש לו כאוזן קשבת ולחברה

אני חושב שלא צריך להיות ילד של מישהו כדי לדאוג לשני הצרכים הללו. כל אדם זר, בריא ואינטיליגנטי שיש לי כימיה טובה איתו, יכול למלא לי את הצרכים של שני הסעיפים הללו גם מבלי להיות הילד שלי. ואת זה אני כבר משוכנע שבינה מלאכותית תוכל לעשות בעשור הקרוב, והייתי מהמר שבהרבה פחות מ-10 שנים. אני מהמר כרגע על 12 חודשים מהיום.

אלא שתוכל לתת מאפיינים מסויימים מהקשר הזה שהם חשובים לאדם קשיש ובודד:
לדעתי בלבד:
הצורך העיקרי של בני אנוש זה להיות מוגן בעזרת הקהילה שלו (עדר/להקה/משפחה בבע"ח אחרים), והדרך שלו לזכות בהגנה הזאת היא שיאהבו ויעריכו אותו.
מה שהביא לנו ניכור בעולם האנושי הוא שחוקקו חוקים אובייקטיבים לכאורה, כאילו כולם זכאים (ולפיכך כולם יקבלו) להגנה לא בגלל אהבה ו/או הערכה, אבל למעשה אנחנו רואים שעדיין כל מחוקק (ומבצע, ושופט) מתעדף את קהילתו/משפחתו וערכיה. זה הפער בין הרציונאל האובייקטיבי לכאורה ובין תכונת בעל החיים שאנחנו, להיות בקהילה שלנו (להגן עליה ולהיות מוגן על ידה).
שני הצרכים שקבעת שהם החשובים לזקן הבודד מתעלמים מהצורך הבסיסי באהבה והערכה, אלא אם כן המוח האנושי מסוגל להתייחס לבינה מלאכותית כדואגת לו ומגינה עליו גם ללא סממני אכפתיות אלה.

אני לא בטוח כאן על מה הרצון שלך להתערב.
אין לי ילדים, אני לא יודע איך זה להיות בקשר עם ילד שלך. זה לא אומר שאין לי צרכים חברתיים.
אז ההתערבות פה היא לא האם ניתן לייצר בינה מלאכותית שתוכל לתת לך בהכרח את הקשר המיוחד שיש לך עם הילד שלך, אלא שתוכל לתת מאפיינים מסויימים מהקשר הזה שהם חשובים לאדם קשיש ובודד:
1. לדאוג לו לכל צרכיו (טכנולוגיים, בירוקרטיים, רפואיים)
2. לשמש לו כאוזן קשבת ולחברה

אני חושב שלא צריך להיות ילד של מישהו כדי לדאוג לשני הצרכים הללו. כל אדם זר, בריא ואינטיליגנטי שיש לי כימיה טובה איתו, יכול למלא לי את הצרכים של שני הסעיפים הללו גם מבלי להיות הילד שלי. ואת זה אני כבר משוכנע שבינה מלאכותית תוכל לעשות בעשור הקרוב, והייתי מהמר שבהרבה פחות מ-10 שנים. אני מהמר כרגע על 12 חודשים מהיום.
מסכים איתך לחלוטין שלא צריך להיות ילד ביולוגי של מישהו בשביל לתת את הצרכים האלו. ובוודאי מסכים שיש לנו צרכים חברתיים שאינם מערבים את הילדים. התייחסתי לכך שכתבת "כל אדם מבוגר יקבל מענה לכל צרכיו המנטלים ".

הציטוט המלא היה "כל אדם מבוגר יקבל מענה לכל צרכיו המנטלים מהישות הדיגיטלית. לדעתי גם ההורים המבוגרים בעוד עשור יקבלו מענה לצרכים שלהם בעיקר מהישות הדיגיטלית ולא מהילדים שלהם". אני משוכנע שהצרכים המנטלים והרגשיים של אנשים רבים (אולי לא כולם) מורכבים הרבה יותר ממה שכל ישות דיגיטלית תוכל לתת בעשור הקרוב.

אבל אלך גם עם התחזית השניה שלך. אני לא מאמין שבינה מלאכותית תוכל לספק את שני התרכים שכתבת ב- 12 חודשים הקרובים. הנה הצעה להימור מוסכם.
האם נראה לפחות 5 אחוז באוכלוסיה שעבורם בינה מלאכותית (1) דואגת לכל צרכם (טכנולוגיים, בירוקרטיים, רפואיים), או אפילו רק 80 מצרכיהם. וגם (2) משמת להם כאוזן קשבת.
בראשון ליוני 2025. בוא נהמר על משהו יותר כיפי: אולי מנה פלאפל שהוכנה על ידי בינה מלאכותית?

יש הבדל בעיניך בין המקרים בהקשר של חשש ובקרה מפני התפתחות טכנולוגית שתזיק לאנושות?

כן. אנשים רעים עם טכנולוגיה בינונית יכולים להזיק הרבה יותר מאשר אנשים טובים עם טכנולוגיה חזקה מאוד.

ההוטו טבחו 800,000 טוטסי עם משטות ורובים פשוטים תוך חודש. הבריטים והצרפתים לא הפעילו נשק גרעיני במשך כ- 70 שנה.

אנחנו צריכים לייצר מנגנונים חברתיים שמעודדים שלום. החשש שלי הוא מפני מנגנוני ההשפעה החברתית שמערערים את ההגיון הבריא של האדם הממוצע.

אם אני נניח אחיה 60 שנה במקום 80
ומה תעשה בגיל 60, פשוט check out מהחיים? ומה אם ההורים שלך (80) נורא יצטערו שעזבת פתאום? ומה האחים? בני אדם אחרים שאוהבים אותך , ושאכפת לך איך הם מרגישים?
חשבת על זה ויש לך פיתרון?
אני לא שואלת בהתרסה. באה ממקום של ללמוד עוד דעה.

דרך אגב, אחרי שנה ושנתיים ושלוש גם אתה וה AI תצברו חוויות משותפות
זה באמת יהיה שובר שוויון.
מחכה לשלב הזה. כרגע לפי מה שאני מבינה, יש מה AIהתייחסות אישית אליך רק על סמך נתוני האינטראקציה הנוכחית,
וממך ל AI - שום התייחסות אישית.
שום דבר שאתה מגיב לה [אגב, יש רק היא? למה אין הוא?] לא נשמר אצלה ספציפית ממך, ויחזור אליך כפידבק עתידי כמשהו שבא ממך.
כל מה שבני אדם (ומכונות אחרות) מכניסים לה , מתערבל יחד לתובנה כללית על ה- other.
ובקיצור, בניגוד לקשר עם בני אדם, אתה לא רואה לאורך זמן איך אתה השפעת עליה.
(אולי אני טועה , כאמור..)

אלא אם כן המוח האנושי מסוגל להתייחס לבינה מלאכותית כדואגת לו ומגינה עליו גם ללא סממני אכפתיות אלה.
למה לא. זה קורה בתחומים אחרים. למשל, אני מניח שסרטים פועלים על אנשים כפרוקסי לחוויות ישירות, למרות שהם מומצאים.

אגב, יש רק היא? למה אין הוא?
אפשר לבחור בהרבה מקרים.

כל מה שבני אדם (ומכונות אחרות) מכניסים לה , מתערבל יחד לתובנה כללית על ה- other.
בד"כ תוכן שיחות לא משמש ל"אימון" ה-LLM.

אתה לא רואה לאורך זמן איך אתה השפעת עליה.
יש גם ניסיונות לזכרון טווח רחוק (דוגמא ישנה יותר), וגם גדול יותר.

• אהבתי
Reactions: JWL
כן. אנשים רעים עם טכנולוגיה בינונית יכולים להזיק הרבה יותר מאשר אנשים טובים עם טכנולוגיה חזקה מאוד.
אין ספק.
אבל כמו ש @בת העמק כתבה, גם אנשים שאינם רעים אלא רק אנוכיים וחמדנים יכולים ליצור נזק עצום עם כלים חזקים.

קושי עיקרי שיכול להופיע מהבחירה באל-הורות יכול לגרום לך לפספס את האשה (או הגבר) של חייך. אתה יודע, מהסוג הזה של אהבה אמיתית שממלאת. לא בהכרח, אבל יש סיכוי כזה.
אל הורות הגדרה משתנה מאדם לאדם הידיעה והבנת יצריו הפרמיטבים של כל אל הורי שונים גנטית מחקרית מרוב האנשים הרגילים והפשוטים. ההגדרה מסמלת דיאלוג פילוסופי רוחני בהבנה גלובלית בלראות את המציאות הקיימת,והרצון פשוט לשבת על הגדר מבחירה,והרבה יותר סולדריות חברתית בהבנת הסגפן שמתגורר במגדל השן ומביט בזוועות שמתחוללות בארצנו כלרוב ההורים קיים אמביוולנטיות לגבי ילדי דורנו. ההסתעפויות מגשימות את עצמם תמיד. וכמו שנכתב אין הרבה חדש תחת השמש.

הרבה פשוט לכתוב בלי הרבה רעיונות לא ממש רלוונטים לרוב הענין קיים מעצלנות וסטלנות שלא לומר יצרים מיניים לא ממומשים של חמולוגים המשלים את האנמיות הגמלוניות האלה לשכנע שאולי עדיף לתת גז על ניוטרל תמידי. ביצרים הפרימטבים האנושיים לאישה יש מקלט אצל סוג של גברים עם דיק על המצח שזה היצרים הטבעיים שנתן להם הבורא לא היה ולא יהיה צדק באמת דווחו אבל המח מבין בדיוק את הענין

הרבה פשוט לכתוב בלי הרבה רעיונות לא ממש רלוונטים לרוב הענין קיים מעצלנות וסטלנות שלא לומר יצרים מיניים לא ממומשים של חמולוגים המשלים את האנמיות הגמלוניות האלה לשכנע שאולי עדיף לתת גז על ניוטרל תמידי. ביצרים הפרימטבים האנושיים לאישה יש מקלט אצל סוג של גברים עם דיק על המצח שזה היצרים הטבעיים שנתן להם הבורא לא היה ולא יהיה צדק באמת דווחו אבל המח מבין בדיוק את הענין
לא הבנתי אף מילה גבר סימני פיסוק יכולים לעזור

רואים בגידול ילדים כעול עם מחירים לא סבירים.
בעיני ילד מעשיר את החוויה האנושית באופן שקשה למדוד במונחים תועלתניים קרים. זה מסוג הדברים שבלתי אפשרי לראות/להבין עד שחווים.

בעיני ילד מעשיר את החוויה האנושית באופן שקשה למדוד במונחים תועלתניים קרים. זה מסוג הדברים שבלתי אפשרי לראות/להבין עד שחווים.
נכון מאד (יש לי 3 כאלו), אבל בניגוד להחלטות אחרות, מדובר בהחלטה בלתי הפיכה עם השלכות לכל החיים.
ויש אנשים שעדיף שלא יביאו ילדים לעולם.

יכול להיות.
יש הרבה אנשים שמתחרטים שהביאו ילדים ויש הרבה שמאושרים מזה.
הרבה דברים צריך לחוות על מנת לדעת אם הם מתאימים. אבל לחוות ילדים זה לא משהו שאפשר לקחת חזרה. חתיכת סיכון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
MaorRocky סכנות של קניית קרקע לפני אישורים נדל"ן 17
E סכנות בקריסת בית השקעות שוק ההון 2
H עלויות סמויות, דגשים ו"סכנות" בדירה מקבלן נדל"ן 12
L בית השקעות - סכנות שוק ההון 2
L יומן מסע- בניית בסיס כלכלי לחיים, לימודים וקריירה יומני מסע אישיים 13
א רסק עגבניות כשיעור לחיים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 51
ג המסע המתמשך לחיים הטובים יומני מסע אישיים 9
ג מגדלור לחיים 2009 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 33
T איך מוצאים מקצוע לחיים התפתחות אישית 19
Tsachi01 טיפ לחיים שעוקצים/מעליבים אתכם באינטרנט (ואפילו במציאות). אוף טופיק 45
deussex יומן מסע לחופש כלכלי, מימוש ומשמעות לחיים יומני מסע אישיים 307
אני חדש אני חדש (יוצא לחיים עצמאים) - האם אפשר להתמקח על דמי וועד גבוהים בדירות להשכרה? נדל"ן 44
ד כיוון לחיים - מ״פ משוחרר התפתחות אישית 14
O בן 28 , צומת דרכים בחיי(מקצוע לחיים) התפתחות אישית 7
D כישורים לחיים התפתחות אישית 52
לא חשוב שמות המודל השוודי לחיים טובים אוף טופיק 1
N זוג+1 בדרך לחיים טובים יותר יומני מסע אישיים 39

נושאים דומים

Back
למעלה