יכולת להיות צודק בחלק הראשון של המשפט שלך. אבחנות ושונות יכולות לדייק משמעויות בשיח.
אבל בחלק השני הדגמת את הסטיגמה / חוסר ההבנה שלך - שגורמת דווקא לאיבוד משמעות כאשר משתמשים באבחנה בלי להבין אותה.
אז בוא תחנך אותי מה חוסר ההבנה שלי.
"אוטיסט" נתפס בחברה כבעל קושי בסיטואציות חברתיות עד כדי לקות,
"אוטיסט בתפקוד גבוה" נתפס באותו אופן, רק כזה שכן יכול לתקשר ולנהל חיים עצמאיים.
כמובן, כמו כל מגבלה נוסף מימד של האדרת היש על החסר. באינטרקציות חברתיות הוא רע, בפרטים ספציפיים הוא עילוי.
אני לא מבין מה רע בזה, בגלל שא. יש כאלה והם יודעים להשתמש בזה טוב טוב בשוק העבודה, ב. זו ההגדרה המקובלת בחברה, ולכן יש לה משמעות לדיוק השיח.
אם ניקח את הדוגמא שלך לקיצון, לדוגמא לגבי הומו שהוא נשי - אתה חושב שהAI צריך "לא לדעת מזה", רק כי לא כולם כאלה, וזה סטריאוטיפ וזה פוגע בהם?
אם הוא לא ידע, הוא לא יבין הרבה דברים בחוויה האנושית.
וב. כן - אני וכולנו צריכים למשטר את הדיון כשהשיח נהיה לא מכובד, לפחות זמנית עד שאדמין יטפל. אבל לא נראה לי שאנחנו שם. התפלק כאן ביטוי משנות השמונים, אפשר ללמוד באופן מכובד ולהמשיך הלאה.
לא, אתה טועה. מקום שבו ממשטרים אמירות, בוודאי בקונטקסט תיאורטי של דיון, זה מקום שלא מתקדם לשום מקום. אי אפשר להצביע על כלום ולפתח שום רעיון חדש.
אם מישהו אומר "היהודים שולטים במדיה", זה שיח לא מכבד, תסביר לו למה זה לא נכון, ושיביא הוכחות. אל תגיד "זה לא מקובל", אין לזה שום השפעה.
זו בדיוק הבעיה, הרובוט לא ייצג את האנושות, הוא ייצג גרסא מאוד מוגבלת שלה.
מוזמן להסביר את הכוונה שלך בהוספת "על הספקטרום" למלל התגובה. אולי פספסתי את הכוונה שלך. על פניו נראה שרצית לציין חבורת אנשים שלא מבינים והשתמשת בעל הספקטרום כדי להדגיש את הנקודה.
על פניו נראה שהתכוון לקבוצת אנשים שכל עולמם הוא בתכנות, ולא מבינים ב"עולם המעשה", איך דברים באמת עובדים בחוץ. זה נכון להרבה מקצועות ד"א, וגם לנורוטיפיקלים.