• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

העולם דוהר בקצב מפחיד ל AGI, למה אף אחד לא מדבר על זה בישראל?

  • פותח הנושא Deleted member 8742
  • פורסם בתאריך
D

Deleted member 8742

בתקופה האחרונה אני מרגיש כאילו אני חי במציאות מנותקת לגמרי מהסביבה הקרובה ותוהה אם יש כאן חברים בפורום שחווים תחושות דומות.

בעוד שכולם בארץ עסוקים כל היום בויכוחים פולטיים חסרי משמעות, תחום למידת המכונה דוהר קדימה בקצב מסחרר, ונראה שמטרת העל- Artificial General Intelligence, נמצאת ממש בהישג יד. רבים מהמומחים העולמיים בתחום מעריכים AGI תוך עשור ( ביניהם Richard Sutton, Shane Legg, Ray Kurzweil, Elon Musk, Vernor Vinge, Ilya Sutskever ועוד רבים אחרים ), והמשמעות של AGI עצומה, מדובר על אוטומציה של כל עבודות הצווארון הלבן, שמהוות בערך 60-70% מהשוק. כל עבודה כיום שבן אדם עושה מול מסך עם עכבר ומקלדת תוחלף בעתיד על ידי מוח דיגיטלי, ואני מניח שאני לא צריך להסביר מה יקרה אם תוך שנים ספורות 70% מהמועסקים ימצאו את עצמם מחוסרי עבודה.

בראייה היסטורית, המצאת החשמל הובילה אותנו למהפכה התעשייתית, שהובילה למחשוב המודרני, שהובילה להמצאת האינטרנט, שהוביל לסמארטפון (ששם את סך כל הידע האנושי בכיס שלנו). כל אחד מהשלבים האלה גרם לתהפוכות אדירות בכל תחומי החיים שלנו, אבל יש הבדל מהותי בין כל אלה למהפכת ה AI הגנרטיבי שמרחשת כעת, ומי שחושב שמדובר בעוד שלב בנאלי בהתפתחות הטכנולוגיה טועה בענק.

התכלית של כל המצאה אנושית היא אוטומציה, או שימוש בכלים יעילים על מנת לשחרר חלקים גדולים מכוח העבודה לעסוק באפיקים ריווחיים יותר. המצאת הגלגל היא אוטומציה פרימטיבית לתחבורה, טלפונים קוויים היו אוטומציה לתקשורת, חקלאות מודרנית היא אוטומציה לייצור מזון, והמחשוב המודרני זה אוטומציה צרה לאנטילגנציה האנושית. מקור כל ההמצאות הללו הוא סבך נוירונים שמתקשרים זה עם זה על ידי אותות חשמליים בתוך קופסא ביולוגית שאנו מכנים "מוח". האדם חושב, והמחשבות שלו משעבדות את הטבע לצרכנו. במובן הזה, מהפכת הבינה המלאכותית היא סוג של "מטא אוטומציה", אוטומציה רחבה לאינטילגנציה האנושית, או, במילים אחרות, אוטומציה למשאב שיוצר עוד אוטומציה.

מוח דיגיטלי שלא נופל ממוח ביולוגי באף תחום יוביל לפריצה טכנולוגית בקצב שאי אפשר לתאר. מוח דיגיטלי כזה אפשר לשכפל לביליון עותקים ולהעביד במחיר זעום לעומת העסקת המקביל הביולוגי. למעשה, אפשר לבצע כבר היום חישוב מאוד גס שימחיש את סדרי הגודל שאנחנו מדברים עליהם:

openAI הציגה לאחרונה את ה- API החדש של chatGPT, במחיר של 0.002$ לכל 1,000 tokens. ההשלכות של זה הן עצומות.
1,000 טוקנס= 750 מילים. בהתאם לסוג התוכן, האדם הממוצע יכול לייצר בין 50 מילים בשעה (תכנות) ל-5000 מילים בשעה (פאןפיקשן טראשי). נלך על התפוקה הטובה ביותר (וכנראה מוגזמת), אז, 5000 מילים לשעה * 8 שעות ביום * 260 ימי עבודה בשנה = 10.4 מיליון מילים בשנה לכל עובד אנושי, במחיר של (בהתחשב בשכר השנתי הממוצע בארה"ב) 55 אלף דולר. chatGPT עובד אותן שעות, מייצר 5000 מילים לשעה=40000 מילים ליום עבודה=53333 טוקנס ליום עבודה= (0.002$לכל 1K טוקנס) 0.106$ליום עבודה=(260) 27.7$ לשנה.

55000/27.7=2037

chatGPT יעיל פי 2037 מהעובד האנושי הממוצע.

יש כ-140 מיליון אנשים מועסקים בארה"ב, ואפשר להחליף אותם ב-68 אלף עותקים של chatgpt שעושים 8 שעות ימי עבודה, 260 ימים בשנה.

קשה להסתכל על המספרים האלה, על הצמיחה המסחררת של התחום, ולא להבין שאנחנו על סף משהו ענק, פריצת דרך שמגמדת את המצאת האנטרנט.

מתברר שהמפתח לאינטליגנציה האנושית הרבה יותר פשוט ממה שאולי דמיינו. למעשה, כל מתכנת ממוצע יכול לייצר משלים טקסט בדומה ל chatgpt שמסתכם ל 600 שורות קוד בפייתון ( בהתבסס על המאמר של גוגל מ 2017 שהתחיל הכול- All You Need is Attention). כמובן, מדובר על בוט בסקאלה מיניאטורית לעומת chatGPT,ולכן הרבה יותר מוגבל, אבל זה רק ממחיש עד כמה הארכיטקטורה בבסיס ה LLMs כל כך פשוטה ולמרות זאת יכולה להשיג כל כך הרבה. החוקרים כל הזמן מופתעים מחדש מהיכולות שהבוטים האלה מפתחים באופן ספונטני, מה שנקרא emergent properties. מסתבר שככל שמגדילים את מספר הפרמטרים (מספר "הנוירונים" של המודל), צצות יותר ויותר יכולות חדשות שאף אחד לא ציפה להן ושהמודל בכלל לא אומן להם ספציפית. לדוגמא, ברגע שעוברים סף מסוים של גודל, פתאום המודלים מסוגלים לחבר מספרים של שלוש ספרות, להחזיק מודל מרחבי מדויק של מקום מסוים על סמך תיאור מילולי, ולשכתב מילה מרצף מבולגן של אותיות ( 'סודרפה' -> ,'רפסודה').

מהדוח הטכני של GPT4:


שימו לב להבדל העצום בין chatGPT ל GPT4, ובכמה תחומים הבוט עובר את החציון. עדיין לא AGI? כנראה, ניצוצות של AGI? בהחלט.

לעיון נוסף:

Sparks of Artificial General Intelligence: Early experiments with GPT-4

אז לאן פנינו מועדות?

- multimodality (ראייה, בין היתר, GPT4 כבר היום מסוגל להבין תמונות- לדוגמא, לקבל תמונה של האוכל במקרר שלכם ולהציע מתכון)

- חיבור GPT לכלים כמו WOLFRAM ו Dall E (הבוט באופן אוטומטי יודע שיש לו גישה לכלים האלה, ולפי שיקול דעתו משתמש בהם במידת הצורך).

- שרשור prompts (הבוט "שואל" את עצמו שאלות בלופ באופן שמדמה חשיבה אנושית)

- זיכרון לטווח ארוך.

ברגע שמשלבים את כל אלה אפשר כבר עכשיו ליצור סוג של ישות אוטונומית.

בתור אחד שמשתמש כל יום ב chatGPT בשביל פרויקטיים בתכנות, עזרה בלימודים אקדמיים, וכתיבת ספר מדע בדיוני, אני יכול להגיד שהפרודקטיביות שלי השתפרה פי 5, ואולי גם פי 50. ללא שום ניסיון ב JS ו HTML בניתי אתר לפיתוח שמיעה מוזיקלית תוך שבוע, אתר שמכיל פיצ'רים לא טריוואלים שאין באף מקום אחר, שלבד היה לוקח לי אולי חצי שנה לבנות. היכולת של הבוט הזה להבין תמיד בדיוק למה אני מתכוון ולייצר בשנייה פתרונות לבקשות הכי ספציפיות שיש לא מפסיקה להדהים אותי. הפתרונות לא תמיד עובדים, אבל הם קרובים מספיק. הייתי בשוק מ Dall E, אבל chatGPT מרגיש לי לא פחות מחלום.
 
הרבה פעמים העולם מתרשם משינויים שלאו דווקא תופשים תאוצה.
אני זוכר שב 2005 אמרו שתוך עשור ההודים יקחו את כל משרות ההייטק ולא ישאר פה כלום.
אמרו שרובוטים יחליפו אותנו בכל תחומי החיים כולל מלצרות, עזרה בבית והכל.
אמרו שתהיה מכונית אוטונטמית לכולם.

בכל מקרה אם AI היה חוסך לרוב האנשים עבודה אולי זה היה טטב.
 
לדעתי אתה אולי אופטימי מדי, אבל כן יש סיכוי שבתוך עשור יהיה AGI עם כל ההשלכות של זה.
זה פשוט לא חדש, הנושא של אוטומציה שהולכת להחליף המון משרות הוא נושא די ישן אז התרגלנו.
 
כן, גם אני חשבתי לפתוח על זה שרשור. סיכוי טוב שאנחנו על סף סינגולריות, וההשלכות של זה יהיו הרבה יותר גדולות מהחלפת עובדים אנושיים. כתבתי על זה סיפור "דמיוני" בשרשור אחר. אלא שזה לא היה דמיוני בכלל. אנחנו בדרך לשם. אף אחד לא באמת יודע איך זה יגמר.
 
  • אהבתי
Reactions: Roi
החוויה שלי עם chatGPT 4 היא שונה מאד. הוא עוזר לי לכתוב מיילים ולנסח מאמרים או להבין שגיאות קוד (איך עד היום לא שילבו את המודל באובונטו כך שיציע פתרונות לשגיאות?) אבל פה בערך זה נגמר.
אין לו מושג בנושאים שאני מתעסק בהם ברובוטיקה ובכל מקרה לא יכול לבצע פעולות פיזיות כמו להשתמש בסקופ. אני חושב שבאופן כללי אם העבודה דורשת ידע מולטידספלינרי אז יש למודל קושי לשלב בין דיסיפלינות כדי להגיע לפיתרון.
 
הטענה שלך מעניינת - שלאחוז נכבד מהמשרות לא יהיה צורך בבן אנוש בעתיד.
אפשר להתווכח האם נכון או לא, אבל נניח ואכן כן. ו
תוך שנים ספורות 70% מהמועסקים ימצאו את עצמם מחוסרי עבודה
אולי תהיה תפנית באנושות ונקדיש יותר למדעי הרוח?
מעניין מה יהיו ״הפיתוחים״ בתחום הזה.. ומי יודע אולי נזכה לראות אריסטו חדש..
 
הטענה שלך מעניינת - שלאחוז נכבד מהמשרות לא יהיה צורך בבן אנוש בעתיד.
אפשר להתווכח האם נכון או לא, אבל נניח ואכן כן. ו

אולי תהיה תפנית באנושות ונקדיש יותר למדעי הרוח?
מעניין מה יהיו ״הפיתוחים״ בתחום הזה.. ומי יודע אולי נזכה לראות אריסטו חדש..
האנושות כבר המציאה עיסוקים וכך יהיה גם הפעם.
הבעיה (שגם היא לא חדשה) היא תקופת המעבר. ילדים שנולדים במדינות עשירות ומקבלים חינוך תואם מציאות, יסתגלו במקצועות החדשים. הכתב הטכני בן ה-50 קצת פחות.
 
האנושות כבר המציאה עיסוקים וכך יהיה גם הפעם.
הבעיה (שגם היא לא חדשה) היא תקופת המעבר. ילדים שנולדים במדינות עשירות ומקבלים חינוך תואם מציאות, יסתגלו במקצועות החדשים. הכתב הטכני בן ה-50 קצת פחות.
יכול להיות.
זה נושא שמעניין אותי כבר הרבה זמן. וכל הזמן אומרים שיהיו משרות חדשות. אבל חוץ מאנשי תחזוקה לכל המכונות החדשות שיהיו, לא ראיתי הצעות קונרטיות לאילו משרות יחליפו את כל מה שיעלם.
 
יכול להיות.
זה נושא שמעניין אותי כבר הרבה זמן. וכל הזמן אומרים שיהיו משרות חדשות. אבל חוץ מאנשי תחזוקה לכל המכונות החדשות שיהיו, לא ראיתי הצעות קונרטיות לאילו משרות יחליפו את כל מה שיעלם.
קשה לדמיין איך בדיוק ייראה העולם, אז קשה גם לדמיין אלו צרכים חדשים והזדמנויות יהיו בשוק העבודה.
תכתוב בגוגל (באנגלית) משרות ב-2100 או משהו דומה ותקבל הרבה תוצאות מעניינות ומשעשעות.
אישית, אני חושב שככל שלאנשים תהיה פחות עבודה ויותר זמן, הם "יחפשו את עצמם" ולכן כל המקצועות הטיפוליים / רוחניים יפרחו, לפחות במדינות העשירות.
 
אני חושב שככל שלאנשים תהיה פחות עבודה ויותר זמן, הם "יחפשו את עצמם" ולכן כל המקצועות הטיפוליים / רוחניים יפרחו, לפחות במדינות העשירות.
ומנגד, חלק מהמטרה של מי שפונה למקצועות אלו הוא לשפוך את ליבו ולדבר עם מישהו שיקשיב לו - שזה דווקא משהו שהבינה המלאכותית יודעת לעשות לא רע. בנוסף יש את היתרון שלאנשים קשה להיפתח לאדם זר, אבל מול בוט זה אמור להיות הרבה יותר קל.

לדעתי האישית, לא מופרך שעל כל חמישה עובדים שיאבדו את עבודתם, רק תקן חדש אחד יווצר . הניסיון ההיסטורי שבכל התקדמות טכנולוגית נוצרים תפקידים חדשים שממלאים את החסר לא חייבת להתקיים תמיד.
 
ומנגד, חלק מהמטרה של מי שפונה למקצועות אלו הוא לשפוך את ליבו ולדבר עם מישהו שיקשיב לו - שזה דווקא משהו שהבינה המלאכותית יודעת לעשות לא רע. בנוסף יש את היתרון שלאנשים קשה להיפתח לאדם זר, אבל מול בוט זה אמור להיות הרבה יותר קל.
קראתי על התוכנות האלו ולא השתכנעתי.
צרכני השרותים האלו רוצים מגע אישי ויקח הרבה מאד זמן עד שיגדל דור שמוכן לקבל טיפול נפשי ממכונה, לדעתי. שלא לדבר על מנהיגים רוחניים שכריזמה היא חלק משמעותי מהפרסונה המקצועית שלהם.

הניסיון ההיסטורי שבכל התקדמות טכנולוגית נוצרים תפקידים חדשים שממלאים את החסר לא חייבת להתקיים תמיד
מסכים שלא ניתן לדעת.
ובכך מקרה קיימת הבעיה שהזכרתי קודם של אלו שלא יכולים להסתגל לעבודות החדשות שיוותרו. אלו תהליכים עם פוטנציאל לנזקים חברתיים אדירים.
 
בתקופה האחרונה אני מרגיש כאילו אני חי במציאות מנותקת לגמרי מהסביבה הקרובה ותוהה אם יש כאן חברים בפורום שחווים תחושות דומות.
תודה על השיתוף, ממש מעניין, ומעורר מחשבות.

כבר כיום זה חוסך לי אישית כמות מטורפת של זמן בלענות לדברים בנאליים בנימוס, לייצר מילים ומשפטים יפים לדברים שאני יודע מה אני רוצה, אבל לוקח זמן לכתוב אותם.

יהיה די מרתק לחזות איך זה ישנה, ודי בוודאות ישנה את העולם שאנו חיים בו.


ללא שום ניסיון ב JS ו HTML בניתי אתר לפיתוח שמיעה מוזיקלית תוך שבוע, אתר שמכיל פיצ'רים לא טריוואלים שאין באף מקום אחר, שלבד היה לוקח לי אולי חצי שנה לבנות.
באמת?

הניסיון שלי עם ChatGPT הוא שונה לגמרי.

זה אמנם יכול מאוד *מאוד* לעזור בכתיבה עצמה של הקוד, אבל בסוף בשביל יישום אמיתי, צריך להחליט איזה טכנולוגיה/פריימוורק להשתמש, איפה ואיך לאכסן, איך לבנות את הפרוסס של הדפלוימנט, העיצוב, בנייה בצורה שאפשר יהיה לעלות בסקייל בלי לכתוב מחדש את היישום, ועוד המון בעיות קטנות וגדולות שנתקעים בהם, שזה יכול לעזור, אבל ממש לא מחליף מחקר ולימוד עצמי של המפתח.


וכנ"ל הכתיבה עצמה אם יש באג ומשהו לא עובד למרות שבתיאוריה זה "אמור" לעבוד, אם המפתח לא מכיר בכלל את השפה, אני מתקשה להבין איך היישום בכלל פעיל ב"עולם האמיתי".


נגיד דוגמא לדברים שנתקלים בהם כמו "למה הבילד נשבר עם שגיאה שקובץ הזיפ X לא תקין" כשהתשובה אחרי חפירה זה שאחד הקבצים שבשימוש על ידדי תת-תת-דפנדנסי בתהליך הבנייה כבר לא זמין באיזה CDN שכוח ומקבלים עליו 404 אבל זה לא עוצר את התהליך ורק נתקלים בזה אח"כ.

אלה לא דברים ש-ChatGPT יודע לפתור, והתחושה שלי שהוא גם עדיין לא מספיק קרוב לשם.
 
ומנגד, חלק מהמטרה של מי שפונה למקצועות אלו הוא לשפוך את ליבו ולדבר עם מישהו שיקשיב לו - שזה דווקא משהו שהבינה המלאכותית יודעת לעשות לא רע. בנוסף יש את היתרון שלאנשים קשה להיפתח לאדם זר, אבל מול בוט זה אמור להיות הרבה יותר קל.

לדעתי האישית, לא מופרך שעל כל חמישה עובדים שיאבדו את עבודתם, רק תקן חדש אחד יווצר . הניסיון ההיסטורי שבכל התקדמות טכנולוגית נוצרים תפקידים חדשים שממלאים את החסר לא חייבת להתקיים תמיד.

קשה לדמיין איך בדיוק ייראה העולם, אז קשה גם לדמיין אלו צרכים חדשים והזדמנויות יהיו בשוק העבודה.
תכתוב בגוגל (באנגלית) משרות ב-2100 או משהו דומה ותקבל הרבה תוצאות מעניינות ומשעשעות.
אישית, אני חושב שככל שלאנשים תהיה פחות עבודה ויותר זמן, הם "יחפשו את עצמם" ולכן כל המקצועות הטיפוליים / רוחניים יפרחו, לפחות במדינות העשירות.
כן , באמת יכול להיות שהמקצועות הטיפולים יפרחו. ואני גם חושב שהמגע האישי חשוב, ולא יהיה פשוט להחליף אותו.

חלק מזה זה השאלה של הכנסה פנויה. בהנחה שהאוטומציה תוריד עלויות מחייה בצורה משמעותית יחסית להכנסה(לא בטוח אבל נניח) אז אנשים יחפשו דברים חדשים להוציא עליהם את כספם , וזה מצב שבו מקצועות טיפולים פורחים.

אולי ברוח זו, הסתכלות על מקומות יותר עשירים תוכל ללמד אותנו על המשרות החדשות שיווצרו.
 
החוויה שלי עם chatGPT 4 היא שונה מאד
אני גם התאכזבתי מאוד. חיפשתי מחקרים בתחום מסוים כדי לדעת האם זה משהו ששווה ללכת עליו. מהחיפוש המקיף שלי שלקח כמה שעות במאגרי המידע הגדולים כולל גוגל סקולאר הצלחתי לגלות 3 מאמרים בטוטל שעשו את הדבר שחשבתי עליו. כששאלתי את הgpt הוא ישר ענה הביטחון שכמובן שזה בוצע. וכשביקשתי ציטוטים נתן לי 3. מה שהיה יותר מדהים מהעובדה שהציטוטים הללו לא עשו את מה שהוא טוען הוא שבכלל אלה היו ציטוטים פייק. בהתחלה חשבתי שאני טועה אבל חיפוש לפי שמות המחברים, שם המאמר ועוד לא הניב שום דבר, כלום. הוא פשוט המציא איזה בליל של שמות ומילות מפתח.

אבל אם כולכם מתארים שזה משפר מאוד תהליכים אוטומטיים אשמח אם מישהו יכול להפנות ללינק או להסביר איך ממנפים את זה לניהול זמן טוב יותר!
 
אני גם התאכזבתי מאוד. חיפשתי מחקרים בתחום מסוים כדי לדעת האם זה משהו ששווה ללכת עליו. מהחיפוש המקיף שלי שלקח כמה שעות במאגרי המידע הגדולים כולל גוגל סקולאר הצלחתי לגלות 3 מאמרים בטוטל שעשו את הדבר שחשבתי עליו. כששאלתי את הgpt הוא ישר ענה הביטחון שכמובן שזה בוצע. וכשביקשתי ציטוטים נתן לי 3. מה שהיה יותר מדהים מהעובדה שהציטוטים הללו לא עשו את מה שהוא טוען הוא שבכלל אלה היו ציטוטים פייק. בהתחלה חשבתי שאני טועה אבל חיפוש לפי שמות המחברים, שם המאמר ועוד לא הניב שום דבר, כלום. הוא פשוט המציא איזה בליל של שמות ומילות מפתח.

אבל אם כולכם מתארים שזה משפר מאוד תהליכים אוטומטיים אשמח אם מישהו יכול להפנות ללינק או להסביר איך ממנפים את זה לניהול זמן טוב יותר!
נתקלתי באותה הבעיה עם הצ'ט.
השימוש העיקרי שלי בו הוא בניית הצעות מחקר/גרנטים או לחלופין, אני משתמש בו לשינוי ניסוחים/סיכום.
 
אני גם התאכזבתי מאוד. חיפשתי מחקרים בתחום מסוים כדי לדעת האם זה משהו ששווה ללכת עליו. מהחיפוש המקיף שלי שלקח כמה שעות במאגרי המידע הגדולים כולל גוגל סקולאר הצלחתי לגלות 3 מאמרים בטוטל שעשו את הדבר שחשבתי עליו. כששאלתי את הgpt הוא ישר ענה הביטחון שכמובן שזה בוצע. וכשביקשתי ציטוטים נתן לי 3. מה שהיה יותר מדהים מהעובדה שהציטוטים הללו לא עשו את מה שהוא טוען הוא שבכלל אלה היו ציטוטים פייק. בהתחלה חשבתי שאני טועה אבל חיפוש לפי שמות המחברים, שם המאמר ועוד לא הניב שום דבר, כלום. הוא פשוט המציא איזה בליל של שמות ומילות מפתח.
עם bingAI זה לא קורה - הוא מביא מקורות אמיתיים (ומציין אותם בהערות שוליים).
scispace הוא ממש אחלה בכל הנוגע למאמרים אקדמיים. חיפוש יעיל, ולעצלנים כמוני יש את האפשרות לשאול אותו שאלות על המאמר.
 
אולי כי לא כולם מתכנתים, הטלפון הוא בשביל סרטונים בעיקר ולדבר עם חברים, ושום AGI לא ינקה את הבית, יטפל בבירוקרטיה במקומך או יטפל בילדים. סתם השערה
 
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ב פיזור תיק השקעות בין ארה"ב לשאר העולם שוק ההון 15
A טיול ארוך בחו"ל - שנה סביב העולם (עם ילדים קטנים) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 50
I בחירת קרנות מתאימות דרך ib לנאסדק100 ו״לכל העולם״ שוק ההון 1
ל פלטפורמה לבעלי מקצוע שמציעים שירותים שונים מכל העולם אוף טופיק 4
י ETF - מניות כל העולם שוק ההון 11
L האם סין תזעזע את העולם ב-2022? אוף טופיק 49
c881 העולם התהפך אוף טופיק 12
Mr. Bigglesworth אוכלוסיית העולם וישראל, נושאים אקולוגיים וכו' אוף טופיק 213
ה איך ייראה העולם כשכולם יחקו מדד? שוק ההון 24
R הבדלי תשואה בין VT ל-אשס.חוץ כל העולם (1159235) שוק ההון 16
R איפה אני יכול למצוא חומר מרוכז כל העולם הזה? שוק ההון 22
1337justme תרחיש בו סין הופכת לשולטת על כלכלת העולם שוק ההון 12
U מיסוי ריט REIT בארץ VS העולם מיסים 2
4 עשירי העולם והאנשים עם השליטה בעולם נגד הפשיעה אוף טופיק 7
ת תיק לא ממוסה - השקעה בכל העולם בשקלים שוק ההון 1
S מכירים etf שמחזיק רק תאגידים גדולים מכל העולם או לפחות ארצות הברית שוק ההון 4
Myrath תקציר כרונולוגי של היסטוריית העולם אוף טופיק 31
א מסחר בבורסות העולם שוק ההון 0
Izik מדד השוק האמריקאי מול מדד שאר העולם שוק ההון 16
כ השקעה פאסיבית במניות: ארה"ב, מפותחות או העולם? שוק ההון 84
O אוסטרלים (כל העולם) התאחדו מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
גרהם הרגע שבו אתה מבין את הפער בינך לבין שאר העולם הצרכניסט התפתחות אישית 6
סתןלי ת'כסף מה העולם אוכל?? אוף טופיק 1
משה כתבה נחמדה לפתיחת "העולם הסולידי" עם אנשים אחרים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
S משלוח מישראל לכל העולם של מסמכים- מחפש משהו יותר טוב מהדואר אוף טופיק 1
ס חיי העולם הזה או חיי העולם הבא צרכנות פיננסית 9
איליה עונת המבצעים מגיעה לבורסאות העולם שוק ההון 38
ל לאן העולם מדרדר? אוף טופיק 54
ע קרן עוקבת/תעודת סל ארה"ב ושאר העולם שוק ההון 18
Sailor המלצה לספר - הבנת העולם התאגידי אוף טופיק 5
M קרן מחקה מניות כלל העולם שוק ההון 31
עמוס משקיעים בוול סטריט מוכרים מניות בקצב של משבר 2008 שוק ההון 12

נושאים דומים

Back
למעלה